Bu aralar nasıl canım The Last of Us çekiyor anlatamam. Bekliyorum The Last of Us Remake haberi gelir tekrardan başlarım 10.yıl dönümü şerefine sürpriz bir remake haberi inşallah gelir. Bu oyunun verdiği hissi unutamıyorum. ND farkı yıllar geçtikçe daha çok kıymetleniyor. |
THE LAST OF US: PART II | ANA KONU | TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK ÖDÜL ALAN OYUNU (1240. sayfa)
-
-
Hocam hiç gerek yok. Hemen oynayın LoU’ı arkasına remake çıkarsa onu da oynarız.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Konsolu abimden almam lazım oda şu ara exc oyunları oynuyormuş istesem de vermez yaza doğru anca oynayabilirim. 1 hafta hunharca seriyi bitirmek istiyorum ah şu remake dedikodusu felaket iştahımı açtı. niye aklım hep bu oyunda bilmiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben kesin çıkar diye düşünüyorum. Hatta belki bu psnin yeni çıkacak servis sistemiyle beraber bi kaç oyun duyurulup onların içinde yer alacağını düşünüyorum.
God of War Ragnarök'un da çıkış tarihi gelir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende öyle düşünüyorum. En kötü servis duyurusu ve küçük bi teaser ve çıkış tarihi. Arkasından E3 dönemindeki etkinlikle oynanış videosu falan gelir diye umuyorum. Neyse LoU konusunu dağıtmayalım.
E3 sanırım bu sene yok galiba zaten Sony artık E3'lere katılmıyor kendi Showcase etkinliğini yapıyor. Büyük ihtimalle yaza doğru büyük bir etkinlik yapacaklar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxx Mulder -- 29 Mart 2022; 12:17:11 > -
Evet bende onu kastetmiştim E3 dönemindeki etkinlik derken. :)
Oops Leakstwitter“NAUGHTY DOG TLOU Online Game Planned as a Battle Royale but got completely rebooted. Described as a mix of Tarkov and Division with additional modes inspired by the original Factions MP. Single-player-like experience in online game. F2P, first on PS5 with further release on PC.”https://twitter.com/oopsleaks/status/1509619658021818375?s=20&t=pZhSxAhBVxLIXnY1Nuo8Rw
-
Arkadaşlar gerçekten düzgün bir cevap rica ediyorum.
38 yaşındayım ve sıkı bir oyuncuyum. 1990 ların başından beri oyun dünyası ile ciddi ciddi içli dışlıyım.
THE LAST OF US tüm oyun tecrübelerim arasında kesinlikle 1. sıradadır.
Hakikatten yıllar geçse bile bende bıraktığı etkiyi aynı o anı yaşar gibi anlatabilirim eşime dostuma.
Harika bir oyun ve bence bir oyundan fazlasıdır THE LAST OF US.
Fakat ben 2. oyunu çok beğenerek ve en ince ayrıntısına kadar inceleyip araştırıp oynamış bitirmiş biri olarak oyun sonunda içi buruk kalanlardanım. JOEL in öldürülmesi değil bu olay. Hatta bu oyunda art arda gelişen olayları ve olmaz denilen şeylerin olmasını büyük takdirle karşılamış biriyim. Fakat oyunun sonunda öyle bir tat kaldı ki ağzımda içimde PART 3 ün sanki ilk 2 oyunun üstüne çıkaramayacaklar, çünkü malzeme bitti yada nasıl toparlayacaklar da, hikayeyi nasıl yazacaklar da bize vay be dedirtecekler düşüncesi içime yerleşti açıkçası. Fikri olan var mı?
Oyun bittiğinde arkadaşlarla üzerinde çok tartıştık.
İlk oyun gerçekten efsaneydi. Bir oyundan fazlasıydı. Ben hep 10 üzerinden 11 veriyorum demişimdir.
Doğrudur, THE LAST OF US ın konusu klişedir, bir çok filmde bir çok benzer örneğine rastlanabilir. Zaten olay o duyguyu o hissi bir oyunla vermesidir.
Sonrasında çıkan LEFT BEHIND DLC si de muazzam güzeldi. Harika 2 iş çıkarmışlardı.
PART II de çıtayı çok fazla yukarı taşıdılar, radikal ve cesur kararlar aldılar, her şey muhteşemdi ama bende buruk bir tat bıraktı sonunda.
