Şimdi Ara

THE EVİL WİTHİN (PS4/PS3 ANA KONU) SURVİVAL HORROR (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
982
Cevap
16
Favori
35.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar oyunun tam hikayesi/konusu nedir?
  • Oyunu bitiren ve satmak isteyen pri sahipleri pm atabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaKo

Arkadaşlar aranızda iki oyunu da oynayan varsa fikir verebilir mi?

Alien mı The Evil Within mi? Hangisini önce alıp bitirmeli ?

Evil Within daha iyi bir oyun.
    Alien çok tekdüze sürekli şunu aktif et şunu deaktif et vs insanı bayıyor.

• Kimi çok beğeniyor kimi yerin dibine sokuyor anlamadım gitti. Neyse elimdeki Mordor bitsin buna da bakarım.

• Vizeler yaklaştığı için sadece geceleri oynuyorum hafta sonu.Gerçi oyunu ps4 te oynamak isterdim ama fiyatlardan dolayı steam den aldım oyunu.İlk 3 chapter hiç hoşuma gitmemişti oyun fakat 4.chapter baya iyi olmuş oyun hakkında fikrim tamamen değişti.Umarım ileri ki chapterlar da bu gerilim ve atmosfer devam eder.Yalnız şu siyah bant olayı pek hoşuma gitmedi resmen ekranın yarısı gidiyor inşallah the Order da siyah bantlar bu kadar yer kaplamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu çok büyük bir hevesle bekledim önsipariş ettim.
    Öncelikle grafik takıntım yok bu yüzden grafik konusunda şikayetçi değilim.
    İlk chapter ı oynadım ve hayal kırıklığı yaşamadım desem yalan olur. Pişman oldum önce aldığıma. Yapımcıya sinirlendim bize vaad edilen bu değildi diye o an makinayı kapatıp oyunu satmayı düşündüm.
    Sonra oynamaya devam ettim. Chapter 4-5 e geldiğimde iyiki satmamışım dedim.
    Oyun güzel arkadaşlar. Alışmak lazım biraz. Ama kesinlikle saf horror değil. Aksiyonu bol bi gerilim oyunu ama kesinlikle kötü değil.
    Tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunun kırılma noktası Chapter 4 anladığım kadarıyla ben de 3.Chapterı bitirdim şimdi 4'e başlayacağım herkes 4'te oyunun iyi manada değiştiğinden söz etmiş..
  • Kisa ve oz konusucam kararsiz arkadaslar icin.
    Resident evil remake tadinda bir oyun oynamak ister misiniz ?
    cevap evetse hic tereddut etmeyin.
    Ha bazi yerlerde oyun remake nin altina dusebiliyor ama bazi yerlerde hic bir oyunda hoduklenmediginiz kadar da hoduklenebiliyorsunuz.

Tam karanlik ortamda ses yuksek seviyede 55 inchle benim tanimlamam bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: *DeviantART

Arkadaşlar oyunun tam hikayesi/konusu nedir?

Ruvik ve kız kardeşi geçmişte bir saldırıya uğruyor ve bulundukları mekan ateşe veriliyor kız kardeşi ölüyor, kendisi de büyük yanıklarla kurtuluyor. Bunun üzerine Ruvik aklı, duyguları her şeyi kontrol eden Stem (kök) adında bir çeşit makine yapımına başlıyor, Dr. Jimenez'de Ruvik'e yardım ediyor. Tabii bu makineyi yapmasındaki sebep kardeşinin olduğu bir dünya yaratmak mı, yoksa intikam mı tam bilinmiyor. Hikaye ile ilgili bilgiler okurken bazı insanlar Ruvik'in kardeşinin ölümün ardından müthiş bir gazla böylesine bir işe girişmesinin arkasında ensest ilişkileri mi vardı gibi teoriler üretmiş. Stem'e de Matrix'den hatırladığımız beyne geçirilen bir kablo vasıtası ile dahil olunuyor. Makinenin bitmesine yakın bir zamanda Jimenez, Ruvik'e ihanet ediyor ve rızası olmadan onu ilk denek yapıyor. Ruvik'in beyni makineye bağlanıyor ve bir nevi katalizör görevi üstleniyor, yani tüm sisteme yön veren yegane parça haline geliyor. Ancak Jimenez, Ruvik'in tekrar fiziksel dünyaya dönmeye çalıştığını fark ediyor ve Jimenez'in hastalarından Leslie adında bir genci buluyor, bu çocukla Stem vasıtası ile bilincini değiştirip, kurtulmaya çalışıyor. Ancak hikayede açıklanmayan yerler var, arka plandaki hikaye böyle ama biz oyuna başladığımızda hastaneye yeni geliyoruz, fakat oyunun sonunda Stem'e bağlı olarak uyanıyoruz. Yapılan teoriler, Ruvik'i durdurmak için ayarlanan bir ekibin içinde yer aldığımız ve en başından beri Stem bağlı olduğumuz yönünde, yani araçla geldiğimiz yerler bile tamamen Ruvik'in bilinci oluyor. Zaten Kidman'da başka birileri için çalışan ve Leslie'yi durdurmak isteyen birisi, hali ile tüm çaba Ruvik'in fiziksel dünyaya dönmesini engellemek. Ancak oyunun sonunda uyandığımızda Stem'e bağlı olan Leslie'nin kapsülü boş olarak gösteriliyor ve dışarı çıktığımızda Leslie'yi uzaklaşırken görüyoruz. O Leslie'mi yoksa Ruvik mi bilinmiyor. Ayrica o hemsirenin de bize yardim etmesi icin Ruvik'in beynine enjekte edilmis bir virus oldugu soyleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melkor23 -- 19 Ekim 2014; 15:31:59 >

