Şimdi Ara

TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... (210. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: vs-fb , PoNextorN
2 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.221
Cevap
295
Favori
342.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
13. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 25 Aralık teslimat planlı araç için halen transfer aşamasında olduğunu söylediler.Anlaşılan o ki geldikten sonra bekletmeden teslim ediyorlar, gününde teslim edip etmeyeceklerini merakla bekliyorum.

• xrestinpeacex X kullanıcısına yanıt

Muhtemelen Mayısta onlara Juniper teslimatı yapacaklar. Ancak bizim için özel araç olduğu için, bence şu an açık bırakacakları eski bir banttan bize özel, yeni juniper üretilene kadar, eski Sr üretilip teslimata devam eder. O da Eylülü bulur kanımca.

• 20 Kasım’da verdigim siparise 28 Aralik icin teslim randevusu olusturuldu. Surec kendi adima tuhaf bir sekilde hizli ilerledi. Sanirim 40 gun altinda teslim alan yoktu..
  • Aracınız dış iç hangi renkti hocam? Siyah-siyahlarda 18 Kasım tarihleri gördüm ama standart dış beyaz-iç siyahta en son 15 Kasım'da kaldı.

Öyle bir şey olsa sipariş ekranını kapatmaları gerekir. Bugatti mi sipariş veriyoruz 6 ay bekletmek nedir

• khanstern kullanıcısına yanıt

Avrupa'da halihazırda birçok ülkede Mayıs 2025 olmuş durumda, bence bizde de eli kulağındadır.

İç-dış beyaz hocam, büyük ihtimalle o yüzden erken oldu benim teslimat.
  • onr4249 kullanıcısına yanıt

transfer derken inşallah limandan teslimat noktasına dır :)

• karagozgilh K kullanıcısına yanıt

Görüşmeden anladığım kadarıyla araç Tr de degil, hatta yola çıkmamış olabilir.

• Avrupada kriz başlamış.
    www.sozcu.com.tr
    Volkswagen ve Audi'de büyük kriz: Fabrikalar kapatılıyor - Sözcü Gazetesi
    https://www.sozcu.com.tr/volkswagen-ve-audi-de-buyuk-kriz-fabrikalar-kapatiliyor-p117205

• FAcebook gruplarında yazılanlara göre Togg V2 satışı durmuş V1 Long Range satıyorlarmış. Vergilerde düzenleme olacak gibi . Ama %10 matrahı arttırılıp zam mı yapacaklar yoksa %20 yi açıp oraya mı sokacaklar belirsiz. Gerçi ben daha çok %60 daki düşük matraha sahip araçların vergi dilimleri düşecek mi onu merak ediyorum. Umarım MTV yi de ona göre ayarlamayı lüx görmezler.

• Tesla Model Y ile ilgili donanım bilgilerini görebileceğimiz bir yer, broşür var mı? Öğrendiğim bilgiler hep sağdan soldan duyma. Mesela kendi kendine park işi yokmuş. Bunu Tesla bayideki hanımefendiden öğrendim.

Arabayı sipariş ettik ama hala tam özelliklerini bilemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: malioner06

Tesla Model Y ile ilgili donanım bilgilerini görebileceğimiz bir yer, broşür var mı? Öğrendiğim bilgiler hep sağdan soldan duyma. Mesela kendi kendine park işi yokmuş. Bunu Tesla bayideki hanımefendiden öğrendim.

Arabayı sipariş ettik ama hala tam özelliklerini bilemiyorum.

Otomatik park ve tam otonom sürüş (TR de henüz aktif değil) gibi özellikler ek ücrete tabi. Aslında sipariş verdiğinizde bu detaylar yer alıyordu ama sanırım gözünüzden kaçmış.

Tabii Tesla olduğu için dert değil aracı teslim aldıktan sonrada ödemesini yapıp özellikleri açtırabiliyorsunuz.

Aşağıya kullanma kitapçığının linlini koyuyorum belki işe yarar;

https://www.tesla.com/ownersmanual/modely/tr_tr/Owners_Manual.pdf

• FSD 2 hafta denemişti Engin Özeren, haritadaki gidilecek yer için kendi sinyal verip şerit değiştirip yoldan ayrılıp gideceği yere gitmiş ama son noktaya kadar varma işini tamamlamamıştı.

