Şimdi Ara

The Elder Scrolls 5: Skyrim'de en iyi ırk

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
99.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet oynayan arkadaşlardan açıklama tavsiyeler bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Skyrim için En İyi Irk: Bir Yeni Başlayanlar Rehberi

"Skyrim" oyununda, oyun tarzına ve tercihlerine en uygun ırkı seçmek önemlidir. Her ırkın kendine özgü yetenekleri ve bonusları vardır, bu nedenle seçim yapmadan önce hepsini dikkatlice değerlendirmelisin.

Irklar

Skyrim'de seçebileceğin 10 farklı ırk vardır:

• Argonian
    • Breton
    • Dark Elf (Dunmer)
    • High Elf (Altmer)
    • Imperial
    • Khajiit
    • Nord
    • Orc
    • Redguard
    • Wood Elf (Bosmer)

Hangi Irkı Seçmelisin?

En iyi ırk seçimi, oynamak istediğin sınıfa ve oyun tarzına bağlıdır. Örneğin:

• Savaşçılar: Nordlar ve Orklar, yakın dövüşe uygun güç ve dayanıklılık bonusları sunar.
    • Okçular: Wood Elfler, okçuluk becerisini artıran yeteneklere sahiptir.
    • Büyücüler: High Elfler ve Bretonlar, büyülerle ilgili bonuslara sahiptir.
    • Hırsızlar: Khajiitler ve Argonianlar, gizlilik ve hırsızlık yeteneklerine sahip çevik ırklardır.

Yetenekler ve Bonuslar

Her ırk, aşağıdakiler de dahil olmak üzere kendine özgü yetenekler ve bonuslar sunar:

• Aktif Yetenekler: Sınırlı sayıda kullanım ile özel yetenekler.
    • Pasif Bonuslar: Her zaman aktif olan kalıcı bonuslar (ör. artırılmış sağlık veya büyülü direnç).
    • Başlangıç Ekipmanı: Her ırk, benzersiz bir dizi başlangıç ekipmanı ile oyuna başlar.

Özet

"Skyrim"de en iyi ırk, oynayacağın sınıfa ve oyun tarzına bağlıdır. Farklı ırkların yeteneklerini ve bonuslarını dikkatlice değerlendirerek, oyun deneyimini en üst düzeye çıkaracak bir seçim yapabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • her irkin ozellikleri var ne tarz oynamak istiyosan ona gore secersin irkini. ben imperial tercih ettim battlemage olarak oynamak icin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slp

her irkin ozellikleri var ne tarz oynamak istiyosan ona gore secersin irkini. ben imperial tercih ettim battlemage olarak oynamak icin
    En iyi ırk diye bişey yok. Ama full savaşçı olacam dersen nord ol. Hangisini seçersen seç ne olarak oynacaksan ona göre iyi olursun zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: condemned890

En iyi ırk diye bişey yok. Ama full savaşçı olacam dersen nord ol. Hangisini seçersen seç ne olarak oynacaksan ona göre iyi olursun zaten.

Alıntıları Göster
    Ya ben oyunun belli bi yerine gelen arkadaşlar için ne bileyim daha avantajlı denilebilecek bi ırk bulan varsa onu öğrenmek için yoksa her ırkın kendi özelliği olduğunu biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: demonsaider

Ya ben oyunun belli bi yerine gelen arkadaşlar için ne bileyim daha avantajlı denilebilecek bi ırk bulan varsa onu öğrenmek için yoksa her ırkın kendi özelliği olduğunu biliyorum.

Alıntıları Göster
    Hangi bölgede oynuyorsan oranın ırkını seç mesela Cyrodiilde nasıl imperial ken ,Skyrim de nord eniyisi tabii hem yerel halkla kolay kaynaşırsın hem işerin hızlı yürür,
    yoksa gidip skyrimde khajit seçersen rezil olur sürünürsün.

• quote:

Orijinalden alıntı: TORU-NAGA

Hangi bölgede oynuyorsan oranın ırkını seç mesela Cyrodiilde nasıl imperial ken ,Skyrim de nord eniyisi tabii hem yerel halkla kolay kaynaşırsın hem işerin hızlı yürür,

Alıntıları Göster
    nasıl oynayacaksan ona göre seç. high elf büyücü için, nord savaşçı için, wood elf sağlam okçu için, khajiit iyi sneak ve hırsızlık için vs vs. hepsinin kendine göre avantajları ve özel powerları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildlove -- 25 Kasım 2011; 15:16:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wildlove

nasıl oynayacaksan ona göre seç. high elf büyücü için, nord savaşçı için, wood elf sağlam okçu için, khajiit iyi sneak ve hırsızlık için vs vs. hepsinin kendine göre avantajları ve özel powerları var.

