Şimdi Ara

The Hobbit: The Desolation of Smaug(2013) | İMDB: 8.5 (162. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.273
Cevap
16
Favori
99.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xxSpecter

quote:

Orijinalden alıntı: kkratoss

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rider of the Red Horse

quote:

Hangi altyazıyı önerirsiniz? 2 farklı altyazı var, biri sade bir dille çevrilmiş diğerinde ağır bir dil kullanılmış.

Ağır dil derim. Ama bazı kelimeleri öğrenmek için internetten bakmak zorunda kaldım

Filmi izledim, ağır dil olanı tercih ettim ve şu ana kadar ki en iyi altyazılardan biriydi benim için. Çeviren arkadaş iyi iş çıkarmış.

Hocam ağır dilli olan altyazı hangisi link verebilir misin?

Tabii, buyur hocam:http://divxplanet.com/sub/s/314109/The-Hobbit-The-Desolation-of-Smaug.html

Çok teşekkür ederim hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

quote:

Orijinalden alıntı: Fujitora

Filmi yeni izledim.Pek birşey yazmayacağım ama merak ettiğim birşey var.

Bu Gandalf Lotr serisinde bembeyaz nurlu bir adamdı.Burada kirli paslı gri bir Gandalf var.Niye böyle bu ? Pek haşır neşir değilim kitaplarıyla.Bilmiyorum hiç.Filmlerini izlerim sadece.

Çünkü öncesini anlatmakta.

Öncesini anlattığını biliyoruz hocam.O kadarda bilgisiz değiliz.

Ben neden bu şekilde olduğunu sordum.Üstteki arkadaşlar vermiş cevabı.

• quote:

quote:

quote:

Filmi yeni izledim.Pek birşey yazmayacağım ama merak ettiğim birşey var.

Bu Gandalf Lotr serisinde bembeyaz nurlu bir adamdı.Burada kirli paslı gri bir Gandalf var.Niye böyle bu ? Pek haşır neşir değilim kitaplarıyla.Bilmiyorum hiç.Filmlerini izlerim sadece.

Çünkü öncesini anlatmakta.

Öncesini anlattığını biliyoruz hocam.O kadarda bilgisiz değiliz.

Ben neden bu şekilde olduğunu sordum.Üstteki arkadaşlar vermiş cevabı.

O zaman; sonrasında level atladığı için şu an gri.

• Tek başına değerlendirilirse beğenilebilir - ki tek başına değerlendirilmesi doğru olmaz çünkü özgün değil tamamen alıntı bir senaryodur- ancak romana sadık kalınmamış. Dolayısıyla orta dünyayı okuyarak öğrenenlerin hiçbirisi beğenmeyecektir.

Romandan ve üçüncü filmden de spoiler içerebilir ;

Öncelikle Legolas orta dünyanın üçüncü çağından bir karakter ancak Hobbit'in romanında yok. Tauriel ise tamamen yönetmenin uydurduğu bir karakter. Dolayısıyla bu karakterlerin kuyutormanda örümceklerin mağlup edilişine yardım etmeleri tamamen safsata. Daha fazla para kazanacağım diye romanı üçe bölüp, olmayan şeyleri romanın temelini okumayan izleyicilere yanlış lanse etmenin hiçbir anlamı yok. Tauriel karakterinin misyonuyla LOTR serisinde Arwen'e yüklenen anlam hemen hemen aynı.

Orta dünyayı severek okumuş, okumaya da hala devam eden birisi olarak senaryonun işleniş biçiminin değişmesini beklerdim. Legolas'ın Tauriel'e ilgi duyması, Tauriel'in ise Kili ile etkileşimi vs. bana hiç mi hiç samimi gelmedi doğrusu. Romanı okuyanlarda büyük ihtimal o samimiyeti yakalayamamıştır.

Onun dışında uyarlamanın en azından temelde doğru işlendiği yerlere bakacak olursak ; 2. film kartalların kafileyi bıraktığı yerden başlayıp Beorn'un malikanesi ile devam ediyor. Buraları gayet başarılı buldum. Mekan tasfiri çok güzeldi. Olaylar gelişme sırasına göre doğru ve etkileyici konmuş. Daha sonra kuyutorman ve örümcekler bölümü var zannediyorum. Orada Elf'lerin garip bir biçimde kahramanlık yapıp tüm cüceleri kurtarmalarını vs. izliyoruz. Tabi orta dünya romanlarını karışık okuyup filmlerini karışık izleyen birisi Elf'lerin böyle saçma şeyler yapmayacağını, diyarlarında gezen 12 cüce için hayatlarını riske atmayacağını vs. düşünür. Bunları geçiyorum.

