Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1837. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
17 Misafir (8 Mobil) - 9 Masaüstü8 Mobil
5 sn
40.706
Cevap
1.044
Favori
2.644.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
54. Sırada  bugün en iyi #11
Sayfa: önceki 18351836183718381839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tesla'nın bu konuyla ilgili düşüncesi bildiğim kadarıyla hatam varsa düzeltilsin %70 e kadar araçta kullanımı sonrası solar enerjiden aldığı güçle powerwall sistemine eklenerek bir %50 ye kadar da evde kullanılması.

Gerçi çok uzun zaman önce böyle bir şey okumuştum o zaman LFP , SR falan ortada yoktu.

Ama zaten Mercedes , BYD , Catl recycling centerlar kurmaya başladı ne kadar doğru bilinmez. Makalede teknik terimler var ama geneli b1 seviyeyle anlaşılıyor ,

https://www.catl.com/en/news/6201.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 26 Aralık 2024; 23:3:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muratbeyaz_1 M kullanıcısına yanıt

batarya üreticilerinin bu konuda sorumluluğu var zaten ve ayrıca bataryalar çok kıymetli.

yani ömürleri biten bataryalardaki geri dönüşüm %95 ler ve üstünde diye okumuştum birkaç farklı kaynaktan çünkü içlerindeki kimyasallar hala değerli oluyor.

Enerji depolama kapasitesi azalmış olsa da kimyasal anlamında kıymetli madenlerden oluyorlar hala.

Birkaç girişim şirketi zaten batarya kiralama kısmına geçti duymuşsunuzdur.

Aracı alırken bataryayı satmıyorlar size yerine batarya kiralıyorsunuz ve boş bataryayla gittiğinizde onların merkezlerine 3 dk içinde bataryayı komple olarak söküp alıp yerine dolusunu takıp hadi görüşürüz diyorlar ve bunu aylık kiralama ücretleri ile yapıyorlar.

ileride bu teknoloji de gelişebilir şarj süreleri kısalabilir vs vs.

• Bataryalar için hali hazırda bol bol geri dönüşüm mekanizması var

• Togg Ocak ayına sarkan siparişleri iptal etmeye başlamış. Bu demek oluyor ki çok büyük ihtimal elektrikli araçlara ötv zammı gelecek. Başka iptal gerekçesi gelmiyor aklıma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • QRX kullanıcısına yanıt
    Babam Togg aldı, Ocak 2. Hafta teslim edecekler. İptal söz konusu değil bizde. Bilginin kaynağını merak ettim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lbe L kullanıcısına yanıt
    Bilginin kaynağı Facebook togg grubu ve telegram togg grubu.
    Sizin 2 ocak teslimatsa faturanız zaten kesilmiştir. Faturası kesilemeyenlerin siparişi iptal olmuş.

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

Anladım hocam teşekkürler kaynak için. Bizim fatura kesildi, ödemesini de yaptık. Ödeme 2 gün içinde yapılmayınca iptal oluyormuş belki onunla alakalıdır. Umarım ötv zammı gelmez, kura karşı korunmak için EFS yaptım ama ötv zammı kötü olur benim için. Daha fazla ödeyeceksem 50 bini yakar Juniper’ı beklerim

• Lbe L kullanıcısına yanıt
    Yok onunla alakalı değil, birçok kullanıcı var bu şekilde.

Benim tahminim ötv zammı geleceği için iptal ettiler. Otv matrahı arttirilip, yani ötv zammi gelmeden araca normal zam gelecek olsa siparişi iptal etmezlerdi.

İkinci elde de sözleşmiş gibi hepsi fiyatları yükseltti. 1.6-1.650 olan araçlar 1.750 altına yok TOGG'da.

Ülkem fırsatçılığı hiç vakit kaybetmiyor. Bunlar aç kaldık diye tv'ye çıksa gram üzülmem!

Bu iptal bana da ÖTV düzenlemesi dışında başka bir şeymiş gibi gelmiyor. 60 olan ön siparişi de bence arttıracak olabilirler.

