Şimdi Ara

Test ve İnceleme : Citroen C4 1.6 e-hdi MCP Confort Plus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
1
Favori
29.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugünkü test konuğumuz, son zamanlarda sıklıkla trafikte karşımıza çıkan, daha çok dizel motor ağırlıklı otomobil olan citroen c4. Teknolojik özellikleri ve güzel görünümü ile bu pazarda bende varım diyen bir model.

• Model hakkında bilgi : il olarak 2004 yılında üretimine başlanan c4 ün 2. nesli 2011 yılında yeni yüzüne kavuştu. Füturistik iç tasarım yerine daha güncel bir iç mekana kavuşan model artık daha çok kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Zengin motor ve donamım seçenekleri bulundurması bu durumun ana nedenlerinden.

• Motor ve donanım gamı :

Benzinli atmosferikler ;

1.4 lt 95 bg 5 ileri manuel - donanım Attraction,

1.6 lt 120 bg 5 ileri manuel ve 4 ileri otm - donanım Confort

Benzinli turbo 1.6 lt 156 bg 6 ileri MCP şanzıman - donanım Exclusive

Dizel turbo 1.6 lt 92 hp 5 ileri manuel - donanım olarak Attraction ve confort

Dizel turbo 1.6 lt 112 hp 6 ileri manuel - donanım olarak confort

Dizel turbo 1.6 lt 115 hp 6 ileri MCP şanzıman - donanım olarak confort ve Exclusive

• Dış tasarım : Büyük ve keskin hatlı farlarıyla, kocaman kromajlı ön ızgarasıyla önden agresif bir görüntüsü olan araç, boyutları ile de bir çok rakibinden büyük. Arka stop grubu kardeşi c3 e çok benziyor hatırlatmadan geçmeyelim.

• İç tasarım : Kaliteli malzemeler ile donatılmış iç mekan son derece modern görünüyor. Çok fonksiyonlu direksiyonun ve vites kolunun çok şık olduğunu söyleyelim. Küçük vites kolu o bölgede muazzam bir boşluk oluşturmuş Boşluğun altında ise derince soğutmalı bir göz bulunmakta. Orta konsolda göze takılan en önemli durum küçük ekran. Opsiyon olarak multimedya ve geri görüş kamerası tercihini yapmanızı tavsiye ederiz. Görüş açıları sıkıntısı yaşamadığımız aracın arka koltuk diz mesafesini biraz zayıf buldum açıkçası. Ayrıca olmayan havalandırma ızgaraları konforu düşüren etkenlerden. Bagaj hacmi oldukça büyük 408 lt.

• Motor-şanzıman, performans :

Güç : 115 bg 5500 d/d

Torq : 270 (285 overboost) nm 1750 d/d

0-100 11,2 sn max hız 190 km/s

Aracı çalıştırıp hareket etmeye başladığınızdan 5 sn sonra oldukça kuvvetli bir makine üzerinde olduğunuzun farkına varıyorsunuz. Zaten şanzımanın geçişlerini de en çok bu dilimde hissediyorsunuz. Motor kendini kanıtlamış, çekiş gücü yüksek tüketimi oldukça düşük sağlam bir ünite. Şanzıman ise bir çok firmanın kullandığı tarzda tek kavrama ve rootize bir ünite. Zamanla kullanımına alışacağınız performansı ve konforu bir miktar törpüleyen bir şanzıman.

• Sürüş dinamikleri : Araç sportiflikten ziyade konfor odaklı. Aynı motoru kullanan focus gibi yol tutuş ustası değil. Ama bu çok kötü anlamına gelmesin. Enerji saver lastik ve 16" jant zaten konfor odaklı. Motor performansına nazaran daha ağırbaşlı olmak ister gibi davranışlar sergileyen konforlu ve sessiz bir araç. Direksiyon tepkileri biraz daha iyi olabilirmiş. Ayrıca park esnasında sert bir karaktere sahip olduğu sonucuna vardım. Öndeki süspansiyonlarda sıkıntı yok ama arka süspansiyonlarda hafif bir gürültü sezinledim.