Göl kasabasından Yalnız dağa geçiş kısmında pek bir şey söylemeyeceğim. Bana göre yine romanın üçe bölünmesinin ve Legoloas ile Tauriel'in hikayeye dahil edilmesinin tek çaresi Göl kasabası sahnelerinin değiştirilmesiydi. Yine samimi ve hikayenin özünü değiştirir şekilde bulsamda filme heyacan katması ve yalınlıtan uzaklaşması için elzem olduğunun düşünüldüğünü varsayıyorum.

Orman elflerinin diyarına götürülüşlerinde de bir güzel oynamışlar romanın gidişatıyla. Daha da kötüsü bu değişiklik üçüncü filimi de mecbur kapsayacak.

Filmin genelinde Mekan tasfirleri yine çok güzeldi. Belki de Hobbit serisini izlemeye değer kılan en önemli özellik, mekanların çok güzel oluşturulması. Kuyutorman'ın kasveti, Yalnız dağa giden yol, Göl kasabası, Smaug'un çölü, gizli kapının patikası vs. ustaca tasarlanmış. Smaug'un diyarında geçen bölüm ise yine hayal kırıklığı bana göre. Romanda son kısım, filmde ise üçüncü kısım özellikle hikayenin beş ordular muharebesine katılma kısmı arkentaşının Bilbo tarafından çalınması üzerinden şekilleniyor.Filmde ise böyle bir şey yok. Üçüncü filme nasıl bağlayacaklarını düşünsem de asıl soru neden romandaki gibi aynen uyarlanmadığı.

Smaug sahnelerini teknik detaylara çok hakim olmadığı için amatör bir izleyici olarak iyi buldum diyebilirim. Smuag'un hazinesinin filme aktarılması yine çok güzeldi. Smaug'un Thorin ile olan sahneleri vs. yine uydurma olsa da Göl kasabasının işleyişindeki değişiklik gibi filme hareketlilik getirsin diye yapmışlar sanırım.

Çok büyük ihtimal bu uydurma karakterlerin uydurma varlığını üstüne daha da uydurma olay örgüsü eklenerek serinin son filmi There and Back Again'de göreceğiz. Güzel savaş sahneleri izleyeceğiz ama konudan yine hayli kopacağız gibi geliyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: FarFara06

bluray türkçe ses dosyası çıktı isteyene son hızla, beklemeden indireceği bir link verebilirim ( acele edin link süreli malesef )
     The Hobbit: The Desolation of Smaug(2013) | İMDB: 8.5

bu kadar hızlı dosyayıda kolay kolay bulamazsınız

pm

• quote:

Orijinalden alıntı: by oguz

quote:

bluray türkçe ses dosyası çıktı isteyene son hızla, beklemeden indireceği bir link verebilirim ( acele edin link süreli malesef )

pm

malesef link ölmüş

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: by oguz

quote:

pm

malesef link ölmüş

pşimdi başka biyerden buldum hocam önemli değil

• Filmi şimdi izledim buraya koştum

Yahu arkadaş dizimi çekiyosun tam ejderha uçtu gitti aha şimdi macera başlıyor dedim hop film bitti ya ejderhayı hiç uçurmadan bitr yada yada adam gibi bi köye saldırı olayını falan görelim zaten 1 bölümü 1 senede falan çekiyosun 3. film için aklınca seyirci yakalamaya çalışmış ama olmamış iyki gitmemişim sinemaya bu arada 14 gb indirdiğim için de üzüldüm şimdi boşa zaman kaybı....

• Bende sinir olmuştum o olaya, öyle şeymi olur ya.
  • millet sinemayı çok kolay sanıyor yok 1 bölüm 1 yılda çekiliyormuş da yok efendim animasyonları beğenmemişler felan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mcuk

millet sinemayı çok kolay sanıyor yok 1 bölüm 1 yılda çekiliyormuş da yok efendim animasyonları beğenmemişler felan

