Hayırlı olsun. 81 gün epey uzunmuş. Ben daha 2 gün önce verdim siparişi. Dedikleri takvime uydular mı teslim için. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malioner06 -- 19 Aralık 2024; 15:48:14 > |
TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... (211. sayfa)
-
-
Kazasız belasız keyifle kullanın. Kullanalım. -
Tesla İstanbul Genel merkezden birisi ile telefonla görüştüm.
Şubat 2025 teslim tarihinin sarkması ile ilgili.
Şubat içinde teslim olur dedi. Avrupadaki Mayıs 2025 tarihini biz de gördük dedi. Ama Tesla'nın bize verdiği tarih budur ve Tesla'da bu tarihe uyuyor dedi.
-
Arkadaşlar iyi akşamlar Aracı almak istiyorum ama bir türlü aracın MTV sini öğrenemedim. Lütfen birisi çıkıp açıklar mı 40 yazan var 24 yazan var nedir bu TESLA MODEL Y SR MTV si teşekkür ederim. Birde 2025 biliyorsanız çok mutlu olurum :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wind. -- 19 Aralık 2024; 17:40:12 > -
Ben 10 gün için 2024 ün ikinci yarısı ücreti 5112TL ödeyeceğim. Zamlar da %45 olsa seneye yıllık 14bin civarı olur.
-
çok teşekkür ederim yani 10224 diye biliriz. Hatta 43.93 olmuş zam oranı sanırım 14715 olacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wind. -- 19 Aralık 2024; 17:59:53 > -
quote:
Orijinalden alıntı: malioner06Hayırlı olsun.
81 gün epey uzunmuş.
Ben daha 2 gün önce verdim siparişi.
Dedikleri takvime uydular mı teslim için.
Sipariş verirken Kasım teslimat görünüyordu, gemi yola çıktığında 5-18 Aralık yazdı ve 18inde ilk teslim alanlardan oldum.
-
Ben LR için ₺36k ödüyorum, SR ₺40k diyen insafsızca sallamış.
-
Bugün yağmurda sesi kısılan korna için mobil servise gittim, tahliye delikleri genişletildi birde hatalara bakıldı, ekran bir kez kapanmış Hard reset atmıştı, ısı pompası kitlenmiş ondan yapmış, çok nadir olabiliyor deyip 3 4 tane test yaptılar sorun çıkmadı,
Yağmurlu havada rejen sonucu oldu denen kaza ile ilgili konuştuk ben lastikler iyi değil şikayet var deyince, kazayı anlattı. 130 km hızda olmuş kaza, bununla ilgili güncelleme gelecekmiş ama sorun sürücüde imiş temelde zira rejen olmasa da o kaza olurmuş aşırı hız varmış na durum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 19 Aralık 2024; 20:53:49 > -
Araba iyidir kötüdür ayrı ama yağışlı havada 130 kmh hızla yol almak ki yol ne kadar iyi olursa olsun büyük tehlikedir. Üstün sürüş eğitimi almış kaç kişi var ülkemizde bilmiyorum ama yağış, rüzgar, lastiklerin o anki durumu ve yağış performansı vs vs bir sürü etken var. Araçlar güç bakımından birçok kişinin alışık olmadığı güçlerde, sadece o anki hıza göre yorum yapmak da doğru değil bence. Geçen seferki yanan araç mevzusunda da 150kmh ile viyadüğe çarpmıştı...
-
Tesla'nın bir sıkıntısı da hızı hiç belli etmemesi, ilk kullandığımda 170'e çıkmışım 120 ile gidiyorum sanıyordum, şimdi alıştım ama bir head up display cidden konmalıydı bu araca. Performance falan basbayağı riskli.
Bizim millet cidden çok kötü kullanıyor o ayrı, ne çizgi biliyorlar ne viraja nasıl girilir. Kazaları inceleyip direkt güncelleme çalışması yapmaları güzel
-
Bazı şeyleri çözmüş bir firma olarak teslanın geri bildirimlere gerçek anlamda önem verdiği belli oluyor.bu da kendilerine müşteri tercihi olarak dönüyor. yine onlar kazanıyor.bu kafaya gelemeyen diğer firmalara yazık.
-
Tesla’nın diğer bir sıkıntısı da yüksek hızlara çıkınca zıp zıp zıplaması bence.. araç yüksek çnk.. ve maalesef hiç güven vermedi bana :/ -
Belki daha önce de sorulmuştur ancak satın almaya karar verme aşamasında biri olarak danışmak istediğim hususlar mevcut:
1- Siyah ve mavi renk arasında gidip geliyorum, malum mavi olunca üst dilim nedeniyle ciddi fiyat artıyor. Yeni yılda vergi düzenlemesi ile eskisi gibi fiyat avantajı mavi ve diğer renkler için de olur mu? Tabii bu biraz da tahmini ancak örneğin 1 Ocak’ta bu durum belli olur mu? Yoksa ÖTV düzenlemesi için sabit bir tarih yok mu?
2- Yeni gelecek Q modelini uygun fiyat bandında sürerek piyasada Y modelin ÖTV avantajını bu Q model üzerine çekerler mi?
3- Diyelim ki Y siparişi verdik ve Mayıs teslimi gözüküyor, Nisan gibi müşteri temsilcisi arayıp Juniper modeli de satışa sunuluyor, bu modele şu fiyat farkına güncelleyelim gibi bir satış stratejisini Tesla uygular mı?
Farkındayım çoğu belirli bir cevabı olmayan sorular ancak tecrübeli üyeler hem kendi fikirleri hem de ciddi kaynaklardan gelen bilgileri var ise bu hususları aydınlatabilirlerse müteşekkir olurum.
-
Onu hiç yaşamadım tam tersine son derece güvende hissettim daima otobanda, yoldan ya da lastik basıncından olabilir.
-
1-Belli bir tarih yok, canları ne zaman isterse. Ama önce meclise gelir muhtemelen. O sebeple bir müddet önceden vatandaşın haberi olur.
2- Muhtemelen Model Y, yeni oluşturulacak bir üst dilime girecek. Model Q da dediğiniz gibi %10 dilimde kalır, gelirse.
3-Model 3 yenilendiginde mevcut siparişleri yeni modele guncellemisler. Fiyat farkını bilemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 21 Aralık 2024; 10:8:19 > -
Cevabınız için teşekkür ederim, Şubat 2025 teslimi görünce Siyah rengi sipariş ettim. Hayırlısı olsun, umarım bu kısa sürede ÖTV yüzünden ciddi bir fiyat artışı olmaz malum nihai ücret teslime yakınmış. -
Fiyat sabitleme yaparak ÖTV artışı dışındaki zam sebeplerinden etkilenme durumunu ortadan kaldırabilirsiniz. Ay sonuna kadar ödemeyi tamamlamanız gerekir bu durumda. -
Evet onu anlıyorum ama örneğin Tesla %5 zam yaptı bir yere kadar kabul edilebilir diyelim ancak ÖTV kıyası yapıyorum 1900 yerine 2500 civarı kadar ciddi bir oynama oluyor. Fiyat sabitlemek bu aşamada pek avantajlı olmuyor, siz ne dersiniz? -
Tesla'dan dolayı araç bir üst dilime girerse, aradaki o farkı Tesla karşılıyor. Bu sebeple mantıklı duruyor. Zaten şu durumda %5 lik bir zam, aracı üst dilime sokuyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X