Ya benim ilk yorumumu oku mesela ben öyle düşüncelerimi yazdım geçtim, 2-3 tane Mabel Matiz çıktı onlar konuyu büyütüyor, uzatıyor. Ben oyun hakkında ilk ne dediysem o < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
THE LAST OF US: PART II | ANA KONU | TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK ÖDÜL ALAN OYUNU (1237. sayfa)
-
-
Oyunun esas anlatmak istediğinde çok bir şey yok ki mesaj verme üstüne kurulu bir senaryosu var sunumu iyi yapıyor o kadar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Esas anlatma dan kastım sadece o değil. "esas anlatmak istediğini, diğer yaşananları konuşmak, tartışmak, eleştirmek yerine" diye belirttim yani oyunun senaryosu olur, mekanikleri olur vs aklına ne geliyorsa bunları konuşmak yerine sürekli eşcinsellik konuşuluyor.
Oyunu gömmek isteyen oyun hakkında konuşmuyor. Ya eşcinsellik var diyor, Yada malum olaya kızıyor.
En nihayetinde kıyamet sonrası-zombi oyunu, ilk defa yapılan bir şey değil. Önemli olan kurgusu, neyi nasıl anlattığı, ara sahneleri, karakterleri, replikleri, oyunculuk kalitesi vs gider.
Ve gene en nihayetinde bu oyun efsane mi? efsane. En çok ödül alan oyun mu? evet en çok ödül alan oyun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SOLID SNAKE -- 10 Şubat 2022; 16:57:9 > -
Anladım hocam ama onlarda konuşuldu geri sayfalarda bu tartışmalar hep oluyor önüne geçilmiyor maalesef.
Malesef ki öyle hocam. Baktım konu gene cevaplananlarda yukarı çıkmış, girip bakayım haber fln mı var multiplayer dan diye, gene aynı mevzu tartışması.
-
Geleneksel eşcinsel muhabbeti açıldı demek gene ! oyunu gömmek isteyenlerin sığındığı liman.
Eşcinselliği savunan arkadaşlara şu yorumu hatırlatırım.
https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=133326937
Haddinizi bilin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İnsan tarihi 3 milyon yıl önceye dayanıyor, modern insan bile 300 bin yıllık geçmişe sahip. Bunlar fosilleri bulunmuş, bilimsel olarak kanıtlanmış bilgiler. Sen ise 1500 yıllık bir geçmiş olan, onlarca inanıştan sadece bir tanesi ile genelliyorsun. Böyle bir hakka sahip değilsin, neye inanmak istersen inan herkes özgür ama herkesin bir hayatı, tercihleri var. Senin tercihlerine uymuyor diye başkasının hayatına laf etmek kimsenin haddi değil.
Koca oyunun 2 dakikasını dahi almayan bir sahne için, ki ilk oyundan karakterin biliyoruz böyle bir tercihi olduğunu; ancak bunu bile bile, üstelik +18 ibaresi olan bir oyunu hala eşimle, çocuğumla oynamıyorum diye kafa ütüleyen insanlar var, gidin aynı zihniyete sahip kişilerle az ötede oynayın.
-
Playstation forumunda nereye düştük böyle biz ya
Yıllardır burdayım böyle iş görmedim..
Bütün mabel matiz ruhlu varlıklar beni bloklayın baştan, konuyu takipten çıkıyorum alıntı falan yapmayın harbi ağır küfür ederim
Ya ne kafa ütülediniz arkadaş. Oyunun hikayesi, teması sizi açmadıysa oynamayın. En büyük protesto almayıp yok saymak olur.
İllaha oynuyorsanız da düşüncenizi belirtin ama bu oyun çöp, bu kesin evrensel bir gerçektir temalı narsist kişilik bozukluğu emareleri içeren ifadeler görmekten bıktık.
