2 yıl önce yazdığım yazı. Fikirlerim hala daha aynı bu oyunla ilgili. Umarım üçüncü oyunun senarist koltuğunda(tabi gelirse) bu aptal Uckmann şebeği oturmaz. O kadar insanın emeğine yazık gerçekten Naughty Dog'taki ya. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 11 Şubat 2022; 1:52:54 > |
THE LAST OF US: PART II | ANA KONU | TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK ÖDÜL ALAN OYUNU (1238. sayfa)
-
-
Ellie'nin hayatta hep doğru kararlar veren, hiç bir hatası olmayan, üstün bir karakter olduğu izlenimine nereden kapıldın ki ilk oyunda? Neden bu oyunda hep doğru şeyler yapmasını bekledin? Karakter öyle mi tanıtılmıştı? 19 yaşında bir ergen, intikam duygusu ile ve biraz da çocukça bir hırsla, bu yola girdi. Verdiği bazı kararlar yanlıştı. En sonunda verdiği karar ise bence doğruydu. Öncekileri neden öldürdü dersen, onlar da yanlış kararlardı işte. Belki yaptığı hatayı son noktada anladı. Ki zaten genelde öyle olur. Sen hatalar yapan, bedelini ödeyen, bazen sevdiklerine ödeten, doğru yolu bulan ama geciktiği için çok şey kaybeden, kusurlu ve gri bir karakteri oynadın bu oyunda. Bence senaryo harikaydı. LGBT ile ilgili yaptığın yoruma da hiç cevap vermeyeceğim, o önceki yüzyılın konusu. Biz geçtik oraları.
-
Adam döktürmüş herşeyi anlatmış
Yok lgtb yok o bu şu
Alt tarafı oyun ve oyunda kıyamet sonrası olayları anlatıyor
O dönemde insanların tek derdi hayatta kalmak aç kalmamak
Neil derdi ise Tevrat dan. Bir şeyler koyalım Yahudiler masum du ayağı
Sonrasında derdimiz intikam kötü
En saçma sahnesi abby dina vurmuyor hamile diye
Elli sağolsun abby arkadaşı hamile olanı tak diye indiriyor
Sormadan. Etmeden. Kimsin bilader demeden
Sonra aaa bej ne yaptım ki
Omo. Onlor jool oldordo
Final de ise intikam kötü
Sabaha kadar sağ bırakmam ben eli normalde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ellie o kadının hamile olduğunu bilmeden vuruyor 🤦🏻♂️
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Haydaaa bir girdim sayfaya konu nerelere gelmiş.
JOEL bunları görse yemin ederim bir kere daha ölürdü acından.
Yahu bırakın mitolojiyi, İslamı, eşcinselliği, onu bunu.
Seven oynasın, sevmeye oynamasın arkadaşlar.
Öğrendiğiniz, benimsediğiniz, terbiyesini aldığınız manevi değerleri başkasına karşı savunmayı, empoze etmeyi bırakın.
Tartışmaktan, kırıcı olmaktan, ayrıştırıcı olmaktan başka hiç bir yere varamazsınız.
Bu dünyada görüp görebileceğin tüm farklı türlerin, farklı inançların, farklı yaşama şekillerinin kısacası herkesin yaşama hakkı var.
Bu farklılıklar zaten yaradılışın bir parçasıdır.
Tanrıya, dinlere, sistemlere inanırsın inanmazsın. Ama kabul etmek gerekir ki bugün dünya üzerinde gördüğün her şey, bundan binlerce yıl önce de vardı, her zaman da var olacaktır.
Alıngan olmayı bırakmalı, anlayışlı ve saygılı olmayı fazlaca öğrenmeliyiz.
Saldırmayı bırakın arkadaşlar. Gönülden söylüyorum bırakın artık bu işleri.
Birisi kalkıp kendi değerleri, kendi seçimleri, kendi inançları ile size saldırmıyorsa, size aşırı rahatsızlık vermiyorsa uzatmayın konuyu, yormayın kendinizi. Bırakın enerjisini boşaltsın gitsin.
Senin inandığın şey sende ne kadar güçlüyse, onun da savunduğu şey onda o kadar güçlü çünkü. Herkes kılıç çekerse konu uzadıkça uzuyor. Zaten %99 değişen bir şey de olmuyor.
Biri maymunda evrildik diyor.
