Şimdi Ara

Tesla Bobini

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
3
Favori
6.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tesla bobinin tam olarak ne olduğunu öğrenmek için bir kaç araştırma yaptım.Aslında düzgün bir şekilde de öğrenemedim.
    1.si çok yüksek gerilimde bile insanlara neden bir şey olmuyor?Akım mı çok düşük.
    2.si madem temassız elektrik akımı oluşuyor neden kablosuz şarjlar hala yapılamadı?
    3.sü Verdiğim vidyoda da olduğu gibi oluşan elektrik insandan geçerek ampulu gidiyor ama insan bundan neden etkilenmiyor?

Elektrik konusunda pek bilgili değilimdir ama meraklıyımdır.Babam elektrik mühendisi ,çok kez anlattı ama aklımda gene kalmadı elektrik ile ilgili konular.

• Benim de pek bilgim yok da aklıma Prestij filmi geldi Bu bobinleri illüzyon gösterisinde kullanıyordu. Çok da bahsetmiyim spoiler olmasın
  • Bildigim kadariyla soyle cevap vereyim. Yanlisim varsa da daha bilgili olanlar duzeltirler.

1. Burada cevabi zaten bulmussunuz, akim cok dusuk. Insan vucuduna zarar vermeyecek duzeyde. Elektrige carpildiginizda sizi carpan voltaj degil, uzerinizden gecen akimdir.
    2. Kablosuz sarj cihazi olayi samsungun cep telefonlari icin mevcut.
    3. Elektrik akimi devresini tamamlamak icin her zaman en kisa yolu secer. Buradaki en kisa yol gercekte de en kisa olan ve direnci en dusuk olandir. Ampul yanipta adama bir sey olmuyorsa, bu ampulun icersinde kullanilan, isimaya yardimciolan metalin ic direncinin insan vucudununkinden daha dusuk olmasindandir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lavetera

Tesla bobinin tam olarak ne olduğunu öğrenmek için bir kaç araştırma yaptım.Aslında düzgün bir şekilde de öğrenemedim.
    1.si çok yüksek gerilimde bile insanlara neden bir şey olmuyor?Akım mı çok düşük.
    2.si madem temassız elektrik akımı oluşuyor neden kablosuz şarjlar hala yapılamadı?
    3.sü Verdiğim vidyoda da olduğu gibi oluşan elektrik insandan geçerek ampulu gidiyor ama insan bundan neden etkilenmiyor?

Elektrik konusunda pek bilgili değilimdir ama meraklıyımdır.Babam elektrik mühendisi ,çok kez anlattı ama aklımda gene kalmadı elektrik ile ilgili konular.

1-Gerilim çarpar akım öldürür.
    2-Kablosuz şarj projeleri mevcuttur.
    3-.yü bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeanne dArc

Bildigim kadariyla soyle cevap vereyim. Yanlisim varsa da daha bilgili olanlar duzeltirler.

1. Burada cevabi zaten bulmussunuz, akim cok dusuk. Insan vucuduna zarar vermeyecek duzeyde. Elektrige carpildiginizda sizi carpan voltaj degil, uzerinizden gecen akimdir.
    3. Elektrik akimi devresini tamamlamak icin her zaman en kisa yolu secer. Buradaki en kisa yol gercekte de en kisa olan ve direnci en dusuk olandir. Ampul yanipta adama bir sey olmuyorsa, bu ampulun icersinde kullanilan, isimaya yardimciolan metalin ic direncinin insan vucudununkinden daha dusuk olmasindandir.

