Şimdi Ara

The Dark Knight (2008) (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.995
Cevap
0
Favori
88.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: TiSKE

Bu kadar USA hayranı oluyoruz sonra da kahrolsun USA diyoruz.

Hiçbir yorumuna katılmamakla beraber ayrıca dikkatimi çeken bir şey daha oldu.
    Yukarıda yazdıkların ne demek acaba bana bir açıklar mısın?
    Batman'in filmini beğenmek. Ya da Hollywood sinamasının tamamını beğenmek Amerikan hayranlığı mı oluyor?
    Yani şimdi ben Amerika'nın dış siyasetini beğenmiyorum diye Amerikan imalatı hiçbir şeyi sevemz miyim, bu mudur?
    Ayrıca USA değil Amerika diye yazılıyor. Yok Amerika bana uzun geldi dersen ABD yazarsın.
  • quote:

Normalde insan üstü saçma yaratık ve kahraman filmlerini fazla sevmem
    Kardeşim tavsiye etti. Şu anda Dak Knight meşhur indir izleyelim diye
    DVD vers indirdim

Sıradan USA filmini çok uçurmuşsunuz
    Konusu bile çok ucube
    Mantık hataları bizim TR filmlerinden bile ucube olmuş her sahnede var nerdeyse.
    Otobüs sahnesi baştan sona zaten saçma bir kaç kişi zaten yazmış diğerlerini de. Benim yazmama gerek yok.

Koskoca USA devleti bir deli ile baş edemiyor sözde. Bunlar bütün dunya ile nasıl baş ediyor. :))
    Jokerde insanı etkileyecek kadar pskolojik etki yaratacak bir şey yok
    Joker gibi niceleri var USA sinemasında

Her fllmde şehir tehlikeye girince USA başkanı savaş uçaklarını kullanırdı
    Hayret bu filmde başkan yoktu.
    Filmde iyi olan şeyler var
    Teknolji çok iyi, Sahneler iyi çekilmiş efektler falan.
    Senaryo beğendim nerden nereye gitti. Ummadık kişi hain çıktı.
    Savcının yanık yüzünü iyi yapmışlar.

Bunlar gibi çok film var. Hatta hatırlayın mail gruplarında USA film özellikleri diye çok dolaştı.
    Bu kadar USA hayranı oluyoruz sonra da kahrolsun USA diyoruz.
    TR filmlerimiz şu anda USA den daha iyi. En azından bizden çıkıyor
    Bu hızla ve bu seyirci desteği ile giderse bizimkiler de en azından teknoloji olarak USA standartına yaklaşır.

Onun için abartmayın bence.
    USA filmleri teknoloji ve efektleri için seyredilir.
    Nadir olarak baş yapıtlar çıkar
    Ancak BaTMAN başyapıt olamaz.

Bizimkiler destere,recep ivedik vs... türevi filmlerle devam ede dursun.Beğenmediğin filmde adam çizgi roman karakterlerini ele alarak hukukun üstünlüğünü ve insanların içinde mutlaka bir yerlerde iyiliğin olduğunu anlatıyor.

• Ben filmi abartıldığı kadar beğenmemekle birlikte yukardaki eleştiri dolu yoruma da katılmıyorum.Bu kadar mantık aramak bir çizgi roman uyarlamsında kesnilikle bir "mantıksızlıktır".
  • 30 sayfalık konunun tamamını okumadım
    Okuduklarım genel itibari ile beğenildiği yönde
    İyilik üzerine yazacaksak, zaten her film genelde iyiler kazanır
    İyilik mesajı evet katılıyorum, Her filmde vardır iyilik mesajları.
    Ancak 30 sayfalık ağzımızın suları akacak kadar ne var filmde onu anlamıyorum??

Bizim sinemamız film yapmaz kızarız, yaparlar tuh kaka deriz
    Elbette kötü örnekleri var . Ama Benden örnek isteyenler 30 sayfalık bir TR flmi topici gösterin bana bu kadar methiyeler düzülmüş olsun
    Sıradan bir filmi fazla abartmışsınız, bu abartıya dikkat çekmek istedim sadece.

Yer açın biraz da bizden çıkanlara fırsat verin onların çabalarına destek verin.
    Evet iyi film yapıyorlar ama 30 sayfalık yağ dökecek kadar değil.
    Bu kadar olumlu düşünceye bakınca bu filmin ders gibi okutulması lazım diye geliyor aklıma.
    Seyredilir olur biter yenilerini tüketmeye bakın
    Üstünde duracak bir şey göremiyorum bu filmde.

