Şimdi Ara

Tevrat, Zebur ve İncil Değiştirildi mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
5.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle metnin tarihsel bir metin olduğunu ve metni anlayabilmek için gerekli tefsir bilgisine, hadis bilgisine ve tarihi bilgiye sahip olmamız gerekir.

Kur'an apaçık bir kitaptır. Ama genel mesaj bâbında apaçıktır. Ayetlerin ayrıntılarını gerekli bilgi ve donanım olmadan ne kastettiğini anlamamız imkansızdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuran lafı geçmişken.kuranda allah tarafından korunacağının sözünü veriyor.19 ssitemi var,ne olduğuna dair bilgim yok.hereks buna karşı.19 u anlatan adam tevbe suresinin son 2 ayetini çıkartıp yayınladı.yani "eksik" yayınladı.ee allah bu durumda ne yaptı?fatal eror oluyor insan.hadi onu geçt,im bahsettiğin gibi recm ayetini keçi yediğinde allah neredeydi?bide buna inanırlkar.maalesef mantıktan çok uzak din hocası diye kale alınan adamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crantola

Dursun bu, arada bakıp gülerim.

Evet, baksan iyi olur. Ağlanacak halinize gülersin.
  • yav sen bana kuranda gun icinde 5 vakit namaz oldugunu, her namazin nasil kilinacagini ve kac rekat oldugunu anlatan ayetleri gosterecektin. ne oldu bizim is?
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    ben sana namazlar 5 vakittir dediğim bir mesajımı bul sonra görüşelim :)
    her şeyi google yazıp bulan nesil ne hikmetse bunları bulamıyor
    Kuran Türkçe kitabı gibi değildir ,bir hitap şekli vardır ve öyle roman okur gibi okursan bekle ki bir şeyler anlayacağım
    hele senin gibi dalga geçenler sabahlara kadar okusa anlamaz :)
    ayrıca her yeni gelene aynı konuları temcit pilavı gibi tekrarlayamam ,eski bir konuda rekat olayını anlattık
    o kadar merak ediyorsan bu bölümdeki konuları incele bir tanesinde duruyor olmalı (yöneticiler konuyu komple silmediyse)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

ben sana namazlar 5 vakittir dediğim bir mesajımı bul sonra görüşelim :)
    her şeyi google yazıp bulan nesil ne hikmetse bunları bulamıyor
    Kuran Türkçe kitabı gibi değildir ,bir hitap şekli vardır ve öyle roman okur gibi okursan bekle ki bir şeyler anlayacağım
    hele senin gibi dalga geçenler sabahlara kadar okusa anlamaz :)
    ayrıca her yeni gelene aynı konuları temcit pilavı gibi tekrarlayamam ,eski bir konuda rekat olayını anlattık
    o kadar merak ediyorsan bu bölümdeki konuları incele bir tanesinde duruyor olmalı (yöneticiler konuyu komple silmediyse)

Iyi iste biz anlamiyoruz, goster bize

Kuranda kac vakit namaz var, her namaz kac rekat, namazlar nasil kiliniyor, hangi sureler dualar okunuyor, bunlari gosteren ayetleri istiyorum sadece.

Yoksa bana yalan soyledigine inanacagim

cevap alamayacağını bildiğin halde ısrar etmene bayılıyorum :)
    hem namaz diyorsun ,hemde dualar nerede geçiyor diye soruyorsun ?
    dua ile ayet,sure aynı mı ?

asıl sen cevap ver ben nerede ,Kuran'da 5 vakit geçiyor dedim ?
    müslüman olsan yemin et ,eğer hepsini getirirsem tövbe edip doğrusuna dönecek misin derdim
    ama kusura bakma sana hepsini getirsem dahi inkar etmeye devam edeceğini bildiğim için hiç uğraşamam :)

bak Kuran'da oruç nasıl tutulur tam olarak anlatılıyor
    ee sen şimdi onu görünce iman edecek misin ?
    benimkisi de soru mu yahu :)
    40 yaşından önce iman etmen zor ve eğer o yaşı geçtiğin halde iman etmemişsen kolay kolay dönmezsin

birde sana ne yahu Kuran'da namazın olup olmamasından ?
    ne o yoksa iman ettin de namaz kılarken hata yapmayayım diye mi soruyorsun :)
  • Buradan anliyoruz ki kuranda kac vakit namaz oldugu, namazlarin kac rekat oldugu, nasil kilindigi yazmiyor. Daha bunlar yazmayan dini kitaba nasil guvenilir? Hele senin gibi hadisleri bile kabul etmeyen birisi nasil olurda yazmadigi halde hangi namazi nasil kilacagina karar verir?

