13 kasım çarşamba |
TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... (179. sayfa)
-
-
Şu anda 3 farklı seçeneğin (Dış ve iç renk seçenekleri) bekleyen yoğunluğuna göre (muhtemelen dış beyaz, iç siyah en yoğunudur) bekleme süreleri değişiyor mudur?
-
çok şükür plakamız da belli oldu. Arabayı almamıza engel kalmadı sanırım.
Şİmdi bizim sitede VZX var. Direk onun kablosunu araca mı takacağım yoksa Teslanın eğitim videosunda bahsedilen adaptör ile mi kullanmalıyım. Verecekler mi öyle bir adaptör ? .
Arabayı alınca TESLA SC a gitmek isterdim ama çok uzak ; vakit durumu , kuyruk durumu vs biraz can sıkıcı. Belki giderim.
-
Bana çok yakın eğer alırsam sürekli sc de mi yoksa siteden izin alabilirsem evde mi şarj etsem bilemiyorum.. benim sipariş tarihi 9 ekim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kendi kablosu olan şarj aletlerinde ekstra bir aparat kullanmanıza gerek yok.
Tesla'dan sadece mavi renkli AC şarj istasyonlarında kullanabileceğiniz, TYPE 2 girişi destekleyen şarj kablosu çıkar. Bu kabloyu da kablosu olmayan AC şarj istasyonlarında kullanırsınız.
Ağustos ayından beri, 220V şarj cihazı diğer adıyla Mobile Connector araçla birlikte verilmiyor.
Aracınızı güle güle kullanın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 11 Kasım 2024; 16:56:5 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kendinize ait, yönetim planında dairenize ayrılmış bir park yeriniz var ise en güzeli 220V bir priz çekin. Bir de 3.5kw destekli Mobil Şarj cihazı edinin. 6-8 bin arası fiyatları, geceden sabaha şarj edersiniz. Hiç öyle 20-30 bin para harcamanıza gerek yok. Böylece dışarıdan şarj etmeye göre 3 TE 1 fiyatına ulaşım harcamanızı çözmüş olursunuz.
Güle güle kullanın.
Mobile connector için en yaygın tercih nedir Tesla kullanıcıları arasında
-
Aslında yolda gelirken düşündüm de dediğiniz doğru. Elektrikli araç alan birinin yapması gereken en önemli iş eve şarj istasyonu kurmak bu durumda yol ücreti bedavaya gelecek. Bu durumda da uzun vade kullanımda değişecek pilin ücreti + 2. El de yaşanacak değer kaybı gibi maliyetlerin önüne geçilmiş olacak.
Şöyle ki aracı çektiğimiz yerde daire numaramız yazıyor ama bahsettiğiniz otoparkın tapuya işletilmesi ise böyle bi durum söz konusu değil. Bu koca kapalı otoparkta enteresandır bir tek benim aracı çektiğim duvarda 220v priz mevcut.
Şimdi ben buraya araç şarj edeceğim vs deyip yönetime sunsam, site yönetimi site sakinlerine sunacak. Öyle bi site grubu da var ki dillere destan herkes çakallık peşinde. Hepsi de diycek ben de istiyorum o zaman vs ortalık karışacak o nedenle bu konuları çözmem için hukuken elimin sağlam olması gerekiyor. Hukuken elim sağlam olursa suratlarına çarparım wallboxı ama değil ise ben hiç bu kavgalara girmeden direkt sc de şarj edip yoluma bakayım istiyorum.. zaten benzine göre yine çok ucuz. 55 kw x7.10 tl =390 tl.
E ben 300 km için benzinli araçla 1200 tl ödüyorum. 810 tl yine cepte :) evden şarjla bedavadan biraz daha ucuza ulaşım mükemmel bişey :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Mobil connector ü 220 voltluk ev prizine ve 220 voltluk sanayi prizine bağlayabilirsiniz.
Sanayi prizi, marin priz diye de geçiyor. 3x32 olarakta geçiyor. 3 bacaklı 32 ampere çıkabilen bir tesisatın prizi. Mavi adaptör ile bu prize bağlayablirsiniz ( ekstra ücrete tabi ağustosta aracı alırken 1500tl idi)
Mobil connector normal priz adaptörü ile 3,5kwh enerji veriyor. Mavi adaptörle 7,4kwh e kadar çıkıyor. ( bu noktada tesiatınızı kontrol ettirin. Ve uygun kesit kablo tercih edin, ve kablonuzu iyi bir elektrikçiden alın. Malesef bakır pahalı, ekonomi bozuk, ahlakta biraz havada kalıyor)
Dostlar ben de an itibariyle sipariş vermiş bulunuyorum. Aralık teslim görünüyor ancak Eylül'den beri bekleyen arkadaşları görünce zor gibi..
-
En geç yarın olacak şekilde kapora yatırmayı düşünüyorum ve satış temsilcisi hanımefendi Aralıkta kesin teslim alırsınız hiçbir aksilik olmaz dedi. Sizce dediği gibi olur mu yoksa Ocak ayına sarkar mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2024ün ilk 10 ayında satılan 750bin aracın %40 ı ötv muafiyetli satılmış. 300bin araç. Bu sayı gerçek ise F.Altay’nın dediği gibi bu ülke olduğu gibi vergi hırsızı kaynıyor. (Gerçekten o aracı hakkıyla alanlar hariç)
Tapuda işli olmaz genellikle. Yönetim planında daire numaranıza tanımlı, başkasının park etmediği bir yeriniz var ise yasal olarak önünüzde bir engel yok. Yönetimin sizi engelleme gibi bir yasal hakkı yok.
Oradaki 220v priz ortak alandan ücretlendirilen bir prizdir. Sizin ya kendi dairenizden beslenen (tercih edilen budur) yada ayrı bir sayaca bağlı bir prize ihtiyacınız var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 12 Kasım 2024; 8:19:17 >
Hocam çok defa yazıldı, çizildi. Uzun dönemde batarya değişim maliyeti diye bir maliyet yok, batarya değiştirinceye kadar normal bir içten yanmalı motoru 2 kez rektifiye ettirirsiniz. Bataryanın -eğer bir arıza vs yoksa- ömrü aracın ömründen uzun...
-
Hayırlı olsun pişman olmayacaksınız
Ben de 9 kasımda verdim. Umarım sıkıntı olmaz. Benim beyaz dış beyaz iç. SR
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Emin olun aynı görüşteyim sizinle, bu mantığı doğru buluyorum fakat bazı gerçekleri düşünmek zorundayım. Zira ülkemizde araba fiyatları siz de taktir edersiniz ki gün be gün artıyor ve tamamen yatırım aracı olmuş durumda. Bu nokta da pil sağlığı ile ilgili tesla fanatiği olan youtube kullanıcısı Engin Özören kendi aracıyla 90 bin km yaptığını ve yapmış olduğu test sonucunda pil sağlığının %91.5 olduğunu, ayrıca menzil ilk kullanımda 533 km menzil görürken şuan 433 km değerinde menzilden bahsediyor.. belki lfp piller li ion piller gibi değildir, şöyle bi 50 bin km yapmış bir sr den de görürüz umarım pil sağlığı testi..
Mantıklı dediniz 👍
Bir ihtimal daha var. Ortak alanda ortak bir şarj ünitesi hangi araca ne kadar elektrik verdiğini kayıt tutuyorsa aparman/site yönetimi o elektriği karşılayabilir. Sadece aidata elektrik parasını ilave edip ödersiniz. Go-e firmasının ürünü bunu yapabiliyor. Büyük ihtimal diğer üreticilerinde öyledir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X