• Katalog tüketim verileri- Test tüketim verileri:

Ortalama : 4,2 lt

Şehir içi : 3,8 lt Test tüketimi : 6,5 lt

Şehir dışı : 3,5 lt

Agresif bir kullanım tarzı ile elde ettiğimiz değer bana göre aracın düşük tüketim göstereceğinin bir göstergesi. Aracın günlük kullanım ortalamasının 5,5-6,2 lt civarında, uzun yolda ise 4-4,5 lt gibi tüketeceğini düşünüyorum. Aracın stop start teknolojisini oldukça beğendim. Test boyunca beni hiç rahatsız etmedi. Frenden çabucak ayağımı kaldırıp gaza basmama rağmen araçta herhangi bir karmaşa olmadı.

• Güvenlik :EuroNcap çarpışma testinden 5 yıldız ile ayrıldı. Giriş donanım (attraction) seviyelerinde ESP, ASR ve yokuş kalkış desteği yok.

• Fiyat ve eder yorumu : 1.6 e-hdi MCP Confort Plus Aracın liste fiyatı 56.700 TL plus paket 3.300 TL Toplamda fiyat 60 bin TL. Bayiye gittiğinizde 55 bine kadar fiyatı indiriyorlar. Rakiplerine nazaran oldukça uygun fiyatlı gözüküyor.

• Niçin alınır Niçin alınmaz:

Neden alırım : İç-Dış görünüm, canlı motor, yüksek ekonomi, konfor.
    Neden almam : Nispeten zayıf yol tutuş ve bazen kararsız şanzıman.

• Rakiplerinden üstün ve zayıf tarafları :

Rakipleri : i30, ceed, 308, golf, leon, auris,

Üstün yanları : Uygun fiyat, düşük tüketim, motor ve bagaj (308 hariç) zengin donanım.
    Eksik yanları : Marka imajı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Citroen C4 1.6 e-HDi Confort Plus: Kapsamlı İnceleme

Citroen C4, Fransız otomobil üreticisinin kompakt hatchback sınıfındaki iddialı modelidir. 1.6 e-HDi Confort Plus versiyonu ise dizel motor seçeneği ve zengin donanım özellikleriyle dikkat çekiyor.

Performans ve Yakıt Verimliliği:

C4 1.6 e-HDi, 115 beygir güç ve 270 Nm tork üreten 1,6 litrelik dizel motora sahiptir. Bu motor, altı ileri manuel şanzımanla eşleştirilmiştir. Otomobil, 0'dan 100 km/s hıza 11,2 saniyede ulaşabilir ve 4,3 litre/100 km gibi etkileyici bir yakıt tüketimine sahiptir.

Konfor ve Özellikler:

Confort Plus donanım seviyesi, konforlu bir sürüş deneyimi sunar. Isıtmalı ön koltuklar, otomatik klima kontrolü, hız sabitleyici ve 7 inç dokunmatik ekranlı multimedya sistemi gibi özellikler standart olarak sunulmaktadır. Arka koltuklar geniş ve iyi desteklidir, bagaj hacmi ise 408 litredir.

Güvenlik:

Citroen C4, güvenlik açısından yüksek standartlara sahiptir. Araç, altı hava yastığı, ESP stabilite kontrolü ve yokuş kalkış destek sistemi gibi güvenlik özellikleriyle donatılmıştır. Ayrıca, Euro NCAP çarpışma testlerinden beş yıldız almıştır.

Yorumlar:

C4 1.6 e-HDi Confort Plus modeli genel olarak olumlu yorumlar almaktadır. Kullanıcılar yakıt verimliliği, konforlu sürüşü ve zengin donanım özelliklerini övmektedir. Bununla birlikte, bazı kullanıcılar arka görüş kamerasının olmaması ve bilgi-eğlence sisteminin zaman zaman yavaş olabilmesine dikkat çekmektedir.