Halbuki sadece Smaug'un dış derisi 4 yılda yapıldı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seriyi animasyon filmine çevirmişler bu ne la shrek'ten ne farkı var şimdi bu filmin? ana karakterleri bile 3d modelleme yapmışlar bazı yerler o kadar sırıtıyor ki rezaletti resmen. hele o smaug disney animasyonlarındaki büyük kötü yaratıklara benzemiş 10 sene önceki lotr serisine bakın bir de bu seriye ileri gideceklerine fersah fersah geri gitmişler resmen.
  • Herkes ilk filmden iyi demiş ama bence daha kötüydü. İlk film atmosfer ve işleyiş olarak daha güzeldi. Resmen gişeyi düşünmüşler sıradan basit aksiyona kaymış.
  • Extended Ediition süresi belli oldu. +25 Dakika fazladan sahne izleyeceğiz.

https://www.facebook.com/PeterJacksonNZ/posts/10152332243996558?stream_ref=1
  • Çok iyi haber! Çıkış tarihi yine ilki gibi mi olur acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelecek bölümün adı belli oldu... The Battle of the Five Armies - Beş Ordular Savaşı
  • quote:

Orijinalden alıntı: dBZerodealer-

İki Filmde sevmediğim şeyleri söyliyim

Gandalfın hareketleri(lotrdaki oturaklığı heybeti yok çocuk gibi birşey)
    Radagast karakteri saçma olmuş Sen koskoca maiarsın zibidi gibi birşey yapmışlar adamı filmde hiç gandalfa sarumana benzemiyor
    Orclar bence olmamış nerde o eski orclar kötü olmalarına rağmen kendilerini sevdiren hobbitleri yemeye çalışırlarken güldüren yine hobbitleri kovalarken gerdiren. Nerde o ugluk un lurtzun karizması nerde shagratın açgözlülüğü nerde gothmogun şeytani güşü, Azogla bolg oyuncak gibi olmuş.
    İlk filmdede goblinler saçmalıktı bence o moria daki goblinler gerçek goblinleri tam olarak yansıtıyordu çıkardığı sesler olsun herşeyiyle, onu geçtim şarkı söylüyen goblinmi olur lan
    Thorin karakteri yapmacık oynuyor
    Gay gibi konuşan bir cüce var saçmalık
    Bombur karakteri saçmalık
    Galadrielin gandalfı çocuk yerine koyup yüzünü okşaması densiz bir hareket
    Azogun gandalf gibi bir mairaya, bir balrogu devirmiş kişiye(deviricek) posta koyması gülünç bir olay. Ulan sanki azog çıkıpta balrogu yenebilicek
    Balroglarla ejderhalar birbirine eşit deniliyor balrogu alabilecek kapasitede bir maiar neden sıradan bir ejderhadan bu kadar çekiniyor
    Cücelerin goblin tünellerinden kaçması animasyon gibi birşeydi o lotrun gerçekciliği hobbit serisinin iki filmindede gram yoktu
    Legolas balmumu gibi olmuş lotrda gözleri mavi değildi burda mavi. Yaşlandıkça göz renklerimi değişiyor
    Thranduil karakteri olmamış kalın kaşlı falan ben şahsen narin ve daha karizmatik birşey bekliyordum
    Tauriel kili aşkı olmamış Elf kızının o kadar elf lordunu bırakıpta cüceye varması olağan birşey değil
    Orcların konuştuğu black speech olmamış. Yüzük divanında yüzük üzerinde yazan kara lisanı okuduğu zaman gandalf tüylerim ürperdi bunda öyle değil lotr da black speechin bir ağırlığı vardı
    Varillerin içinde nehirden kaçmaları ağlanıcak bir sahne bu kadar rezil unrealistic bir sahne görmedim yakışmamış olmamış baltaları atmları bomburun varille yuvarlanması bowling hesabı bütün orcları devirmesi bir an çizgi film izliyrum sandım. Şimdide bir iki kule savaşını aklınıza getirin ikisi arasındaki kalite farkını anlarsınız.
    Kitapları okursanız gri gandalfın zihinsel olarak sauronla kapışabilicek gücü olduğunu anlarsınız çok yorsa bile onu(kitapta var böyle birşey nerde demeyin on saat onu arıyamam). Daha yarı gücünde olan ve yüzüğü olmuyan saurona karşı bu kadar çabuk yenik düşmesi gereksiz ve koskoca mairı küçümseyen bi tavır olmuş
    Şİmdilik benden bu kadar aklıma geldikçe yazarım

