|
Tesla Cybertruck nihayet tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı
-
-
-
Verememelerinin nedeni paslanmaz çeliğeancak bu kadar şekil verebildiklerinden. Aracın tasarımının böyle olmasının ana nedeni dışının inatla çelik ile üretilmek istenmesinden.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Uyuyan hisseler koşacak artık. Yatırım tavsiyesi değildir. Yatırıma sahip çıkma tavsiyemdir
-
araç çok güçlü bu araç tam dolu tır römorkunu çeker, 3 motorlu versiyonu fakat normal bir kullanıcı bu araca neden ihtiyaç duyar, ihtiyaçdan doymayan bir tasarım, paslanmaz çelik olması sanırım bir ilk ama maliyeti inanılmaz artıran bir detay.Elon kendi zevklerini mi ürettiriyor.Mutlaka alan olacaktır ama maddi açıdan israf olarak görüyorum.Askeri araç olarak kullanılacaksa o ayrı tabi.
-
Bu araç bir süre sonra sadece benim mi gözüme hoş gelmeye başladı?
-
Meraklısına…
-
Bir 'nihayet' daha. Haberi yapanlar merakla bekliyormuş galiba.
-
Oo nihayet çıktı nasıl olsa alamıcaz
Son50 yıldır otomobiller sanki ortada bir yuvarlatılmış tasarım zorunluluğu varmış gibi hep aynı/benzer şekilde çıkıyordu. Bu cyber en azından bu anlayışı kırdı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çeliğe istenen her şekil verilebilir, kalıplama ve materyal teknolojileri çok gelişti. Bu tamamen aerodinamik verimlilik ve estetik kaygı gütmeyen inatçılıktan ötürü böyle.
-
kasım ustanın sanayide yaptığı yerli ve milli arabalar gibi durması dışında çok pahalı.
-
Hedef yıllık 500 bin üretim ancak bu fiyatlarla nasıl satış yapacaklar merak ediyorum. ABDlilerin yorumlarına şöyle bir baktım herkes fiyatların abartı olduğunu yazmış. Hele 100 bin dolarlık cyberbeast modeli satış tahminlerinin çok altında kalacaktır.
-
Hocam ben öyle değil diye biliyorum. Çeliğe istenen her şekil verilebilir ancak hacimli üretimde-seri üretimde lazer-su ile CNC makinalarda şekil vermek veya eritip kalıba dökmek yavaş ve yüksek enerji gerektiren şekil verme yöntemleri. Araç üretiminde hızlı ve nispeten az enerji kullanan dev kalıp makinaları kullanılıyor, onlar da çeliğe doğru düzgün şekil veremiyorlar, ondan basit köşeli şekiller verilmiş diye biliyorum bunu da Cyberpunk havası içinde pazarladılar gitti gibi geliyor.
Ama net bilmiyorum. Böyle olduğunu düşünüyorum sadece. Düzeltin lütfen eksiğimi.
Togg'dan önce tanıtıldı Togg'dan sonra çıktı -
Togg'dan önce tanıtıldı Togg'dan sonra çıktı
-
Tesla'nın temel sorunu, kalite, tasarım ve yangınlar markayı olumsuz yönde etkliliyor. Tesla bu sorunları da çözerse kimse Tesla'yı tatamaz
-
Wc terliginden hallice son derece cop
Edit: Rivian alir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igetsky -- 19 Aralık 2023; 4:32:5 >
porsche çekme videosu 400 metre finish değilmiş , aslında 200 metre civarında tamamlanmış. Yanıltıcı bir reklam. Ayrıca elektrikli araçlarda özellikle bakmamız istenen tarafa çekiyorlar bizi ve algıyı oradan yapıyorlar. Porsche gibi köklü bir markayı hedef alarak porschenin marka prestijinden yararlanılmaya çalışılıyor açıkçası.
Porsche tabii ki bu videoya cevap vermez.
Şöyle bir senaryo yapsalar,
Almanya otobanı hız sınır iptal tabelasıyla başlayan bir reklam düşünün. Porsche ve peşinde bir tesla. 200km/h dayamış gidiyor. Doğal olarak 100 km sonra enerjisi biten tesla kenara çekiliyor başka bir tesla takılıyor peşine . O da bitince 3. sü. Ancak ondan sonra yakıt ikmaline giren bir porsche. 3 dk da yakıtı alıp tekrar 200/km hızla ilerlemeye başlarken de 1. teslanın daha şarjını tamamlayamadığını gösterirsin. Başka senaryoda eksi bilmem kaç derecede kontak basıp gümbür gümbür egzoz sesini dinletirsin. Yanında buz tutmuş teslayı çekersin. Sonra 40 yaşında antika değeri olan bir porsche ile otobanda 250 ile giderken video çekersin ve bir park alanına gider park edersin. Yanına da o antikanın bedeli ile kaç tane tesla alınabildiğine dair 15-20 tane sıfır tesla koyarsın.
Ama tabi bunu yapmazlar çünkü emisyon kriterleri , regülasyonlar yüzünden benzin işi öyle ya da böyle sonlanacak gibi duruyor. Bu nedenle fosil yakıtlı araçlara özendirecek ve teslanın yaptığı gibi bel altı vuracak reklamlar yapılmıyor.
Hiç bir üretici , sattığı aracın 20-30 sene kullanılmasını istemiyor. Bu açıdan elektrikli araçlar hepsinin işine gelmekte.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Verememelerinin nedeni paslanmaz çeliğeancak bu kadar şekil verebildiklerinden. Aracın tasarımının böyle olmasının ana nedeni dışının inatla çelik ile üretilmek istenmesinden.
|
Bu araç bir süre sonra sadece benim mi gözüme hoş gelmeye başladı?
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X