Şimdi Ara

TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... (199. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (5 Mobil) - 5 Masaüstü5 Mobil
5 sn
4.157
Cevap
294
Favori
338.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayat kısa içinizden ne geçiyorsa sizi en çok ne mutlu edecekse onu yapın 😎

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ekremskoda kullanıcısına yanıt

Bende sizinle aynı duyguları yaşıyorum ama arkadaşın dediği gibi hayat kısa keyfine varmak lazım.

bende de audi a3 var 22 model.. araç her görenin beğendiği araç ve bunu satıp tesla alınır mı diyenlerin olduğu bir çevrem var.. sorduğumda da 350 km menzil ne evin 2. arabası olur anca, uzun yola gidilmez onla.. hadi aldın 2. el de ne yapacaksın ileri de daha uzun menzillileri çıkınca.. öte taraftan sık sık gündeme gelen jüniper geliyor haberleri, bir yandan dolar kuru artışı sonrasında fiyatların direkt 2.400 e çıkacağı düşüncesi.. aracın bana göre çok büyük olması da bir handikap, zira iş yerimde katlı asansör var büyük araçla girmesi çıkması zor.. bu konfordan uzak olacağım vs.. ben de sizin gibi test yapıp çok beğendiğim bi araç oldu.. hypermiling yapmayı seven biri olarak işte dedim tam aradığım araç.. kahve parasına gez toz valla çok mantıklı aslında ama... ama işte :)

elon çok kitap okuya okuya bizim de kafamızı karıştıran bir endüstriyel sanayi turnusolu oldu :)

Bu tabloda kdv dahil 1.914.000 dan çıkacak olduğu fiyat 2.435.000 tl. Ötv %10dan 40a çıkacak matrah 1450 yi aştığında.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Öncelikle hayırlı olsun. Ben de 11 Kasımda sipariş verip 25 Kasımda ödemeyi tamamladım. Henüz gelip giden bir VIN yok bana da. Ödeme ile ilgisi yok diye belirtiyorlar zaten. Hepimize Aralık ortası ve sonuna doğru araçlarımız teslim edilir diye umuyorum.

İkinci husus 3008'in üstüne 100k koyup yenisini alabiliyordum demişsiniz. Şöyle düşünmek lazım, 3008'in hangi paket olacağı da önemli. SR oldukça dolu bir araç. Biraz da oyuncaklı, yazılım konusunda üstün ve sürekli yeni özelliklerin güncelleme ile geldiği sizi de, heyecanınızı da diri tutabilen bir araç. Bildiğim üzere araca Adaptif Far özelliği bir yazılım ile geldi. Sabah uyandınız ve adaptif farınız oldu. 3008'de araç değiştirmeniz gerekirdi ya da özellik için -ki bu Peugeot araçlarda gizli özellik olayı çok fazla yok diye biliyorum geneli VW araçlarda oluyor- uğraşmanız gerekiyordu.

Bende de Corsa var, araç gelince onu satacağım. Hayalimde hep Tesla vardı. En iyisi en uzun menzillisi olsun diye bekliyordum. İşte Juniper çıksın onun P'si çıksın vs vs vs. Ancak baktım ki bunun maddi durumu, beklemesi, ülkenin şartları sürekli etkenler. Bende SR siparişi geçtim ve kapattım bu mevzuyu. Sizin gözünüze güzel geliyorsa, içine bindiğinizde sizi mutlu edecekse en iyisini yapmışsınız.

Ben de erken ödesem mi yoksa vadeli de 1 ay beklesem mi ordan 35-40 bin lira daha gelir mi diye diye düşüne düşüne vakit geçiriyordum sipariş sonrası hafta içerisinde. Sipariş öncesinde de yatırımım altın-borsadaydı. Bozduğuma ve aracı aldığımda o kadar rahatladım ki anlatamam. Her gün aç ülkede borsa ne olmuş, ne kadar götürmüş, altın kaç olmuş. O hisse ne olmuş bu hisse ne kadar düşmüş diye bakmak bir külfetmiş. Erken ödemeyi de yapıp kafamı rahatlattım. Omuzlarımdan yük kalktı gerçekten.

