Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1835. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: ixib
1 Kayıtlı Üye ve 18 Misafir (5 Mobil) - 14 Masaüstü5 Mobil
5 sn
38.096
Cevap
986
Favori
2.494.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
20. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 18331834183518361837
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar herkese. 14 yıl kullandığım Giulietta aracımı sattım ve bugün Model Y SR siparişi verdim.

Aslında aracımı ay başı sattım ve hemen siparişini verecektim ama Juniper haberleri kafamı karıştırdı. Yaklaşık bir aydır arabasız kalmamak için geçici bir içten yanmalı araç mı alsam, yeni A3 mü eski A5 mi yoksa ikinci el Long Range alıp değer kaybında kendimi korusam mı falan derken en sonunda ne olacaksa olsun diyerek bugün siparişimi verdim. Yarın da EFS yaparak süreci benim tarafımda sonlandırmayı planlıyorum.

Eski aracımı da sıfır alarak tam 14 yıl kullanmıştım. Bakalım Tesla ne kadar dayanacak.

• Lbe L kullanıcısına yanıt

Geçici araç alacaksanız yarınki faiz kararını bekleyin bence, zayıfta bir ihtimal ama yarın sembolikte olsa faiz düşümü olmazsa bu maaşla kimse araba filan alamaz, fiyatlar geri bile çekilmeye başlayabilir.

• the_kid1 T kullanıcısına yanıt

faiz inerse paranı değeri azalır malın değeri artar...

para faizden mala kaçmaya başlar...

• recak R kullanıcısına yanıt
    Önemli olan piyasanin beklediği faiz indirim miktarı, 150, 250, 500 yada 0 mi olacak. 150 yada sıfır olursa sıkı politika devam edeceği beklentisi ile hareket edecekler gibi görüyor, yatırım tavsiyesi degildir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • recak R kullanıcısına yanıt
    Para faizden yabancı parayada kaçabilir. Yakındır. Tl çok değerli diye yakınıyor kimisi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • faizin indiriminin kaç olduğunun bir önemi yok aslında, 100-250 puan arası birşey yeterli.

önemli olan açıklamalarda ne yazacakları. faiz indirim dönemine girdik ve gösterge faizi enflasyon hedefimiz olan 25 lere kadar indireceğiz gibi bir ibare olması yeterli.

Faiz inme dönemine girersek ilk 6 ay konut anlamında zıplama beklemem ama daha uygun aralıklardaki yatırım araçlarında sayılabilecek mallara geçiş başlar. Araç normalde yatırım aracı değildir ama bizim ülkede öyle algılanıyor.

Faiz indirimi olmazsa da mal fiyatları artacak mecburen çünkü enflasyon var.

Yıllık enflasyon en iyi ihtimalle 25-35 aralığına gelir diye bekleniyor ki bugün 1 milyon olan mal seneye 1250 1350 aralığına çıkacak demektir o da min.

Diğer malların fiyatlarına göre 1.5-1.8 milyona kadar da yolu var.

Bir de sene sonuna doğru erken seçim muhabbetleri yapılırsa seneye ya da sonbahar gibi o zaman borsalardaki rallileri fiyat çıkışlarını izleriz... YTD

• the_kid1 T kullanıcısına yanıt

Faiz inerse kur ve malın fiyatı anında yükselecektir, şu an bu konu pamuk ipliğine bağlı

• Yani her halükarda artacak 🤪

• Ya faiz inmez sakin olun. 50’de tutacaklar yine. Bu asgari ücret vs hep bu sebeple düşük tutuldu. Hatta daha ileri adım atıp inşallah yükseltmesinler.

Şu da var, ÖTV değişmez inşallah. Yoksa ben ve benim gibilerin Tesla rüyası başlamadan biter. 😅

• khanstern kullanıcısına yanıt
    Ana akım zaten komple takip ediyorum ama çoğu EV araçlarda zayıf. Hala içten yanılmalı gibi bahsediyorlar. Doğan’ı ayrı tutuyorum bunlardan.

Tesla özelinde olanlara da ayrıca göz gezdireceğim, bilmediklerim var içlerinde.

