Şimdi Ara

TEZ KONUSU:Network ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim son döneme girdim hala tez konumu belirleyemedim. Yazılım konusunda tez düşünmüyorum. Network ile ilgili araştırma-geliştirme yapabileceğim üstünde yoğunlaşabileceğim, sizin önerebileceğiniz bir konu varmı?

• daha önce network ile ilgili araştırma yapan kimse yokmu arkadaşlar?
  • aslında bi çok konu var, gecenlerde,
    şöyle bi cihaz gözüme çarptı; bi tarafı rj45 diğer tarafı rs232

modem den ip alabilyomuş arkadaş , detaylı inceleme fırsatım olmadı ama,
    bunla internetin ulaştığı her yerden sıcaklık nem vs.. vs.. vs.. her turlu bilgiyi toplayabilirsin.. tabi ki rs232 tarafında pic çalışacak,
    özelden de bağlantı kurabiliriz. aslında okul biteli epey oldu, biraz pasımız temizlenir :D

selamlar.
  • ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz konuyu tezim olarak yapabilsem gerçekten çok iyi olurdu. Fakat tahmin ettiğim kadarıyla benim için zor olur. Ben daha çok araştırma istiyorum. Ama network'te bu araştırmayı nasıl yaparım. OSI katmanlarınımı inceleğim teker teker yoksa VPN,NAT vs.. gibi konularımı ele alayim. Sanırım sözel bir çalışma olur sadece araştırma olursa da tam olarak nasıl tez hazırlanır onuda bilmiyorum. Tecrübeli arkadaşlar varsa onlardan da yardımlarını,önerilerini bekliyorum.teşekkürler.
  • bence direk networkten çok yüzeysel yap mesela Wi-Max gibi konuları içer. Güncel olsun. Sanki karşında hoca değil müşteri var sense Wi-Max i Türkiye'ye getiren adammışsın gibi davran.
  • tam böle bişe istiodum ya aklıma gelmemişti :) çok saol.. yani bi ürünün tanıtımı gibi birşey olmalı.. ama konuları çoğaltacak olursak Wi-Max dışında neler olabilir?
  • www.cozumpark.com burdan detaylı yardım alabilirsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    siber suclar ile ilgili bir soru
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim bilgisayar müh mezunu bir ark var, wireless üzerine tez yapmıştı. Onun dışında, voip, network security, gibi konular var. Routing ve routing protokolleri üzerine olabilir.
    Dynagen diye bir simülatör var, cisco routerların işletim sistemini emule ediyor. O programda konfigürasyon yapabilirsin proje mahiyetinde. Aynı zamanda vmware ile de uyumlu, sanal bilgisayarları birbirine bağlarsın falan.
  • bence router cihazları ile ilgili tez yazmalısın okadar karmaşık ki... herkes detaylı bilgi istiyor ama bu konuda tam anlamıyla bilen yok...
  • İmzamda Dynagen Dynamips'in kullanımı var. Eğer CCNA düzyenide network bilgisine sahipsen çok güzel projeler ortaya çıkarabilrsin bu emulatör ile. Mesela ben wireless networklerin güvenliğini aldım tez olarak
  • quote:

Orjinalden alıntı: electronics

İmzamda Dynagen Dynamips'in kullanımı var. Eğer CCNA düzyenide network bilgisine sahipsen çok güzel projeler ortaya çıkarabilrsin bu emulatör ile. Mesela ben wireless networklerin güvenliğini aldım tez olarak

hocam biraz ipucu verirmisin bana bu konuda

wirelss olayından çok şikayetçiyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: UzmanBilgisayarci

aslında bi çok konu var, gecenlerde,
    şöyle bi cihaz gözüme çarptı; bi tarafı rj45 diğer tarafı rs232

modem den ip alabilyomuş arkadaş , detaylı inceleme fırsatım olmadı ama,
    bunla internetin ulaştığı her yerden sıcaklık nem vs.. vs.. vs.. her turlu bilgiyi toplayabilirsin.. tabi ki rs232 tarafında pic çalışacak,
    özelden de bağlantı kurabiliriz. aslında okul biteli epey oldu, biraz pasımız temizlenir :D

selamlar.

o ne yav
    bilg müh. 2. sınıftayım. ben de networke yönelmeyi düşünüyorum da demek böyle garip şeyler de yapılıyomuş

• Konuyu hortlattım azcık ama packet tracer ile benzer bi programmı bu yoksa daha mı farklı bşi?
    quote:

Orjinalden alıntı: electronics

İmzamda Dynagen Dynamips'in kullanımı var. Eğer CCNA düzyenide network bilgisine sahipsen çok güzel projeler ortaya çıkarabilrsin bu emulatör ile. Mesela ben wireless networklerin güvenliğini aldım tez olarak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.