Ben şöyle düşündüm.
Keşke ABBY'nin birde abisi olsaydı. Mesela adı JOSH olsaydı örneğin.
ABBY agresif JOSH daha agresif olsaydı. Sonuçta biri kadın diğeri erkek.
OVEN ise JOSH ın arkadaşı olsaydı ama küçüklükten beri beraber oldukları için yine ABBY i sevseydi. Hikayenin geri kalanı aynı olsaydı.
JOEL i öldüren ABBY değil JOSH olsaydı. Sonuçta bir erkek karakter olacaktı ve o hırsı bu adama yükselerdi.
Ve biz hiç ABBY ile oynamak zorunda kalmasaydık.
Tamam konuyu ABBY ve JOSH tan kareler vererek, ara sahnelerle bize empati yaptırarak aktarsalardı fakat biz ilk oyunda JOEL ve ELLIE ile oynarken ikinci oyunda da baştan sona TOMMY ve ABBY ile oynasaydık. Oyunun sonu böyle bitmeseydi ve sonunda JOSH ölseydi. Hatta TOMMY bile ölebilirdi. Ama çoğumuzun midesini bulandıran "ben neden ABBY ile ELLIE yi öldürmeye çalışıyorum ki" durumunu hiç yaşamasaydık!
Yine JESSE ölseydi
Yine DINA gitseydi
Bunlar hep aynı olsaydı ama JOEL nasıl öldürüldüyse TOMMY de ölebilirdi ve iyice arabeske bağlayabilirdik.
ELLIE oyun sonunda yapayalnız kalacaktı yine ve JOSH öldüğü için rahatlayacaktı çoğumuz. ABBY kaçardı, giderdi, bir şeyler olurdu ve 3. oyuna da "UMUT" olurdu en azından. Şimdi öyle bir şey oldu ki ben çok merak ediyorum PART III de bize ne verecekler?
Aslında 2. oyun gerçekten tam anlamıyla "HAYAT GİBİ" olmuş. Ölüm aniden olur. Her şey aniden olur. Planlar istediğimiz gibi gitmez. Bazen mutlu oluruz bazen istediğimiz olmaz. Aslında oyunun sonundaki buruk tat tam olarak da buydu. Her oyunun sonu muhteşem bitmek zorunda değil. Hayatta her gün, her ömür muhteşem bitmez. Bunu çok güzel aktarmışlardı. Kin kini doğurur, nefretten intikamdan kimseye hayır gelmez bu kısım ayrı. Ama olayların aniden gelişmesi, tam oh derken bir anda bu ne lan şimdi dememiz aslında tam olarak hayatın ta kendisiydi.
Bunları kabul ediyorum eyvallah ama PART 3 e ne kaldı şimdi?
Fikri olan var mı?
ABBY ile ELLIE birleşirse o an da oyunu siler atarım yemin ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KUMANDANASKER -- 5 Nisan 2022; 15:32:0 >
-
Benim için her zaman The Last of Us tek bir oyun olarak kafiydi. İlk oyun sonunda Joel ve Ellie’nin hikayesi bitmişti. Anlatılmış tam bir hikaye ile final veren oyun, devam bölümü ile birlikte 2. finalde ilk oyuna nazaran daha çok açık kapı bıraktı…
Dina’nın Ellie’yi terk etmesi, Ellie’nin Jackson’a doğru yola çıkması, intikam buhranıyla akıbetini kaybetmiş Tommy, Abby ve Lev, Ateş Böcekleri, Kurtlar ve Serafiler derken The Last of Us bir anda birden çok dala ayrılan bir evrene dönüştü. Halbuki biz bu dünyaya iki kişi ile adım atmıştık. Şu saatten sonra hikayeyi istedikleri yöne çekebilecekleri için net veya yakın bir tahmin yapmak çok zor olur bariz şeyler dışında.
Naughty Dog, The Last of Us için 2. oyundan sonra hiçbir radikal değişimden ve cesur kararlardan çekinmeyeceğini açıkça gösterdi. Bu oyunun dünyasında kimsenin garantisi yok.
3. Oyunla birlikte yine sert virajlara gireceğimize ve kendimizi beklenmedik ani olay orgülerinin içinde bulacağımızdan şüphem yok artık.