Diğeri Adem ile Havva'nın çocukları eşleşe eşleşe geldik diyor.
Yani tüm evrilmeler, mutant gibi dönüşmeler, kardeş kardeşe eşleşmeler beyinlerinize normal geliyor da, bugün içinde bulunduğumuz farklı değerlerimiz mi birbirimize mide bulandırıcı ve kabullenilemez geliyor?
En büyük yobazlık savunduğun değerleri ve yaşadığın hayatın dışını görememek ve başkalarını da bu dar çapınla boğmak değil midir zaten?
İşte bu ülkenin de en büyük problemi bu zaten. Saygılı olamadığımız için yobazız. Her konuda.
Şurada babamızın malı olmayan PS ve XBOX ı savunurken bile yobazız. Utanmasak birbirimizi öldüreceğiz. Yazık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KUMANDANASKER -- 11 Şubat 2022; 9:58:25 >
-
LGBT umrumda değil diyorum bana ne cevap vereceksin ki? Triplere giriyorsun bir de. Banane kim kimle sevişiyorsa. İsterlerse eşek ile, damacana ile sevişsinler banane. Beni bağlamıyor bu konu. Meselenin LGBT ile alakası yok. Ben diyorum ki adamlar propaganda yapıyorlar sen diyorsun ki yüzyılın konusu. E kardeşim ülkemizin doğusundaki terör olayları da 40 yıllık mesela. Bugün çıksa bir firma sequel bir oyun yapsa ve ilk oyunda hiç yer vermediği halde her yerinden pkk bayrakları fışkıran bir oyun yapsa ve oyuncuya artık ilk oyundaki sevdiğiniz karakter yok bu oyunda bu pkk'lı karakter ile oynayacaksın dese ne dersin acaba? Mutlu mu olursun? Sonuçta 40 yıllık mesele yani değil mi? Ne var ki yapılsın oyunu. Oynamak ister miydin bu oyunu? İstemezdin çünkü, bu bariz, apaçık bir propaganda. Herkes bu durumdan daha oyun çıkmadan farkında olurdu belki ve almazlardı oyununu belki ama sonra sen çıkıp bir de bu oyun için yalan yanlış gösterimler, fragmanlar yapacaksın. Yalan reklamlar olacak falan oyunun tanıtımlarında. Ne düşünürdün bu oyunu para verip aldığında? Propagandalardan iğreniyoruz hocam biz. Alakasız ürünlerde alakasız propagandaları görmekten literal bir anlamda tiksiniyoruz. Yap bir LGBT oyunu milleti doya doya seviştir. Emin ol herkes mutlu ayrılır. Bile isteye oyuncuları rahatsız etmek amaçlanmış bu oyunda ve gayet de başarılı oldu bak. Muhteşem bir başarı. Bravo. Alkıışş...
Valla Arthur Morgan da gri bir karakter, Geralt Of Rivia'da gri bir karakter hatta son God Of War oyunundaki Kratos bile gri bir karakter. Mesele karakterin gri olması falan değil. Bu karakterler de yanlış kararlar verdiler, bu karakterler de hatalı ve kusurlu karakterler ama nedense herkes çok seviyor bu karakterleri. Sorunu karakterlerde değil oyunun hikâyesini anlatım tarzında ve amaçladıkları kurguyu ne kadar başardıklarında aramalıyız. İlk üç God Of War oyununda intikaaaaaam diye çıldıran Kratos'u oyun camiasının neredeyse tamamı çok seviyor. Peki neden? Çünkü, Kratos intikam almakta haklı da o yüzden. Çünkü, intikam Kratos'un en büyük hakkı. Bizde üç oyun boyunca seve seve ona yardımcı olduk oyuncular olarak. Hem de çok sevdik kendisini. Çünkü bu dünyada karısı ve evladının öldürülmesine sebep olanlardan intikam almamayı tercih edecek insan biraz zor bulursun dostum. Arthur Morgan'da kendisine acı çektirenlerden intikam alamadı. Yok yere öldü ama biz onu çok seviyoruz. Gay olsaydı da çok severdik. Emin