Şimdi Ara

Tevrat, Zebur ve İncil Değiştirildi mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
5.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mephalay

quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

quote:

Orijinalden alıntı: Emple

Orijinal dilinde okumayip kuranın değişmediğini iddia edenler acaba Tevratı İbranice mi okudu merak ediyorum .

Ya ayak üstü yüzlerce hata bulunur kutsal kitaplarda insan eliyle yazıldığı besbelli.Sizler sadece korktuğunuz için sorgulayamiyorsunuz.Acikcasi kendi dininizi topluma dayatmadiginiz sürece kimse için sıkıntı yok.Insanlar üstün bir güce inanma ihtiyacı hisseder.

Kuran'da bir tane hata gösterebilir misiniz ?

https://wikiislam.net/wiki/Scientific_Errors_in_the_Quran

Burada sayfalarca süren makale edasında bir açıklama yapamam. Mesela evrim ve denizlerin karışmaması konusunda söyledikleri doğru değil.

• quote:

Benim yazdıklarımla senin söylediklerinin hiçbir alakası yok.Yine orda onu demek istemiyorcular gelmiş.Siz sadece duymak istediğinizi duyduğunuz için inanıyorsunuz dine.Sadece hoşgörü ayetlerini görüyorsunuz(ilk ayetler hafif gittikçe ağırlaşıyor hitap ve söylemler).Dediğim gibi insanlar benliği gereği bir şeylere inanmak istiyor.Bana göre islam çok saçma benim düşüncem Muhammed in insanları din yalanıyla kandırmak istemesi.Muhammede kuranın ilahtan gelen bir şey degil beşer yapımı olduğu fikri belirtilirken sonra o olayla ilgili peygamberi sorgulamayın mahiyetinde ayetler gelmesi gibi gibi.

Evet, orada anlatılanın sadece ayeti ilk okuduğunuz şekilde olmadığını açıklamaya çalıştım. Bu cevabımın yanlışını göstermek yerine yöntem üzerinden eleştiriyorsunuz.

• Hepsine el atılmıştır 4 bin sene aynı aynı kalması zor kulağa oyna bakayım baştan armut dersin sondan ananas çıkar
  • quote:

quote:

quote:

Orijinal dilinde okumayip kuranın değişmediğini iddia edenler acaba Tevratı İbranice mi okudu merak ediyorum .

Ya ayak üstü yüzlerce hata bulunur kutsal kitaplarda insan eliyle yazıldığı besbelli.Sizler sadece korktuğunuz için sorgulayamiyorsunuz.Acikcasi kendi dininizi topluma dayatmadiginiz sürece kimse için sıkıntı yok.Insanlar üstün bir güce inanma ihtiyacı hisseder.

Çok güzel ya, Türkçe çevirisi var mı acaba?

• Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Evrime inanan bir müslüman olmanız şaşırtıcı.
    Adem/havva olayı ile evrimi nasıl bağlıyorsunuz merak ettim?
    primattan insana geçişteki bir canlının çocukları olarak mı düşünüyorsunuz?
    bu çocuklara , yüksek seviye akıl verildikten sonra Adem ve havva olarak cenneteme yükseltildi?
    şuanki şempanzeler ile bile olan %98 benzerlik hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Hayvanlarda zeka olmadığına inanıyor musunuz?
    veya öz-farkındalık bilincine sadece insanlar mı sahip?
    Şunu soruyum, insan ile hayvan arasındaki, fark ne ki, Allah insanı imtihan ederken, hayvanları etmiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perceptron -- 2 Nisan 2016; 22:08:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .fcan

bu çocuklara , yüksek seviye akıl verildikten sonra Adem ve havva olarak cenneteme yükseltildi?
    Şunu soruyum, insan ile hayvan arasındaki, fark ne ki, Allah insanı imtihan ederken, hayvanları etmiyor?