Alıntıları Göster
    şunu da belirtmek lazım ki, başlangıç seçimleri obliviondaki kadar ölümcül değil. yani oyunun başında bir miktar farklılıklar yaşansada...ilerde tercih edeceğimiz skill-perk ve "magicka, health, stamina" seçimleri asıl karakter farklılıklarını oluşturmakta. birde oyunn başında da denk gelen bazı kayalar var. hangi özelliğimizin daha hızlı gelişmesini istiyorsak o kayayı seçiyoruz, şimdi ismini unuttum o kayaların.
    yani demek istediğim şu ki, hangi özelliğe yatırım yaparsan karakterin o alanda gelişiyor. skyrimde, bir Nord'un mage özelliklere sahip olması çok da zor değil...seçimler karakteri şekillendiriyor. Bu bakımdan Morrowind ve obliviondan daha esnek bir oyun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diablo 3 vs Skyrim
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: configsYs

şunu da belirtmek lazım ki, başlangıç seçimleri obliviondaki kadar ölümcül değil. yani oyunun başında bir miktar farklılıklar yaşansada...ilerde tercih edeceğimiz skill-perk ve "magicka, health, stamina" seçimleri asıl karakter farklılıklarını oluşturmakta. birde oyunn başında da denk gelen bazı kayalar var. hangi özelliğimizin daha hızlı gelişmesini istiyorsak o kayayı seçiyoruz, şimdi ismini unuttum o kayaların.
    yani demek istediğim şu ki, hangi özelliğe yatırım yaparsan karakterin o alanda gelişiyor. skyrimde, bir Nord'un mage özelliklere sahip olması çok da zor değil...seçimler karakteri şekillendiriyor. Bu bakımdan Morrowind ve obliviondan daha esnek bir oyun.

Evet seçtiğiniz ırk çok da birşeyi değiştirmiyor. Bu kötü olmuş. Oyundan kırpılan RPG niteliklerinden biri. Örneğin en basitinden, khajiit ırkının "koşma, zıplama" gibi özelliklerinin daha iyi olması lazımdı.

Ama bütün bu kırpmalara rağmen oyun tam bir klasik olmuş, o ayrı mesele.

PC GAMER dergisi şurada biraz ırkları tanıtmış:

The Elder Scrolls 5: Skyrim'de en iyi ırk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogan23 -- 26 Kasım 2011; 13:08:49 >

• Ben dark elf mage im. Tip olarak en karizma dark elfler geldi bana stargate atlantis teki wraith lere benziyorlar :). %50 fire resist dark elf ten bide ben bastım üstüne %85+ fire resist var. Elder dragon falan geliyor fire hiç sıkıntı yaratmıyor =)

quote:

bence yine ölümcül kararlar var. Mesela ben şuan full magicka vermiş bir mage im. Ama üstümde daedric armor var full %100 destruction & restoration spell cost düşürme bastım itemlara. Magicka nın hiç bir anlamı yok şuan benim için. O kadar magicka regene verdim puanları. Herhangi bir şekilde statları baştan verme şansım varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 26 Kasım 2011; 13:20:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Majesthion

Ben dark elf mage im. Tip olarak en karizma dark elfler geldi bana stargate atlantis teki wraith lere benziyorlar :). %50 fire resist dark elf ten bide ben bastım üstüne %85+ fire resist var. Elder dragon falan geliyor fire hiç sıkıntı yaratmıyor =)

quote:

bence yine ölümcül kararlar var. Mesela ben şuan full magicka vermiş bir mage im. Ama üstümde daedric armor var full %100 destruction & restoration spell cost düşürme bastım itemlara. Magicka nın hiç bir anlamı yok şuan benim için. O kadar magicka regene verdim puanları. Herhangi bir şekilde statları baştan verme şansım varmı?

Alıntıları Göster
    skyrim nexus ta bunun ilgili modlar mevcut. yani tekrar karakterini düzenleyebilirsin..tabi bu biraz hack olur ama karar senin...hyani çok da yanlış birşey değil...ama oyunun etiğine uygu ndeğil sonradan böyle düzenleme yapmak. :)

• quote:

Bu kayalardan hangisi okculuk için daha uygun beyler ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SamuelColt

quote:

Bu kayalardan hangisi okculuk için daha uygun beyler ?