Şuraya random bir şey sallıyorum; 3. oyunun finali bence Ellie’nin post travmatik stres sendromunun tetiklenmesi ve beyninde yer alan kordisepsin harekete geçmesi ile olacak. Ellie yavaş yavaş dönüşüm geçirirken son bir kez gün doğumuna şahit olacak ve Gustavo Santaolalla’nın damar bir parçasıyla orijinal üçlemeye veda edeceğiz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Güzel bir düşünce, ellie nin dönüşerek ölmesi çok aklıma gelmemişti :) fakat part 3 te artık ellie ve amy ile oynamayacaz gibi geliyor, farklı karakterler ile ellie ve amy ile karşılaşan onlarla aksiyona girdiğimiz ortak bir amac için belki yol gidicez, ellie orta 30 küsür yaşlarına gelmiş bile olabilir. Belki ellie, joel gibi biri için kendini feda edecek seviyeyede gelebilir.
Daha 2. defa oyunu bitirmedim adam akıllı bir patch bekliyorum ps5 tarafı için ama ses seda yok hala neyse bekleriz. Uncharted da olduğu gibi Part 1 ve part 2 birlikte paket halinde elden geçirilmiş şekilde gelecek büyük ihtimal.
-
Teşekkürler. :)
Bence Ellie ve Abby’i %100 bir araya getirecekler. Olay örgüsü bu iki karakteri kaçınılmaz bir team-up olmaya zoralayacak gibi.
Hatta belki bir ihtimal belki Abby’nin de tıpkı Ellie gibi bağışıklık sahibi olduğunu öğrenebiliriz… Düşük bir ihtimal olsa da bu sayede zinciri mühürleyebilirler.
Şöyle düşünün; Abby’nin babası kızının bir şekilde bağışıklık sahibi olduğunu biliyordu. Ancak Abby dahil bundan kimsenin haberi yoktu. Panzehir geliştirirebilmek adına, doktor kızının canına kıymak istemediği için alternatif bir yol peşindeydi ve çareyi Ellie’de buldu.
Bize gösterilen iyilik timsali bir adamın tüm dünyayı kurtarabilmek için kızını feda etmeye niyeti yoktu. Bu da doktoru Joel’den farksız bir konuma getirecektir. Yani Joel rızası dahi olmayan, ne olduğundan bir haber Ellie’yi kurtarmak için doktoru öldürdü. Fakat doktor da aslında kendi kızını hayatta tutmak ve bir çıkış yolu geliştirmek için Ellie’nin canına kıyacaktı. Doktor ile Marlene arasındaki konuşmayı hatırlayın… “Ameliyat edeceğin kişi ya senin kızın olsaydı” tarzında bir soru yöneltmişti ve doktorun suratı düşmüştü…
Joel, Abby’nin hayatını kurtarsa da Abby, babasının intikamını almak için Joel’i öldürdü. Ellie, Joel’in intikamını almak için Abby’nin peşinden gitse de son anda kendini frenleyebildi ve intikam zincirini kırdı. Ancak her şeyin sorumlusu doktor olursa bence hikâyeye biraz daha hareket gelir ve ikinci oyunun bize anlatmak istediği şeyi; şiddetin daha çok şiddet getirdiğini ve dünyanın siyah-beyazdan ibaret olmadığını, grinin de varlığını tekrardan hatırlatmış olacaklardır.
Tabi bunlar kendi çapımda yaptığım birtakım anlık fikirler. Zorlama mı? Kesinlikle. :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ben de tam tersinin olacağını düşünüyorum nedense. Ortak bir amaç için bence Ellie ve Abby’i bir araya getireceklerdir.
The Last of Us büyümeye devam edecek olan bir evren fakat suyunu çıkarmadan en azından ana hikayeyi üçüncü bölüm ile sonlandırmalı ve adlarına yakışır bir şekilde final vermeliler diye düşünüyorum.