Evrime inanıyorum dememiş ki.
  • quote:

quote:

quote:

Bazı maddeler gerçekten de çok komik Mucizileri bilimsel olmadığı için hata olarak kabul etmiş
    Ayrıca şu madde tam bir komedi:
    Non-Muslims are Deaf, Dumb, and Blind[edit]
    Main Article: Golden Age
    The Qur'an calls non-believers "deaf dumb and blind". However all the technology, medicine, and scientific advancements in the Muslim world are almost exclusively purchased from the non-Muslim countries. Computers, television, space travel, helicopters, media players, nuclear bombs, cameras, satellites, birth control pills, vaccinations, telephones, radios, light bulbs, microchips, games consoles, refrigerators, microwaves, plastic, aluminium, x-rays, antibiotics, heart-transplants, the internet etc., were all invented by non-Muslims.

Deaf, dumb, and blind, they will not return (to the path)

• Merhabax kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir mesajına yönelik olarak arkadaşın evrime yönelik inancı olduğunu çıkarmadım.Başka yerden biliyorum

Dediğin şeyi çeviriyimde, görenler senin mantıklı bir şey yazdığını zannetmesin;

Kuranda, inanmayalara sağır,mal ve kör denmiş. Fakat nedense keşfedilen bir çok şey, kurana inanmayanlar tarafında keşfedilmiş.
    Uzaydaki en derin sinyallari duyan inançsızlar mı sağır?
    Birçok teknolojik gelişmeyi yapan inançsızlar mı mal?
    Teleskoplar ile milyarlarca ışık yılı öteyi gören inançsızlar mı kör?
    demek istemiş.

Tabiki islamın dediklerini doğru olduklarını göremezler, çünkü doğru değil.
    Duyamazlar çünkü Yaratıcıdan değil.
    Tabiki o kitabın doğru olduğuna inanamazlar, o kadar astronomi ve fizik öğrenen insanlar mal değil.
    (Dipnot: inananlara hakaret etmiyorum, çünkü bilgileri yetersiz. Yetersiz bilgiye sahip insan doğruyu bulamaz.Fakat o kadar astronomi ve fizik bilmene rağmen inanıyorsan..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perceptron -- 2 Nisan 2016; 23:15:11 >

• quote:

Herhangi bir mesajına yönelik olarak arkadaşın evrime yönelik inancı olduğunu çıkarmadım.Başka yerden biliyorum

Dediğin şeyi çeviriyimde, görenler senin mantıklı bir şey yazdığını zannetmesin;

Kuranda, inanmayalara sağır,mal ve kör denmiş. Fakat nedense keşfedilen bir çok şey, kurana inanmayanlar tarafında keşfedilmiş.
    Uzaydaki en derin sinyallari duyan inançsızlar mı sağır?
    Birçok teknolojik gelişmeyi yapan inançsızlar mı mal?
    Teleskoplar ile milyarlarca ışık yılı öteyi gören inançsızlar mı kör?
    demek istemiş.

Tabiki islamın dediklerini doğru olduklarını göremezler, çünkü doğru değil.
    Tabiki o kitabın doğru olduğuna inanamazlar, o kadar astronomi ve fizik öğrenen insanlar mal değil.
    (Dipnot: inananlara hakaret etmiyorum, çünkü bilgileri yetersiz. Yetersiz bilgiye sahip insan doğruyu bulamaz.Fakat o kadar astronomi ve fizik bilmene rağmen inanıyorsan..)

''Kuranda, inanmayalara sağır,mal ve kör denmiş.'' evet doğru ama bu mecazi bir söylem,yazıya göre bir insan müslüman olmayınca mal oluyor da kör ya da sağır neden olmuyor o zaman ? Yani bu ayetten bunu anlayanın biraz kafasını çalıştırması lazım.