1. hobitten biraz daha güzeldi ama ilk3 filmin yanına bile yaklaşamaz,gittikçe çocuk filmine döndü.
    elfle cücenin saçma aşkı o kadar zorlamaydı ki,bizim türk dizileri bile daha inandırıcı.
    gandalfın büyüyle kötülüğü aradığı yer de çok saçmaydı,aradı taradı bulamadı,3metre öteden aşağı baktı tonlarca orc var hayvanlar var,hadi görmedin onca seside mi duymadın.
    tonlarca hazine arasında aradığı taşı bu kadar kolay bulması çok saçmaydı
    orman elflerinin krallığı bi alemdi,toplasan 10kişi yok,bu nasıl krallık nasıl topluluk.örümceklerle savaşta bile daha çok adam vardı ama sarayda 3-5 kişi var,cücler rahat kaçsın diye hepsi senelik izne çıkmışlar.
    küplerle kaçış olayı baştan aşağı çizgifilmdi,rezildi.
    ejderi vuran lordun o kaçakçı adamın yakını olduğu aşırı belliydi,kapıyı açanın ay ışığı olduğu aşırı belliydi,ejderin köye saldıracağı ve o kaçakçının oğlunun ejderi vuracağı çok belli.
    radagast ne işe yarar,gandalfın kimdir,adamları resmen emekli öğretmen yapmışlar sadece konuşuyorlar ne güçleri var ne yetenekleri ne bi ağırlıkları.
    ayrıca legolasın ilk serideki kulakları daha sivri bu filmde yuvarlak,yaşlandıça gözleri ve kulakları mı değişiyor
    ya bizi aptal yerine koymak istemişler ya da filmi çocuklara göre yapmışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornitolog -- 3 Mayıs 2014; 17:08:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ornitolog

quote:

Orijinalden alıntı: dBZerodealer-

İki Filmde sevmediğim şeyleri söyliyim

Gandalfın hareketleri(lotrdaki oturaklığı heybeti yok çocuk gibi birşey)
    Radagast karakteri saçma olmuş Sen koskoca maiarsın zibidi gibi birşey yapmışlar adamı filmde hiç gandalfa sarumana benzemiyor
    Orclar bence olmamış nerde o eski orclar kötü olmalarına rağmen kendilerini sevdiren hobbitleri yemeye çalışırlarken güldüren yine hobbitleri kovalarken gerdiren. Nerde o ugluk un lurtzun karizması nerde shagratın açgözlülüğü nerde gothmogun şeytani güşü, Azogla bolg oyuncak gibi olmuş.
    İlk filmdede goblinler saçmalıktı bence o moria daki goblinler gerçek goblinleri tam olarak yansıtıyordu çıkardığı sesler olsun herşeyiyle, onu geçtim şarkı söylüyen goblinmi olur lan
    Thorin karakteri yapmacık oynuyor
    Gay gibi konuşan bir cüce var saçmalık
    Bombur karakteri saçmalık
    Galadrielin gandalfı çocuk yerine koyup yüzünü okşaması densiz bir hareket
    Azogun gandalf gibi bir mairaya, bir balrogu devirmiş kişiye(deviricek) posta koyması gülünç bir olay. Ulan sanki azog çıkıpta balrogu yenebilicek
    Balroglarla ejderhalar birbirine eşit deniliyor balrogu alabilecek kapasitede bir maiar neden sıradan bir ejderhadan bu kadar çekiniyor
    Cücelerin goblin tünellerinden kaçması animasyon gibi birşeydi o lotrun gerçekciliği hobbit serisinin iki filmindede gram yoktu
    Legolas balmumu gibi olmuş lotrda gözleri mavi değildi burda mavi. Yaşlandıkça göz renklerimi değişiyor
    Thranduil karakteri olmamış kalın kaşlı falan ben şahsen narin ve daha karizmatik birşey bekliyordum
    Tauriel kili aşkı olmamış Elf kızının o kadar elf lordunu bırakıpta cüceye varması olağan birşey değil
    Orcların konuştuğu black speech olmamış. Yüzük divanında yüzük üzerinde yazan kara lisanı okuduğu zaman gandalf tüylerim ürperdi bunda öyle değil lotr da black speechin bir ağırlığı vardı
    Varillerin içinde nehirden kaçmaları ağlanıcak bir sahne bu kadar rezil unrealistic bir sahne görmedim yakışmamış olmamış baltaları atmları bomburun varille yuvarlanması bowling hesabı bütün orcları devirmesi bir an çizgi film izliyrum sandım. Şimdide bir iki kule savaşını aklınıza getirin ikisi arasındaki kalite farkını anlarsınız.
    Kitapları okursanız gri gandalfın zihinsel olarak sauronla kapışabilicek gücü olduğunu anlarsınız çok yorsa bile onu(kitapta var böyle birşey nerde demeyin on saat onu arıyamam). Daha yarı gücünde olan ve yüzüğü olmuyan saurona karşı bu kadar çabuk yenik düşmesi gereksiz ve koskoca mairı küçümseyen bi tavır olmuş
    Şİmdilik benden bu kadar aklıma geldikçe yazarım