ol. Çünkü, hikâyenin kurgusu, anlatmaya çalıştıkları ve karakterin kendisi çok empati kurulası. Daha insan gibi davranıyor. Daha doğal. Arthur Morgan'ın kararlarını herkes rahatlıkla anlayabiliyor ve oyuncuların pek çoğu kendini Morgan'ın yerine rahatlıkla koyabiliyor ve yavaş yavaş ölürken herkes Arthur Morgan'ın ölümünün üzüntüsünü yüreğinde yaşayabiliyor. Neden peki? Çünkü, karakter yaptıklarıyla, yapamadıklarıyla, duygularıyla, hissettikleriyle hatta her şeyiyle çok doğal bir karakter. Hiçbir şekilde yapmacıklık yok Morgan'ın üzerinde. Bu yüzden herkes çok seviyor Arthur Morgan'ı. Bir kanun kaçağı, büyük bir suçlu olmasına rağmen üstelik. Dünyadaki hiçbir oyuncu(buna sende dahilsin) Ellie ile empati kuramıyorlar çünkü, hikâyenin anlatım tarzı, kuruluş şekli tamamen saçmalıktan ibaret. Herkesi işkence ede ede öldür ama asıl suçluya gelince vicdana gel. Hadi lan. Bu karakterle kim neden empati kursun ki? İğrenç bir karakter portresine sahip Ellie. İnsanlar ilk oyunu ve Joel'i neden çok seviyorlar biliyor musun? Herkes Joel ile rahatlıkla empati kurabiliyor çünkü. Evladını kaybetmiş bir babanın acısını ve evladının yerine koyduğu bir çocugun üzerine titmesini herkes yüreğinin en derininde hissedebiliyor çünkü. Abby veya Ellie'de aynı empati duygusunu sence neden hissedemedi oyuncular? Karakterlerin cinsel tercihinden dolayı mı yani? Tabikide hayır. Neil Druckmann gibi ucuzlaşmayın artık siz de. Bu karakterler sevilesi değiller. Bu kadar basit. Yaptıkları her tercih, her hareket koca bir fiyasko bu karakterlerin. İnsanların Life İs Strange'i asla eleştirmezken TLOU 2'yi deliler gibi eleştirmesinin altında yatan nedenleri daha iyi tahlil etmenizi tavsiye ederim. LGBT falan değil mesele.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 11 Şubat 2022; 9:23:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Benim ağzımdan eşcinsellik ile ilgili bir laf çıkmıyor. Ancak bu konu üzerinden linç ediyorlar. Komedi ülkesi yemin ediyorum. Eşcinsellik umrumda bile değil. Bu oyunda herhangi bir karakter ile empati kurabilen insan yoktur diye düşünüyorum. O kadar sığ içi boş konuşmalar var ki çok amatör. İntikam diye sonuna kadar oynatıyor ama sonunda intikam olmuyor.
Alışkanlıktan olsa gerek, sürekli ''herkes'' zamirini kullanıyorsun ama, öyle bir durum yok. herkes nefret etmiyor. Ben Ellie ile empati kurabiliyorum. Ki kurmam da gerekmez aslında. En sonda vicdana falan da gelmiyor. Ölmekten beter olmuş kızın üzerine saldırıyor, baygın çocuğun boynuna bıçak dayıyor, ne vicdanı? Öldürmekten vazgeçmesinin sebebi ona acıması falan değil. Pek iyi analiz edememişsin sanırım. Bana göre Ellie'nin verdiği en yanlış karar, Abby'nin durumunu gördükten sonra bile onu öldürmeye çalışmasıydı. Ellie'ye iğrenç vs gibi abartılı kelimeler kullanarak, fikrini daha da pekiştirmek istiyorsun anlıyorum da, intikam istemesi haksız mıydı? O insanları öldürdüğü için mi iğrenç? Filmlerin dizilerin oyunların ana karakterlerini sevmek zorunda değiliz, bu amaçla yazılmıyor senaryolar. Herkesin seveceği karakter yapmak en kolayı. Senaristlerin böyle bir kaygı taşıdığını düşünmüyorum. O klişeler bitti artık.