''Tabiki islamın dediklerini doğru olduklarını göremezler, çünkü doğru değil.
    Tabiki o kitabın doğru olduğuna inanamazlar, o kadar astronomi ve fizik öğrenen insanlar mal değil.'' Şu cümleyi anlamıyorum dünyaca ünlü bilim adamları Allah'a inanmadı diye mi inanmıyor musunuz ? Ya da bir bilim adamının her söylediğini doğru olarak mı kabul ediyorsunuz ? Hiç araştırmıyor musunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merhabax -- 2 Nisan 2016; 23:33:48 >

• quote:

İkisi de ortak olabileceği için birbirine bağlamak gerekmiyor. Adem ve eşi hep yeryüzünde var olduğu için onlar da evrimsel sürecin bir parçası oluyorlar. Homo Sapiens türünün ilk nesillerinden olabilirler.

Evrim doğru kabul edilirse hiçbir benzerlik şaşırtıcı olmaz. Her canlı aynı kökene sahip olduğu canlılar ile benzer yönlere sahip olabilir. Hayvanlarda da zeka vardır ama insan kadar gelişmiş değil.

Bilinç konusu insanlar için de bir muamma iken hayvanlar için bu soruyu kesin olarak cevaplayamam. Belki onlarda da vardır.

''Andolsun, biz Âdemoğulları'nı şan ve şeref sahibi kıldık. Onları karada ve denizde taşıdık; temiz besinlerle onları rızıklandırdık. Yine onları yarattıklarımızın birçoğundan cidden üstün kıldık.'' (İsra 70)

İnsanlar ile hayvanlar arasındaki en büyük fark zeka seviyesidir. İnsana en yakın sayılan tür olan maymunlar bile 2 yaşındaki bir insanın zekasına sahip oluyorlar. Dolayısıyla yetişkin bir insanın fikir üretme, idrak etme ve soyut düşünme gibi becerileri insanı çok farklı kılıyor. Bu ayette dediği gibi insanlar tüm yaratılanlardan üstün değilmiş. Her şeyden önce Muhammed'in nurunun yaratılması gibi hikayelerin doğru olmadığı anlaşılıyor.

Allah insana ruh verdiğini söylüyor fakat onun hakkında pek bilgimiz yok :

''Sana rûh hakkında soru sorarlar. De ki: “Rûh, Rabbimin emrindendir. Size ancak az bir bilgi verilmiştir.” '' (İsra 85)

Bu ruh ile birlikte onu halife kılmış. İnsan soyut düşünebilme ve fikir üretebilme becerisi sebebiyle seçilmiş olabilir. Çünkü bunları yapamayan bir canlıya kitap veya herhangi bir vahiy ile imtihan yapılamaz.

''Allah, bir insanla ancak vahiy yoluyla, yahut perde arkasından konuşur. Yahut bir elçi gönderip, izniyle ona dilediğini vahyeder. Şüphesiz O yücedir, hüküm ve hikmet sahibidir.'' (Şura 51)

• quote:

kullandığın bilgisayarın ana dilinde kullanmadığın için yüzlerce hata mı buluyorsun ?
    yada her parçası Çin'de üretilen ürünler orijinal dilde olmadığı için kullanmıyor musun ?
    sana dini kim dayatıyor ?
    meşhur bir söz vardır bilir misin ?
    fasulye gibi kendini nimetten sayma :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 3 Nisan 2016; 1:12:24 >

• quote:

% 98 kavak ağacına benzesen atan kavak mı olacak ?
    insan olabilen ile hayvan arasında çok fark vardır , olamayana bir şey diyemeyiz
    sen ömründe 1 defa dahi Kuran okumuş olsan ,niye sadece insanların imtihanda olduğunu sormazdın
    gerçi daha önce ki mesajlarında da bu anlaşılıyor
    kötü olan ateist olman değil ,her konuda İslam'a saldırman kabul edilir bir durum değil

• quote:

quote:

quote:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Merhabax

quote:

quote:

quote:

Bazı maddeler gerçekten de çok komik Mucizileri bilimsel olmadığı için hata olarak kabul etmiş
    The Qur'an calls non-believers "deaf dumb and blind". However all the technology, medicine, and scientific advancements in the Muslim world are almost exclusively purchased from the non-Muslim countries. Computers, television, space travel, helicopters, media players, nuclear bombs, cameras, satellites, birth control pills, vaccinations, telephones, radios, light bulbs, microchips, games consoles, refrigerators, microwaves, plastic, aluminium, x-rays, antibiotics, heart-transplants, the internet etc., were all invented by non-Muslims.

