Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1874. sayfa)

6 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 12 Misafir (4 Mobil) - 13 Masaüstü5 Mobil1 iOS
5 sn
38.647
Cevap
1.004
Favori
2.523.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
9. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 18721873187418751876
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam ötv değişse değişse %10 dan %20 olur en fazla bu

Bunun üstünde bir değişiklik bu sene için imkansız

Togg T10F bu yıl giriş yapıcak..

Ötv düzenlense %20 ile %80 çok büyük fiyat avantajı sağlayacak..

Bu sene geçen senenin 2 katı elektirikli satılacağını bende düşünüyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alister Vale kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. 🙏

• burki_rock kullanıcısına yanıt

Tesla bu konuda Apple gibi; düşüneceğiniz son şey dahi değil...

Malum, Atom işlemcili araçlar için bile her güncellemede türlü türlü optimizasyonlara devam edip, donanımını en etkin şekilde kullanıyorlar...

• Wind. kullanıcısına yanıt

Yok Tesla 40 bin zam yapamıyor. çünkü anlamadığım sebepten 5000 TL tescil işlemlerini baştan yazıyor ve biz buna KDV +ÖTV ödüyoruz.

1.450 sınırından bir 5000 düşün. 1.445 oluyor. Ondan da şimdiki fiyatı çıkarın 1.408 küsur. Teslanın yapabileceği zam maksimum 36.200 TL.

Neden tescil masrafını KDV ve ÖTV öncesi alıyor benim için anlaşılır gibi değil. Faturadan sonra alsa ya..

• tanriseven T kullanıcısına yanıt

Onun yerine küçük su koysak olmuyor mu.

Benim Volvoyu ben bazen öyle kullanıyorum.

Pürsunun 250ml su şişesini tepeleme doldurunca benim Volvoya ideal oluyor.

• x-rayted kullanıcısına yanıt

Böyle düşünmemiştim, ince görmüşsünüz ama haklısınız. TOGG için matrah düzenlemesi bekleyen çok kişi var ve eğer böyle bir durum olursa zam yapılabilir. Ancak ben zam olmasından yana değilim, lütfen kimse yanlış anlamasın. Keşke araçlar daha da ucuzlasa; Türk milleti olarak bizim de insan gibi arabalara binmek hakkımız.

Açıkçası bana biraz Elon Musk ile devlet arasında bir arka pencere anlaşması var gibi geliyor. Çok fazla zam olmadan, belki 100.000 TL civarında bir farkla aracı satışa sunacaklarını düşünüyorum. Ancak ne olursa olsun, Tesla'nın %40 dilimine gireceğini sanmıyorum.

Hocam ben de eski model y'den sipariş vererek devam edicem sanırım. Eski diyince de kötü oluyor :) yeni modelin tasarımını beğendim ama aynı kaygılar var bende de. Şu anki fiyata göre ayarlamaya çalışıyorum kendimi olası bir fiyat artışı beni çok zorlar. Aracımı da satmak üzereyim bir, iki talip var konuştum gelip görecekler. Yani şu an satıştan vazgeçemem de. Sattıktan sonra da ne zaman ve ne fiyattan geleceği belli olmayan yeni model y'yi beklemek stresli ve zorlayıcı olur. En erken yaz aylarında geleceğini düşünüyorum ben de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Eski modeller ile ilgili pek kimse yok çevremde veya konuştuğum, o sebeple böyle yaklaştım ben de aslında.

Aman Apple gibi olsun :)

• Elektrikli araç piyasası çok rekabetçi ve dinamik bir piyasa. Biz de araç alırken sizin gibi heyecanlıydık kur artar zam gelir vs diyorduk şimdi ikinci el piyasası ortada. Aynısı yeni model için de geçerli bugün alamazsınız belki iki sene sonra ikinci elini yarı fiyatına alırsınız. Bu piyasa içten yanmalı araçlar gibi değil sürekli donanım ekleniyor yenilikler geliyor. Çinliler birkaç seneye katı hal bataryaları çıkarınca zaten piyasa tekrar şekillenecek.

