Şimdi Ara

Termal macun değişim sonrası pc açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
6.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar pc son zamanlarda çok ısınıyordu boştaki sıcaklık 77-80 dereceye kadar çıktı sıvı soğutmanın fanlarını ve radyatörünü güzelce bi temizledim sıcaklık gene düşmedi bu sefer de termal macunu değiştireyim dedim değiştirdim sonra PC’ye start verdim açıldıktan 5-10 saniye sonra kendiliğinden kapanıp bidaha açıldı sonra tamamen kapandı ve açılmadı ben tekrar start verdim fakat bu seferde ekrana görüntü gelmedi ekran kartındanmı diye başka bi ekran kartı taktım gene görüntü gelmedi macunun bulaşma olasılığını düşünerek iyice bi kontrol ettim bulaşma yoktu termal macunu iyi uygulamadığını farzedip işlemciyi ve sıvı soğutmayı temizleyip bidaha uyguladım fakat gene çalışmadı termal macunu alalı yaklaşık 3 yıl oldu üzerinde son kullanma tarihi falanda yok termal macun kaynaklı olabilirim yada işlemciy falanmı yaktık bilemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyan82 -- 19 Haziran 2018; 17:57:49 >

• Bana da hep oluyor o. İşlemci fanını çıkarıp taktıntan sonra meydana geliyor. Ram'lerin yerini tamamen değiştirip dene. 1 tane RAM bile aynı yerinde kalmasın.
  • İnşallah öyledir yoksa ayvayı yedik
  • Buna benzer bir sorunu yaşadım. İşlemciyi anakartı ramleri değiştim. Meğerse PSU bozukmuş. Bir de seasonic platinium 860W.

Bu tarz güç sorunları PSU kaynaklı oluyor. Bir de soğutucu blok kısmını işlemciye çok gevşek ta da çok sıkı bağlamamak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BalistikBomba

Buna benzer bir sorunu yaşadım. İşlemciyi anakartı ramleri değiştim. Meğerse PSU bozukmuş. Bir de seasonic platinium 860W.

Bu tarz güç sorunları PSU kaynaklı oluyor. Bir de soğutucu blok kısmını işlemciye çok gevşek ta da çok sıkı bağlamamak lazım.
    seasonice mail atıp plaketini isteseydin..

o psu yu bozmak her yiğidin harcı değil..

elektrik elektronik işi ufacık statik elektriğe bakar.

fazla uğraşmadan parçaları komple söküp dikkatlice tekrar toplayıp deneyin..
  • İşlemcinin üzerindeki termal macunu temizlerken veya sürerken macunu anakart pin yuvasına veya işlemcinin pinlerine sürmüş olabilirsin. Bakıp bir haber verin. Bir de video çekip youtube’a atıp linkini de buraya koyun detaylı izleyelim öyle cevap verelim
  • montaj esnasında anakartı vıdaları ıle oynadın mı

yanı demek ıstedıgım anakartı kastıracak (fızıksel olarak) bır durum var mı ona bak

hatta anakartı komple cıkar vıdalarını yerıne duzgunce vıdala tekrardan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Psu’dan enerji geliyor anakarta cpu fanında dönüyor psu daki arızalar enerji gelmememesine sebep olmazmı sizinki nasıl bir arızaydı
  • InsideR kullanıcısına yanıt
    Anakartı sökmedim kastıracak bişi olmadı yalnız işlemci soğutucunun vidalarını sökerken vidanın biri anakart üzerine düştü vida küçük bir vida değil biraz ağır ama o kadar problem olmasa gerek
  • Anakart statik elektriğe maruz kalırsa nasıl bir problem olur yanma vs olurmu yoksa kısa devremi birde kısa devre olursa servise gitmesi gerekiyormu yoksa bios jumper la reset atmak yeterlimi
  • İşlemciyi çıkarıp kontrol ettim pinlerin üzerine macun temas etmemiş şu anda iş yerindeyim yarın detaylı bir video atarım
  • Büyük ihtimal statik elektrikgibi görünüyor. Ya da ram sorunu gibi. Bilgisayar açılıyor fanlar dönüyor ama ekrana görüntü gelmiyor değil mi? Bir de iyice bakın power düğmesine bastığınızda bilgisayar açılıyor ama belirli bir süre aralıklarla fanlar duruyor (ekrana görüntü gelmeden) yeniden çalışıyor yani reset atıyor mu?

Bakın bende de bir sorun olmuştu aynen şöyle ekrana görüntü gelmiyordu videodaki sorun bazen 5 sn de bir reset atıyordu bazen 15-20 sn’de. Bazen de bilgisayar fanlar çalışıyordu her şey çalışıyordu ama ekrana görüntü gelmiyordu. Sorun ramlerdendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İtalyan Aygiri -- 20 Haziran 2018; 9:12:22 >

• Ramlerin yerlerini değiştirdim düzelmedi
    Power tuşuna bastığımda restart yapmıyor kapanmıyorda YouTube linki

• Belki bunlardan biri çözer. Anakartta bios switchle 2. biosa geçilebiliyorsa diğer biosla girmeyi deneyin. Yoksa bios pilini söküp 5 10 dk sonra takip tekrar deneyin. Ekran kartini sökün monitöru anakartın görüntü çıkışına takın. intel işlemci kullanıyorsaniz pc ekran kartsiz da calisir normalde.
  • Yüksek ihtimal ram arızası gibi. 4 ram var sizin sistemde 3 ünü çıkarın elinizde 1 tane olsun teker teker slotlara o 1 tane ram’i takıp deneyin hangi slotta açılacak ve ekrana görüntü gelecek söyleyin büyük ihtimal açılacak
  • Aynen dediğiniz gibi yaptım ramlerden bi tanesini alıp tek slota taktım ve ekrana görüntü aldım sonra o slotta 4 ramide denedim hapsi çalıştı sonra ramlari diğer slotlara sırayla takıp denedim anakartın üzerinde 8 tane slot var quad channel çalışması için ramlari dim 1-3-5-7 kanallarına takmam gerekiyor fakat 7. 8. slota taktığımda görüntü alamıyorum slot arızalı olabilirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyan82 -- 20 Haziran 2018; 17:13:47 >
  • Arkadaşlar elimde quad channel 16 gb ram var bunları normalde dim-1-3-5-7 slotlara takmam lazım quad channel çalışması için ama 7.8. slotlar ramleri görmüyor bende dim1-2-3-4 slotlara taktım bi sıkıntı olurmu anakartın slotlarından 2 si zaten bozuk anakartı ve diğer bileşenlere zararı olurmu yada performansı nasıl etkiler acaba tecrübeli olan arkadaşlar varmı bu konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyan82 -- 20 Haziran 2018; 18:59:29 >
  • ziyan82 kullanıcısına yanıt
    işlemci soğutucuyu takarken anakartın arkasında devre yollarına zarar vermiş olabilir misin? ayrıca diğer slotlarda zaman içerisinde arıza verecektir. 3 anakartta yaşadığım bir tecrübe ne kadar geç olursa sizin için o kadar iyi olur. Benim tavsiyem ramleri ve anakartı bir an önce elinizden çıkarmanız yeni bir ram anakart'a geçmeniz. Birde 4 slot değil de 2 slot 8x2 ram almanız.
  • Anakartı servise göndermeyi düşünüyorum yenisi pahalı oluyor
  • ziyan82 kullanıcısına yanıt
    anakart .alışıyor deyip yollayacaklardır. Göndermeden önce başka bir ram bulabilirsen çalışmayan slotlara takarak dener misin sadece merak ettim de.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.