Bazi maddeleri bosver, listenin basindaki su yazi bile acikliyor:
    "Some apologists will contest these numerous scientific errors in the Qur'an by appealing to metaphor, alternative meanings, or phenomenological interpretations of the text. Even if we suppose that alternative explanations were possible in every case, the wording and content of the Qur'anic verses often mimic the popular mythology and unscientific misconceptions of the time in which they were recorded. The author of the Qur’an makes no clear or unambiguous statements that differentiate his understanding of the natural world from the common folklore of the people living in the 7th century. If the Qur’an was delivered by an all-powerful, all-knowing being then he would have been able to foresee how such ambiguous and misleading statements would be understood by future generations and the doubts and confusions they would cause. This alone should be reason to reject any claims to its divine authorship."
    (Benim Cevirim)
    Bu yazilanlara karsi cikan kimseler, asagida listelenen Kurandaki bilimsel yanilgilarin aslinda yanilgi olmadigini, Kuran daki o bolumlerin metaforlardan, alternatif anlamlardan ya da yorum farkliliklarindan kaynaklandigini one sureceklerdir. Her yazilan durum icin alternatif olabilecegi gercegini kabul etsek dahi, 7. yuzyildaki yanlis inanislarin bu ifadeler icerisinde taklit ettigini siklikla gormekteyiz. Kuran'i yazan kisi, farkli yorumlanabilecek bu ifadeleri yazmaktan kacinmadigi gibi, o donemki yanlis inanislari da tekrarlamis olmaktadir. Eger Kuran her seyi bilen, gore ve her seye kudreti yeten biri tarafindan yazilmis olsa idi, ortaya koydugu bu bilim ile celiskili ifadelerin zaman icerisinde farkli anlasilabilecegini de ongorebilmeli ve yanlis anlasilmayacak sekilde yazmis olmaliydi. Yalnizca bu bile, yazanin ilahi bir kudret olmadigini iddia etmek icin gecerli bir sebeptir."

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çok güzel ya, Türkçe çevirisi var mı acaba?

Bu kadar ciddi sekilde yaklasan Turkce kaynaga rastlamadim.
    Ya her seyi Islam'a saldirmak icin firsat kollayan ataist tayfasinin iddialari ile dolu internet ya da bin dereden su getirip "aslinda orada oyle degil de soyle demek istemis, bakin bu kelimenin Arapca'daki 67. anlamina bakarsaniz aslinda..." seklinde konusan Islami kaynaklar var. Turkce bilim sifir malesef.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Merhabax

quote:

quote:

quote:

Bazi maddeleri bosver, listenin basindaki su yazi bile acikliyor:
    "Some apologists will contest these numerous scientific errors in the Qur'an by appealing to metaphor, alternative meanings, or phenomenological interpretations of the text. Even if we suppose that alternative explanations were possible in every case, the wording and content of the Qur'anic verses often mimic the popular mythology and unscientific misconceptions of the time in which they were recorded. The author of the Qur’an makes no clear or unambiguous statements that differentiate his understanding of the natural world from the common folklore of the people living in the 7th century. If the Qur’an was delivered by an all-powerful, all-knowing being then he would have been able to foresee how such ambiguous and misleading statements would be understood by future generations and the doubts and confusions they would cause. This alone should be reason to reject any claims to its divine authorship."
    (Benim Cevirim)
    Bu yazilanlara karsi cikan kimseler, asagida listelenen Kurandaki bilimsel yanilgilarin aslinda yanilgi olmadigini, Kuran daki o bolumlerin metaforlardan, alternatif anlamlardan ya da yorum farkliliklarindan kaynaklandigini one sureceklerdir. Her yazilan durum icin alternatif olabilecegi gercegini kabul etsek dahi, 7. yuzyildaki yanlis inanislarin bu ifadeler icerisinde taklit ettigini siklikla gormekteyiz. Kuran'i yazan kisi, farkli yorumlanabilecek bu ifadeleri yazmaktan kacinmadigi gibi, o donemki yanlis inanislari da tekrarlamis olmaktadir. Eger Kuran her seyi bilen, gore ve her seye kudreti yeten biri tarafindan yazilmis olsa idi, ortaya koydugu bu bilim ile celiskili ifadelerin zaman icerisinde farkli anlasilabilecegini de ongorebilmeli ve yanlis anlasilmayacak sekilde yazmis olmaliydi. Yalnizca bu bile, yazanin ilahi bir kudret olmadigini iddia etmek icin gecerli bir sebeptir."

