İnş biraz hızlanmışlardır bu savaş muhabbetine biraz kıpırdama da var dolarda.mecbur bekliyoruz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... (188. sayfa)
-
-
İnşallah aralık ortası olur :) ben bir de beyaz koltuk seçtim zam gelmemesi lazım :)
-
Vallahi benimde gönlümde beyaz koltuk vardı sırf bu korkudan standart seçtim bide sipariş yeni diye biz siparişi geçtik ya dolar fıkır fıkır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben bir sorun olacağını düşünmüyorum.. umarım herkes zamanında istediğine kavuşur..
-
Geçen hafta metropoll avm ye gidip görüştüğümde 19 kasımdan itibarenki teslimler şubata kayıcak diye söylemişlerdi. Bu saatten sonra sipariş verenlerin kesin olarak EFS yapması lazım çünkü şubata bu arabanın fiyatı kim bilir ne olur. Bana dün talebim üzerine EFS sayfası geldi, 26 kasıma kadar vaktim var 26'sında ödemeyi yapıcam. Özellikle içi beyaz seçip limitin kıyısında kalanlarda bence riske girmeden EFS istemeliler. Bu arada bugün telefon üzerinden iletişime geçtim Tesla ile ve aracımın Aralık ayının 3 veya 4. haftasında teslim edilceğini söylediler. (sipariş tarihi:29 ekim)
-
firmaya bunu sorduğunuzda efs vergi artışlarını kapsamıyor diyorlar, Yani vergi değişirse farkı alırız, depozitonun da iadesi yok diyorlar. Ama uygulamada müşteri memnuniyeti açısından nasıl olur bilemem.
-
Aracı bugünkü fiyatından sabitlerseniz yarın aracın vergi dilimi %40 lık dilime geçerse bile sizi etkilemiyor. Ama eğer devlet %10 olan ötv dilimini değiştirip artık %20 oldu vs. derse bu zam EFS yapsanız bile sizi etkiliyor. Yani şöyle; şu an baz fiyat 1.408.000 ve %10'luk dilimde, siz bu fiyattan EFS yapıp parayı ödediniz diyelim, aracın fiyatı aralık ayında döviz kaynaklı 1.450.000'yi geçti ve ötv dilimi %40 oldu, bu sizi etkilemiyor. Sadece devletin vergi dilimlerinde yapacağı değişiklikler sizi etkiliyor ki Togg varken %10 ötv en azından yılbasına kadar değişmez diye düşünüyorum. Bugün Tesla müşteri hizmetlerinden bu konuyu teyit ettirerek EFS linkini kabul ettim.
-
:ok teşekkürler..
Bu arada cahilliğime verin ancak " ruhsat almak ne demek? " Emaar da nereden ve nasıl alınıyor?
-
Ruhsatı Tesla'nın size araç teslim zamanı vereceği ıslak imzalı ARTES belgesiyle birlikte herhangi bir noterlikten alabiliyorsunuz
Efs talebi yaptıktan kaç gün sonra geri dönüş oluyor?
Bende aynı şekilde düşünüyorum. Yılbaşına kadar %10 vergi dilimini %40 yapacaklarını düşünmüyorum. Aracın %40 dilime girmesi için de Euro kurunu takip etmek gerekiyor. Eylülde 38 bandındaydı ve şuan 36.5 bandında. Halihazırda bir zam yaptılar zaten. Kasım 11'de sipariş verdim ve Aralık teslim görünüyor. Para hazır olmasına rağmen fiyat tekliflerini en az bir 15-20 gün içerisinde göndereceklerini düşünüyorum. 15-20 günlük faizde parayı tutmak da karlı görünüyor. Bilemedim EFS talebinde bulunsam mı bulunmasam mı...
-
Bana ertesi gün dönüş yaptılar. Dönüş sonrası 2 gün içinde kabul veya red seçeneklerinden birini seçiyosunuz. Kabul ederseniz 5 iş günü içinde parayı yatırmanız gerekiyor.
