Şimdi Ara

Tesla bobini

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben tesla bobini yapmak istiyorum neler almam lazım ne kadr tutar ve eğer anlatabilcek veya link atabilcek olan varsa iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Malzemeler;
    http://lmgtfy.com/?q=Tesla+bobini+malzemeleri
    Yapımı;
    http://lmgtfy.com/?q=Tesla+bobini+yap%C4%B1m%C4%B1+

• Bir adet eht trafo aliyon. Bi tane 2x40w elk balast. Emaye tel baya 0.35 mm. 30 cm pvc. 2.5 mm bakir izole kablo 5 mt falan al garanti olsun. 2 adet kavanoz. Folyo bant. Tahta 30x30 mdf cok iyinolur. Ayaklar. Tuz lazim. Klemens 10 tane. Ayrintili anlatirim hele bunlari temin et.

• Merak ettim nasıl birşey çıkacak ortaya. Geçenlerde küçük boyutlu yaptım gayet başarılı bir sekildevyandi. 2n2222 transistörlü model. Elinizde doküman varmı verdiğiniz proje ile ilgili

• Malzemeleri temin edip dönücem konuya

• quote:

Orijinalden alıntı: cakin

Merak ettim nasıl birşey çıkacak ortaya. Geçenlerde küçük boyutlu yaptım gayet başarılı bir sekildevyandi. 2n2222 transistörlü model. Elinizde doküman varmı verdiğiniz proje ile ilgili

Bu konuyu gördükten sonra bende yapmayı düşünmeye başladım acaba 2n2222 transistör dışında direnç olarak kaç ohm luk direnç kullandınız hocam?

• Yukarida belirttigim malzemelerle kendi mini bobinimi yaptim. Mukemmel calisiyor. 4 cm civari spark veriyor. Ampulle muazzam plazma topu oluyor. Floresan lamba yanina yaklastirinca etrafa isiklar saciliyor. Tavsiye ederim

•  Tesla bobini

Tesla bobini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C834D35AF -- 15 Kasım 2015; 12:38:47 >
  • +1

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OW Ready Linux

Tesla bobini

Tesla bobini

Şema vs paylaşacak mısınız?

• Gktupc G kullanıcısına yanıt
    Burda eht yi ben balastla surdugumden dolayi paylasmak dogru olmaz simdiden. Cunku her balastin cikislari farkli oluyor. Multimetre yardimiyla bulmamiz gerekiyor. Zaten cikislari bulunca ( 1x balastlarda 2 2x balastlarda kullanacagimiz 3 cikis oluyor) direk eht nin en dusuk direncli iki sargisina veriyoruz. Bu bizim icin primer oluyor. Sonra sapkali ucu pinlere dogru yaklastiriyoruz hangisinde daha fazla atlama oluyorsa oda bizim 2.sekonder ucumuz oluyor zaten 1. Sapkali olan. Sonra bu iki ucu alip direk paralel tuzlu su kapasitorumuze bagliyoruz. Yine kapasitore paralel 2 kablo cikarip 1.sini direk tesla bobinin primerine 2.sine seri olarak bir spark gap ve diger ucuda primerin 2.sine takiyoruz. Spark gap olarak klemens kullanin. Neyse malzemeleri alinda cok daha ayrintili anlatcam ben

• quote:

Orijinalden alıntı: OW Ready Linux

Burda eht yi ben balastla surdugumden dolayi paylasmak dogru olmaz simdiden. Cunku her balastin cikislari farkli oluyor. Multimetre yardimiyla bulmamiz gerekiyor. Zaten cikislari bulunca ( 1x balastlarda 2 2x balastlarda kullanacagimiz 3 cikis oluyor) direk eht nin en dusuk direncli iki sargisina veriyoruz. Bu bizim icin primer oluyor. Sonra sapkali ucu pinlere dogru yaklastiriyoruz hangisinde daha fazla atlama oluyorsa oda bizim 2.sekonder ucumuz oluyor zaten 1. Sapkali olan. Sonra bu iki ucu alip direk paralel tuzlu su kapasitorumuze bagliyoruz. Yine kapasitore paralel 2 kablo cikarip 1.sini direk tesla bobinin primerine 2.sine seri olarak bir spark gap ve diger ucuda primerin 2.sine takiyoruz. Spark gap olarak klemens kullanin. Neyse malzemeleri alinda cok daha ayrintili anlatcam ben

Balast ı transistör yerine kullandınız değil mi

• Gktupc G kullanıcısına yanıt
    Balasti flyback trafosunu surmek icin kullandim. Yalniz elektronik olcak. Balast yuksek frekansta calistigi icin is goruyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.