Evet elektrik direncin en dusuk oldugu yoldan gider ama benim dedigimde elektrik insan geciyor cunku elektrik ile ampul arasinda sadece insan var

Gecenlerde bi ilizyonist haberlere cikmisti. Buyuk bi tesla bobinine giriyodu. 1000v mu 1000w miydi onu hatirlayamadim.tabi insanlar sasiriyor imkansizi basardigini saniyor. Adamin uzerinde cok iyi bi iletkenden kiyafet vardi.gelen elektrik kisa yolu tercih ettii icin kiyafetten fecip topraklaniyordu. (Boyle basit birseyle insanlari kandirmasina uyuz olmustum)

• Bunun nedeni akımın düşük olmasının yanı sıra "skin effect" yani deri etkisi denilen olaydır. Elektrik akımının frekansı arttıkça akım iletkenin dış yüzeyinde yoğunlaşmaya başlar, Tesla bobininin çıkışı da nispeten yüksek frekanslı olduğundan insanın derisine doğru yoğunlaşarak kalp gibi organlara zarar vermez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lavetera

quote:

Bildigim kadariyla soyle cevap vereyim. Yanlisim varsa da daha bilgili olanlar duzeltirler.

Evet elektrik direncin en dusuk oldugu yoldan gider ama benim dedigimde elektrik insan geciyor cunku elektrik ile ampul arasinda sadece insan var

Gecenlerde bi ilizyonist haberlere cikmisti. Buyuk bi tesla bobinine giriyodu. 1000v mu 1000w miydi onu hatirlayamadim.tabi insanlar sasiriyor imkansizi basardigini saniyor. Adamin uzerinde cok iyi bi iletkenden kiyafet vardi.gelen elektrik kisa yolu tercih ettii icin kiyafetten fecip topraklaniyordu. (Boyle basit birseyle insanlari kandirmasina uyuz olmustum)

Hocam öncelikle 3 üncü maddenin cevabı için kusura bakmayın. Mobil sürümden girdiğim için sizin anlattığınız üzere videoyu izlemeden yorumda bulndum. Videoyu daha sonra izleme şansım oldu. videoda bahsedilen olay, birinci madde de sorduğunuz sorunun cevabı aslında. 5000 volt var ortada ama akım çok düşük bir miktarda olduğu için elinin dokunan insanı sadece ufak bir gıdıklama kadar etkiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tesla Bobini Yapımı (Yardım)
    15 yıl önce açıldı
    trafo doğrultma devresi yardım
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • -----Tesla bobinin tam olarak ne olduğunu öğrenmek için bir kaç araştırma yaptım.Aslında düzgün bir şekilde de öğrenemedim.

Bolca kaynak vardır Türkçe olarak ta kaynak bulabilirsiniz bir tane forum vardı hatta tesla bobini üstüne.http://zelyun.forumf.biz/

-----1.si çok yüksek gerilimde bile insanlara neden bir şey olmuyor?Akım mı çok düşük.

Yüksek gerilimde akım azalmakta fakat genede öldürücü etkisi yok denilemez, tesla bobininden çıkan elektrikten korunmak için faraday kafesi kullanılmakta, faraday kafesine göre elektrik yada radyo dalgalarını bloke eden iletken bir kafestir, bir cep telefonunu demir bir yemek süzgeçinin içerisine koyarsan telefon çekmez. Yüksek voltajın insana zarar vermemesi için frekansının yükseltilmesi gerekir, yüksek frekanslı akımlarda vücuttan yüksek akımlar geçirilebilir "elektroterapi" Bende vücudumdan 5.000 volt kadar yüksek frekanslı akım geçirmiştim , frekansı düşürdüğüm zaman şok veriyor ama yükselttiğim zaman hissetmiyorsunuz bile, fakat ellerimle floresan lambayı yakabiliyordum.

----2.si madem temassız elektrik akımı oluşuyor neden kablosuz şarjlar hala yapılamadı?

Arada bir engel olmamalı çünkü verimi çok düşürür ve sadece şuan belli uzaklıklardan belli açılardan enerji gönderilebiliyor. Aslında elektrik akımı iletilmiyor direkt olarak, elektrik enerjisi radyo dalgalarına dönüştürülmekte ve tekrar bu radyo dalgaları alıcı vasıtası ile elektrik enerjisine dönüşmekte yani verim kaybı yüksek olmakta. Radyolarda bu şekilde çalışır havada ki radyo dalgalarını elektrik enerjisine dönüştürür.