Biraz karışık oldu lakin diyeceğim şu ki hayırlı olsun. Tepe tepe binin, hayrını görün. Gerisini de boşverin nacizane bir kardeşiniz olarak tavsiyem haddim değil ama :D

• Geçen gün ilk defa %5 e kadar bataryayı kullandım ve ardından 7kw ile ac şarj ettim. Sabah aracın 50kw şarj aldığını söyledi. Yüzde hesabı az şaşıyor gibi geldi bana , yani 0 dan sonra bir %5 daha mı var ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LordSkeletor kullanıcısına yanıt

Buffer kismi var ama acil bisiy olmaz ise tavsiye edilmiyor diye biliyorum yani sıfır yazsa bile 30 40km gidiyor ama çok tavsiye edilmiyor.

• LordSkeletor kullanıcısına yanıt
    5kw gibi bir miktar daha var %0 dan sonra.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kötü mühendislik mi, kötü işçilik mi?

TESLA MODEL Y SR HAKKINDA...

• x-rayted kullanıcısına yanıt
    Aynısı bende var. Vida sıkımları eşit oranda değil. Teslimatta kayıt altına aldırdım. Vida sıkımı ile giderilebilir ama bu sefer de sök tak olmuş diyecekler. O sebeple ellemedim.

• vs-fb kullanıcısına yanıt

Tüm arabalarda aynı muhtemelen.

Bence mühendislik hatalı çünkü üst hizalanma çok iyi , kapak sonu hizalanma iyi ama burada bayağı alt açıklık var.

kapağı bastırsan üstten hiza bozulacak, çektirsen alttan bozulacak. bence kapak altına gelen kısmı biraz kauçuk ile doldurmalıymışlar.

Bu turden hatalari sadece premium araclarda gormezsiniz, Tesla isciligiyle bilinen bir sirket degil zaten.

Teslim alırken 5-6 araca baktım. 1 inde daha az olmakla birlikte vardı, diğerlerinde birlesimler düzgündü. Piyango bana vurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 30 Kasım 2024; 13:50:5 >
  • @jackal73 @irresponsible @PaladinRudjack

Arkadaşlar samimi cevaplarınız için teşekkürler.

Birde şimdi jüniper geliyor haberleri çıktı bunun üstüne. (Engin Özeren yotube kanalında bahsetti dün) :(

Aslında anladım ki çok fazla araştırmak detayları düşünmek iyi değil ama ülkemiz şartları bunu gerektiriyor ne yazık ki?

İnsan yaş alınca belirli kararlar vermesi daha zorlaşıyormuş bunu anladım...

Bakalım birazda zamana yaymayı düşünüyorum şimdilik daha vın numaram gelmedi, son gün alanlardan biri olduğum için aralık teslimat yetişirmi ondanda emin değilim.(Müşteri temsilcisi Aralık teslim diyor)

Juniper haberi gelse de o aracın yılın hangi çeyreğinde geleceği belli değil. Beklerken kurdan dolayı gol yemek de var, aynı fiyata güncel kasaya binmek de ..

Bende juniperi bekliyorum. Hiç hesapta yokken dün , kış ayında gittiğim kayak merkezi aklıma geldi. Günübirlik seyahatte gidiş/geliş 250km ve arada hiç şarj istasyonu yok. 1-2 günlük kalmalı gitmek istersem de Cafer bez getir .. :) SR yeni 60kwh lik lfp bataryası yetmeyecektir. Segmente bakmaksızın ev araçlar artık 80kwh bataryalara sahip %10 luk dilimde. RDW Long range şart, gerekirse %20 de verilir ona ..