• Bu film sıradan bir film olsaydı dünyada izlenme rekorları kırmaz, bluray satışları rekor kırmaz, imdb'de ilk sıralarda olmaz, devasa paralar kazanmazdı.
  • quote:

30 sayfalık konunun tamamını okumadım
    Okuduklarım genel itibari ile beğenildiği yönde
    İyilik üzerine yazacaksak, zaten her film genelde iyiler kazanır
    İyilik mesajı evet katılıyorum, Her filmde vardır iyilik mesajları.
    Ancak 30 sayfalık ağzımızın suları akacak kadar ne var filmde onu anlamıyorum??

Bizim sinemamız film yapmaz kızarız, yaparlar tuh kaka deriz
    Elbette kötü örnekleri var . Ama Benden örnek isteyenler 30 sayfalık bir TR flmi topici gösterin bana bu kadar methiyeler düzülmüş olsun
    Sıradan bir filmi fazla abartmışsınız, bu abartıya dikkat çekmek istedim sadece.

Yer açın biraz da bizden çıkanlara fırsat verin onların çabalarına destek verin.
    Evet iyi film yapıyorlar ama 30 sayfalık yağ dökecek kadar değil.
    Bu kadar olumlu düşünceye bakınca bu filmin ders gibi okutulması lazım diye geliyor aklıma.
    Seyredilir olur biter yenilerini tüketmeye bakın
    Üstünde duracak bir şey göremiyorum bu filmde.

Düşüncenize saygı duyarım ama siz de ben ve benim gibi düşünenlerin düşüncelerine saygı duyun bence Siz abartacak bir şey bulamıyor olabilirsiniz bunun bir çok nedeni olabilir özellikle karaktere olan ilginiz bizim ki kadar fazla olmayabilir ve yabancı sinema filmlerine sıcak bakmıyor olabilirsiniz ki bu mesajınızdan öyle anlaşılıyor. Elbette bizim ülkemizde de harika filmler var hatta geçen sene sinemalara gelmiş olan ve şimdiye kadar izlediğim en iyi filmlerden biri olan Kabadayı filmini örnek gösterebilirim. Ama bu tür filmler malesef çok az sayıda oluyor yani nitelikli yönetmen ve senarist eksikliğinden dolayı beş senede bir geliyor böyleleri hatta daha da fazla... Dark Knight'a gelince sizinde söylediğiniz gibi bence bu film ilgili üniversitelerde ders olarak okutulmalı. Kamera çekim tekniklerinden oyunculuğa, müziklerden senaryoya kadar herşeyiyle kusursuza yakın bir film var karşımızda ve bu karakter için yapılan en iyi filmlerden biri olduğunu da söylememe gerek yok zaten. Herhangi bir Türk filmi bu kadar fazla konuşulmuyor diye bu filme antipati duymanız pek yerinde bir davranış değil bence. Filmi beğenmiyor olabilirsiniz ama bu durum filmin ne kadar kaliteli bir yapım olduğunu ve öyle izleyip geçilecek bir film olduğu anlamına gelmiyor

• Ne çok çekemeyeni varmış bu filmin yahu

Şaşmamak elde değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHI

Bu film sıradan bir film olsaydı dünyada izlenme rekorları kırmaz, bluray satışları rekor kırmaz, imdb'de ilk sıralarda olmaz, devasa paralar kazanmazdı.

İyi reklam ve bir oyuncunun ölümünün neler kazandırdığını bilmiyorsun sanırım. İzlenme rekorları ve satış başarıssna bakarsan High School Musical e bak kırdığı rekorlara(satış,izlenme) o zaman oda olağanüstü bir film. gibi bir anlam çıkıyor imdb mi arkadaşlar şu imdb denen siteyi ne kadar çok dikkete alıyorsunuz.Hiç bir önemi yok diyemiycem listede iyi filmelrde var ancak Dark Knight ın 4. sırada bulunması oradaki diğer filmlere hakarettir.Ben burda ne söylesem siz bir şey söyleyeceksiniz çıkış yolu bulacakmışsınız gibi geliyor bana.Nedeni ise popüler kültüre ve fanatiklğie yenilmişsiniz bu film konusunda maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi director -- 30 Aralık 2008; 14:09:00 >

• Öyle tipler vardır ki şu hayatta;

1-Herkesin Begendigini Begenmez
    2-Herkesin Begenmedigini Begenir.