Alıntıları Göster
    dostum kayaları inan unuttum. en son 150 saat önce oyunun başındaki kayalarda seçim yapmıştım :)
    ama çok da kasmaya gerek yok. istediğin zaman diğer kayaları da seçebilirsin.
    staminaya basan bir kaya daha faydalı olacaktır senin için.
    bir de sadece okçuluk için düşünme. ve sadece oka odaklanma. yanına one handed + shield takılırsan yakın mesafene giren elemanlara karşı da bir silahın olur.
    zaten yeteri kadar skill/perk var. tek okçuluk kesmez seni.
    archery+one handed
    archery+two handed
    archery+mage gibi kombinasyonlar yapabilirsin.. terciih tamamen senin.

ben şuan two handed+heavy armor+smthing+enchanting+archery karışımı bir karakter oluşturdum...aslında oluşturmuş oldum. benim asıl odaklandıklarım two handed+heavy armor idi. diğerleri yanına ister istemez gelişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi configsYs -- 23 Aralık 2011; 1:29:42 >

• quote:

dostum kayaları inan unuttum. en son 150 saat önce oyunun başındaki kayalarda seçim yapmıştım :)
    ama çok da kasmaya gerek yok. istediğin zaman diğer kayaları da seçebilirsin.
    staminaya basan bir kaya daha faydalı olacaktır senin için.
    bir de sadece okçuluk için düşünme. ve sadece oka odaklanma. yanına one handed + shield takılırsan yakın mesafene giren elemanlara karşı da bir silahın olur.
    zaten yeteri kadar skill/perk var. tek okçuluk kesmez seni.
    archery+one handed
    archery+two handed
    archery+mage gibi kombinasyonlar yapabilirsin.. terciih tamamen senin.

ben şuan two handed+heavy armor+smthing+enchanting+archery karışımı bir karakter oluşturdum...aslında oluşturmuş oldum. benim asıl odaklandıklarım two handed+heavy armor idi. diğerleri yanına ister istemez gelişiyor.

Alıntıları Göster
    Bu iki elde iki silah olayını nasıl yapıyoruz hocam onu bi sorym aklıma gelmişken ? Muhtemelen archer + one hand olarak gidicem şimdilik

• quote:

Orijinalden alıntı: SamuelColt

Bu iki elde iki silah olayını nasıl yapıyoruz hocam onu bi sorym aklıma gelmişken ? Muhtemelen archer + one hand olarak gidicem şimdilik

Alıntıları Göster
    ınventory>ıtems veya magic menüsünde iken, sağ elle kullanmak istediğine sol tuşla tıklıyorsun, sol el ile kullanmak istediğine sağ tuşla tıklıyorsun.
    zaten doğru yaptığında sol ile kullanacağın magic veya silahın yanına "L", sağ el ile kullanacağın silahın yanına "R" imleçleri gelir.
  • quote:

ınventory>ıtems veya magic menüsünde iken, sağ elle kullanmak istediğine sol tuşla tıklıyorsun, sol el ile kullanmak istediğine sağ tuşla tıklıyorsun.
    zaten doğru yaptığında sol ile kullanacağın magic veya silahın yanına "L", sağ el ile kullanacağın silahın yanına "R" imleçleri gelir.

Alıntıları Göster
    Ya büyücülerden nefret ediyorum

• beyler biriniz yazsın hangisi ne işe yarıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: marazunsal

beyler biriniz yazsın hangisi ne işe yarıyo
    Bence sen hangisi ile oynamaktan zevk alıyorsan onu seç ama benim tavsiyem Nord
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chidori-

Bence sen hangisi ile oynamaktan zevk alıyorsan onu seç ama benim tavsiyem Nord

Alıntıları Göster
    Yok öyle birşey. Daha once bir cok sefer soyledık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: demonsaider

Evet oynayan arkadaşlardan açıklama tavsiyeler bekliyorum.

http://www.bethesdaturk.com/forum/index.php?topic=446.0
  • quote:

Orijinalden alıntı: TORU-NAGA

Alıntıları Göster
    bence çok yanlış bir bakış khajit sneak hırsızlıkta çok iyi hem bir süre sonra okçuluğu yükseltirsin suikastlerde çok iyisin.Hem sessiz hem hızlı hem karizmatik ırk ayrımı yapmayalım benim khajit 83 lwl 27 güçlü ejder öldürdüm diyerleri güçsüzdü.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.