Şimdi Ara

TEZ ÖDEVİM PHP İLE ANKET PROGRAMI YAZMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

TEZ ÖDEVİ olarak anket programı yazmam gerekiyor fakat c# daha kolay olur yoksa PHP demi ?
    php yazarsak nasıl yapagız yada veritabanına nasıl tutacagım radio butonları verileri yardımcı olursanız se
    vinirim ?

teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfun3428

herkeze selamlar arkadaşlar

TEZ ÖDEVİ olarak anket programı yazmam gerekiyor fakat c# daha kolay olur yoksa PHP demi ?
    php yazarsak nasıl yapagız yada veritabanına nasıl tutacagım radio butonları verileri yardımcı olursanız se
    vinirim ?

teşekkürler

C# ile nasıl olur bilemem. Ama PHP ile anketi HTML ile oluşturursun. PHP ile veritabanına submit edersin. PHP'de get ve post metodlarına bi göz at.
  • C# ile her bir bilgisayara program kuracak mısınız?
    Php ile yapıp bir servera atarsanız herkes erişebilir.
    Html tasarla php submit ile bilgileri gönderirsin. Post ve get metotları kullanarak. Sürekli oy kullanmalarını engellemek için cookie yazarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladım fakat ben tasarım aşamasında sıkıntım yok benim problemim bu girilen bilgileri phpmyadmin de veritabanında nasıl tutarım ?
    örnegin radio butonlar ?
  • PHP ile yapmanız o kadar kolay ki! Bu arada hangi üni?
  • karadeniz teknik üniversitesi kolay fakat veritabanında sıkıntım var nasıl aktaracagımı bilmiyorum tasarımı zaten ben yapabiliyorum fakat veritabanına nasıl aktaracam ? yardım ederseniz çok sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfun3428

karadeniz teknik üniversitesi kolay fakat veritabanında sıkıntım var nasıl aktaracagımı bilmiyorum tasarımı zaten ben yapabiliyorum fakat veritabanına nasıl aktaracam ? yardım ederseniz çok sevinirim

Buradan ulaşabileceğiniz bir anlatım var hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tez diyorsunuz ve veritabanı (crud) işlemlerini bilmiyorsunuz vay benim ülkemin diplomalı yazılımcılarına.

PHP veritabanı işlemlerini öğrenebileceğiniz yüzlerce kaynak var ve hepsi kolaydır (ekleme, silme, okuma, güncelleme işlemleri).https://www.google.com.tr/search?q=php+veritabanı+işlemleri

Ayrıca tasarım ile boşa uğraşmayın css frameworkler kullanarak yapacağınız tasarımdan daha iyi bir sonuç ortaya koyacağınıza eminim.

twitter bootstrap foundation gumby purecss

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi underbase -- 22 Şubat 2014; 20:57:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: underbase

Tez diyorsunuz ve veritabanı (crud) işlemlerini bilmiyorsunuz vay benim ülkemin diplomalı yazılımcılarına.

PHP veritabanı işlemlerini öğrenebileceğiniz yüzlerce kaynak var ve hepsi kolaydır (ekleme, silme, okuma, güncelleme işlemleri).https://www.google.com.tr/search?q=php+veritabanı+işlemleri

Ayrıca tasarım ile boşa uğraşmayın css frameworkler kullanarak yapacağınız tasarımdan daha iyi bir sonuç ortaya koyacağınıza eminim.

twitter bootstrap foundation gumby purecss

Beni de şaşırtan oldu ya. Ben liseye (anadolu) gidiyorum. Kendi başıma PHP öğrendim, kitaplardan, videolardan, internetteki videolardan, çoğu insan gibi. Bu kadar kolay bir şeyleri tez bitirenlerin yapamamasını aklım almıyor!

• Anket sisteminin tez konusu olarak verilmesine mi sasirayim mezun olma asamasina gelip de bunu nasil yapmasi gerektigine karar verememesine mi bilemedim. Ama oncelikle sasirdigimi belirteyim.

Tez konusu olduguna gore olaya ciddi yaklasmani oneririm. Basit olarak algilama.

En azindan bir anket yonetim panelin olsun. Yani bir yonetici kendi sectigi sorular ile cevabinin checkboxlist radiobutton list veya text olarak secebilsin.

Sonra yonetici olan kisi anket sonuclarini gorebilsin.

Bir kisi veyahutta 1 mail hesabi veya bir cep telefonu numarasi 1 kere oy kullanabilsin. Bunu da sms validation veya email validation ile yapabilsin. Cookie cok bayat bir yapi. Cookieyi silip silip tekrar oy kullanilabilir. Belki basit bir odev olsa cak cookieyi gec derim ama ortada bir tez var. Ve tezler akademik arsivde yayinlanir. Milletin dalga gecmesini istemiyorsan bunlara dikkat et.

Guzel ve cok katmanli bir mimari kullanmani tavsiye ederim. Dedigin gibi bu bir tez.

Php ile de c# .net ile de yapabilirsin ama tezini son teknolojiler guncel yapilar ile basarili bir sekilde yaparsan okul bittikten sonra is bulma surecinde isverenin karsisina koydugunda isveren bakip da universite 1. Sinif performans odevi sanmasin.

Tavsiyem bunlar. Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.