Şimdi Ara

Termal Macun Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Onarım yapılan bilgisayarin işlemci ve anakartinin üstüne tekrardan macun sürmek gerekir mi ?
    Boruda ve ekran kartına sürülen macun hala duruyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Heydudee H kullanıcısına yanıt
    Sorunuzu tam olarak anlamadım; ancak işlemci - grafik işlemci soğutucuları yerinden çıkarılıp onarım işlemi görmüşse yüzeyi temizleyip tekrar macun sürmek daha sağlıklı olur. Zira açıkta kalan macunlu yüzey hava ve toz etkisiyle kuruyabilir, yahut performansı eskisi gibi olmayabilir; burada dikkat edilmesi gereken husus yüzeyin ne kadar süre açıkta kaldığıdır. Ama atıyorum, macunlu yüzey açıkta kalmayacak şekilde (soğutucuyu sökmeden) onarım yapılmışsa bunun için macun yenilemeye gerek olduğunu düşünmüyorum.
  • Soğutucu demiri söktüm temizledikten sonra geri taktım macunlar bi hayli kurumuş zaten

Ama performansta bir fark görmedim şu ana kadar

En son ne zaman macun yenilediniz, bilemiyorum da şahsi fikrim hazır el atmışken, macununuz varsa yenilemek daha mantıklı olur. Yoksa da kullanmaya devam edin; işlemci yük altındayken sorun yaşamadığınız müddetçe bir sıkıntı olmaz.
  • Yaklaşık 1 saat önce mavi ekran hatası aldım
    Hata kodu 1055
    Bilgisayar resetlendi ekran kartindanmidir diye şüphelendim yaklaşık yarım saat oyun oynadım bir sıkıntı olmadı

CCleaner açıktı diskteki bos veriyi temizliyordu %44 civarinda mavi ekran hatası vermişti

Şu ana kadar tekrarlamadi. Tekrarlar mı acaba

Ekran kartının ve pcyi guncellicem simdi

Mavi ekran sorunları hakkında bilgi sahibi değilim; ancak genellikle RAM kaynaklı oluyorlar. Bu sebeple RAMleri farklı slotlara takarak, birden fazlalarsa tek tek takarak deneme yapın. Bunun dışında, sabit diskte bad sector olabilir; HD Tune ile bir tarama yapın.
  • Çok teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS3 Termal Macun Tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Fan ve Termal Macun Seçimi
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
    Rica ederim. İnternette biraz bakındım da siz macun varsa işlemcininkini bir yenileyin. Ardından bad sector taraması yapın. Bu ikisini yaptıktan sonra CCleaner ile tekrar deneme yapın ve sorun çıkarsa yine aynı yüzdede mi sorun çıkarttı diye gözlemleyin. Eğer gene % 44 civarında olursa HDD kaynaklı diyebiliriz. RAM konusunu en sona bırakın; zira zahmetli bir iş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.