• furu11 F kullanıcısına yanıt

Aynı çizgideyiz hocam, ben de yarın siparişi geçeceğim gibi duruyor, aracımda fiyat bir miktar yüksek çıkmıştım, onu da az düşürüp sonrasında süreci bekleyeceğim artık :)

• vires kullanıcısına yanıt

Kesinlikle doğru, elektrikli araç piyasası hızla değişiyor ve teknolojik gelişmeler sürekli yenilik getiriyor. Katı hal bataryalarının piyasaya girmesi, hem fiyatları hem de rekabeti yeniden şekillendirebilir. İkinci el piyasası da bu dinamizmin bir parçası; bugün alınamayan araçlar, ileride daha ulaşılabilir hale gelebilir. Teknolojinin bu hızlı ilerleyişi, gelecekteki tercihleri daha da ilginç kılacak.

Ben sürekli öyle kullanıyorum direksiyondan çıkarmıyorum bile. İç kameraya da bi peçete parçası falan yapıştırıyorum. İstanbul Ankara yaparken toplamda 2-3 defa “hile cihazı” uyarısı ancak veriyor.

Aliexpressten almıştım ama baktım o satıcıda yok, başka link de bulamadım maalesef.

Yokken su şişesini ben de kullandım ama tehlikeli, ani frende pedalların önüne düşüp kısa süreli kriz yaşatmıştı.

Yarın araç testi saat kaçta olacak? Merakla bekliyorum görüşlerinizi :)

• Teknolojiye ayak uydurmak ancak Elon Musk gibi bütçeleri olanların işi, çok üzmeyin kendinizi.

Tesla'ya geçicek oluş sebebim benim 6-7 sene arkama bakmak istememem.

Ama sonrası ne olur bekleyip göreceğiz. Şu an ki özellikleri ve sunduklarını zaten mevcut içten yanmalı motor firmalarının 10 senede toparlaması mümkün değil.

Sadece Merso ve BMW bu seviyeye gelir daha kısa sürede, onlar da ciddi pazar payı kaybetmiş olurlar bu sürede. Audi ve VAG çok yolu var daha bu kulvarda bence.

Tesla daha da ilerletecektir bu noktada işleri, ilerde takas vb. imkanları da sunarsa zaten dert etmekten çıkacak çoğu kişi için değişim.

• Wind. kullanıcısına yanıt

14.00 olarak aldık randevuyu, 9'da sırf bunun için yola çıkacağız :))

13.45'te orada olmamız gerekiyormuş.

Ben de heyecanla bekliyorum. Geçen hafta Togg ve EV6 deneyimi sonrası neler bekliyor bakalım. :)

• Marksman84 M kullanıcısına yanıt

Cinde ilk uretim LR ve RWD olarak cikiyor gordugumuz kadariyla. LR de cift motor var RWD de tek, yani bizde satilan aslinda. Ama su anda bizde satilan gore batarya biraz daha buyuk gorunuyor. Asil sorun aslinda motor gucu ki Turkiye icin gucu kisalan motor ellerinde olduguna gore onu takip gecerler. Batarya maliyetleri zamanla azaliyor o yuzden herhangi bir fiyat artisi olmadan Juniper lere sahip olabiliriz gibi gorunuyor

Bende yarın 14.00 e aldım randevu vadi İstanbul :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vadi'de var mıymış ya?

Ben Kütahya'dan gideceğim, Ankara dediler önce, ama Ankara yolu keyifsiz, gerçi çocukları Anıtkabire götürürdüm dedim sonradan ama olan oldu artık :))

Gözlemlerimizi paylaşırız artık.

Valla sabah buz kazımaya uğraşırken araçtan aklıma reels videoları gleiyor uzaktan buz çözülen :P

Vadiye gideceğinize Meydan Avm ye gidin derim yolunuz kısalsın :)

• gladiator947 kullanıcısına yanıt

Yok ya Meydan'da benim randevu zaten :)

Az önce aradılar hatta gelecek misiniz son bir teyit için arıyoruz dediler şimdi :)

• 
Sayfa: önceki 18721873187418751876
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.