-
Ben de aynı durumdaydım hocam. Aracımı satıp Tesla'ya başvurdum aslında para hazır ama 29 Ekimden beri ödeme linki gelmedi benim de işime geldi para fonda çalısıyor diye ama artık daha fazla riske girmek istemediğim için kendim EFS istedim malum burası TR her an her şey olabilir. Zaten tahminen yakın zamanda bana kendileri link atıcaktı yani çok bir kaybım olmicak diye tahmin ediyorum. Ki EFS gelir gelmez de ödeme yapmanıza gerek yok 1 hafta kadar öteleyebiliyosunuz bir önceki mesajda anlattım.
-
piyasa o kadar kötü evet
-
Evet evet okudum bir önceki mesajınızı, ben en azından Aralık ayına kadar bekleyip bir kısmını kredi ile ödemek istiyorum. Aralık ayında krediyi çekersem ödemesi de Ocak ayına sarkacağı için bir yerden beklediğim parayla onu da kapatmayı düşünüyordum. Bu süreçte de elimde daha çok para kalacak gibi. Aralığın başına kadar bekleyip sonra EFS yapmaya karar verdim bende. Teşekkür ederim.
-
USD kurunu takip ediyorlar sanırım , EUR değil.
Bu arada burası TR , her an herşey değişebiliyor. Araç bekleyen biri olarak her an hop oturup hop kalkıyorum kendi adıma. ( 20 eylül sipariş , 14 Ekim EFS ödeme )
Şu dönem Ötv matrah güncelleme dönemleri sanırım. Geçen yıl bu şekilde olmuş.
Bilmek zor , önceden kestirmek de zor.
Ötv matrahına yapılacak olan bir güncelleme doğrudan fiyatlara yansıyacaktır belirli bir oranda. EFS sizi bu artıştan koruyacak.
Ötv oranına yapılacak olan bir değişimde ise fiyatı zaten matematiksel olarak artmak zorunda kalacak ve EFS bu durumda koruyucu olamayacak.
-
Peki Kasım ayının sonunda efs talep edip bu 1 hafta beklemeyi aralık ayının başına sarkıtarak zam gelip gelmemesini görmek nasıl bir plan olur? Zam gelmezse de ödeme yapmasak ? Böyle bir alternatif varmıdır
Sizin hala teslim edilmemiş olması da benim için büyük bir soru işareti. Aralık ayında nasıl teslim edecekler Kasım siparişlerini bilemiyorum.
-
Selamlar, hiç tasvip etmesem de mecbur arka koltuklar için kemer tokası almam gerekiyor.
Oturanlar takamıyor, takanda da ortaya oturulmadığında bile biri elini koysa ötüyor, çantayı koyuyorum yine ötüyor, babam bazen arkaya oturuyor kemer takmak istemiyor beyefendi valla artık insanları kemer konusunda uyarmaktan ve süreli ekrandan çocuk koltuğu moduna almaktan sıkılmaya başladım.
Özetle oturanları rahatsız etmeyecek şekilde arka kemer tokası önerisi olan var mı
-
Açıkçası ben de hiç istemesem de arka iki koltuğa taktım. Temudan almıştım. Gayet küçük
share.temu.comTemu | Explore the Latest Clothing, Beauty, Home, Jewelry & Morehttps://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=1&pic_h=800&pic_w=800&refer_share_id=LHtz8h9gT62iKvPS9BZMGlk5NKgKUnEc&refer_share_channel=copy_link&thumb_url=https%3A%2F%2Fimg.kwcdn.com%2Fproduct%2Ffancy%2F3f48e40f-e123-4e1a-b387-25db1d7f89b8.jpg&share_img=https%3A%2F%2Fimg.kwcdn.com%2Fproduct%2Ffancy%2F3f48e40f-e123-4e1a-b387-25db1d7f89b8.jpg&from_share=1&goods_id=601099704668264&_oak_page_source=417&_oak_region=203&refer_share_suin=RSSBCCIZJWI7JJUY7JQGA3XPFH5IK43KU7Z5XUWMYPITKOZULNDC52OJDRWHKTB52TTSTFO4KQ&locale_override=203~en~TRY
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X