kısaca ben anlamıyorum , o zaman başkaları da anlamaz demiş
    birde bu kadar büyük iddiası olan bir benzerini yada daha iyisini getirsin de görelim
    bir gün atom parçalanamaz deyip ,sonrasında parçalanır diyenler mi doğru söylüyor ?
    hele ki ya ilim kesin demez ,olası olanı söyler cinsi kıvırtmalar tam evlere şenlik
    ama adam gözündeki sırığı görmeyip ,hata var zannetmesi içler acısı
    ilim bu gün yapılamaz der ,sonra yapıldığını görüp yapılır der
    ve hiç çelişki olmaz
    bu kafada olanların Kuran'ı anlaması zaten beklenmez

• Bilim yanildigi zaman evet yanildim aslinda bu boylemis der. Kuran'in boyle bir luksu yok.
    Daha iyisini getirsin de gorelim diyorsun da, adamlar bilimsel dallara ayirmislar kuran'da hatali olduklarini dusundukleri yerleri : ) Daha hala getirsin gorelim demek neyin kafasi ?
    Sana hatasiz kitap yazmalarini mi bekliyorsun senin kitabinda hata oldugunu kabullenmek icin, bu mudur ?

• Merhabax kullanıcısına yanıt
    Dostum tabikide, ünlü bilim adamları inanmıyor diye reddetmiyorum. Bu mantıkla ilerlemek gerçekten saçma.
    Şuana kadar yaptığım en kötü hata, ailem inanıyor, diye inanmamdı zaten.
    Boşuna demiyor Hz.Ali;
    Gerçekler insanlara bakarak öğrenilmez, önce gerçekleri öğrenirsin, sonra kimin doğruyu söyleyip söylemediği öğrenirsin.

"yazıya göre bir insan müslüman olmayınca mal oluyor da kör ya da sağır neden olmuyor o zaman"
    çünkü burada yazanlar gerçek değil. sadece kendini haklı göstermek için, inanmayanları aşağılıyor.
    Bir tartışmada, başkasına hakaret ve alay ile ezerek, kendini üste çıkarmak gibi düşünebilirsin.
    Fakat alay ettiğin konuda, dinleyiciler, senin iddaanın asılsız olduğunu görürse, bu işe yaramaz.
    Çeviride de arkadaş buna deyinmiş zaten.
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkür ederim.