1. hobitten biraz daha güzeldi ama ilk3 filmin yanına bile yaklaşamaz,gittikçe çocuk filmine döndü.
    elfle cücenin saçma aşkı o kadar zorlamaydı ki,bizim türk dizileri bile daha inandırıcı.
    gandalfın büyüyle kötülüğü aradığı yer de çok saçmaydı,aradı taradı bulamadı,3metre öteden aşağı baktı tonlarca orc var hayvanlar var,hadi görmedin onca seside mi duymadın.
    tonlarca hazine arasında aradığı taşı bu kadar kolay bulması çok saçmaydı
    orman elflerinin krallığı bi alemdi,toplasan 10kişi yok,bu nasıl krallık nasıl topluluk.örümceklerle savaşta bile daha çok adam vardı ama sarayda 3-5 kişi var,cücler rahat kaçsın diye hepsi senelik izne çıkmışlar.
    küplerle kaçış olayı baştan aşağı çizgifilmdi,rezildi.
    ejderi vuran lordun o kaçakçı adamın yakını olduğu aşırı belliydi,kapıyı açanın ay ışığı olduğu aşırı belliydi,ejderin köye saldıracağı ve o kaçakçının oğlunun ejderi vuracağı çok belli.
    radagast ne işe yarar,gandalfın kimdir,adamları resmen emekli öğretmen yapmışlar sadece konuşuyorlar ne güçleri var ne yetenekleri ne bi ağırlıkları.
    ayrıca legolasın ilk serideki kulakları daha sivri bu filmde yuvarlak,yaşlandıça gözleri ve kulakları mı değişiyor
    ya bizi aptal yerine koymak istemişler ya da filmi çocuklara göre yapmışlar

Sen filmi çok yanlış anlamışsın bence.

• Bence iki filmde olmamış agalar.Nerde Lotr serisinin karakterleri nerede bunlar.Film bitimleri tam bir komedi Arka Sokaklar final veriyor sanki.Legolas tam bir fiyasko sanırsam plastik makyajla başka birini koymuşlar.Liv desen :( oyunculuğu unutmuş Flash Tv parodilerinden çıkmış...O kadar bekledim tekrardan izledim yok 10/5 diyor ve çekiliyorum.

Son olarak şunu da koyayım içimden geldi.

http://img-nex.theonering.net/images/scrapbook/orig/11558_orig.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoksi -- 7 Mayıs 2014; 12:57:16 >

• quote:

Bence iki filmde olmamış agalar.Nerde Lotr serisinin karakterleri nerede bunlar.Film bitimleri tam bir komedi Arka Sokaklar final veriyor sanki.Legolas tam bir fiyasko sanırsam plastik makyajla başka birini koymuşlar.Liv desen :( oyunculuğu unutmuş Flash Tv parodilerinden çıkmış...O kadar bekledim tekrardan izledim yok 10/5 diyor ve çekiliyorum.

Son olarak şunu da koyayım içimden geldi.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQJkRGbceVVVAwzkhJOrQ1PJ2C7MtCuFcS1VErGbv_Bi0BJrIlrUQ

LOTR ile bu seriyi kıyaslama gafletine düşenlerden biri olmayın. Ayrıca belirteyim benim için de fazla efsane bir seri olmadı şu ana kadar. Yalnız atmosferin bir animasyon gibi görülmesi olayın tamamen Hobbit'in çocuklar için yapılmış bir kitap olmasından kaynaklanıyor. Filmde de bu havayı vermek için böyle bir yol izlemişler. Dol Guldur sahnelerinin böyle olmadığını görürsünüz zaten, daha karanlıktır atmosferi.

Ayrıca
    elflerin filme ekleniş şekillerini hiç beğenmedim. Legolas ve Tauriel'i ortaya atıp cıvık bir aşk hikayesi yaratmışlar. Kitaba göre de uyarlamasını pek beğendiğimi söyleyemem.

LOTR serisi rakıysa Hobbit en fazla biradır.

• 
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.