Şimdi Ara

TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... (180. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: raynor15 , ceyon
2 Kayıtlı Üye ve 9 Misafir (6 Mobil) - 5 Masaüstü6 Mobil
5 sn
4.773
Cevap
325
Favori
386.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teşekkür ederim. Corsa F 2021 modelden geçiş yapacağım. Daha önce Tesla tecrübem olmadı. Elektrikli araç hiç olmadı aslında. Uzun süredir düşünüyordum, aile için küçük geliyordu Corsa. Bakalım bir adım attık, hayırlısı artık.

• PaladinRudjack kullanıcısına yanıt
    Araç aile aracı sınıfında rakipsiz neredeyse
    Ticari araçları bile unutun
    Tekrardan hayırlı olsun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • x-rayted kullanıcısına yanıt

Vın ne zaman belli oldu? 7 ekimde verdim halâ belli değil benimki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

208 den gectim ben de hocam, aileniz gorur gormez cok begenecektir , z ve alfa kusagi cocuklar icin kocaman bir tabletli araba acayip heyecan verici oluyor :) sizin icin ise boyutlarina ve rejene alisinca keyifli gelecek.

Euroncapte volvodan bile daha yuksek puan alarak cikti , hatta adas ozelligi olarak %98 puan alan tek marka Tesla olabilir.

• Hobar kullanıcısına yanıt

3 eylül sipariş, 3 ekim akşamı kesin fiyat teklif ettiler. Onayladık. Anında VIN belli oldu daha parayı ödemeden.

4 ekimde yarısını 7 ekimde tümünü ödedik (5-6 sı hafta sonuydu)

+

Hocam peki sipariş verirken tahmini teslimat hangi ay gözüküyordu?

• Bu menzil olayında ilk aldığımda 450km gösteriyordu belli bir süre sonra tam şarj yapınca 400 lerde göstermeye başladı olayı bataryanın kapasite düşüklüğünden ziyade sizin kullanış şeklinize göre araç tahmini olarak bunu gösteriyor olabilir mi ? Kendi kullandığım 2.el benzinli hibrit araçta da önceki sahibinden aldığımda full depo 600km gösteriyorken zamanla benim kullanım şeklime göre full depo 780 km lere kadar çıkmıştı menzil. yani bataryadan ziyade kullanım şekline göre değişkenlik gösteriyor olabilir gibi geliyor bana, her hangi bir araştırmam yok bu tamamen kendi fikrimden ibarettir bu arada.

• Hobar kullanıcısına yanıt

Aynı durumdayız. Sipariş 7ekim. İki kez erken ödeme epostası attım. Henüz ne vın ne ödeme teklifi var. Tuhaf..

• xrestinpeacex X kullanıcısına yanıt

ekim..

daha teslim alamadık o ayrı

• Bu Tesla adamı deli eder.

Teslimat günü bugün öğlen. Fakat uygulamadaki teslimat günü örevi hala aktif değil.

Benim TESLA ya gidişim dünya taksi parası.

Mail falan da gelmedi. Bu araba hazırdır değil mi. Gidersem elim boş dönmem değil mi ?

Öyle bir şey olmuyor hocam, o görevler girişte bir görevli tarafından aktif ediliyor. Sizlik bir şey yok. Aktif olduktan sonra ileri kabul diye geçip duracaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 13 Kasım 2024; 10:33:18 >
  • alexios91 A kullanıcısına yanıt

O gösterge çok doğru değil bu yüzden % olarak ayarladım.

Soğuklar yavaştan geldiği için preheat ve suruste de isitici acik kullanıyorum (23 santigrat) ortalama tüketimim haliyle arttı. 100km de 16kw seviyesinde . Batarya 57kw ile fullense 57 / 16 = 356km ye denk geliyor. Preheat ve sonrasinda isitici acik olmadan kullandigim eylul ekim aylarinda 13kw di. Uslu normal trafik kurali hizlarinda iklimlendirme kapali gidince 450+ gormek mumkun ( tam kapasite hesapladigim icin %0 daki sekizsilindir Etem abinin keşfettiği gizli 50km dahil. ) Arabadaki gosterge 53kw ye gore hesapliyor bildigim kadariyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 13 Kasım 2024; 10:33:18 >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

Bu durumda arabayı ruhsat sahibi dışında kimse teslim alamıyor mu?