• irresponsible kullanıcısına yanıt

Bu konuda sizin kullanım koşullarınızı bilmediğim ve 2 çocuk nedeniyle büyük araç almak durumunda olduğum için yorum yapamayacağım ama araç gerçekten büyük ve manevrası da -abartıldığı kadar olmasa da- kötü. Ancak görüş açıları geniş ve trafiğe yukarıdan baktığım için bana D segmenti sedan araçtan sonra sürmesi daha rahat geldi. Trafikteki en büyük avantajı da istediğiniz her an tam güç alabilmek, "düşük devirdeyim, vites mi küçültsem, şimdi gazlasam şanzıman gecikme yaşatır mı" vs gibi soru işaretleri olmadan kullanmak büyük bir konfor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bobby Hatfield -- 2 Aralık 2024; 12:30:43 >
  • major24 M kullanıcısına yanıt

Kayak merkezinde şarj istasyonu yok mu? Artık benzinliklerde bile var, siz tesiste ya da yol üzerinde hiç istasyon olmadığına emin misiniz? Tesisi de arayıp sorun derin, hiç olmadı prizden şarj edersiniz.

Sırf merakımdan soruyorum nereden hangi kayak merkezine gidiyorsunuz? 250 km rota üzerinde ac dahi olsa şarj imkanı olmaması enteresan. Sizi juniper de kesmez beklemeye devam edin. Beklemenin sonu yok...

Kayak malzemelerinizi kendiniz temin ediyorsanız evet zor ama benim gibi kiralayanlar için yukarı arabayla çıkmak mantıklı değil, dizel (kış lastiği ve zincir dahil) arabam varken de çıkmıyordum :) Arabayı Teferrüç istasyon otoparkına bırakıp teleferikle devam ediyorum, stressiz ve keyifli oluyor.

Kıyasladığız 88kw bataryalı Togg dan reelde daha fazla gidiyor olabiliriz bu arada, Tesla daha aerodinamik bir araç , yazılım donanım verimi yüksek ve en önemlisi ısı pompası var :) Başka %10 da olup 80kw bataryası olan araç bilmiyorum o yüzden Togg ile kıyasladım.

Juniper konusundaki düşüncem ise 2023 LR ve P olsa tamam anlarım FSD donanımı yetersiz ama SR da şu an yeni Model 3 Highland , Cybertruck'da bulunan ve Juniper'da da bulunacak olan HW4 sistem bizim araçlarda da var. Sızıntılara ve Tesla'nın geçmiş dönem Model 3 , S ve X araçlarının güncellemelerine bakacak olursak kasa değişimi olmayacak sadece makyaj operasyonu geçirecek.

Beklediğim değişikler far, stop değişecek , direksiyon arkasındaki kollar kalkacak , arkaya ekran gelecek ve koltuk soğutma bulunacak. Bu aracı %10 da ve global marka olduğu için alanlar olarak Juniper'ın bu yeniliklerle %10 a girebilceğini düşünmek hayal kırıklığı yaratabilir (en ufak renk değiştirince bile rakam fırlıyor mevcut araçta) çünkü Türkiye de yaşıyoruz (36 senelik tecrübe :) ). Donanım olarak kısılmış %10 a girebilecek bir Juniper hazırlanırsa 159kw de tutmak için benzer motor ve batarya ile geleceğini tahmin ediyorum.

Umarım yanılırım , özelliği kısılmadan %10 a daha fazla araç girsin bizde ona göre modeli yükseltiriz. Tesla satışları arttıkça servis ve supercharger ağları da artacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 2 Aralık 2024; 10:37:11 >

Ülkede 250 km mesafe içerisinde şarj istasyonu olmayan yer kaldı mı hala? Kaldıysa bile yakında kalmaz, kayak merkezleri kendileri istasyon açıyor zaten Tesla kampcılarından sebep. Ayrıca yılda kaç defa kayağa gittiğinizi çok merak ettim. Bence siz 1000 km menzilli bir araç çıkmasını bekleyin hocam Juniper LR'de sizi kesmeyebilir.

• 
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.