Nedir bu farklılaşma çabası? Kendinizce fimle birşey uydurup,sonra da begenmedim, mantık hatası vardı gibi karalamalara ne gerek var. Sırf farklılasma çabası için düstügünüz komik duruma gercekten degmez. Bİraz yasınızdan basınızdan utanın. Kendini sinema elestirmeni sananlar. Sanmayın ki sinema elestirmenleri bu ülkede cok saygı görüp göklere cıkartılıyorlar.

Taraflı gözle film izlemek FİLM İZLEMEK degildir.

Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.B.V. -- 30 Aralık 2008; 15:20:44 >
  • Türk yapımcıları m.çını yırtsa dark knight'ın 100 de 1 ini yapamaz bunu bilin ve kabul edin. öyle bizimkiler yapmış daha iyimiş de sevmemişiz de yerden yere vurmuşuz ayakları yapmayın bence boşuna. binlerce Türk filmi gelsin dark knight ın oyunculuğu, görselliği, kalitesi, emeği, her bir Türk filmini tokat manyağı yapar, inletir, ağlatır, kan getirir her tarafından. budur. nokta.

Sadece Türkiye değil bir çok ülke için de geçerlidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: knotaqram34

Öyle tipler vardır ki şu hayatta;

Nedir bu farklılaşma çabası? Kendinizce fimle birşey uydurup,sonra da begenmedim, mantık hatası vardı gibi karalamalara ne gerek var. Sırf farklılasma çabası için düstügünüz komik duruma gercekten degmez. Bİraz yasınızdan basınızdan utanın. Kendini sinema elestirmeni sananlar. Sanmayın ki sinema elestirmenleri bu ülkede cok saygı görüp göklere cıkartılıyorlar.

Saygılar..

peki ya gerçekten filmi beğenmediysek?gerçi kötü değil ama filmi izlemeden önce herkesin imzasında bir joker ve bir övgüler görünce insan dört dörtlük bir film sanıyor,bence bu kadar abartıya değmez.yani taraftarlık sadece bir filmi karalamak değil onu aynı zamanda göklere çıkartmaktır.film vasattı,mantık hatası da benim için önemli bir husus.bir filmin ne kadar ciddiye ve dikkate alındığını,ne kadar özen gösterildiğini gösterir.Şahsen sarmadı film.

@TiSKE sonuna kadar katılıyorum,ama bir arkadaşın da dediği gibi güzel Türk filmlerine sık rastlayamıyoruz sebebi o olsa gerek.ayrıca IMDB notunun da gişe rekorunun da canı cehenneme(TR DUBLAJ)

• Herkesin görüşüne elbette biz de saygılıyız, Sonuçta kimsenin zevkine karışan yok zaten

Gece yarısı yattığım yerde film izlerken hata aramakla mı meşgul olcam filmi mi takip etcem bu kadar polemikçi olmayın,,
    Şuna inanmanızı istiyorum, Filmi izledikten sonra kamera arkası görüntüsü bulabilir miyim diye forumda arama yaptırdım
    Ben bu topici Filmi izledikten sonra tesadüfen rastladım, Göz gezdirirken düşünceleri okuyunca ben de yazayım dedim
    Yoksa farklı görüş olsun diye 30 sayfa olmasını beklemezdim, hemen 2. sayfasında başlardım polemiğe
    Filmin bu kadar beğenildiğinden de haberim yok, Dedim ya kardeşim tavsiye etti indirdim

USA sinemasına ille de karşı değilim sadece seçiciyim.
    Ama yerli malına da önem verilmesini vurguluyorum, Görüyorum ki bu kadar kafa koparanlar içinde imkansız gibi görünüyor.

Yapılan reklamlar sayesinde kötü veya sıradan bir film baş yapıt gibi ortaya çıkabilir. Örnek BATMAN
    Çok ilgi gösterilmeyen sıradan film de sonradan ilgi çekebilir.
    Çok ümit bağlanıp da fos çıkan film de olabilir.

Ama görüyorum ki sizler filmi isminden dolayı "Adı BATMAN. kötü olacak değil ya"mantığından hareketle zaten yeteri kadar taraflı izlemişsiniz, Oscarı da vermişsiniz. Her oscarlı filme süper demiyom sakın haa. Kendi beğeni kriterlerim önemlidir.

