aynen öyle hocam kesinlikle katılıyorum bu görüşe.. beni şu sipariş aşamasında düşündüren tek şey aracın büyük olması. daha önce bir suv araç kullanmadım, malüm istanbul da yollar dar, trafik çok.. bu büyüklükte bir araçla zorlanır mıyım, sıkılır mıyım biraz düşündürüyor açıkçası.. bi de arka tasarımını beğenemedim biraz temprayı andırıyor :) |
TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... (198. sayfa)
-
-
Ben de Aralık ayında teslimat bekleyenlerdenim ama bir yandan da Juniper kafamı çok karıştırıyor. Ben2025'te Juniper'de pek beklenmiyor. Dış ve iç tasarımdaki değişimler de önemli tabii ama ötv belirsizliğini göze alabileceğim kadar pek önemsemiyorum.
-
yani 1 sene kullanıp satmak mantıklı duruyor ama tahminen jüniper 2.7 den satılır.. biz de bugün sr alırsak 2.200 den anca gider gibi bir varsayım yapıyorum.. ötv yi geçtim araç kur zammı yerse zaten şuan direkt 2.500 e çıkıyor.. bence son fırsattı bu 20 kasıma kadar verilen siparişler
-
Eğer matrahta bir güncelleme olursa yine %10'dan zorlarlar bence. Aslında batarya performansında belirgin bir iyileştirme yapıldıktan sonra geçiş yapmayı düşünüyorum ben de. Aracı kullandıkça ne kadar ihtiyaç olacak onu da görmem gerekecek tabii.
-
Selamlar iyi forumlar, dün araç siparişi vererek aranıza katıldım. Bu konuda çok heyecanlıyım ancak endişelerim var. Sanırım sipariş vermek için çok çılgın bir tarih seçtim zam olur mu? ötv dilimi değişir mi? patron zam yapar mı? babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi? gibi bir sürü sorum var :) Elinizden geldiğince beni yönlendirirseniz çok mutlu olurum umarım aranızda bu tarz durumlara yakın şeyler yaşamış birieri çıkar şimdiden teşekkürler.
-
siparişten vaz mı geçeceksiniz?
-
Bu tamamen sizin ihtiyacınıza göre değişiyor. Hali hazırda 7-9 gün arasında şarj ediyorum. Aracın 55kw değil 60kw olması bana hiçbir fayda sağlamıyor. Uzun yolda çok rahatlıkla kendi sürüş dinamiklerim ile 325 km üzerine %15 gibi bir şarj ile kullanabiliyorum. +5 kw çok da önemli değil ama benim için.
Aracın koltuklarının değişmesi dışında dişe dokunur birşey görünmüyor. Tabi yine benim için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 28 Kasım 2024; 11:8:7 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ne olursa olsun. Ben daima yeni/makyajlı kasayı tercih ederdim.
Juniper ocakta üretilir , şubat martta dağıtımı yapılırsa ve fiyatı benim aldığım dolar/euro miktarının üstünde olmazsa (yani param faizde değildi benim aynı dolara alabiliyorsam) biraz üzülüürm. Ama dünyanın da sonu değil.
Juniperi çok beğenirsek yazın evdeki diğer arabayı satıp bir de Juniper alırız.
EMAAR supercharge a gittiğimde çift Tesla Y si olan 2 aile gördüm.
Ben ne yalan söyleyeyim Kasım ayında ÖTV artışı veya Teslayı dışarıda bırakan barem değişikliği olur diyordum olmadı. Yanılmışım.
İhtiyaç varsa ertelemeden alınmalı.
Yenilik isteniyorsa beklenmeli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-rayted -- 28 Kasım 2024; 13:21:58 > -
Türkiye'de yaşamasak 1 sene daha beklerim derdim ama malum 1 yıl uzun bir süre ve bu sürede neler olabileceğini pek tahmin edemiyoruz.
Bu arada Türkiye'ye Juniper SR'ların gelmesi en iyi ihtimalle üçüncü çeyreği bulur ki tahminim 4 çeyrek gibi teslimatlar başlar.