Genel olarak, Citroen C4 1.6 e-HDi Confort Plus, dizel motor seçeneği, geniş iç mekanı ve yüksek güvenlik standartlarıyla kompakt hatchback arayanlar için cazip bir seçenektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Haftalardır şu c4 ün adam akıllı bir incelemesinin yapılmasını bekliyordum yahu... Valla az daha incelemesen senden özellikle isteyecektim Umut hocam eline emeğine sağlık...

• quote:

Orijinalden alıntı: maverick0

Haftalardır şu c4 ün adam akıllı bir incelemesinin yapılmasını bekliyordum yahu... Valla az daha incelemesen senden özellikle isteyecektim Umut hocam eline emeğine sağlık...

Rica ederim. Kendime arac arayışında oldugum icin bir kez daha denemek istedim. Listeye aldigim araçlardan biri.

• quote:

Haftalardır şu c4 ün adam akıllı bir incelemesinin yapılmasını bekliyordum yahu... Valla az daha incelemesen senden özellikle isteyecektim Umut hocam eline emeğine sağlık...
    alma niyetiniz olan bir model diye hatırlıyorum, iç malzeme kalitesi ve işçiliğini ben de beğeniyorum, sınıf standartlarında diyebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Rica ederim. Kendime arac arayışında oldugum icin bir kez daha denemek istedim. Listeye aldigim araçlardan biri.

Alıntıları Göster
    Keşke incelemelerinize 1-2 fotoğrafta ekleseniz daha canlı olurdu konular.Her neyse teşekkürler inceleme için.

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz6

Keşke incelemelerinize 1-2 fotoğrafta ekleseniz daha canlı olurdu konular.Her neyse teşekkürler inceleme için.

Hocam bu incelemede foto cekemedim. Aslına bakarsan bilinen bir model olduğu icin diyebiliriz. Ama corolla testinde foto çektim ve yükledim. Çünkü merakla bekleniyor olması bunda etmendi.

• quote:

quote:

Senden geçer not aldıysa olay tamamdır. Ben de bayiye gidip biraz inceledim hoşuma da gitti ama test aracı yoktu deneyemedim... Benim aklıma takılan noktalar şanzımanla marka imajı. Şanzımanın sarsıntısına razıyım yeterki sorunsuz olsun. Marka olarak da 2011 den beri ciddi bir şikayet duymadım anladığım kadarıyla bu kasaya özenmiş citroen. Kafamda tam netleştirirsem benim listemde başa oynayabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • umutsirvan kullanıcısına yanıt
    Şirvan eline sağlık,benimde çok beğendiğim bir model.araç aldığım zaman maddi durum yetseydi hiç düşünmeden alacağım ilk araçtı.
    vitesleri ve geçişleri nasıl buldun.
  • quote:

quote:

hocam ds4 ü ekle derim listeye ..burdaki bayide mcp araç yok ne yazık ki test edemedim..yeni auris mmt kullandım vites geçişleri bana yetti mmt ile karşılaştırabilir misin? bu arada araç alma niyetin de varken hiç sıralama yaptın mı kendine mesela bende şu anda liste :

leon fr manuel
    guiletta 1.4 tct
    ds4 mcp
    yeni gelcek mazda 3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi дltuğ -- 21 Temmuz 2013; 23:10:25 >

• Suslu 308

• quote:

quote:

quote:

Senden geçer not aldıysa olay tamamdır. Ben de bayiye gidip biraz inceledim hoşuma da gitti ama test aracı yoktu deneyemedim... Benim aklıma takılan noktalar şanzımanla marka imajı. Şanzımanın sarsıntısına razıyım yeterki sorunsuz olsun. Marka olarak da 2011 den beri ciddi bir şikayet duymadım anladığım kadarıyla bu kasaya özenmiş citroen. Kafamda tam netleştirirsem benim listemde başa oynayabilir

Hocam sanziman komple 2500 tl
    Danışman arkadas ben birsey söylemeden başladı (leon dsg aracım oldugunu biliyordu) test esnasında.
    Tabiki dsg gibi geçişler yok ama sorun da yok denecek kadar az. Komple sanziman zaten 2500 tl dedi. Evet keyif kısmı oyle ama motoru da benim araçtan cok iyi. Hemde bariz az yakıyor. Bu aracın manuel versiyonuyla birebir kıyaslama yaptık. 1 kişi daha fazla olan c4 benim araçtan 0,2 Lt az yaktı ki onun degerleri mcp den oldukça fazla.

