Şimdi Ara

THE EVİL WİTHİN (PS4/PS3 ANA KONU) SURVİVAL HORROR (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
982
Cevap
16
Favori
35.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, sıkı bir survivol horror hayranı olarak kısa görüşlerimi belirtmek istiyorum;

- Oyun başlarda hafif hayal kırıklığı hissi yaratıyor ama chapter 3'den itibaren, gerçekten kaliteli bir oyun olduğunu hissettiriyor.
    - Grafikleri bir kesim beğenmese de, bence çok iyi. Özellikle ışıklandırmalar mükemmel. The Last of Us'daki tablo gibi grafikler bu oyuna gitmezdi bence. Özellikle dış mekanlar atmosferi iliklerinize kadar işletiyor. Atmosfer, altını çizerek söylüyorum, mükemmel.
    - Karakter ve silah geliştirme sistemini beğendim.
    - Oyunun zorluğu tam kararında. Kesinlikle kolay bir oyun değil. Bıktıracak kadar zor da değil. Tam bir survival horror oyununda olması gereken zorluk.
    - Zaman zaman RE4'ü andırıyor. RE4'ü çıktığı anda GC'de bitirmiş, ardından da PS2'de sayısız bitirip (hatta incelemesini de yazmışhttp://www.trgamer.com/Yazi/resident-evil-4-inceleme/1/2097.trg), 2 defa da PS3'de bitiren biri olarak, RE4 kesinlikle daha iyi bir oyun. Ama The Evil Within atmosfer olarak daha güçlü. RE4 gerilime ağırlık verirken, The Evil Within'de korku öğeleri çok daha ağır basıyor (2 oyunu birbiri ile kıyasladığımızda).
    - Kontroller çok iyi olmamış. Oynadıkça alışıyorsunuz ve çok da yadırgamıyorsunuz. Yine de oyunun en büyük eksisi.

Oyuna adam akıllı bugün başlayabildim bu arada. PS4'de oynuyorum ve 9. Chapter'dayım henüz. Kısacası şimdilik puanım 10 üzerinden 9. Oyun hakkında tereddütleri olan arkadaşlar hiç düşünmesin. Şu sıralar oynayabileceğiniz en iyi oyunlardan bir tanesi.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SquallTr -- 19 Ekim 2014; 22:02:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben bugün siparişini verdim inşallah dediğiniz gibidir hocam...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Weycell 61

Ben bugün siparişini verdim inşallah dediğiniz gibidir hocam...

Hayırlısı olsun eğer resident evil 4 ü beğendiyseniz bu oyunda hoşunuza gidecektir.Ama ilk 3 chapter sıkabilir ben şu an 6.chapter ın ortalarına geldim ve oyunda ki 4.ve 5.chapterda ki atmosfer muazzamdı gerçekten

• hasomen kullanıcısına yanıt
    Resident Evil 4 çok beğendiğim bir oyundu tabiiki en favorim değil belki seride ama önlerdedir yani zaten re den esintiler olması bile başlı başına yeterliydi benim açımdan ama yinede iyice ikna olmam gerekiyordu.

• SquallTr S kullanıcısına yanıt
    Hocam ne takip ederdim zamanında..
    Gerçekten kararında inceleme yapan bir siteydi.

• Adam akilli oyun buldukca grafiği kaldi onu gectim Cod oynamayinca kendini hardcore elit oyuncu sanan tipler gormek komedi harbi.

Ben her oyunu oynarim Cod da oynarım Dark Souls da tur ayrımı yok bende özgün oyun olsun yeter.

• Ben chapter 11'e geldim. Yalniz chapter 6daki su koca kopegimsi bossa gelirken mermi, can vs. o kadar yanlis zamanda karsilastim ki o bossla. Elimde hicbir sey yokken oyun benden onu oldurmemi istiyor. Insan bi karsilasmadan once mermi can biseyler koyar onume, sonra karsima cikartir. Tukuruk mu atacam bossa.

O bolumden sonra kafam atti. Oyun beni bu kadar dusunmuyorsa ben hic dusunmem lan deyip cat diye alt zorluga gectim. Simdi de catur cutur geciyorum bolumleri. Zevkli mi zevkli. Survival mi degil. Allahiniz gelsin lan deyip daliyorum ne survivor i.

Oyun guzel ama bekledigimin yarisini bulabildim sadece. Bitireyim de satayim moduna girmis bulunmaktayim.

