Merhabalar.... Arkadaşlar bi kaç gün önce termal macun aldım. Fakat gerek kendi kullanım kılavuzu gerekse internetten okuduklarım biraz kafamı karıştırdı. Aşağıdaki link de görmüş olduğunuz termal macun elimde mevcuttur fakat kullanımı hakkında muallakta kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim. Bi de en çok muallakta kaldığım. bu stiker ın orta kısmını mı işlemciye yapıştıracağız yoksa kenarlarını mı? Herkes işlemci ye diyor. Ama klavuzdaki resim sanki soğutucuya yapıştırılmış gibi. Anlamadım yani bu işi :S Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler. Şimdiden teşekkürler....
hocam herkes genelde işlemci üzerine sürer macunu bende dahil işlemcinin orta kısmına macundan sürün daha sonra ince bişeyle her tarafına yayın tabi fazla taşırmadan daha sonra fandaki stickerı çıkartıp takabilirsin
arkadaşım kısaca sana açıklicak olursak işlemcini sök... al eline termal macunu ve işlemcinin arka yüzüne.. yani soğutucunun olduğu taraftaki yüzüne ne çok fazla olacak şekilde ne de çok az biçimde sür... özellikle fazla sürme diyorum çünkü termal macun işlemcinin yanlarına taşarsa kafan ağrıyabilir.... bu yüzden dikkat et.. ne çok az ne de çok fazla olacak şekilde ince bi şeyle sür... ve macunu üst yüzeyin her tarafına dikkatlice taşırmadan sür...soğutucunu tak..iş bitmiştir...
Eyw hocam teşekkür ederim önerin için. Zaten bende işlemci üzerine sürmeyi düşünüyordum. Fakat o sticker kafamı karıştırdı. ortada bi kare şeklinde var. Acaba onu ufak kare olanı yapıştırıp mı sürecez yoksa o kare olan değilde onun etrafını çevirmiş olanımı yapıştıracaz. Ama eğer o büyük olanı ortası boş olan sticker ı yapıştırır isek işlemci zaten ufak. o sticker büyük. Sticker i kullanmadan direk sürsek ve ve macunu yaysak olmaz mı?
Bunda bu kadar ayrıntılı düşünmene gerek yok, burada önemli olan şey termal macunu abartıp taşırmaman, yousuff arkadaşımın dediği gibi yapabilirsin bir problem çıkacağını sanmıyorum. Zaten termal macun ısıyı 4-5 derece oynatır, yani o kadarda ayrıntısına inip macunu sürmek için işin masteri olmana gerek yok :) Tek önemli nokta kenarlara taşmayacak, taşarsa 4-5 derece için işlemcini yakarsın, sonra içine çok güzel oturur, bkz. ben :D ama Allahtan daha kullanılmayacak işlemciye yapmıştım.
@Bloodstain lütfen arkadaşım yanlış bilgi aktarmayalım 4-5 derece olur mu? oc yapmayanlar hiç sürmesin o zaman.. Yanlış bilgi aktarmayalım lütfen.
Ben denedim bunu hocam, denediğim için yazıyorum zaten, eğer işlemcinin yanında bulunan bakır kablo ve kasanın dışındaki ekran yalan söylemiyorsa yüksüz ve yüklü şekilde önce termal macunsuz sonra termal macunlu denedim, aradaki fark 4-5 dereceden fazla değildi.
Bende denemiştim gecen sene, q6600 işlemcide ve 25 30 derece bir fark oldu. Ben biosdan H/W den takip etmiştim.
Doğruluk payı vardır tabi ki ama uzun vadede problem yaratacağına inanıyorum.