Daha önce alan arkadaşlar kimin teslim alacağını uygulamaya girebiliyordu. hatta yazmıştım biri bana teklif etmişti.

Bize hiç öyle bir seçenek gelmedi. Bizimki oğlum adına çocuk şimdi dersi bıraktı, kıtalararası teslim almaya geliyor .

alınca bi fotoğraf atarsınız artık :)

Vekalet verirse alabilir, vekalet verilen.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • khanstern kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim, henüz çocuklu bir aile değiliz nasip olmadı :) Ben ve eşim için de Corsa gerçekten küçük geliyordu. İki tane kamp sandalyesi koyuyorum, araca bir tane valiz sığmayacak hale geliyordu. Yıllık bakım masrafı geçen hafta 30 bin TL ödedim. Son damla bu oldu benim için. Üstelik 208'den biliyorsunuzdur aynı platform ne de olsa Corsa çok sert araç. Langır lungur gidiyorduk. Torsiyon çubuklu bir araç istemiyordum artık. Biraz konfora yönelik biraz ileriye yönelik bir alım oldu. Elektrikliyi de deneyimlemek istiyordum.Yılbaşı sonrası ÖTV artışı beklentim var, kurlarda güncelleme ile de aracın sınırda olduğunu gördüm. Hayırlısı olsun nasip, daha iyileri sizlerin olsun.

Pardon merak ettim, 30.000 lira bakım masrafı demişsiniz, standart yağ bakımı masrafı mı bu?

Bu arada moral bozmak istemem ama Model Y de öyle konforlu bir araç sayılmaz. Eğer konforlu bir araç istiyorsanız biraz üzebilir, sert süspansiyonlu bir araç çünkü. Tabii Corsa kadar "çiğ" bir sertlik yok... (Corsa'yı bilmiyorum, genel olarak alt segment araçlardaki sertliği baz alarak söyledim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bobby Hatfield -- 13 Kasım 2024; 13:53:12 >
  • Bobby Hatfield B kullanıcısına yanıt
    Aracın tonajı yüksek, bu yüzdende süspansiyonları yumuşak değil, SR sert, LR ve P daha da sert ama yinede aks açıklığı neredeyse 3 metre. kasis, çukur geçerken araçın salınımı aks açıklığı kısa bir araca göre daha konforlu. Araç içi eğlence, iç mekan genişliği, iklimlendirme vs. zaten fersah fersah ileride. Keyfini sürün. Kazasız belasız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edanis -- 13 Kasım 2024; 14:12:28 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bobby Hatfield B kullanıcısına yanıt

Segment açısından daha konforlu olacağını düşünüyorum, tek kıstasım süspansiyon olmadı tabiki. Sert olduğunu okumuştum. Hiç tecrübem yok, test sürüşü de yapmadım. Sürpriz olacak biraz.

30 bin lira bakım masrafı evet, standart yıllık bakımı. 14 bin lira gibi bir ücret tuttu. Disk ve frenler de 4. yıl sonunda bittiği için 15 bin lira gibi bir ücret de ona aldılar. Ben sanayi usta sevmem pek. Kayıtlı resmi olsun diye servise giderim. Masraflı olsa bile. Tesla'da rejen fren mevzusuyla balataları çok uzun süre sağlıklı tutabildiğimizi okumuştum.

Disk ve balatalar dahilse fiyat normal, sadece yağ bakımı için 30.000 lira çok fazla gelmişti.

Tesla'da dediğiniz gibi rejen. frenleme sayesinde gibi disk ve balata masrafı da yok denebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bobby Hatfield -- 13 Kasım 2024; 15:9:21 >
  • 
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.