Bende Geçen sene ağustos ayında 34 FB plaka almıştım. Aracı aldığımda aldığım plaka araca takılıydı. Noterden ruhsat çıkardım sadece. |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023 (1834. sayfa)
-
-
Yaz günü sr ile shell e gittim hıza kanıp 180 kw/h lik istasyondu verdiği mac hız 45kw/h i geçmedi. 14 tl de cabası kw başına. 5 kw alıp shell şarj defterini kapattım. Sizin başınıza gelende istasyon kaynaklı olabilir. -
Direk sr üretime başlamaları süpriz olur benim için. Once performans ve lr üretilir bence en az 6 ayda ona ekleyin bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edanis -- 25 Aralık 2024; 0:43:56 > -
Highland'ın aynısı olacak :) Model Y hali hazırda sevilen, 2023 te en çok satan araç. Donanımsal bir takım eklemeler olacaktır illaki. Yazılım konusunda zaten en yakın rakibinin 10 kat ötesinde. Maliyeti ekstra arttıracak şeyler riskli gerek Çin gerekse Avrupa ve fiyatı %10 ötv nin ucundaki TR pazarı için. iPhone 15 den 16 ya geçmek gibi bir şey olacak yazıyorum buraya
-
Dediğiniz değişiklikleri bilmemizin sebebi Model 3 te gelen yenilikler olması. Yoksa bir sızıntı ile alakalı değil. -
Teşekkürler
-
"Arkadaşlar var Berlin'de..."
Engin Özeren Tesla'nın Türkiye pazarına girdiği dönemde Youtuber olmak için heveslenen birisi. Ne sektör dinamikleri, ne piyasa bilgisi ne de üretim ile ilgili hiçbir tecrübesi ve bilgisi yok. Tamamen yabancı Youtuberların söylediklerini Türkçe'ye çevirerek Youtube videosu çekiyor... verdiği çoğu bilgi de hatalı ya da artniyetli. O yüzden söylediklerinin hiçbir değeri yok..
-
Araç belli olduktan sonra mı kredi çıktı, sürecinizi paylaşabilir misiniz?
Benim de TOGG'dan Tesla'ya ciddi anlamda düşüncem kaymaya başladı.
Süspansiyon vs. tamam ama yazılım ve söylenenler Tesla'ya yakın hissetmemi sağladı, kredi kampanyası da.
-
Hayır, o şekilde ilerlemedi. Siparişi verdikten sonra EFS talebinde bulunmuştum. EFS talebi onaylandıktan sonra uygulamada ödeme adımına geçilirken Kredi kısmını işaretledim. Otomatik zaten YapıKredi'nin Tesla Kredisi sayfasına yönlendiriyor. Bir TC ve numara bırakıyorsunuz. 1-2 saatte döndüler. Zaten onlar krediye uygun olup olmadığınızı değerlendiriyor ardından onay geliyor. Sizin yapmanız gereken başka bir şey yok. Tesla zaten ödeme yapmam gereken tutarı mail ile iletti. Kredi çıkarılmış halini yani. VIN numarası belli olduktan sonra Tesla-Yapıkredi'den ödemenin kalanını talep ediyor. Kredi tutarını yani. Yapıkredi tarafından tekrar aranıp, kredi sözleşmenize mobil onay veriyorsunuz. O aşamadan sonra para onlara iletiliyor ve YapıKredi mobil uygulamasında da krediniz görüntülenmeye başlıyor.
Bu arada EFS işleminiz de gerçekleştirilmiş kabul ediliyor. Mesela ödemeyi yapmam gereken süreçte ben sadece 1450 tutarında bir şey ödedim. Yapıkredi 10-15 gün sonra ödemeyi Tesla'ya yaptı, çünkü VIN belli değildi. Yine de Tesla ödemenizi full yapmışsınız gibi kabul ediyor keza o para zaten onlara ulaşacak.
Ayrıca işlemler çok akıcı ve kolay ilerledi. Hatta ben yurtdışındaydım Yapıkredi'den aramışlar ulaşamamışlar, Whatsapp'tan yazdılar. Onayları oradan verdim. Kendi aracımı satmadan EFS yapabildim böylece biraz eksiğim vardı. Kendi aracımı da yarın Tesla'yı teslim aldıktan sonra satıp krediyi komple kapatacağım, ödemesine Ocakta başlıyorum zaten.
-
Araç teslim tarihi belli olmadan aracı elden çıkartmak gerek bu durumda.
İlk siparişten sonra teslim süresi ne kadar sürdü?
Çok uzun süre araçsız kalmak istemiyorum doğrusu.
-
11 Kasım sipariş, 26 Aralık teslimat.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaladinRudjack -- 25 Aralık 2024; 11:19:46 > -
Merzifon sc den vazgeçmişler sanırım.
-
Kesinlikle katılıyorum.