==
    Evrim kavramı ortaya atıldıktan sonra "tür" denen kavram geçersiz duruma düştü. Aslında her canlı eşsiz olarak bir tür oluyordu.Onun için anlamı "çiftleştiğinde verimli yavrular oluşturan canlı topluluğu" olarak güncellendi.
    Aynı şekilde, şuanki bir insan ile "Adem ve Havva" çiftleşirse, büyük ihtimal verimli canlı oluşamaz. (Biz Homo sapiens sapiens onlar sadece Homo sapiens)
    Çünkü git gide farklılaşıyoruz. Mesela ilk insanlara göre boyumuz daha uzun.
    "Adem ve havva" neslinden , senin nesline yaklaşırken, çok büyük farklıklar oluşacaktır. Farklı canlılarız. Çocuğun ve torunun bile senden farklıysa, 10000. neslini tahmin edebilir misin?
    Şöyle açıklayayım.
    Sen zenci biri ile evlenirsen, çocuk sahibi olabilirsin. Çünkü onların soyuyla 100-1000 nesil(10000-100000 yıl), öteden kuzensin.
    Fakat bir insan, şempanze ile çiftleşirse çocuk sahibi olamaz. 100milyon yıllık, nesilden kuzeniz.
    Homo(insan) cinsininde türleri vardı . ( burdan görebilirsin :https://tr.wikipedia.org/wiki/Homo )
    Homosapiensinde alt türleri vardı. Homo sapiens sapiens, Homo sapiens italdu gibi.
    Yani şuanki halimiz ile Adem ve havvadan çok farklıyız.
    ==

==
    "Evrim" zaten doğru kabul edildi.
    "Evrim Teorisi" doğru kabul edilmez. Çünkü bir teoridir. Ancak En geçerli teorilerinden biridir.
    ==

==
    # Bilinç
    Bu kavramın var olduğunu bile kanıtlanamaz. Sadece kendinde var olduğunu görebiliyorsun. Başka insanların bilinç sahibi olduğunu kanıtlayamazsan. Aynı şekilde hayvanlarda da var mı bilemezsin.
    Öz-Farkındalık Bilinci, benim araştırma alanımda (yapay zeka) çok tartışılan bir konudur.
    Şuan bu bilincin, beynin sağ tarafının bir fonksiyonu olduğunu biliyoruz.
    Şu an bilinç konusunda yapay zekacılar arasındaki en kabul gören teori şudur.
    " Bir zeka ve hafıza sahibinin, nörolojik yapısı, yeteri kadar karmaşıklaştığı zaman BİLİNÇ oluşur. "
    " Bilincin seviyesi vardır. İnsanların yaşı ve bilgisi artarsa, bilinç seviyeside artar."
    " Bunun hayvanlarda da olduğuna inanıyoruz. "
    Mesela 2 yaşından öncesinde, bilince sahip olduğunu hatırlıyor musun?
    Gitgide daha fazla bilince sahip olan bir canlıyız. Çünkü zeka ile hafızayla doğru orantılı.
    ==

==
    # Ruh
    Ruh ne anlama gelir onu tartışmalıyız. Eğer öz-farkındalık bilinci ile aynı şeyse yukarda bahsettim.
    Ruh ile duyguları kastediyorsan. Duygular, tamamen kimyasal olaylarla oluşur. Duyguların antidepresan, alkol ve sigara ile dışarıdan etkiyle değiştirebilirsin.
    Empatiyi kastediyorsan, bu yetenek bir çok sosyal canlıda vardır. Mesela maymunlar.
    Sevgi ve aşkı kastediyorsan, fille eşleri öldükten sonra üzüntüden ölürler. Penguenler intihar ederler.
    Hafızayı kastediyorsan, Filler bizden daha üstün hafızaya sahiptir. Gördükleri hiçbirşeyi unutmazlar.
    ==

==
    İnsan ve hayvan ile fark nedir ?
    Hayvanlardan daha fazla BİLGİ sahibiyiz. Nesilden nesile bilgimizi aktarıyoruz.
    Hafızamız fillerden daha zayıf. BİLİNÇ dediğimiz şey büyük ihtimal fillerde daha fazla var.
    Gözlerimiz kartaldan daha zayıf. Vucudumuzla uçamıyoruz. Çıta gibi hızlı hareket edemiyoruz.
    Koku alma ve duyma yetilerimiz birçok hayvandan zayıf.
    Hayatta kalmak için alet yapabiliyoruz. Filler yapısından dolayı yapamıyor.
    Sosyal bir hayvanız. Diğer hayvanlardan daha sosyaliz çünkü gelişmiş diller ile konuşuyoruz.
    En önemli farkda şu, "Hayatta kalma sorununu" çözdük.
    Diğer hayvanlar yiyecek derdinde iken bizim açlıktan ölmek gibi bir sorunumuz yok.
    Temel ihtiyaçlarını karşılayan milletler (yemek,barınmak,ısınmak), afrikadaki milletlerden bunun için daha üstün.
    Yani hayvanlarda, açlık ve hastalık ile boğuşan afrikalılar gibiler. Onun için insanlar gibi gelişemiyorlar.
    ==