----3.sü Verdiğim vidyoda da olduğu gibi oluşan elektrik insandan geçerek ampulu gidiyor ama insan bundan neden etkilenmiyor?

Dediğim gibi frekans yüksek zaten cızırtıdan belli oluyor ama o videoda akım direkt vücuttan geçmiyor cam var arada, cama dokunduğunda topraklama yapılıyor bir nevi. Örneğin kontrol kaleminde de küçük lamba yanıyor ama sizi çarpmıyor.

---Elektrik konusunda pek bilgili değilimdir ama meraklıyımdır.Babam elektrik mühendisi ,çok kez anlattı ama aklımda gene kalmadı elektrik ile ilgili konular.

Elektrik sihir gibi bir olaydır ve çok geniş kapsamlıdır sağlam bir temelin yoksa uğraşmanı tavsiye etmem çünkü çok tehlikelidir ben bir çok püf noktasını ayrıntısına kadar biliyorum sadece bildiğim kadarını ve okulda arkadaşları bile şaşırtırdım. Elektrik çeker bırakmaz derler duyarsınız :) öyle bir şey yoktur elektriğe maruz kaldığınız zaman biliyorsunuz kaslarda elektrik ile çalışmakta bir bakıma bundan dolayı kaslarınız istemsiz olarak kasılır ve elektrik sizi çarptığında bırakamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commodore63 -- 20 Ocak 2013; 22:18:52 >

• Bizzat tesla bobini yaptigimdan acikliyim: 1. Si tesla bobinin havada atlamasi ivin 10.000 voltluk bi gerilim olmasi lazim havanin elektrik direnci var cunku tesla bobini zararlimidir bunun tam cevabi yok bu bobininizle alakali bisey ornegin magzalardaki kureler vardir fanus uzerine elinizi koyarsiniz elektrik cama deger buda tesla bobini,

• Genel olarak pek bir bilgim olmadığı için bir şey diyemeyeceğim ama Nokia Lumia 920 ile beraber kablosuz şarj olayını getirdi.Elektrik olan herhangi bir ortamda hiçbir aparat takmadan şarj edebiliyorsun.
  • Havadan elektrik iletme ile ilgili sanirim bir de soyle bir handikap vardi yanlis hatirlamiyorsam, iletilen akimin havadaki yanici gazlari tutustutarak gokyuzunun alev alev yanmasi

• quote:

Havadan elektrik iletme ile ilgili sanirim bir de soyle bir handikap vardi yanlis hatirlamiyorsam, iletilen akimin havadaki yanici gazlari tutustutarak gokyuzunun alev alev yanmasi

sanırım bir karmaşıklık var, elektrik akımı direkt olarak havadan iletilmiyor elektromanyetik alana dönüştürülüyor sonra bobinler tarafından tekrar akıma çevriliyor. Gündelik hayat için pek uygun değil ufak tefek şarjlar yapılabilir ama örneğin televizyon gibi cihazları çalıştırmak mantıklı olmaz bir faydası da olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commodore63

quote:

Havadan elektrik iletme ile ilgili sanirim bir de soyle bir handikap vardi yanlis hatirlamiyorsam, iletilen akimin havadaki yanici gazlari tutustutarak gokyuzunun alev alev yanmasi

sanırım bir karmaşıklık var, elektrik akımı direkt olarak havadan iletilmiyor elektromanyetik alana dönüştürülüyor sonra bobinler tarafından tekrar akıma çevriliyor. Gündelik hayat için pek uygun değil ufak tefek şarjlar yapılabilir ama örneğin televizyon gibi cihazları çalıştırmak mantıklı olmaz bir faydası da olmaz.

Hocam bu bilgiyi ya prestij filminden ya da teslanın biyografisinden hatırlıyorum ama hangisinden emin değilim.Eğer filmdense, uydurma olabilir.