Aynı evrende geçen farklı karakterlerin hikayelerine, Joel ve Tommy’nin geçmişte yaşadıklarına ve Ellie’nin annesi hakkında daha çok şeyler öğrenebileceğimiz yan projelere hayır demem doğrusu. :)
Aynen bende ortak bir amaç buluşacaklardır diyorum hatta sevgi, nefret kavramlarından sonra 3. oyun umut olacakmış gibi geliyor, bir çok kez yazdımda. Yeniden belki bir tedavi için arayışı içine girilecek aynı zamanda tekrardan insanların toplumsal olarak bir şeyleri başardığı bir yapı kurma çabası işlenecek gibi geliyor fakat sonradan acaba bambaşka karakterle anlatılabilir fikri daha ağır bastı çünkü ellie ve amy ile doya doya oynadık, daha çok büyük ne gibi bir farklılık olacak ki gibi geliyor. Tabiki Ellie ve amy olacaktır hikayede kesinlikle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wight Lord -- 6 Nisan 2022; 22:17:16 > -
-
Joe Millertwitter“Wow, didn’t know they actually rendered Tommy in that scene! #TheLastofUsPartll https://t.co/K1vbEYLsW4”https://twitter.com/JoeMiller101/status/1511801048725344256
-
TLOU PART 3
Joel'in ölümü, Dina'nın gidişi sonrası iyice arabeske bağlayan Ellie Tommy'nin ''Kalk la parmaksız, gidek Abby'yi bulup öldürek'' gazı sonrası tekrar birleşip Abby'i ararlar.
Abby'yi bulurlar ama zaten kötürüm olan Tommy Abby'nin yanındaki çinli veletten tek yer ölür.
Ellie de herşeyi kaybetmiş olmanın verdiği amaçsızlıkla ve rahatlıkla ''Başlarım sizin seattle'ınıza da zombinize de ulen'' der ve kendini Abby'e teslim eder. (Abby bu arada köpek gibi kasmış tıbbı bitirmiştir, babasının izinden gidip doktor olmuştur)
Ellie ameliyat masasına uzanır o sırada yine klasik SIE oyunlarında olan 458 dakikalık bir cutscene girer, flashback'ler kıl tüy yünler görürüz ilk iki oyundan.
Abby aşıyı bulur, herkese yapılır (ama üç doz yapılır) Aşı karşıtlarına da vur emri çıkmıştır, Ateş Böcekleri gördüğü yerde kurşuna dizer aşı karşıtlarını.
Sonunda zombicilik biter, insanlık kazanır.
VEEEE CREDITS
(banjolu müzik çalar)
AFTER CREDITS
Joel gözünü bi açar aslında hepsi rüyadır. Zombi salgını olmamıştır, kızı yan odada mışıl mışıl uyumaktadır.
Joel mutfağa gider bi bardak su içer, bir daha bu kadar içersem benim alüminyum der tekrar vurur kafayı yatar.
THE END
METACRITIC 100/100
-
Kendim görsel tasarım uzmanıyım. Yıllarımı içeriklerin görselliğine ve ayrıntılarına verdim.
Ve hakikatten bu oyundaki işçiliği hiç bir oyunda görmedim. Uncharted'da bile görmedim.
En basitinden bir örnek de ben vereyim.
JOEL ile ELLIE nin geçmişe dönüp JOEL'in yaptığı doğum günü sürprizini hatırlıyorsunuzdur.
Hani önce dinazor müzesine gittikleri, sonrasında da uzay müzesine gittikleri bölüm.
Hatırlarsınız, JOEL uzay mekiğine bindiklerinde ELLIE daha gerçekçi hissetsin diye APOLLO 13 ün ses kayıtlarının olduğu bir kasedi çıkartıp ELLIE ye veriyor.
O da walkmanine takıp gözlerini kapatarak kendini gerçekten mekikle aya gidiyormuş gibi hissediyor.
O bölümün en başında oyunu durdurup fotoğraf modunda JOEL'in tshirtünün göğüs cebine yaklaşırsanız o kasedin başından beri cebinde olduğunu görürsünüz.
İsteseler çizmezler. İsteseler bu gibi ayrıntıları başından beri oraya koymazlar. Çantadan çıkarttı verdi gibi algılar geçersin.
Ama adamlar ilmik ilmik dokumuşlar oyunu. Daha niceleri var bu oyunda.
Gerçekten helal olsun.
-
Tebrikler kardeşim. Seni bu muhteşem kurgun ile XBOX EXCLUSIVE OYUNLARI SENARYOLAR CEO'LUĞU ile mükafatlandırıyoruz.
Memlekete hayırlı uğurlu olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KUMANDANASKER -- 7 Nisan 2022; 14:45:12 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X