Batman geçmişi ve seri film olması nedeniyle zaten bilindiği için gözönündeydi. geçmişi sayesinde bu kadar rekor kırmış olabilir.
    Bu kadar ünlü film olup da filmi izleyince bilinç altında bazen farklı fikirler söylemeye insan çekinir güzeldi diye geçiştirebilir.

Dostlarımız arasında sadece sinema değil diğer genel konularda da farklı ses gelince şu meşhur cümleyi kullanmayanımız var mı acaba :
    "Hadi lan sen ne anlarsın."

Farklı olmak için değil düşüncelerimi yazıyorum.

Batman da aman aman rol kesen sadece Joker, diğerlerinin performansları bence normal, ahım şahım değil
    Yani aklımda Jokerin performansı kaldı. Bir de ÇİN den adamı USA ye getirmek için yapılan operasyon.

Senaryo ve aksiyon sahneleri çok çok iyi.
    Ama filmn tamamından etkilendiğimi söyleyemem
    BATMAN çok kötü değil evet izlenebilir bir film. Ama ....
    Neyse daha fazla polemiğin manası yok herkes zaten yazdı görüşünü.
    İyi seyirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 30 Aralık 2008; 17:23:50 >

• Tiske,

Görüşlerine saygılıyım ama, Dark Knight'ı beğenen ve defalarca izleyen insanların, Türk sinemasını beğenmediğini nerden çıkardın ?

Ben dark knight'ı 3 kere sinemada izledim, Blu-ray diski çıkınca onu da aldım, çok çok beğendim her yönüyle.. Aynı zamanda kaliteli Türk yapımlarını kesinlikle kaçırmam. Bir eşkıya olsun bir babam ve oğlum olsun, kaç kere izledim bilemem... Ama çıkıpta Recep ivedik izle veya Ajan k9 izle veya Çilgin bebeler kampta izle dersen, orada dur derim.. Ki bu tür filmler günümüzde inanılmaz şekilde çoğaldı... Mükemmel sayılan film geçmişimiz, popüler kültürün etkisiyle Recep ivediklerin, .suruk esprili filmlerin etkisi altına girdi...

''Selvi boylum Al Yazmalım' lar, ''Eşkıya'' lar, ve nice kaliteli film çıkarmış Türk sineması, bu zamanlarda Recep ivedikler yapar oldu. Buna karşın Yabancı sinema kendini her yıl daha da fazla geliştiriyor. Ha bu tür filmler Usa'da da yapılmıyor mu ? Tabiki yapılıyor, ama bu tarz bel altı esprili filmlerin kralının, gişe hasılatı 40m doları geçmez. Ama ülkemizde çekilen örnekleri rekorlar kırıyor..

Bu filme popüler kültür diyen bir arkadaşımızda var yukarıda. Sana şunu söyleyebilirim, Batman popüler kültür değildir. Batman 1930'lar da ortaya çıkmış bir çizgiroman karakteridir.

Ayrıca biraz yeniliğe de açık olmanızı tavsiye ederim. İmdb'de veya başka sitelerdeki birinciler, hep eski dram filmleri mi olacak ? Pekala onlardan da iyi film yapılabilir...

Bu arada, The Dark Knight'ın kamera arkasını izlemeni de tavsiye ederim. Bu filmde bilgisayar efekti 0 denebilir. Filmde görmüş olduğun sahnelerin tamamı birebir çekilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devilsemo -- 30 Aralık 2008; 20:10:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: knotaqram34

Öyle tipler vardır ki şu hayatta;

Saygılar..

Senin beğendiğini herke sbeğenmek zorunda mı ve bunu farklılaşma çabası olarak mı görüyorsun asıl saçmalayn sensin.Birde bir film için yaş baş muhabbetelerine girme saygısızlık yapma. O çok dikkete aldığınız ödüllerde bakalım neleri alacak ses vb teknik dallar dışında dark knight görücez.Golden Globe adaylılarına aç bak herhalde onlar dark kngiht izlememiş yazık onlara aday değil de ya da farklı olma çabasındalar mış tüh tüh.

• Sen tut işi gücü bırak Koskoca Baş Yapıt KARA ŞOVALYE BATMAN da mantık hatalarını ara
    Bir de bunu haber yap.
    Ayıp çok ayıpp :)) Hata aramak için film izlenir mi yaaa.