Ayrıca tarafsızlıktan tamamen uzak, fanatik bir bakış açısı var. En son bir yerde gözüme ilişti, direksiyonun dönüş açısının az olmasının nedeni geliştirme maliyetleriymiş, bilmem ne markası bu işe bilmem kaç milyon dolar harcamış Şaka gibi gerçekten, ilkokul mezunu adam bu kadar saçma yorum yapmaz!
-
Kesinlikle katılıyorum , ona ek olarak geçmişinde otomotiv sektörüyle ilgili gram tecrübesi olmayan Tesla alıp eline kamera alan herkes bir şeyler sallıyor. Youtube teslimat videolarıyla dolu
Alakalı alakasız saçma sapan bir ton video var engellemekten ben bunaldım , Youtube algoritması hep karşıma çıkarttırıyor
Ama faydalı kanallar da yok değil, Sekizsilindir Etem abi harika adam o gizli menzili keşfetti ya benim için kral, sonra Selim bey geliyor o da efendi düzgün anlatımıyla ve organizasyonlarda bulunmasıyla (en son Tuzla da yapılan sürüş etkinliğinde tanıştık) bilgi birikimi yüksek biri.
Tesla Flex takip ettiğim tek yabancı içerik üreticisi
Genel elektirikli araçlar içinse Elektiriklirota , Dolubatarya takibimde İçten yanmalı da dahil sektörün ansiklopedileri Doğan, Halit ve Birkan abilerin videoları da çok faydalı oluyor.
-
Evet yaklaşık 1 haftadır Samsun taraflarında gösteriyor. En önemli yer olan Afyon'a en az 10 12 li bir SC acil lazım aslında
-
Tavsiye videolarınız varsa paylaşırsanız çok sevinirim. :)
Tesla videoları sömürüyorum ancak dediğiniz gibi saçma sapan bir çok video var. Tesla veya EV araç değil de Egea inceler gibi inceliyor bazıları...
-
Kütahya'ya yapsınlar :))) Çok memnun olurum
-
Bozüyük planlarda olduğu için Kütahya zor :) Afyon daha mantıklı hocam her yerin geçiş noktası.
-
Afyon gerçekten çok gerekli, umarım en kısa sürede açılır
-
Youtube'a kanalların adını yazıp ilginizi çekerse abone olabilirsiniz hocam, aşağıya sıraladım ben de yaklaşık 10 senedir otomotiv sektöründeydim, kimin bilgili kimin şişirme balon olduğu çok belli oluyor
Sekizsilindir - Testleri ve sıfır silindir, km cimrileri , tozlugaraj vs gibi bölümleri olan favori kanalım. Sunucu Etem abi kral efendi ve bilgili biri.
Tesla özelinde takip ettiklerim,
Selim Krespin - Kendisini gördüğüm kadarıyla Tesla fanı bir hocamız, güncellemeler gelince çok detaylı ve güzel anlaşılır şekilde anlatıyor, tecrübelerini paylaşıyor.
Tesla Flex - Yabancı kanal ama altyazı opsiyonu mevcut. Bence Youtube'daki en iyi Tesla kanalı. Tecrübe, yeni özellik tanıtımı vs her şey var yani yok yok :)
Tesla haricinde diğer araçları da kapsayan kanallar,
Elektiriklirota - Deniz hoca canlı yayınları keyifli sohbet şeklinde geçiyor, yol testleri , tüketim gibi içeriklerini beğeniyorum. Amatör , startup ruhu var , "bizbize sohbet ediyormuş havası" diğer kanallardan ayrıştırıyor.
Dolubatarya - Bu gençler valla alıp başını yürüdü, elektirikli araç sektörüne dair tüm gelişmeleri paylaşıyorlar. Linkedin'den daha çok takip ediyorum.
Ortaya karışık,
Elektirik, içten yanmalı, hibrit ortaya karışık için de Doğan Kabak, Birkan Demir Çalışkan , Halit Bolkan (Autoclub) ve Matt Watson (Carwow) abiler keyifli ve öğretici videolar hazırlıyorlar. Zaten bildiğim kadarıyla 80 90 ve 2000 li yıllarda otomotiv gazeteciliği / dergiciliği üzerine çalışmış insanlar. Matt abinin özellikle testleri çok güzel, darg falan yapıyor hangi markadan araç bulursa, Top gear havası var.
Abone olmayıp ara ara baktığım Carviser Fahir abi ve Ebru abla var ama onlar tanıtım ayağına reklam yapıyor , Ebru abla hariç Fahir abiden araçlarla ilgili kötü bir şey duymak neredeyse imkansız :) Otopark Sinan abi, Benzintv Burak abi var ama diğerlerinin yanında sönük kaldığından abone olmadım denk gelirse izliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 25 Aralık 2024; 16:30:19 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X