Muhtemelen 2025 itibariyle bizim ülkemizde de bir atılım olacaktır FSD konusunda.

Yeni model gelsin bakalım neler yapacaklar.

Ocak içinde baya bir haber yağacak gibi

Ben de siz yazdıktan sonra Avrupa'daki birkaç ülkenin Tesla sayfalarına baktım. Birkaç tanesi Aralık, Fransa, İtalya ve Romanya sizin de değiniz gibi Mayıs ayı.

Hoca çocuğa sormuş 2+2 kaç yapar diye. Çocuk demiş 7. Oğlum demiş hoca, 2+2 = 4 eder, hadi bilemedin 5 eder, 7 nereden çıktı demiş. Şubat, hadi yetişmedi mart. Hadi olmadı Nisan. Mayıs nereden çıktı.

Satış temsilcisine mail attım bu durumu. Cevap gelirse yazarım buraya.

Arabayı sattım. 2 ay neyse de, 5 ay çok.

• malioner06 M kullanıcısına yanıt

Aralık olanlar envanterdeki araçları satıyordur. Yabancı kaynaklarda Mayıs ayına dönmesini Juniper olarak yorumlamışlar. MT'ye bu durumu sorduğumda tüm ülkelerin dinamiklerinin farklı olduğunu şimdilik Türkiye'de Şubat ayında teslimat olacağına dair beni tatmin etmeyen bir cevap vermişti. Bakalım önümüzdeki günlerde kokusu çıkar mutlaka.

Hadi Şubat yetişmedi, Mart ilk hafta olur ama Mayıs bana ütopik geldi.

• Tesla nın avrupadaki satışlarıyla ülkemizdeki satışlarını karşılaştırınca belki de daha fazla satış yapılan yerlere öncelik verip, Almanya'daki fabrikanın ilk üretimlerinde öncelik alabileceğimiz fikri doğuyor ama tabi ne var ne yok Ocak ayında göreceğiz gibi.

Hem tanıtımları yapar Model Y ( eski adı Juniper belki yeni adı Opal mı olur başka birşey mi görürüz artık ) ve Model Q ile ilgili birçok bilgiyi ve dağıtımları söylerler.

• PoNextorN kullanıcısına yanıt
    Fsd dedi ama o kullandığı fsd değildi. Eap kullandığının farkında değil.
  • 81 günlük bekleyiş sonrası 18 Aralık tarihinde siyah renk SR aracımı çok şükür sonunda teslim aldım. Araç, sol çamurluk üzerinde serçe parmak uzunluğunda tırnak girecek derinlikte 5 çizikle teslim edildi. Bir de ön tamponu koruyan alt plastiğin teker tarafına bakan bir tırnağı kırılmış ve hafiften sarkmış. Son olarak ta cam tavan ve bagaj camında profilde 3mmlik boy farkı vardı. Tutanak tutturduk bir ay sonra tamirat işlemleri var. Neyse artık.

Beni ilk görünüşte en çok üzen Hankook lastiklerle beraber teslim edilmiş olmasıydı. Birçok yerde yeni teslimatların conti lastiklerle geldiğini ve bu lastiğin ıslak zeminde yol tutuşunun diğerine göre çok daha iyi olduğunu okumuştum. İlginçtir ki gizli buzlanma tehlikesi olan ve ıslak Ankara yollarında kırbaçlayarak sürmeme rağmen tekerlerde hiç kayma olmadı. Araç kçını atsın diye uğraştım diyebilirim. Yeni hankook lastikler eskilerine göre değişmiş olabilir mi?

Bu forumda ve birçok yerde bu arabayı öven arkadaşlar az bile söylemişler. Arabayı sürdüğünüzde sizin için taşıt tanımı değişiyor. Konfor ve keyif en yüksek seviyelere çıkıyor. Verimli sürüşün tadına varıyorsunuz. Hele ki benim gibi B sınıf bir araçtan geçtiyseniz.

Alınız, aldırınız, isteyip te alamayanlara nasip olsun inş.

• 
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.