• Arkadaşlar birkaç sorum olacak;

- Cesetleri ve samanları yakmanın bize faydası nedir?
    - Oyun içerisinde aldığımız keylerin faydası nedir?

Teşekkürler

• Kafayi patlatmadiysan yakmayinca geri kalkiyorlar.
    Kafa patladiyaa yakmana gerek yok. Samanlari yakincada tekme vurup dusmani yakabiliyorsun.

Anahtarlarla hastaneye gecis yaptiginda, hani hemsire var orda arka taraftaki ofiste dolaplar var. Onlari acip muhimmat elde ediyorsun.

• Fifa 15 ile takas yapmak isteyn pm ata bilir

• Kasatka kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler :)

• melkor23 kullanıcısına yanıt
    Oyunu bitirdin heralde sende abi süperdi değil mi

• oyunun başlangıcı cok sıkıcı nedeni ise elde yok avucda yok paso saklan . oyun 4. bölümden sonra kendine geliyor bormalde uzun süreli oyun oynamayı sevmem ama bildiğin 10 saat oynadım oyunu :D cok sürükleyici bir oyun grafikler sesler atmosfer kurgu tam dozajında. ici boş arartı grfikli bir oyun olacağına böyle keyifle oynayacağımız oyunlar istiyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emretor23

Bitirmedim, sıktığı için 14'ün başında bıraktım. Hikayenin nereye bağlandığını merak ettiğim için geri kalanını youtube'dan izledim. Ben beğenmedim açıkçası, hani bu türü de çok seven biriyim ama bu oyun olmamış, daha doğrusu olması için biraz daha zamana ihtiyacı varmış. Mikami'nin yönettiği bir oyun olması ilgiyi arttırıyor, yoksa hakikaten o adama yakışmayacak derecede amatörce hatalar var, ki bu zamanda indie yapımcılar bile böyle amatörlük yapıp, çakallık peşinde koşmuyor. Kontroller, kamera, grafiklerdeki dengesizlik, hikayenin sunuluşu, aksiyon ve korku dozunun ayarlanamaması çok şey var. Mesela hikaye hakkında ilk 8 chapter içinde neredeyse hiç bilgi verilmiyor, elle tutulur ilk bilgiyi yanlış hatırlamıyorsam 8'in sonunda gösteriyorlar. Sırf bu yüzden oyunu sürükleyici kılamamışlar, ilk 5,6 saat ne yaptığını ne olduğunu anlamadan oynuyorsun ve oyunun geri kalan kısmını da oynanışa herhangi bir çekicilik katamadan sırf hikaye için devam ettirmeye zorlamışlar. Yani o kadar çakal bir davranış ki bu, nasıl olsa başka birinin zihnindeki dünyayı oynatıyoruz, her türlü yediririz diyerek alakalı alakasız mekanlar tasarlayıp, fazladan sırf aksiyon olsun diye bölüm eklenmiş. Şöyle söyleyeyim oyunu oynamaya chapter 8'den başlansa bir şey kaybedilmez. Söylediğim gibi bu oyunun üzerinde kesinlikle bir süre daha durulması gerekiyormuş, erken çıkmış bence.