31 ARALIK NTVMSNBC haberi
    http://www.ntvmsnbc.com/news/470789.asp

2008 yılının en ‘hatalı’ filmleri
    İnternet sitesi moviemistakes.com’un açıkladığı 2008’in en çok kamera ve mantık hataları içeren filmleri

Listenin duyurulduğu sitenin başkanı Jon Sandys listeye giren filmler hakkında şunları söyledi;
    “bu kadar büyük bütçeli filmlerde bu tür hatalardan yapılmayacağını ya da en azından hataların bilgisayar yardımıyla kapatılacağını düşünürsünüz.
    Ama hatalar yapılmaya ve dikkatli gözler de bunları bulmaya devam ediyor.”

KARA ŞÖVALYE İKİNCİ
    Hatalı filmler listesinin ikinci sırasında yine büyük bütçeli bir devam filmi yer alıyor; Batman - Kara Şövalye…

46 hatanın saptandığı filmde, Joker aynı sahnede iki farklı saç stili ile perdede görünüyor.
    Bir başka sahnenin devamında Joker’in silah tuttuğu el değişmiş.

Listedeki ilk on film şunlar;

1 - Indiana Jones ve Kristal kafatası Krallığı - 67 hata
    2 - Batman-Kara Şövalye - 46 hata
    3 - Mamma Mia! - 45 hata
    3 - Twilight - 45 hata
    5 - High School Musical 3- 41 hata
    6 - Arzın Merkezine Seyahat - 31 hata
    7 - Step Brothers - 24 hata
    8 - James Bond-Quantum of Solace - 23 hata
     The Dark Knight (2008)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 31 Aralık 2008; 20:40:26 >

• bana doğru dürüst bir bd release'i önerebilir misiniz? türkçe de dahil.
    40 50 gb bile olabilir gerçekten kaliteli. teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: foreone

bana doğru dürüst bir bd release'i önerebilir misiniz? türkçe de dahil.

BluRay Disk içerisinden hiçbirşey çıkartılmamış tüm Extra ve Bonuslarıyla sitelerde sunuldu.40.89 GB

rip olarak The.Dark.Knight.2008.1080p.BluRay.DTS.x264-ESiR.mkv oldukça iyi.13.92GB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X@ndeR -- 2 Ocak 2009; 15:53:34 >
  • bana doğru dürüst bir bd release'i önerebilir misiniz? türkçe de dahil.
  • Evet bugün bir daha izledim ve birkez daha hayran oldum filme.

Full HD izleyince de tadından yenmiyor film. IMAX sahnelerinde ki geçişde güzel olmuş ayrıca, görüntü oranı değişiyor ama çoğunlukla farkında bile olmuyorsun.

Tek kelimeyle süper

Ayrıca Heath Ledger'ı da burda bir kez daha anmak isterim.
  • Batman Begins'i o kadar çok beğenmiştim ki bir sonraki filmi merakla bekliyordum. Daha sonra Kara Şövalye gelince
    filmi İstinye Park ta IMAX olarak izledim ve inanın daha önce sinemada bu tür duygulara kapılmamıştım.
    tüm zamanların en iyi filmini izledim kanımca. Film tamamen zeka neredeyse... bu filmi beğenmeyen arkadaşları
    önyargılarından kurtulmaya davet ediyorum. Benim bi arkadaşım "ben öle uçan kaçan yaratıkların filmlerini izlemem"
    diyodu ama izledikten sonra dibi düştü ve benden özür diledi.

Cristian Bale zaten Prestig de kendini kanıtlamıştı. Batman resmen cuk oturmuş...
    Heath Ledger hakkında yorum dahi yapamıcam. Jack Nicholson otursun oyunculuk görsün.
    Rachel Dawes rolünde tekrar Katie Holmes'u görmek isterdim ama nedense değiştirmişler, üzüldüm.
    Nolan Kardeşlerin Memento ve The Prestige den sonra Batman'e el atmaları mükemmel olmuş. Bu adamlar bu işi iyi yapıyo ve Terminator Salvation ı (yeni terminator üçlemesini) merakla bekliyorum.
    Ayrıca imdb'de bu filme 1 puan veren yaklaşık 12000 eziği kınıyorum... bAŞKA TÜRLÜ DİKKAT ÇEKMEYE ÇALIŞIN...

• 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.