Şimdi Ara

Termal macun deyip geçmeyin (RX470 -12 derece fark)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta da dediğim gibi sakın ''macun işte hepsi aşağı yukarı aynı'' demeyin, elinizde ki macun bilindik markalara ait bile olsa bir çoğu işlevsiz ve yetersiz.

Söz konusu PTI-G3606 için nette pek fazla olumsuz yorum göremezsiniz, genel olarak beğenilen ve kaliteli bilinen bir macun hatta 5 W/m-K olduğu için bir çok kişi fazlasıyla kaliteli ve daha iyisine gerek olmadığını bile söyler. Peki gerçekten öyle mi? Termal macun deyip geçmeyin (RX470 -12 derece fark) 

Not:İki macun da bu ay içinde vatan'dan alındı yani PTI-G3606 yı çok eski, bekleye bekleye özelliğini yitirdi sanmayın yeni macun.

Testlere girmeden önce belirteyim termal macunlar arasındaki farkı en net şekilde anlayabilmek için her şeyi A dan Z ye birebir aynı tuttum.

Zalman N5 MF kasa fanları 2.kademe, ekran kartı fanı sabit 1500rpm, voltaj sabit 0.950mv ve oda sıcaklığı termostat dan 22 derece sabit yani arada ki oluşan fark katıksız net şekilde termal macun kalitesini ortaya koyuyor.

Xigmatek PTI-G3606 - Furmark 12 dakika

Cooler Master MasterGel PRO V2 - Furmark 12 dakika

Görüldüğü gibi 81 dereceden 69 dereceye düştü, benim için muazzam ötesi bir fark diyebilirim...

Özellikle ekran kartı macunu değiştirmek isteyenler paraya acımayın ve en kaliteli macunu alın kesinlikle verdiğiniz her kuruşa değiyor.

• Burada açtığım konuyu technopat'a da açtım maksat bilgiyi paylaşmak, çok az bilinen bu konularda insanlara bir şeyler göstermek ama adamlar ''başka sitelerden buraya konu taşımayınız'' diyerekten konumu kaldırıp uyarı verdiler  

Gerçekten akıl alır gibi değil. Forumun yöneticileri resmen kuzey kore diktasını örnek alıyorlar  

• Burada açtığım konuyu technopat'a da açtım maksat bilgiyi paylaşmak, çok az bilinen bu konularda insanlara bir şeyler göstermek ama adamlar ''başka sitelerden buraya konu taşımayınız'' diyerekten konumu kaldırıp uyarı verdiler Termal macun deyip geçmeyin (RX470 -12 derece fark) 

Gerçekten akıl alır gibi değil. Forumun yöneticileri resmen kuzey kore diktasını örnek alıyorlar Termal macun deyip geçmeyin (RX470 -12 derece fark) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 22 Şubat 2021; 18:22:4 >
  • Bende eskiden hiç takmazdım bu macun işini. Arko krem sürdüğüm zamanlar bile oldu. Fakat o zamanlar i3 falan kullanıyodum o yüzden kalitesiz macun ve stok fan işimi görüyodu. Zaten az güç tüketsin takıntım vardı hep. Sonradan güç takıntısı gidince hem yüksek güç tüketen hem de overclock yapacağım işlemciler kullanmaya başlayınca anladım macunun önemini. Kaliteli markalar arasında bile çok büyük farklar oluyor. Eğer yüksek güç tüketen ve overclock yapılan bir işlemci kullanılacaksa kesinlikle kaliteli bir macun alınmalı. O konuda da sanırım en f/p olanı Mx4.

• Termal macun öyle hemen sürülüp test edilecek bişey değil.İçeriğinde ki kimyasal bileşenler en az 48 saat, ani sıcak ve soğuğa maruz kalacak ki tam tepkimeye girip sürüldüğü yüzeylere tutunacak, uyum sağlayacak.10 tane farklı macunu sürüp 1-2 saatlik testlerin hemen hemen hepsi aynı çıkacaktır ve parayı çöpe atmakla aynı şeydir Termal macun deyip geçmeyin (RX470 -12 derece fark) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 22 Şubat 2021; 20:29:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41A94D448

Termal macun öyle hemen sürülüp test edilecek bişey değil.İçeriğinde ki kimyasal bileşenler en az 48 saat, ani sıcak ve soğuğa maruz kalacak ki tam tepkimeye girip sürüldüğü yüzeylere tutunacak, uyum sağlayacak.10 tane farklı macunu sürüp 1-2 saatlik testlerin hemen hemen hepsi aynı çıkacaktır ve parayı çöpe atmakla aynı şeydir  

Tecrübeyle sabittir Termal macunların tam performansını anca 1-2 hafta sonra görebilirsiniz.