-
Mart ayında gelmesi çok zor. En erken temmuzdan sonra o da iyi ihtimal. Süreçler az çok belli. Ki ben 2026 yi bulacağını düşünüyorum. Türkiye'ye gelecek model standart satılan model olmayacak çünkü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 28 Kasım 2024; 14:55:43 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Juniper in gelip gelmeyeceği ve gelirse hangi fiyattan geleceği belli değil. Ona göre plan yapmak çok mantıklı olmaz diye düşünüyorum. Mevcutta bulunan model y sr nin ÖTV diliminin değişimi şu an için zor görünüyor. Öyle birşey olursa Tesla Türkiye piyasasında araç satışı çok zor. Düşünenler bence ertelemesinler. Araç gerçekten çok zevkli ve fiyatına göre mantıklı bir araç. Bana göre tek sıkıntı menzil. Sürekli şehir dışı yolculuk yapmıyorsanız menzilde sorun olmaktan çıkar. Geçtiğimiz yaz 3000 km yol yaptım. Hiç bir problem yaşamadım. Geçen hafta belgrad gezisi yaptım. Toplam 1600 km yol yaptım. Sadece Tesla SC ile şarj yaptım. Yani anlatılanlara bakarak ertelemeyin. Ben Tesla kullananların pişman olduklarını görmedim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Yeni superchargerlar geliyormuş..
Ümraniye buyaka
x (formerly twitter)Tesla Owners Türkiye (@TeslaOwnersTR) on Xhttps://x.com/teslaownerstr/status/1848741433479426402?s=46&t=MusY28ynv5bMsAbEyM_OKA
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
İstanbul edirne arası kaç şarj gerekti? İstanbul antalya kaç şarj istiyor?
Erteleme konusuna gelince ben olsam ben de ertelerim. 2025’te tesla düşünebilirim ama yeni kasayı mutlaka beklerim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 28 Kasım 2024; 22:14:17 >
450 km olsa gerçek menzili çok iyi olurdu
İstanbul Edirne arası tek şarj yeterli oluyor. Antalya taraflarına Tesla ile gitmedim.
Gelecek mutlaka ama %10 vergi dilimiyle gelmesi çok zor.
45 50 ötv de içten yanmalı bile kalmadı minimum %80 den başlıyor, Togg'un sayesinde Tesla alabildik bu yıl ama Togg yine fazisiz kredi ya da uygun vadeli uzun ödemeli krediyle falan dönerek %40 lık dilimde bile talep görebilir 2025 te ancak Tesla , BMW , Mini ve diğer %10 daki ithal araçlar için risk yüksek hele bir de bu faiz oranları ve baskılanan kurla birlikte..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tesla herpazarda olduğu gibi önce LR ve P versiyonu ile piyasanın kaymağını topşayacaktır önce. SR versiyonu bu ikisinin satışları sabit kalmaya/düşmeye başlarken sunulacaktır. İlla Tr diye düşünmeyin dünyada böyle olacak.
Bu şekilde bir satışla gelecek olan araçlar 4ve üstü olacak vergi sistemimiz yüzünden. Juniper çıktı hadi Sr satalım Tr ye demez kimse. Elon hiç demez.
Elonun buradaki iktidara olan muhabbeti “kanımca” verilerin Tr de işlenmesi için veri merkezi kurmak istememesi, doğrudan ABDde işlenmesi. Yani Türkiyeden veri toplamasi.
Bende son gün (18 kasım) sipariş verenlerdenim.
Henüz VIN gelmedi ödeme yapmadım.
Bazen kararsız kalıyorum, çünkü fazla araba kullanmıyorum artık, emekliyim evden çalışıyorum, ancak hep tesla hevesim vardı,
3008 aracımı satıp aslında aynı modelin makyajlısını almaktı niyetim.
18 inde gidip bir test edeyim dedim teslayı , genişliği hızlanmsını felan çok beğendim. Bi baktım 50 bini ödemişim 🙂
Bu süreçte de hep git geller yaşıyorum..
Sattığım aracın üstüne 100 bin felan verip yenisini alabilirken şimdi 500bin ödemem gerekecek, birde aracı çoğunlukla uzun yolda senede 2-3 defa tatil için kullanılacak.
Yukarıdaki sebepten 3008 e devam diyorum,
Fakat birde teslanın şu an için reel olarak en düşük fiyattaykende kaçırmak istemiyorum.
Aşağıda telegramda paylaşılan bir tabloda görüldüğü üzere şu an alan biri nisana göre 600 bin daha ucuza almış oluyor.
Sadece tarihler yalnış 19 nisan 2024 ten başlamalı.
Kafamda deli sorular...
Bir yol gösterin bana😊...
-
Valla ne güzel işte 18 Kasım sipariş tarihi bende 16 Kasım'da verdim siparişi öyle telegram falanda bakmadım çok derinlere dalmayada gerek yok onun yerine bu bunun yerine şu derken sıyırma noktasına geliyorsunuz haftada 1 kahve molasina şarja tak geç dün mesela sinemaya gittim dedim olsaydı ac istasyonu vardı koyardım dedim 2 saat tertemiz bakalım gelirse nasiplenirsek inş.togga da bence teşekkür etmemiz gerekiyor bu fiyatlarda kalmasının yegane sebebi togg diyorum hepsi birbirini takip ediyor çünkü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X