Şimdi Ara

TEV ÜSTÜN BAŞARI BURSU/YÜKSEK ÖĞRENİM BURSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sa dostlar malum basvuru tarihi geldi bu burslar hakkında önceden bi fikri olan başvurmuş olan daha da güzeli kazanmış olan arkadaşlar bi yardımcı olsunlar yenilere :)

• Herkes benim gibi cahil galiba bu konuda :)
  • Ilk 1000e veya ilk 100 e girince devlettemi burs veriyor ? ilk defa duydum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk yüze 900veya1000 tl devlet bursu var ama ben kurumun bursunu merak ediyorum bir sürü tırı vırısı var almak için
  • Burak Ç. kullanıcısına yanıt
    ne zaman başvurcaz üstün başarıya , bugün başladı mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahane94

ne zaman başvurcaz üstün başarıya , bugün başladı mı ?

TEV Üstün Başarı Burslarından yararlanmak isteyen, kendisinde liderlik vasıfları taşıdığına inanan adayların 20 Ağustos-20 Eylül tarihleri arasında TEV'in web adresinden form doldurması, çıktısını alıp, istenilen belgelerle birlikte dosyasını TEV'e ulaştırması gerekmektedir.

Adaylık Şartları :

I. T.C. Vatandaşı olmak
    II. Atatürk İlkelerine bağlı olmak
    III.Başarı Koşulları
    a. a. Yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıranlar: LYS’de MF1, MF2, MF3, MF4, TM1, TM2, TM3, TS1, TS2 puan türlerine göre bölüme yerleştirildiği puan türünde ilk 5000’e girmiş olmak ve yukarıda belirtilen alanlarda öğrenim görmeye hak kazanmak.
    b. Halen bir yükseköğrenim kurumunda yukarıda belirtilen alanlarda öğrenim gören öğrencilerden, Hazırlık Sınıfından 1. sınıfa geçen öğrenciler ile 2. sınıfa geçen öğrencilerin de müracaatı mümkün olabilecektir; Bu öğrencilerin üniversiteye girdiği yıl LYS’de ilk 5000’e girmesi, Hazırlık sınıfını 4 üzerinden 2,80, 100 üzerinden en az 70 not ile geçmeleri, 1. sınıftan 2. sınıfa geçenlerin ise; 1. sınıf genel not ortalamalarının 4 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 3.50, 100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 87.5 olması gerekmektedir.
    c. Karakteri ve milli duyguları bakımından sağlam ve güvenilir olmak, kendinde lider özellikler taşıdığına inanmak.

Hepsi tutuyor da not ortalaması biraz zorluyor beni :) Umarım seneye 3.5+/4 ortalama yapıp bursu alacağım

Detaylı bilgi:

• Shadow` kullanıcısına yanıt
    1280. oldum başvurabiliyorum heralde adaylık şartlarını neden attın onları biliyorum . Tarihler için saol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahane94 -- 15 Ağustos 2014; 15:18:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TEV BURS MÜLAKATI HAKKINDA
    8 yıl önce açıldı
    Odtü yurt ve burs başvurusu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Shadow` kullanıcısına yanıt
    Bunları okudum bu kompozisyon konusu hakkında fikri olan var mı üstün başarı bursu için

Abi hayatta okul dışındaki en büyük başarınız diyor ne yapalım memleketimi kurtarıyoruz okul dışında ne başarısı bekliyolar anlamış değilim sporcu değilsen sıkıntılı bi durum
  • Konuyu hortlatıyorum cünkü bu gece kompozisyon sınavı için ankaraya gidicem var mı kompozisyon sınavına gelen ankaraya veya konu ile ilgili daha önceden bilgisi olup birşeyler söyleyebilecek olan??
  • ->->
  • Konuyu hortlatmakta fayda var yarın kompozisyon sınavı var , bilgisi olan var mı

• Her yıl olduğu gibi bu yıl da ben hortlatayım. Yarın kompozisyon sınavı var gecen yıllarda sorup cevap alamayan kişiler yada herhangi biri bilgilendirirse iyi olur

• Forumdaki bu konuda bilgili tek kişiyim sanırım yardımcı olayım,

TEV Yükseköğrenim bursu kazandım, ancak üstün başarı için de gerekli yollardan geçtim.
    Yükseköğrenim bursu: 480 TL
    Üstün başarı bursu: 1120 TL

------------------------

Üstün başarı bursu için, kompozisyon sınavına çağırıyorlar.

Boş bir kağıt veriyorlar, sonra size 5 soru(sayısını yanlış hatırlıyor olabilirim) soruyorlar.
    Bazı sorular gelecek hedefleriniz,vizyonunuz hakkında, bazı sorular ise zeka testi niteliğinde.

Geçen sene sorulan bir soru hala aklımda, birçok kişi sorunun doğru cevabını yalnızca benim bulduğumu düşünmüştü, ancak nedense bana çıkmadı.

Soru şuydu:

İki ağaç var, bu iki ağaç arasındaki mesafe 3 metre. Elinizde 1 metrelik parçalar halinde ipler var. Çamaşırları bu iki ağaç arasına asmanız gerekiyor.
    En az kaç ip parçası kullanarak bu işi halledebiliriz?

Gelelim benim cevabıma : Çamaşırları direkt olarak birbirine bağlarım, hiç ip kullanmadan iki ağacın arasına gerdiririm.

Ama cevap anahtarı vs verilmiyor, bence bu soruda en zekice cevabı ben vermiştim, hala inanamıyorum kazanamadığıma zaten. İnsanlar klişe olarak 3 demiş,4 demiş. saçma.

Daha önce katıldığınız bir etkinlik, çalışma gibi şeyler oldu mu, olduysa ne görev aldınız gibi bir soru da vardı hatırladığım kadarıyla.

Hatırladıklarım bu kadar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Münafık adam kullanıcısına yanıt
    cevabini begendim laa gel ben burs vereyim :))

• Teşekkürler hocam. Cevap gerçekten çok mantıklıymış hakkınızı yemişler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.