O macun akışkanlığını kaybedip kuruyor mu kurumuyor mu anca öyle anlarsınız.

ilk günden öyle doğal sonuçlar elde edemezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

Burada açtığım konuyu technopat'a da açtım maksat bilgiyi paylaşmak, çok az bilinen bu konularda insanlara bir şeyler göstermek ama adamlar ''başka sitelerden buraya konu taşımayınız'' diyerekten konumu kaldırıp uyarı verdiler  

Gerçekten akıl alır gibi değil. Forumun yöneticileri resmen kuzey kore diktasını örnek alıyorlar  

Evet bunu maalesef yapıyorlar. Bahsettiğin yerde 6 yıl geçirdim. İyi kötü birilerine yardımcı oldum. En sonunda moderatörün arkadaşı olan birine ''yanlış bilgilendirme yapıyorsun'' dedim diye ben uyarı yedim. Bu da bardağı taşıran son damla oldu. O günden beri bir daha oraya giriş yapmadım. Keşke hesap silme imkanı da olsaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D3FE693F -- 22 Şubat 2021; 23:20:49 >

• quote:

Termal macun öyle hemen sürülüp test edilecek bişey değil.İçeriğinde ki kimyasal bileşenler en az 48 saat, ani sıcak ve soğuğa maruz kalacak ki tam tepkimeye girip sürüldüğü yüzeylere tutunacak, uyum sağlayacak.10 tane farklı macunu sürüp 1-2 saatlik testlerin hemen hemen hepsi aynı çıkacaktır ve parayı çöpe atmakla aynı şeydir  

Zaten 10 gündür kartı PTI-G3606 macun ile kullanıyorum ilk gün aldığım sıcaklık değerleri ne ise bugün son kez test ederken aldığım değerlerde o hiç bir değişiklik yok.

Bu termal macunlarda ki belli zaman sonra etkisini gösteriyor olayı biraz şehir efsanesi. Şuan MasterGel PRO ile attığım furmark sonuçlarını 48 hatta isterseniz 1 hafta sonra da atabilirim emin olun 1 derece bile oynamaz.

10 gündür sürülü olan macunla aldığım sonuç Furmark 81 derece, bugün sürdüğüm macunla aldığım sonuçta 69 derece ben buna bakarım. Zaten 3-5 gün sonra bir test daha yapıp aynı şekilde atıcam buraya söyleminizin gerçek dışı olduğunu kanıtlamış olurum :)

@MehmetNY

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt

Bende aynı şeyi söylüyorum

• Bugün sürdüğün macun, 10 gündür sürülü macundan daha düşükse o işte daha yeni ve akışkan olduğu için...Sıcağı yedikçe öyle kalmayacak. İşte bu yüzden diyoruz anlık testler hiç bişey ifade etmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 23 Şubat 2021; 17:54:33 >
  • quote:

Bugün sürdüğün macun, 10 gündür sürülü macundan daha düşükse o işte daha yeni ve akışkan olduğu için...Sıcağı yedikçe öyle kalmayacak. İşte bu yüzden diyoruz anlık testler hiç bişey ifade etmez

Peki 10 gündür sürülü olan macunun 1.günde aynı 10.günde aynı sıcaklığı vermesine bir yorumun var mı?

Edit: yada sıfır aldığın bir ekran kartının kullandıkça sıcaklığında bir değişiklik oluyor mu? ben daha hayatımda hiç sıfır aldığım ekran kartının zamanla daha çok ısındığını yada daha serin çalıştığını görmedim.

Macunu sürersin sürdüğün gibi kendini belli eder yok 2 gün yok 10 gün yok akışır falan geçelim bunları. 10 gündür kullandığım macun ve her gün oynadığım BF V den biliyorum sıcaklıklar hep sabit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 23 Şubat 2021; 18:11:0 >

• he gecersin dibine kadar oc yap bakım o cıvık olanlar mx4 falan hemen özelligi kayboluyor 1 ay sonra actıgında su kalmıs oluyo önerim collermaster mastergel nano olanı bu baya dayaniyor mx4 e nohtua nh1 e felan bulasma akıskan olanlara

• daha öğrenecek öyle üstüne gitme 1 aya akıskan olanların sogutucuyu kaldırdıgında uctugunu görünce :D

• Bu işlemci kapağını kaldırıp sürdükleri sıvı metal türü iletkeni deneyen oldu mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MSI gaming x rx470 thermall grizzly conductonout sıvı metal macunu ile değiştirdim. Oyunlarda 60 i gecmiyor. Furmark fanlar 100 de 100 şekilde 53 derecelerde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: xcaka28

daha öğrenecek öyle üstüne gitme 1 aya akıskan olanların sogutucuyu kaldırdıgında uctugunu görünce :D

Anlattığın gibi olsa bir de :)
  • Gigabyte rx580'e kullandım xigmatech'i. 75 dereceyi geçmiyordu. Bu iki macun arasında bu kadar fark etmemesi gerekiyor.

Baska bir problem olabilir.

• 10 gün sonra yine birebir aynı şartlarda bir furmark testi daha aldım;

Sadece 1 derece fark oldu o da 10.dk dan sonra 69 dan 70 e çıktı o kadar.

Edit: min. sıcaklıklar ilk attığın test de 26 derece, burada neden 43 derece? diye soracak olursanız şuan kasa 5 saattir açık ve oyun oynanıyordu. 26 derece çıkan sonuçta kasa uzun süredir kapalıydı ve macunu değiştirdiğim gibi furmarka girdiğim için min. sıcaklıklar çok düşük çıktı zaten termal macunlar boşta ki sıcakları pek etkilemiyor asıl önemli olan yük altında ki maksimum sıcaklıklar onda da görüldüğü gibi 1 derece oynadı.

Özetle dandik, kıytırık macun alırsanız su gibi olur tabi.

@Normandia_06 @MehmetNY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 4 Mart 2021; 15:25:53 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.