Vallahi yaklaşık 2 senedir kullandığım bir bilgisayarım vardı(eski bilgisayar) işlemcisi AMD athlon 2.21 ghz. Ne kasanın fanı çalışmıyordu, ekran kartının fanı çalışmıyordu sadece işlemcinin fanı çalışıyordu ve ben rahatlıkla WoW oynayabiliyordum dalaranda biraz takılıyordu ama olsun(bilmiyorsanız dalaran oyunun ana şehri ve genelde kalabalık olur). Bide üstüne üstlük termal macunda yoktu
işlemcinin ortasına azcık sık tak fanı üstüne bastır geç sürme falan geç bu işleri dağılır zaten her türlü
quote:
Orijinalden alıntı: Bloodstain
Bunda bu kadar ayrıntılı düşünmene gerek yok, burada önemli olan şey termal macunu abartıp taşırmaman, yousuff arkadaşımın dediği gibi yapabilirsin bir problem çıkacağını sanmıyorum. Zaten termal macun ısıyı 4-5 derece oynatır, yani o kadarda ayrıntısına inip macunu sürmek için işin masteri olmana gerek yok :) Tek önemli nokta kenarlara taşmayacak, taşarsa 4-5 derece için işlemcini yakarsın, sonra içine çok güzel oturur, bkz. ben :D ama Allahtan daha kullanılmayacak işlemciye yapmıştım.
sçtık bare sıvayak gibi sürersen öyle olur
Üzerinde macun artıkları olan işlemcinin yüzeyine bir miktar termal macun temizleme sıvısı döküyoruz. Burada dikkat edeceğimiz nokta "miktarın" ne kadar olacağıdır. Macunun yoğunluk durumuna göre göre 2 ya da 3 damla yeterlidir. Peki çok sıvı fazla dökersek durum ne olur ? Cevap; kesinlikle "kötü" olacaktır. Termal macun temizleme sıvılarının içeriğinde çözücü kimyasallar bulunur. Bu kimyasallar özellikle termal macunlarda yüksek oranda kullanılan siliconu, hızlı bir şekilde ayrıştırır. İşlemci yüzeyi, çözülmüş termal macundan asla zarar görmez. Ancak çok fazla dökülen termal macun temizleme sıvısı, işlemci yüzeyinden çözülmüş macunla beraber işlemcinin altına doğru akacaktır. Termal macun temizleme sıvısı, sürüldüğü yüzeyden bir süre sonra buharlaşarak kaybolan bir yapıya sahiptir. Yani bu sıvı, işlemci altına temas etse de hiç sorun yaratmaz. Ama sıvının içindeki erimiş macun işlemcinin altında bulunan bileşenlere temas edecek ve "artık" bırakacaktır. İsterseniz temzileme sıvısını pamuğa damlatıp öyle de temizleme yapabilirsiniz ve acemi kullanıcılar için basit olan yöntem de budur.
Ben o termal macunu sürerken bizim kasabada köyde ne internet vardı ne bişey, dial upla bağlanıyorduk oda öküz gibi giriyordu. Bi heves termal macun buldu arkadaş, benim bilgisayarıma sürücem bunu işlemcinin arkasına sürülüyormuş böyle soğutuyormuş falan dedi sonra senin eski bi işlemcin vardı önce ona sürelim dedi tamam dedim sürdük taktık çalışmadı(kenarlarına iyicene yedirmeye çalışınca öyle oldu cahillik işte peh) sonra gitmiş bilgisayarcıda taktırmış :) durum böyle yani
Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim. Önerilerinize göre bende yapmaya çalışacağım. Artık ilk seferin acemeliği olacaktır elbet. Bunu da çabuk aşacağım. Tekrar teşekkür ederim. Elinize Kolunuza sağlık. İyi günler....
genelde şırınga kullanıyorlar (bir iğnenin iğnesini cıkar öle kullan ) onun icine az koy sonra ister işlemcinin isterse fanın üzerine 4 bir tarafa birer ikişer damla koy hem fazla taşmaz hemde daha güvenli olur
Ben de merak ederdim nasıl kullanılır bu meret diye böyleymiş demek.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme