Şimdi Ara

Tevrat, Zebur ve İncil Değiştirildi mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
5.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    okumadın ,bilmiyorsun ve yok diyorsun ?
    neyse dediğim gibi asgari 3 defa oku gel ,görüşelim
  • kuranda namaz kac vakittir, her namaz kac rekattir, her namaz nasil kilinir, hangi dualar, sureler okunurun anlatimi olsaydi beni rezil etmek icin simdiye kadar 100 kere yazmis olurdun.

ama yok
  • Namaz şekli hakkında iki teori söz konusu.

Kanımca namaz kıyamdan ibarettir ve cenaze namazı buna işarettir. Kişi ayağa kalkamadığından diğerleri yani cemaat ayakta kıyam ederler.

Kıyam kökenli bu tazimin şeklen butunluk oluşturması ise diriliğe vurgudur. Zira ima ile de namaz kılınabilir.

Bir kişinin kıyamdan sonraki ruku sucud kade-ahire denen halleri sukun kazamış diriyi ifade ediş şekilleri olmalıdır.

Temelde namaz oluye nispeten hareketlilik kazanmış bir bedenin sukun bulması yani yurumeden koşmadan sabit bir mekanda yaptığı içerisine hareket katılmış bir duruş olmalıdır.

Tek secde dahi yapmadan namaz kabul edilmiştir. Bu cenaze namazıdır. Tek secdeli olanı da bu açıdan en az bir namaz olarak kabul edilebilir. 2 rekat yani iki secdeli olanı da cenaze namazına göre tam bir namaz kabul edilmesi mumkundur.

Zira 2 rekatlık namazdaki 1 rekat olunun yaptığı diğer 1 rekatte dirinin yaptığı olarak namazdaki eksiği tamamlar.

Bu açıdan 2 tam rekat olu ve diri olanın tastamam namazı olarak kabul edilebilir.

Namazın ima halinde yolculukta seferde düşman korkusuyla olan halleri bunun bir zikir olduğunu çağrıştırmakta. Hatta cenaze namazı namazı tam bir zikir hali olarak adlandırır

Gerçek manada namaz nedir şekli ve vakti konusu ise istek gelirse anlatılmaya çalışılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 17 Nisan 2016; 10:31:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İncilin değiştiğini Hristiyanlar biliyor ve bilerek inanıyorlar sanırsam 3 farklı İncil var ve en çok rabet göreni Kral James'in aydınlara çevirttiği olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

kuranda namaz kac vakittir, her namaz kac rekattir, her namaz nasil kilinir, hangi dualar, sureler okunurun anlatimi olsaydi beni rezil etmek icin simdiye kadar 100 kere yazmis olurdun.

ama yok

3 defa okudunsa gel ,yoksa görünme :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

quote:

kuranda namaz kac vakittir, her namaz kac rekattir, her namaz nasil kilinir, hangi dualar, sureler okunurun anlatimi olsaydi beni rezil etmek icin simdiye kadar 100 kere yazmis olurdun.

ama yok

3 defa okudunsa gel ,yoksa görünme :)

yine yazayim

ama yok

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    3 defa oku gel
  • yine yazayim

ama yok
  • quote:

yine yazayim

ama yok

Siz de Müselman kardeşlerimizi bir türlü ikna edemiyorsunuz. Ne bu konuda, ne de "evrim sözleşmesi" konusunda

seni defalarca rezil ettim ama anlamıyorsan ben ne yapayım :)
    sana ne kardeşim namazdan ,sanki anlatsam çok anlayacaksın ?
    defalarca Kuran okumadan benim yazdıklarımı anlamayacaksın ve yine böyle saçmalayacaksın
    seni severim ama aynı mesajı tekrar tekrar yazmaya devam edersen şikayet etmek zorunda kalacağım :)
    iyi iş ya ,sabahtan akşama forumda zaman öldüreceksin ve senin yerine biz öğrenip sana anlatacağız ?
    git biraz oku kardeşim ,ateist dediğin çok okur
    her şeyi buradan anlatarak iş bitiyorsa o zaman okulları falan kapatıp ,hep birlikte DH. e takılalım
  • Bill Russell kullanıcısına yanıt
    müselman ne demek yahu
    haddi iyice aştın
    hadi dinden anlamıyorsun ,tamam bu bizi ilgilendirmiyor
    ama hakaret etme hakkını sana kim verdi ?
    her şeyden önce biraz edep adap öğrenin ,dini sonra konuşuruz
    onlar ikna oldular. cunku ikna olmasalardi dediklerimi yaparlardi. onlarda biliyor ki evrim var, yazdigimi soyleyemiyor. onlarda biliyor ki alintiladigin mesajda istediklerim kuranda yok gosteremiyorlar. yoksa beni rezil etmek icin 100 kere yazarlardi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 19 Nisan 2016; 21:02:48 >
  • quote:

müselman ne demek yahu
    haddi iyice aştın

edep ya hu!
    Bu mesaja eklenen görseller:

Tevrat, Zebur ve İncil Değiştirildi mi?
     Tevrat, Zebur ve İncil Değiştirildi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 19 Nisan 2016; 21:04:49 >

• quote:

müselman ne demek yahu
    haddi iyice aştın

Müselman, müslüman demektir. Bazı divan şairleri, Azerbaycan Türkleri ve İlber Ortaylı hocamız da bu kelimeyi bol bol kullanmaktadır. Ortada bir hakaret göremiyorum.
    sen hangi ülkede yaşıyorsun ?
    bu ülkede müselman mı deniyor ?
    sanki o üyenin amacını bilmiyoruz değil mi ?
  • quote:

sen hangi ülkede yaşıyorsun ?
    bu ülkede müselman mı deniyor ?
    sanki o üyenin amacını bilmiyoruz değil mi ?

yav, oraya turk dil kurumu sozlugunun tanimini verdim. bildigin turkce bir kelilme. turk dil kurumu, turk dili hangi ulkede gecerli acaba? hollanda mi, fransa mi, kanada mi?
    bize ne kardeşim başkasının nasıl söylediğinden
    ve ayrıca senin amacının ne olduğunu çok iyi biliyoruz
    sadece bu mesajında değil çoğu mesajında dinle dalga geçme , dine ve dini değerlere hakaret ,aynı zamanda inançlı kişileri tahrik dolu
    inançlı kişiler sabrediyor diye edep adap bırakmadınız
    sizin dinle dalga geçmek dışında hiç mi işiniz gücünüz yok ?
    bizim dinimizi TDK mı belirliyor ?
    madem örnek vereceksin git diyanet işleri başkanlığından getir
    ayrıca sen bir söz yazacağın zaman hep TDK. ya mı bakarsın ?
  • quote:

bizim dinimizi TDK mı belirliyor ?
    madem örnek vereceksin git diyanet işleri başkanlığından getir
    ayrıca sen bir söz yazacağın zaman hep TDK. ya mı bakarsın ?

bizim dilimizi tdk kaynakliyor, belgeliyor,kaydediyor, kullanilan kelimeleri acikliyor. bu nedenle diyanete degil tdk'ya bakarim eger o muselman kelimesinin anlamini daha yeni ogreniyorsan turkce bilgini gozden gecirmende yarar vardir.

eger bilmedigim veya emin olamadigim bir kelime ise, evet tdkya bakarim
    diğer konuda pek de bakmamışsın ama
    bırakın kardeşim bu oyunları
    biz kimin neyi ,ne amaçla söylediğini iyi biliriz
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.