Şunu da unutmamak lazım, Ellie kimseyi durup dururken öldürmedi. Hep ilk saldıran onlar oldu. PS Vita oynayan kıza sadece Nora'nın yerini sordu, kız hamle yapıp Ellie'ye saldırınca öldürmek zorunda kaldı. Hatta kendisi de ''aptal'' dedi orada. Neden böyle bi aptallık yaptın dercesine. Nora'ya da Abby'i sordu, Nora kendisi kaçtı ve zaten enfekte oldu. Ölecekti. Jordan Ellie'yi tutsak etmişti, sandalyeye bağlamıştı ve gözlerinin önünde Dina'yı boğuyordu. Orada da başka çaresi kalmadı. Owen ve Mel'i de öldürme niyeti yoktu, sadece Abby'nin yerini sordu, ilk hamle yine onlardan geldi. Hatta Mel'in hamile olduğunu da farkedince bunun şokunu yaşadı. Kısacası Hiçbiri ''infaz'' şeklinde olmadı. Öyle bir karakter değil çünkü Ellie.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thriller89 -- 11 Şubat 2022; 13:40:37 >
-
Konu intikam değil ki, bu sadece ilizyon, oyunun ana teması Ellie'nin pişmanlığı. Naughty Dog gibi bir firmanın sırf "İntikam kötü bir şeydir" dedirtmek için bu kadar saçmalamış olduklarını nasıl düşünüyorsunuz anlamak mümkün değil.
Mesele finalse, mutlu son ise, Neil Druckmann gayet başarılı bir şekilde Uncharted 4'te gerçekleştirdi bunu, Part II'de ise durumlar çok daha farklı ve komplike düzeyde, her insan tak diye anlayıp yorumlayamaz, ben oyunu 250 saatten fazla oynadım, her bir sahnede, her bir replikte oyuncuyu sonraki sahneye hazırlayan bir kurgu olduğunu söyleyebilirim, Last of Us serisi dünyanın en iç burkan, en güzel oyun serilerinde şahsımca zirveye oynar, biri olmadan diğeri olmaz, iki oyunda birbirleriyle muazzam bir şekilde bağlantılı ve sadık.
Bir de bazıları gerçek Last of Us severler Part II'yi sevmez diyorlar, sevmemeliler diyorlar, kendilerinin Part II'yi sevmeme nedenlerini buna bağlıyorlar, alakası yok, sevmesem ben sevmezdim diyorum başka da bir şey demiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 11 Şubat 2022; 14:55:8 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
arkadaşlar last of us remake ile ilgili duyum vs yok mu hiç … ne zaman gösterirler acaba
Horizon ve GT 7 çıkıp ortalık durulunca nisan gibi yeni oyunları tanıtmaya başlarlar sanırım.
-
Arkadaşlar selamlar, ilk oyun olan Last of Us remastered kurdum oynamaya başladım fakat bir sıkıntım var. Oyunun diyalog olan karşılıklı konuşma sahnelerinde ses çok ama çok az geliyor sadece 1-2 sahnede net olarak geldi onun dışında sanki kuyunun dibinde konuşuyor karakterler birbirleriyle. Cutscenelerde böyle genellikle bunun bir çözümü var mıdır ?
hocam ayarlardan bi bak belki ses ayarında kısıktır yoksa öyle bi sorun olmaması lazım
Abby ve Ellie ile empati kuramayan varsa sorunu kendinde arasın bence.
-
Malesef öyle bir ayar yok ben de çok şaşırdım
Hocam bu sorun genelde ses çıkış ayarları ile ilgilidir. TV'nizin ve konsolunuzun ses çıkış ayarlarını kontrol etmenizde fayda var. Aynı sorun Ghost of Tsushima'da başıma gelmişti. Ses çıkış ayarlarını doğrusal pcm şeklinde değiştirince düzelmişti.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İlk oyunu bitirip peşine hemen ikinci kısıma geçtim.
İlk oyunda kıyamet sonrası o ortam, muhteşem şekilde yansıtılmıştı hayran kalarak bitirdim. Su gibiydi resmen.
İkinci oyun playstation tarihinin en iyi oyunu olacakken, zorla sıkıştırılan eşcinsellik propagandaları, gereksiz uzatılan kan davası, bir türlü alınamayan öcler yüzünden çok çok değer kaybetmiş.
Oyun dünyasında gördüğüm en iyi animasyon ve detay seviyesi bu oyunda idi. Senaryosu, hikaye işleme şeklinde 10/10'luk bir oyunu almış 6/10'a çekmiş, yazık olmuş.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eleştirmekten korkmayın derim!
Empati ile ilgili konu göreceli olduğu için bi şey diyemiyorum ama şu yorum komik olmuş: "İntikam diye sonuna kadar oynatıyor ama sonunda intikam olmuyor."
Zaten oyunun ana fikri, verdiği mesaj olmasın o? :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X