Yalniz chapter 8 deki malikane neydi oyle yaa. Re4te yok oyle mekan beyler haberiniz olsun daha guzel.

Oyunun kurgusu da guzel gidiyor. Senaryo kotu degil. Ara videolar, her an bir aksiyon olmasi harika. The keeper ile kapismak manyak zevkliydi.

Oyun guzel baya yani. Ama bitirilip bir daha oynanacak bir oyun da degil acikcasi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 20 Ekim 2014; 9:19:02 >

• Dante kullanıcısına yanıt
    Chapter 6 da uzun otların arasına saklanarak çok rahat geçebilirdin.Yaratık seni görmüyor belli süre.Görürse başka köşedeki otlara git.oradan sık ölüyor.Ben böyle yaptım benimde mermi sıkıntım vardı Chaper 6 da.Benim gibi deneyen var mı merakta ediyorum aslında
    .Her iki taraftaki kapıların ortada mermiler bulunuyor.Keşke seviyeyi düşürmeseydin

• emretor23 kullanıcısına yanıt
    O mermiler disimin kovuguna yetmiyor.

Neyse ya boyle daha cok zevk aliyorum zaten. Pek bisey degismedi zorlukta. Mermiler falan biraz daha bol. Oyle cok fazla fazla bol degil cok farki yok. Ama simdi daha zevkli oldu.

Yoksa sinirden satacaktim oyunu chapter 6 da. En azindan bitiririm simdi :)

• Beyler artık bitirinde 2.ele düşsün oyun :)
  • Chapter 4'e geçtim.İlk 3 chapter biraz kısa geldi.Onun dışında oyun gayet keyifli olmuş.Atmosfer ve mekanları çok beğendim.Bu oyun kıtlığında ilaç gibi geliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MrBeyaz kullanıcısına yanıt
    Bitiren ben dahil üç kişi var hepsi eski nesilde oynadı.yeni nesilde büyük çoğunluk dijital aldı hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: emretor23

Bitiren ben dahil üç kişi var hepsi eski nesilde oynadı.yeni nesilde büyük çoğunluk dijital aldı hocam

Zaten bende yeni nesilde dijital arıyorum :)
  • MrBeyaz kullanıcısına yanıt
    Az kaldi hocam bu aksam cok zaman ayiramam, 1.30 saat falan ayirabilirim ama yarin aksam bitirmis olurum diye dusunuyorum. 3 chapter kaldi. 8 saat oynamisim. Belli ki 2-3 saatlik bir gameplay kalmis. Primary hesap. Haberleselim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Az kaldi hocam bu aksam cok zaman ayiramam, 1.30 saat falan ayirabilirim ama yarin aksam bitirmis olurum diye dusunuyorum. 3 chapter kaldi. 8 saat oynamisim. Belli ki 2-3 saatlik bir gameplay kalmis. Primary hesap. Haberleselim.

Ok dostum özelden hesap bilgilerini yolla paranı aktarayım, sen bitirene kadarda ben dl yapmış olurum.
  • arkadaş millet oyunu bitirdi bize D&R daha kargoya vermedi ilk önce ön-sipariş 14 ekimdi sonra distribütör probleminden kaynaklı 18 ekim dediler tamam dedik olabilir gümrük vs. problem olmuştur insanlık halidir dedik; bugün müşteri hizmetlerini aradadım bugün yada en geç yarın kargoya verilecek dediler; bende öğle molasında dolaşırken D&R uğradım oyunlara bir baktım rafta The Evil Within var elemana sordum nezaman geldi diye haftasonu geldi abi dedi eleman; şimdi ben sorarım eyyyyy D&R mağazalarına oyunu yollarsında 4 ekimde ön-sipariş vermiş son kullanıcı müşterine neden yollamazsın spotçu olmuş koskoca firma yazıklar olsun ; bidahada senden oyun alan .........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamer-x -- 20 Ekim 2014; 14:17:25 >
  • SiPAHi_ S kullanıcısına yanıt
    Oyungezer dergisi , youtube de şuan oyunu bölüm bölüm oynayarak yayınlıyor.
    benim hoşuma gitti açıkçası
    sinematik geçişler ve grafik gayet tadında
  • quote:

Chapter 6 da uzun otların arasına saklanarak çok rahat geçebilirdin.Yaratık seni görmüyor belli süre.Görürse başka köşedeki otlara git.oradan sık ölüyor.Ben böyle yaptım benimde mermi sıkıntım vardı Chaper 6 da.Benim gibi deneyen var mı merakta ediyorum aslında
    .Her iki taraftaki kapıların ortada mermiler bulunuyor.Keşke seviyeyi düşürmeseydin

Valla ben çıktım ortaya cengaverler gibi savaştım.