yemezler ,sen benim sorduklarıma cevap ver :)
    hepsi var ama bana niye soruyorsun ?
    malum çok zekisiniz ya
    ayetleri getirip dalga geçmesini bilenler ,nasıl oluyorsa namazın geçip geçmediğini bilmiyorlar
    Kuran'da en çok geçen ayetlerdendir ,namaz
    tabi sünnilerin her geçen salat ayetini namaz olarak çevirmeleri biraz tuhaf tabi ki
    Kuran'da yazanı uygulamak yerine günümüzde uygulananı Kuran'da aramak hatalı bir yöntem değil mi ?
  • quote:

yemezler ,sen benim sorduklarıma cevap ver :)
    hepsi var ama bana niye soruyorsun ?
    malum çok zekisiniz ya
    ayetleri getirip dalga geçmesini bilenler ,nasıl oluyorsa namazın geçip geçmediğini bilmiyorlar
    Kuran'da en çok geçen ayetlerdendir ,namaz
    tabi sünnilerin her geçen salat ayetini namaz olarak çevirmeleri biraz tuhaf tabi ki

biz bu kadar zekayla goremiyoruz. ama birileri var diye inat ediyor. goster o zaman deyince de konuyu baska baska yerlere cekiyorlar.

gösterirsem Müslüman olacağına namusun ve şerefin üzerine söz verir misin ?

buna rağmen yan çizersen seni rezil ederim haberin olsun :)

ha bana deme sonra sünnilerde ki gibi ,
    1- abdest alınır
    2-.....

şeklinde getiremedin diye gevelemece yok ,ona göre
    çünkü Kuran biliyorsan ayetlerde böyle rakamlandırma olmadığını da bilirsin
  • quote:

gösterirsem Müslüman olacağına namusun ve şerefin üzerine söz verir misin ?

buna rağmen yan çizersen seni rezil ederim haberin olsun :)

ha bana deme sonra sünnilerde ki gibi ,
    1- abdest alınır
    2-.....

şeklinde getiremedin diye gevelemece yok ,ona göre
    çünkü Kuran biliyorsan ayetlerde böyle rakamlandırma olmadığını da bilirsin

neden soruyorum biliyor musun? cunku sen hem kaynak getir deyip, kaynak getirince kurandan baskasini kabul etmem diyen birisisin.

benim istedigim sunlar, namaz kac vakittir? her namaz kac rekattir? her namaz nasil kilinir? hangi dualar, sureler okunur?

bana bunlarin kuranda oldugunu goster. eger bunlari gosteremiyorsan merak ediyorum, namazi nereden ogrendin? eger kuran disi kaynaklardan ogrendiysen neden sadece isine gelmeyen hadislerden vb. bahsedilince kuran disi hicbirsey kabul etmem diyorsun?

sen önce Kuran oku
    okumuş olsan olduğunu göreceksin
    ayrıca her konuya ayet getirerek dinin bütününü anlatamazsın
    bir insana birkaç tıbbi terim göstererek ,doktor yapabilir misin ?
    her konunun bir ilmi vardır ve ilmini öğrenmeden soru sorarsan ,sadece trollemek olur
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    hocam dikkatinizi çekiyor mu ?
    sözde bu ülkenin büyük çoğunluğu Müslüman
    ama din hakkındaki konulara yazan sadece birkaç kişiyiz
    demek ki bu halkın büyük çoğunluğu gerçek dinini bilmiyor
    hadi ateistlerin Kuran'dan kaçmalarını anlıyorum ,lakin inançlılar neden kaçıyor ?
    burada siyasi bir konu görüşüyor olsak yüzlerce kişi konuya katılır
    bu da gösteriyor ki insanlarımız ,siyasetten anladığının yüzde biri kadar dahi dinden anlamıyor
    siyaset bölümünde din diye çıldıranları ne hikmetse burada göremiyoruz
  • hakliligimi bir kez daha gosterdiginiz icin tesekkur ederim.
  • Bu ülkenin çoğunluğunun Müslüman olup olmadığı hiç belli değil. Onu ancak Allah bilir.

Din konusunda siyaset konularında olduğu gibi fütursuzca konuşmaktan çekindikleri için olabilir. Sözde Müslüman ama inandığı gibi kitabın anlamını merak etmeyen kişiler çoğunlukta olduğu için sadece bazılarının anlattığı din ile yetinip düşünmek ile uğraşmıyorlar. Benim gördüğüm kadarıyla birçoğu asgari düzeyde bile dini bilgiye ve ahlaka sahip değil.
    müşteri hizmetlerinde görev yapan bayanlar gibisin :)
    biz istediğimiz kadar anlatalım ,sen bildiğini okuyorsun
    asgari 3 defa Kuran okumadınsa ,kusura bakma ama sana daha fazla cevap veremeyeceğim
    şimdiye kadar okuduğun kitapları bir düşün ?
    ve 600 küsür sayfa Kuran'ı niye okumadım ,diye de düşün
    bu kitabı okumak bu kadar mı zor be kardeşim ?
    hem okumuyorsun (yani bilmiyorsun)
    hemde inkar ediyorsun ?
    ve bu durumda sana cevap vermemi bekliyorsun ?
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    aynı fikirdeyim
  • daha once yazdiklarimi tekrar yazmama gerek yok.

ama ozet gecmek gerekirse, kurandan baska bir kaynaga inanmam diyen birisinin, ibadetlerini nasil yapilacagi kuranda aciklanmamasina ragmen baska kaynaklardan ogrendigi sekilde yapmasi garip oluyor. daha ilginci bizim israrla yok dememize ragmen, kuranda var deyip ilgili ayetleri gosterememesi daha da garip oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.