• Elinize sağlık çok güzel bir inceleme olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkurtulus

Şirvan eline sağlık,benimde çok beğendiğim bir model.araç aldığım zaman maddi durum yetseydi hiç düşünmeden alacağım ilk araçtı.

Rica ederim. Geçişler 208 den hızlı hocam 1-2 arası belirgin ondan sonra daha az hissedilir durumda.

• quote:

Orijinalden alıntı: дltuğ

quote:

quote:

hocam ds4 ü ekle derim listeye ..burdaki bayide mcp araç yok ne yazık ki test edemedim..yeni auris mmt kullandım vites geçişleri bana yetti mmt ile karşılaştırabilir misin? bu arada araç alma niyetin de varken hiç sıralama yaptın mı kendine mesela bende şu anda liste :

leon fr manuel
    guiletta 1.4 tct
    ds4 mcp
    yeni gelcek mazda 3

Ds4 pahalı hocam ya. Yeni auris ve corollanin cok az daha iyi oldugunu söyleyebilirim ama motor o eksikliği fazlasıyla kapatıyor. Julyetin arka diz mesafesi cok az bu arada. İkinci el tct yine listede olan bir arac.

• quote:

quote:

Rica ederim. Geçişler 208 den hızlı hocam 1-2 arası belirgin ondan sonra daha az hissedilir durumda.

o zaman yeni 308 e göz kırpabiliriz.hele bir gelsin çok merak ediyorum
    bence şuan en alınabilir dizel araç gibi duruyor fiyat ve donanımıyla c4

• Güncel 308 en dolu haliyle ki sağlam dolu 58 bine alınıyor. Yenisi 65 binden aşağı olmaz gibi geliyor.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Hocam uzun zamandir bekledigim bir aracti nasip olursa yil sonu indirimler ile araci almak istiyorum fakat on konsoldaki kucuk ekran beni cok rahatsiz ediyor rakiplerinde daha buyuk renkli ekranlar mevcut ek ucretide bana fazla geldi ekranin sana uygun geldiyse icine sindiyse arac iyidir hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PentaRai -- 21 Temmuz 2013; 23:27:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metamorfik87

Hocam uzun zamandir bekledigim bir aracti nasip olursa yil sonu indirimler ile araci almak istiyorum fakat on konsoldaki kucuk ekran beni cok rahatsiz ediyor rakiplerinde daha buyuk renkli ekranlar mevcut ek ucretide bana fazla geldi ekranin sana uygun geldiyse icine sindiyse arac iyidir hocam

İkinci eline baktım 47-48 e temiz olanları var. Acelesi olan icin alınabilir duruyor hocam. 1750 tl ye o ekran geliyor hocam.

• umutsirvan kullanıcısına yanıt
    dusunulebilir aslinda bakalim hocam

Sene sonuna ne kadar indirimler alinabilir sizce hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PentaRai -- 21 Temmuz 2013; 23:39:34 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam sanziman komple 2500 tl
    Danışman arkadas ben birsey söylemeden başladı (leon dsg aracım oldugunu biliyordu) test esnasında.
    Tabiki dsg gibi geçişler yok ama sorun da yok denecek kadar az. Komple sanziman zaten 2500 tl dedi. Evet keyif kısmı oyle ama motoru da benim araçtan cok iyi. Hemde bariz az yakıyor. Bu aracın manuel versiyonuyla birebir kıyaslama yaptık. 1 kişi daha fazla olan c4 benim araçtan 0,2 Lt az yaktı ki onun degerleri mcp den oldukça fazla.

bi exclusive akar diyosun yani bakalı bakim yıl başına iyi bi indirim bekliyorum

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.