Yanlızca keeper da yaşadım mermi ve can sıkıntısı. Keeper ı tüm mühimmatları kullandığımda boşa kullanacak yada ıskalayacağım tek mühimmatım yoktu :). Iskaladığımda önünde duruyordum öldürsün diye zaten tek vurumluk can vardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

quote:

Oyunu bitirdin heralde sende abi süperdi değil mi

Bitirmedim, sıktığı için 14'ün başında bıraktım. Hikayenin nereye bağlandığını merak ettiğim için geri kalanını youtube'dan izledim. Ben beğenmedim açıkçası, hani bu türü de çok seven biriyim ama bu oyun olmamış, daha doğrusu olması için biraz daha zamana ihtiyacı varmış. Mikami'nin yönettiği bir oyun olması ilgiyi arttırıyor, yoksa hakikaten o adama yakışmayacak derecede amatörce hatalar var, ki bu zamanda indie yapımcılar bile böyle amatörlük yapıp, çakallık peşinde koşmuyor. Kontroller, kamera, grafiklerdeki dengesizlik, hikayenin sunuluşu, aksiyon ve korku dozunun ayarlanamaması çok şey var. Mesela hikaye hakkında ilk 8 chapter içinde neredeyse hiç bilgi verilmiyor, elle tutulur ilk bilgiyi yanlış hatırlamıyorsam 8'in sonunda gösteriyorlar. Sırf bu yüzden oyunu sürükleyici kılamamışlar, ilk 5,6 saat ne yaptığını ne olduğunu anlamadan oynuyorsun ve oyunun geri kalan kısmını da oynanışa herhangi bir çekicilik katamadan sırf hikaye için devam ettirmeye zorlamışlar. Yani o kadar çakal bir davranış ki bu, nasıl olsa başka birinin zihnindeki dünyayı oynatıyoruz, her türlü yediririz diyerek alakalı alakasız mekanlar tasarlayıp, fazladan sırf aksiyon olsun diye bölüm eklenmiş. Şöyle söyleyeyim oyunu oynamaya chapter 8'den başlansa bir şey kaybedilmez. Söylediğim gibi bu oyunun üzerinde kesinlikle bir süre daha durulması gerekiyormuş, erken çıkmış bence.

Titanic filmimde de 2 saat bos seyler isletiyorlar megerde konu sonunda batmasiymis, sinunda ki batma sahnesini izleseniz bir sey kaybetmezsiniz. Vs vs vs
    youtube dan izlemen kafayi yormak istememenle alakali ki senin gibilere fast food oyuncu diyoruz,
    sizin gibilere res 6 gibi 10 metre otede ki anahtari navigation ile gosterdigi oyunlar lazim, bu oyunlar sizi asar yavruclar.
    codcular,,,, anlayamazsinizin yanina oynayamazsiniz i da ekliyorum.

Bu nasıl tepki hocam böyle :D

Arkadaşı tanımam yeri gelir tartışmışızdır ama beğenmemiş kendine göre de haklı nedenleri gayet güzel açıklamış.

Ben de oyunu beğendim tamam mikamı yapıyor oyunu resident evil'a baya baya benzetmiş de yıl olmuş 2015 hala ben testereli bossla kapışıyorum eee anladık yahu.

Korku oyunlarında belki de forumdaki en tırsak adam benim ama bu oyun beni korkutmadı çünkü bu tür oyunlara alıştım paso böğüren adamlar bir yenilik göremedim ben oyunda açıkcası.Yine de bir resident evil hastası olarak bitireceğim oyunu orası ayrı.Sevdiğim tek şey zorluk güzel ayarlanmış cephane için heryeri didik didik arıyorum bütün evlere girip çıkıyorum mesela yoksa biliyorumki zorlanacağım bu da tam survival horror türüne yakışır cinsten olmuş.

Neyse sonuç olarak yenilik anlamında korku türü olarak sanırım tek oyun kojimanın silent hilli olacak gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAKÁ -- 20 Ekim 2014; 18:03:16 >

• KAKÁ kullanıcısına yanıt
    Hayir anlamaz cunku kendisi 10 yil onceki teknolijiyle yapilmis oyunu bedvadan oynadigi icin ona normal geliyor.. 60$ verseydi bu laflari etmezdi

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.