• melkor23 kullanıcısına yanıt
    Yeni nesil telaşı nedeniyle abi aynen eksikleri bende farkettim.
    Son bölümler paso aksiyona dayalıydı..Buralarda bari saf korku yapsaydılar eksikleri kapatırlardı.
    Son bölüm tam facia..
    Chapter 5 e kadar oyun tanıtımı yapılmış bundan sonra oyun başladı.
    Oyunun tek avantajı piyasada türünde oyun olmaması.Hikaye olarak ben beğendim diyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

quote:

Bitirmedim, sıktığı için 14'ün başında bıraktım. Hikayenin nereye bağlandığını merak ettiğim için geri kalanını youtube'dan izledim. Ben beğenmedim açıkçası, hani bu türü de çok seven biriyim ama bu oyun olmamış, daha doğrusu olması için biraz daha zamana ihtiyacı varmış. Mikami'nin yönettiği bir oyun olması ilgiyi arttırıyor, yoksa hakikaten o adama yakışmayacak derecede amatörce hatalar var, ki bu zamanda indie yapımcılar bile böyle amatörlük yapıp, çakallık peşinde koşmuyor. Kontroller, kamera, grafiklerdeki dengesizlik, hikayenin sunuluşu, aksiyon ve korku dozunun ayarlanamaması çok şey var. Mesela hikaye hakkında ilk 8 chapter içinde neredeyse hiç bilgi verilmiyor, elle tutulur ilk bilgiyi yanlış hatırlamıyorsam 8'in sonunda gösteriyorlar. Sırf bu yüzden oyunu sürükleyici kılamamışlar, ilk 5,6 saat ne yaptığını ne olduğunu anlamadan oynuyorsun ve oyunun geri kalan kısmını da oynanışa herhangi bir çekicilik katamadan sırf hikaye için devam ettirmeye zorlamışlar. Yani o kadar çakal bir davranış ki bu, nasıl olsa başka birinin zihnindeki dünyayı oynatıyoruz, her türlü yediririz diyerek alakalı alakasız mekanlar tasarlayıp, fazladan sırf aksiyon olsun diye bölüm eklenmiş. Şöyle söyleyeyim oyunu oynamaya chapter 8'den başlansa bir şey kaybedilmez. Söylediğim gibi bu oyunun üzerinde kesinlikle bir süre daha durulması gerekiyormuş, erken çıkmış bence.

Titanic filmimde de 2 saat bos seyler isletiyorlar megerde konu sonunda batmasiymis, sinunda ki batma sahnesini izleseniz bir sey kaybetmezsiniz. Vs vs vs
    youtube dan izlemen kafayi yormak istememenle alakali ki senin gibilere fast food oyuncu diyoruz,
    sizin gibilere res 6 gibi 10 metre otede ki anahtari navigation ile gosterdigi oyunlar lazim, bu oyunlar sizi asar yavruclar.
    codcular,,,, anlayamazsinizin yanina oynayamazsiniz i da ekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

quote:

Aynen katiliyorum amatorlugun diplerinde gezinen bir oyun .. artisi yok

• Kasatka kullanıcısına yanıt
    Söylediğin hiçbir şey benim için geçerli değil, ne oyunları hızlı tüketiyorum ne de Cod oynuyorum. İlerledikçe beğenmedim oyunu ve beğenmeme sebebimi de gayet anlaşılır bir şekilde açıkladığımı düşünüyorum. Hikaye konusunda da verdiğin örnek benim söylemeye çalıştığım şeyle alakalı bile değil, hikayenin sunuluşunun oyuncuyu teşvik etmediğini söylüyorum, 8 chapter boyunca neyi ne amaçla yaptığını açıklamadan oynatıyor oyun; merak uyandırıcı tek unsur başlangıçta yıkım sahnesi ve o andan itibaren bir bilinmezin içine sürükleniyorsun. Hikaye bu tip yapımların can damarıdır, seni sürekli heyecanlandıracak bir şey sunması gerekiyor ki bitirmek için sana gaz versin. Her neyse ben kendi fikrimi gayet yerinde bir şekilde belirttim, sen kurmuş olduğun o cümleleri oynamadan, fikir belirtmeden çöp diyenlere sakla.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.