arkadaş da paylaşmış yukarıdaki videoda yeni kasa sr motoru değişmemiş olsa bile sırf bu moturu yeni kasada kullanabilmek için tekrar 10-15 milyonluk euroluk bir sertifikasyon işlemi yapılması gerekiyormuş bu da zaman demek yani çok kolay değil 2025 yılında yeni kasa sr'ların gelmesi < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 15 Ocak 2025; 14:26:36 > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1892. sayfa)
-
-
Berlin fabrikasında Yeni Model SR ın üretileceği şimdi belli olmadı ki. Bunun planlaması çok önceden yapılmıştır mutlaka. 2025 yılında SR ı üretmemesi Türkiye'de satış yapamaması demek. Avrupa pazarında elektrikli araçlarda hafif bir düşme var. Türkiye öyle değil ama hızla yükseliyor. Tesla nın Avrupa satışlarında bildigim kadarıyla Türkiye 7. sırada. Öyle kolay kolay bu ülkeye 1 yıl araba göndermemeyi göze alabilecekleri bir pazar değil. Ancak ben Berlin de Yeni ModelY LR ve P üretmeye başlıyacam , sizin için eski SR üretmeye devam edicem derse o başka. Böyle bir ihtimalin olacağını da pek sanmıyorum. Berlinde eski modellerin üretim işi yakın bir tarihten sonra bitecektir.
-
Hocam ben 2025 yılında SR üretmeyecek demedim. Tesla'nın önceliği Çin pazarı. Zaten satışın ordan başlamasından da anlıyoruz bunu. Bir kaç ay ilk yoğunluğu atlatana kadar LFP batarya hakkını Asya ülkelerine saklayıp öncelikle Avrupa da LR yi piyasaya sürecektir. NMC bataryalı LR olarak. Sonra güz gibi de SR ye başlayacaktır LFP bataryalı. Benim tahminim SR üretilmesinden bir kaç ay sonra Türkiye'ye özel paketin geleceği ki bu da 2025 sonu 2026 başı gibi. Kaldı ki kendi ST leri de bunu doğruluyor. Keşke hemen satışa çıksa da bizlerde hemen alsak.
-
Biliyorum hocam ben de en iyimser ihtimalden bahsettim orada.
-
Bu yeni Tesla işi iyice saçma olmaya başladı. Anladığım kadarıyla 40 tane engel var buraya gelmesi için. Tüm dünya 3-5 ayda araçlara ulaşacakken bizde 1-1.5 yıl deniliyor. Gelde delirme
Bu arada Tesla için Türkiye pazarı önemsiz değil..almanyada tesla nın diğer tüm modelleri varken ve bir çok teşvik ve 60 ay vadesiz kredilere rağmen 29 bin satmışken bizde bu kadar kısa sürede sıfır kampanyayla satılan 11 bin rakamı küçümsenecek bir rakam değil. Ayrıca avrupada büyümeye bu kadar açık bir ülke yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haklısınız. En büyük engel ötv ve mtv zaten. Bizde de diğer Avrupa ülkelerindeki vergilendirme olsa zaten kimse SR beklemez. Herkes LR ya da P alır geçer. Zaten en geç yaz başında da arabasına kavuşurdu.
-
Türkiye için SR siparişleri ne zaman kapanacak bakalım. SR in Berlinde ilk üretilen modellerden biri olmamasının tek mantıklı sebebi LFP pillerinin Çin den geliyor olması. Ve ilk aşamada tedarik sorunu.
Alman forumlarında insanlar yeni Model Y nin arka plaka yerinin nerde olması gerektiğini tartışırken bizim konuştuklarımıza bak.
-
VIN atanan arkadaşlar araçlarını teslim alabildiler mi? Aralık ayının ikinci yarısında sipariş veren biri olarak Şubat ayı teslimi ne zamam olur kestirmeye çalışıyorum, tahminen Şubat’ın ikinci yarısı olacak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Cuma dan beri hiç vın gelmedi. 25 kasım vın 4 şubat teslim dendi.
Ben 9 aralık istanbul beyaz, siyah iç. Bekliyorum tahminim 15 şubat a kadar olur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben 12 Ocak'ta sipariş verdim Şubat sonu denildi. Aralık için bu sıralar hızlanabilir süreç bence.
-
Vınn ataması direkt olarak uygulamada mı gözükecek yoksa daha sonra mı düşüyor 10 aralıkta sipariş verdik biz de, araba gelmeden soğuduk biz resmen 36 gün olmuş sadece bekliyoruz
gemi yarın limanda olacak şuan yolda. limandan yüklendikçe araçlar atamalar gerçekleşir diye umuyorum.
-
Uygulamaya düşmesi biraz sürebiliyormuş. Mt arıyor ve mail geliyormuş ben de beklemedeyim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bununla ilgili yönetmelik varsa paylaşabilir misiniz?
ÖTV gelirleri yüzde 22 artmış. Matrah böyle kalır gibime geliyor bu senede.Dolarda baskılanmaya devam ediyor. Sr alanlar şu ara telaş yapmasın hepsi mevcut fiyattan alır gibi gözüküyor.
-
İnşallah hocam
quote:
Orijinalden alıntı: ZerathullBununla ilgili yönetmelik varsa paylaşabilir misiniz?
Şu sayfada dosyalar linkinde bakanlık genelgesi bulunuyor.
www.gensed.orgSite ve Apartmanlarda Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Kurulumu Kolaylaşıyor - Gensed - Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneğihttps://www.gensed.org/basin/site-ve-apartmanlarda-elektrikli-ara%C3%A7-%C5%9Farj-i%CC%87stasyonu-kurulumu-kolayla%C5%9F%C4%B1yorHer sitenin ise kendine ait bir teknik şartnamesi olur ( belki küçük sitelerde yoktur ama büyük sitelerde muhakkak olur) bana gelendeki ufak kısmı paylaşayım.
Pano ve Trafo Gereksinimleri;
Şarj istasyonlarının içinde sigorta ve kaçak akım koruması bulunmalıdır. İstasyona giden hattın korunması için bağlı olduğu panolarda tek faz için 20A sigorta C tipi gecikmeli 20mA kaçak akım rölesi, trifaze için 40A sigorta ve 30mA kaçak akım rölesi bulunmalıdır.
Daire saatleri 7 kW kapasitesinde olduğundan 11 ve 22 kW2’lik şarj istasyonu kurulumuna izin verilmemektedir.
-
Sizin VIN heran gelebilir hocam mail ve uygulamayı hergün kontrol edin.
İnşallah, klavyenden bal damlıyor, ben de böyle düşünüyorum :)
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X