Şimdi Ara

TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... (216. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.490
Cevap
307
Favori
363.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 214215216217218
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hayırlı olsun.

Sipariş tarihiniz neydi acaba?

• Geçenlerde bir Youtube kanalında Almanyadaki Tesla Fiyatları ile Türkiyedeki fiyatlar arasındaki matematiksel ilişkiyi anlatıyorlardı , videoyu bulamadım. Var mı anlatabilecek ?  

• PaladinRudjack kullanıcısına yanıt

direksiyon sertliği ayarlanabiliyordu sanırım, siz yumuşak olarak ayarlamanıza rağmen mi hala çok sert geldi.

Hayırlı olsun, güle güle kullanın! 😊

Ben de önümüzdeki hafta cuma sipariş veririm artık, hayırlısı.

• PoNextorN kullanıcısına yanıt
    Evet yumuşak olarak seçmeme rağmen sert geldi. Sipariş tarihim 11 Kasım.
    Çok iyi gelmiş. 35 gün çok iyi bir süre. Almanya üretimi mi
    Aynen, direksiyon yumuşak seçildiğinde bile çok sert. A4 ‘ün direksiyonu akıyor. Zoe ‘de öyle.
  • freedom77 F kullanıcısına yanıt

Direksiyon çok fena gerçekten, uzun yolda kollarımı ağrıtıyor olabildiğince otopilotta gitmeye çalışıyorum bende

• x-rayted kullanıcısına yanıt
    Harita güncellemesinin kodu nedir hocam?

1 aya kalmaz alışacaksınız , ilk zamanlar bana da öyle geliyordu

• freedom77 F kullanıcısına yanıt

Harita versiyonu EU-2023.20-14615 idi.

güncelleme sonrası EU-2024.32-15126

oldu.

Yılda bir yapıyorlar herhalde harita güncellemesini.

• Arkadaşlar bende Model Y SR sahibiyim. Size naçizane bir sorum var. Bataryayı %100 doldurduğunuz zaman aracıcınızın menzili kaç km gösteriyor. Benimki aldığımdan bu yana 393 km gösteriyor. Ama Tesla 455 km menzil veriyor? Acaba sorun benim aracım da mı?

• E_2 E kullanıcısına yanıt
    Normal hocam, hepimizinki oyle gosteriyor.

455 km test ortamindaki menzil zaten hicbir zaman o degeri goremezsiniz. Aracinizda gordugunuz ise sizin kullanimiza gore aracin otomatik olarak belirledigi menzil. 393km yaziyor ama uzun yola ciksaniz ve hizli kullansaniz 200-250 km de bitirirsiniz. Surekli sehir ici ve sakin kullansaniz 450 km gorebilirsiniz. Cok da takilmayin o degerlere, zamanla kullanimiz ve ne kadar zamanda bir sarj etmeniz gerektiginiz bir yere oturur.

Teşekkür ederim 👍🏼
    Hocam 2 çeşit menzil hesaplama yöntemi var. ARAÇ WLTP kriterlerine göre 455 km menzile sahip, EAP’a göre 393. Araçta gördüğümüz EAP.

Bakınız :

Elektrikli araçlarda menzil, şarjı yüzde 100 dolu sıfır araçlarla yapılan sürüş denemeleriyle belirleniyor. Bu hesaplama yapılırken dünya genelinde WLTP (Hafif Araçlar Test Prosedürü) ve EPA (ABD Çevre Koruma Ajansı) adlı olmak üzere iki test prosedürü kullanılıyor. WLTP ve EPA standardında ortalama hız 46,5 km/s, maksimum hız 131 km/s olarak alınıyor. Test süresi ise 30 dakika olarak belirleniyor.

WLTP elektrikli araçlar kalan menzil hesaplama yönteminde tüm motor/şanzıman kombinasyonlarıyla beraber aracın ağırlığını ve aerodinamiğini etkileyen opsiyonel donanımlar da ölçülüyor. Testler, ortalama Avrupa değerlerine göre 20 derece civarında gerçekleştiriliyor

Agustos başında aldım SR ı harita şimdiye kadar 2 ve ya 3 güncelleme aldı.
  • Soğuk hava satj pil hazırlama ilgili son 5 günde yaşadıklarım. Çok km yaptım. Hava 13 derece falan yağmurlu bugün hariç.

Zes ön ısıtma ile 45 kw'de sarj etti şaka gibi lokasyon terracity. Yanımdaki ioniq 5 50 ile etmiş bir sıkıntı var anlamadım zaten hızlı bir yemek market için girmiştik 15 kw falan alıp çıktım,

E sarj ön ısıtma Marmara oteli bir misafiri bıraktım, hazır oradayken sarj edeyim dedim 80 kw 120'likte tek araçtım. O düzgün sayılır. Ben çıkarken togg geldi kaçta sarj etti dedi, 80 dedim burada bende 80 üzerini hiç görmedim dedi,

Evin yanında acrapol var Antalya dışında pek yok. Ön ısıtma falan yok 60 ile sarj etti, 120 kw,

Anladığım kadarı ile bu istasyonlar uzun yol dışında hep olması gerekenin çok altında veriyor,
  • edanis E kullanıcısına yanıt

Bende harita versiyon 2023.20 yazıyor altında da en son güncelleme kontrolü diye bugünün tarihini yazıyor

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt

Kalabalık lokasyon içerisindekiler bağımsız olarak değil de içinde bulundukları mekanlardan boşta kalan enerjileri kullanıyor olabilirler.

Eğer yoğun saatlerde gittiğinizde düşük değerler görüyorsanız bundan olabilir belki.

Bir de dükkanların kapanmaya başladığı kalabalıkların azaldığı ve enerji çekimlerinin düştüğü zaman dilimlerinde denemek lazım belki de.

Tabi bizim de günlük yaşamdaki o yoğun saatlerde orada işimiz oluyor, o anlarda doğru değerler iyi değerler versin istiyoruz haklı olarak.

Ben sadece acaba? sorusunu sesli sorup konuştum diyelim neden olabilir anlamında.

• 
Sayfa: önceki 214215216217218
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.