Ama öyle kafasına göre iptal etmesi tüketici yasasına aykırı. Müşteriye seçimlik hak sunulması gerekirdi ve ötv gibi firmanın belirlemediği tutarlar içinde açıklama yaparak farkı istemesi kabul edilmiyorsa da ön sipariş ücretinin iade edilmesi beklenirdi . Bu şekilde davalık olmazlarsa iyi..

• khanstern kullanıcısına yanıt

acaba kredi başvurusu vardı ve kredi onayı alınamadı durumu olabilir mi?

eğer kısa süreli fiyat verildi ve kredi onayı alınamadı ise ve nakit ödeme gelmediyse iptal edebilirler, sonuçta başvurudaki şartları okumak lazım.

• PoNextorN kullanıcısına yanıt
    Yok ya onunla alakalı değil bence.
    Şimdi bir ön sipariş oluşturayım diye denedim bu şekilde görünüyor, ön sipariş de verdirmiyor.

Ama madem öyleyse insanlar neden sosyal medyaya siparişim iptal edilmiş diye yazsın ki.. Ülkede aklımın almadığı bir başka konu TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 

• zaten kredi kampanyası süreliydi ve bitmişti, hazır oluşturulmuş ödemesi yapılmamış araçlarla devam ediyorlardı satışlara, sonrasında yeni bir fiyatlandırma kredilendirme yapıp 2025 itibariyle tekrar satış sürecine gireceğiz açıklaması yapmışlardı.

mevcut kredi kampanyasında da araçlar sayılıydı yani sınırlı satış vardı ama tabi sayıyı yüksek tutmuşlardı.

Bunlar kendi açıkladıkları bilgilerdi zaten ama ödemesini yaptıkları halde iptal edilme durumu varsa iş başka.

İnsanlar biraz da yetersiz açıklamayla da kafa karıştırabiliyorlar ama bakalım gerçekten ödemesi yapılmış ama iptal edilen var mı? Varsa sebep ne paylaşılırsa öğreniriz.

• Az önce Tesla İstanbul ofisi satış kısmını aradım birkaç konuda bilgi almak için ama ofis kapalı diyor :D

Türkiye ofisi de Christmas tatiline girmiş demek ki :)

Nasılsa efs ler sonlandı, teslim de yok pek ki o kısım ayrı birimde biz tatile çıkalım demişler :D

Bana 2 gündür "sizi yarın arayacağız" maili atıyorlar.

Ama bir türlü aramadılar 3 gündür. :) Bakalım bugün arayacaklar mı göreceğiz.

Grubu da TOGG grubuna çevirdik, esas Tesla'da şartlar ne olacak bakalım.

• Merhaba,

25 Aralıkta aracımızı teslim aldık. Burada cevap yazan bilgi paylaşan herkese teşekkürler,

Şu andaki takıldığım konular,

-Telefon bluetooth u açık app açık halde iken kapılarını açmıyor,Kapıları app den açsam araç D konumuna geçmiyor.Eğer yanımda kart var ise bu sefer de kartı okutmamı istiyor.

-İlk şarjı 45 kwh dolaylarında aldık. Oldukça yavaş şarj oldu.Sanırım ön koşullandırma v.s gerekiyor.

-Araçta şu anda profil seçenekleri yok.Yanı kullanıcı adı olarak bir atama yapmıyor.Bir güncelleme geleceğini v.s söylediler.Bu hafta teslim alanlarda bu durum var mı?

Gidecek olan olursa Gülsoy-Eşarj istasyonu arıza veriyor.QNB kartları eklerken app hata verip durdu.Gidecek olan varsa alternatif bir yer daha belirlesin.

• x-rayted kullanıcısına yanıt

benim arkadaş 2. taksidi ödedikten sonra teslim aldı aracı, proforma faturayla vs hallediliyor sanırım. ticari ve bireysel farkı varsa bilemiyorum ticariydi onun kredi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qmerdesign -- 27 Aralık 2024; 10:30:46 >
  • burki_rock kullanıcısına yanıt
    Araç vergi dilimi değilde araç fiyatı değişimi de olabilir. Eski fiyattan satmamak için sipariş kabul etmiyor. Efs yapmayanıda iptal ediyor.

• qmerdesign kullanıcısına yanıt

Ruhsat olmadan neye rehin koydu banka ?

• 
Sayfa: önceki 18351836183718381839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.