• şu kaynaklardan faydalanabilirsiniz

Tesla Bobini - Vikipedi

Tesla Bobini - Kontrolkalemi

Tesla Bobini - Emo

Tesla Bobini - Ne Nasıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chapari -- 14 Nisan 2014; 21:13:26 >

• Birde eskiden mısır medeniyetinin tesla bobiniyle aynı sistem kullanıldığı söleniyor hatta ozamanlar mısırdaki büyük piramidde kralın mezarlığına giden koridorlarda (piramidin tam ortasında) herhangi bir iz bulunamamasından dolayı ordada elektrik kullanıldığı düşünülüyor hatta duvardaki resimlerden de bir alıcı ve verici ile elektriği kablosuz şekilde aktarıldığı kanısına varılmış. Ama ozamanlar o büyük piramidin doğal yollardan elektrik ürettiği için pek bir önemi olmadığından havadan aktarabilirler diye düşünüyorum. Nede olsa Nicola Tesla Bobinini yaparken hatırladığım kadarıyla 4 jenarator kullanıyor ve bunların harcadığı yakıt fazla olduğundan zarar olacaktır herhalde.
    Bu forum sitelerinde daha yeniyim link paylaşmamda sıkıntı yoksa bir kaç video var bu konular hakkında.
  • Konu çok eski gereksiz hortlatışmış ama cevap vereyim bildiğimce;

Tesla bobinin çalıştığı ortam yüksel voltajla elektrikle dolar, yani mevcut ortamı havayıda kapsar, çevresinde ampulu elinizle toprak görevi görüp yakabilmenizi sağlayacak türden. Aynı prensip elektrik direklerininde radyodalgaları saçıp, etrafa bombarde etmesidir. Zaten Nikola'nın 2 kilometre uzaklıktaki lambaları yakmasıda bununla açıklanabiliyordu.

Tesla bobinin çalışma prensibi ise çok büyük sarmallardaki bobinler arasında akımı birincil küçük bobinden daha büyük sarmallı bir ikinci bobine ileterek hortumun ucuna fiskiye başlığı takılmış gibi akımı düşürerek voltajı kendi ölçeğinin 50000 bin kat daha fazla arttırabilir. Bir nevi trafo olmakta alet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesabuca

Birde eskiden mısır medeniyetinin tesla bobiniyle aynı sistem kullanıldığı söleniyor hatta ozamanlar mısırdaki büyük piramidde kralın mezarlığına giden koridorlarda (piramidin tam ortasında) herhangi bir iz bulunamamasından dolayı ordada elektrik kullanıldığı düşünülüyor hatta duvardaki resimlerden de bir alıcı ve verici ile elektriği kablosuz şekilde aktarıldığı kanısına varılmış. Ama ozamanlar o büyük piramidin doğal yollardan elektrik ürettiği için pek bir önemi olmadığından havadan aktarabilirler diye düşünüyorum. Nede olsa Nicola Tesla Bobinini yaparken hatırladığım kadarıyla 4 jenarator kullanıyor ve bunların harcadığı yakıt fazla olduğundan zarar olacaktır herhalde.
    Bu forum sitelerinde daha yeniyim link paylaşmamda sıkıntı yoksa bir kaç video var bu konular hakkında.

Yaziklarina ekleme yapayim.
    Musanin halkiyla misirdan çikisina izin veren firavun sonrasinda arkalarindan gidip denizde boguldu. Yahudilerin arkasindan takip etmesinin sebebi bu bahsettigin seyin yahudilerce alinip goturulmesi. Yahudiler piramitten aliyorlar ve yanlarinda goturuyorlar. Firavun Mernaptah da bunu farkedip gitmelerine izin verdiği yahudilerin arkalarindan gidiyor ve kizildenizde boguluyor.
    Once gitmelerine izim verip sonra yahudilerin peşinden gitmesi neden acaba? Bence boyle bi durum oldu.

• 6.cadde kullanıcısına yanıt
    Eski bir konuyu hortlattım. Aklıma mısırlıların bobini çalıştırmak için trafo, enerji vs nasıl buldukları ve kullanım şekli. Madem o şekilde bir teknoloji var asırlardır neden yagınlaşmadı?
    Tesla bobinini araştırırken bu konuya buldum. Fazlada bilgim yok. Amatorce yapmaya çalışacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.