==
    Eğer inanma sebebin, birşeyleri bilememense. Boşuna inanıyorsun.
    Bizimle vahiy yoluyla konuşabilecek bir tanrı varsa, neden sadece perde arkasında birine konuşup, fısıltıları diğer insanlara yaymasını emretsin?
    İnsanlara yemek ve barınmak fazla geldi. Kendisini en üstün canlı olarak, evrenin merkezine koydu. Diğer hayvanları, katletti veya yedi. Ağaçları kesip ev yaptı.
    Yaşamak için aç gözlülük yapan bir canlıyız. Onun için yemek ve barınmaktan daha lüks ihtiyaçlar keşfettik. Sosyal üstünlük gibi.
    Onun içini aramızdan birisi, büyük bir egoyla Tanrının kendisiyle konuştuğu söyledi. Bizi inandırmak için kullandığı şey ise yine bizim cahilliğimizdi.
    Hiç bir canlı;
    Öldükten sonra ne olduğunu?
    Kendisini kimin yattığını?
    Hayatın anlamının ne olduğunu?
    Bilinç denen şeyin anlamını?
    bilmiyor.
    Her canlı bizim gibi bu konularda cahil.
    ==

==
    İmtihan,
    Evrim, canlıların hayatta kalma imtihanı mekanizmasıdır.
    Genetik üstünlük taşıyanlar hayatta kalır. Diğerleri ölür.
    Fakat insan oğlu, hayatta kalma sorununu büyük oranla çözebilmiş bir canlıdır.
    Geçmişteki tecrübelerinden dolayı ,hayatı hala bir imtihan olarak görmeye devam eder.
    Fakat buna rağmen, en sonunda öleceğini bilir. Her canlı ölür.
    Hiç kimse öldükten sonra ne olacağını bilmiyor.
    Onun içindir ki, bu dünyayı imtihan görüp, öldükten sonra sonucunu göreceği gibi bir düşünceye inanmaya meyillidir.
    ,,,
    Eğer bu imtihan, iyilik ve kötülük gibi göreceli bir kavrama dayalıysa;
    Genetik farklılıklar(daha uysal veya daha saldırgan olmak), çevresel farklılıklar(çölde yaşamak,şehirde yaşamak) ve sosyal farklılıklar(avrupalı olmak,afrikalı olmak)
    gibi insanın asla iradesine bağlı olmayan şeyler üzerinden imtihan etmenin mantığı nedir. Bu sınav zaten adaletsiz.
    Eğer sen Tanrıysan zaten biliyorsun, sonucu. Mühendis gibi test etmene gerek yok.
    Kötü birini, daha uysal genetik ile yaratıp, iyi biryerde doğursan ve iyiiliğe dayalı bir toplumda yetiştirsen. Onun hala kötü olacağını düşünür müsün?
    İnsanın iradesi çok zayıftır. Onun için bir çok şey, sen doğar doğmaz belliydi.
    Asıl sorun şu; neden sadece insanlar imtihana layık görünüyor?
    ==

• Senin çocuğun %99.9999 olarak sana benzese, seni doğuran kişi çocuğun mu olacaktı? (ki zaten %99.999 benzemeli)
    Bu oran sadece, ne kadar akraba olduğunu belirler.

Ömrümde bir defa kuran okumadım. en az 5 defa türkçe, 2 defa arapça olarak okudum.
    Ateist olmak kötü değildir.
    Ateist değilim.
    İslama saldırmıyorum. Yalanlıyorum. Çünkü yalan.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.