Dolubatarya da BYD olmasa bu kadar yükselemezdi herhalde 😅

• burki_rock kullanıcısına yanıt

Asgari ücretin düşük tutulması enflasyona etkisinden dolayı, yani enflasyon düşük olsun sonraki dönemlerde diye düşük zam oranı ile giriyoruz yeni yıla. Yani faizin indirilme serüvenine destek amaçlıydı bu zam oranı.

Ayrıca %50 de tutacak olsalar CB ımız kendisi 4-5 ay öncesinden yıl sonunda faiz anlamındaki düşüncelerimize göre ilerleyeceğiz demezdi.

Yani CB yüksek faize karşıyız diyecek ve faiz sabit kalacak hatta yükselecek mi?

Hiç sanmıyorum.

Açıkçası ötv oranlarında artış ya da değişiklik olursa yapacak birşey yok ama şubat mart teslim aracı isteten efs yapıp fiyatını sabitlemeli diye düşünüyorum.

• PoNextorN kullanıcısına yanıt
    Faizde şu an bir düşüş dediğim gibi ben hiç sanmıyorum. Bir çuval inciri berbat ederler.

EFS konusu da yeni yılda bitiyor yazmıştır bir arkadaş. Maalesef 3 Ocak öncesi sipariş vermem mümkün değil ki elimdeki aracı elden çıkartacağım öncelikle.

• Lbe L kullanıcısına yanıt

Hayirli olsun hocam,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BTMWTMP B kullanıcısına yanıt
    Ne kadar ayıp. İlk tesla alanlardanım. Sizi muhatap almam hataymış.

• vs-fb kullanıcısına yanıt
    Yakında sipariş vereceğim 2025 modeller çıkınca.

• munadi M kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • burki_rock kullanıcısına yanıt

Ben de yarın faiz indirimi bekleyenlerdenim. Asgari ücret zammı, merkez bankasının önümüzdeki sene 12 yerine 8 toplantı yapacağının açıklanması falan beklenti oluşturuyor. Doların 35 hareketini de buna yordum. Bakalım yarın göreceğiz.

• PaladinRudjack kullanıcısına yanıt
    Yaşayıp göreceğiz, faiz indirimi olmasını isterim ben de tabi. Kredi oranımı arttırır bu durum 🥹

• Merkez Bankası yarın ciddi bir indirim yaparsa ortalık karışır, millet yine eline ne geçerse fiyata bakmadan almaya başlar; nasılsa şimdinin değil, geleceğin parasını harcıyor olacağız! Ama bence MB 200 baz puan indirip, Nisan-Mayıs'a kadar hiçbir şey yapmayacağını açıklar, el altından sıkı para politikasına devam eder. Reisi mahçup etmemek için böyle olmaması gereken bir adım atacak. Ama tüketici, ihtiyaç, araç, konut kredilerinde limitler yine kısıtlı olacak, ağalara musluklar açılacak. 😔🤔 Araç fiyatlarında kısa bir panik olsada çok değişim olmaz dolar değişmeden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • epstemolojk_kopus kullanıcısına yanıt

Ben de yarın 150 civarı bekliyorum ve bundan sonraki süreçte Nisan Mayıs aylarına kadar kademeli faiz indirimi ile enflasyon ve gösterge faizi 25-35 seviyelerine kadar indireceğiz vb açıklamalar bekilyorum.

Mayıs mı olur yaz aylarına kadar mı olur bilemem ama beklentim bu doğrultuda.

Neyse yazın altına yazarlar nolduuuu ? diye :D

uzun yıllardır teknik analiz yapıyorum, bizim borsa nisan mayısa kadar güzel çıkar gibi bir görüntü var. sonra yaz sonuna kadar da yatay ve düzeltmeler ile devam edersek son baharda erken seçim lie yeni bir ralli yapabileceğimiz bir görüntü duruyor grafiklerde :D

ne salladım di mi?

Neyse yaşayıp görcez artık.

endeks 1500 lerdeyken 3500 leri göreceğiz diye bir paylaşım yapmıştım da baya sövmüşlerdi nerenden atıyorsun diye :D

3500 ler ne 11000 leri bile gördük de işte :D :D

• 
Sayfa: önceki 18331834183518361837
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.