Oyun çıkalı 2 yıl olacak hala aynı goygoy. Oyunu beğenmemek, hikayesini beğenmemek en doğal hakkınız. Eşcinsel bireyleri sevmemek, bunun propagandasını sevmemek de hakkınız istiyorsanız sevin istiyorsanız sevmeyin. Ancak düşüncelerinizi başkalarına evrensel doğru ya da gerçek gibi dayatmayı kesin. Burası bir forum, herkes düşüncesini belirtmekte özgür. Başkası sizin düşüncenize saygı duymak zorunda, aynısını siz de karşımızdakine yapmak zorundasınız. Bunu yapmıyorsanız temeli karşılıklı saygı esasına dayalı düşünce paylaşımı amacı güden foruma yazmayın abi. Her hafta aynı goygoy bıkmadınız hâlâ. Tek tek mi gönderiyorlar sizi anlamadım ki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kataaay -- 10 Şubat 2022; 18:21:38 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ödülü her türlü hak eden bir oyun bence
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İslam onlarca inanış ile aynı kefeye konulamaz, 1500 yıl önce ortaya çıkmış bir din dediğin İslam bilimsel gerçekleri de önceden bildirmiştir, konu eşcinsellik iken ne ara İslam'a laf uzatmaya geldi.
Hayvanlarda eşcinsellik var demişsin bir de, biz hayvan değiliz, İnsan hayvana bakarak hareket edemez, hayvanlar İslam'a göre herhangi bir ödül veya ceza almayacak zaten, Cennet veya Cehennem'e girmeyecekler, kıyamet günü geldiğinde yok olacaklar, genelleme yapmıyorum bak, İslam'a göre diyorum dostum, sende bu sözlerle Kuran'da bir şeylerin ters gittiğini, aslında evrenin, dünyanın ve tüm canlıların yaratılışında bir "bug" bulmuş gibi yazıyorsun, hayvanların iradesi, gücü ile bizimkiler bir değil, Kuran'a göre en değerli varlık İnsandır, Allah'ta eşcinselliği İnsanlara yasaklamıştır, hayvanlara yasakladım diye bir ayet yok, hayvanlar bu tutumlarından sorumlu da değiller.
Kim neye inanıyorsa veya inanmıyorsa benim saygım sonsuz, ama sen karşındaki insana herkes özgürdür kimse kimseye karışamaz derken, diğer yandan da İslam inancına alttan alttan laf çakıyorsun. Oyun konusunda tartışılan şeylere bak :)
İyi forumlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Arkadaşlar selamlar, ilk oyun olan Last of Us remastered kurdum oynamaya başladım fakat bir sıkıntım var. Oyunun diyalog olan karşılıklı konuşma sahnelerinde ses çok ama çok az geliyor sadece 1-2 sahnede net olarak geldi onun dışında sanki kuyunun dibinde konuşuyor karakterler birbirleriyle. Cutscenelerde böyle genellikle bunun bir çözümü var mıdır ?
Benim herhangi bir din ile bir alıp veremediğim yok, toptan din kavramına karşıyım hangisini olursa olsun. Ancak buşekilde genelleme yapamazsın, sana göre aynı kefede değil ama bir başkasının da umurunda değil. Anlaşılması gereken şey bu, benim dindar arkadaşım da var, gay de ikisinden de bir kötülük görmedim. Çünkü herkesin tercihine, düşüncesine saygılıyım. Bazı insanlar gibi nefret kusulmasını doğru bulmuyorum. İki yıldır şu oyunun konusunda aynı muhabbetler dönüp duruyor, o kadar aykırı ise bu oyunun teması, anlattığı, gösterdiği oynamayın bir zahmet, kimse zorla oynattırmıyor para verip siz kendiniz oynuyorsunuz, hakikaten usandım.
-
Oyunda insanların kafasına balta vur, pompalıyla sık, bağırsaklarını deş, boğazını kes sıkıntı yok iki tane kadın birbiriyle öpüşünce rahatsız oluyorum. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu yahu.
İnsanları sevginin korkuttuğu bir dünyada yaşıyoruz...
-
İstiyosunuzki her şeyi beğenelim. Kötüye kötü diyorum benim düşencem.
Tartışmalar bir kenara iki oyunun tadı hala damağımda hele hele ikinci oyun...
Olayın iki kadının öpüşmesiyle alakası yok. Demagoji yapmayın. Rezalet bir propaganda oyunu TLOU Part 2. Dediğiniz gibi oyunda kafa baltala, pompalıyla beyin patlat hatta bunu oyundaki binlerce masum, suçsuz insana ve köpeğe yap ama oyunun sonunda intikam kötüdür ühühü propagandası yap ve herkesin öldürmek istediği, yaptıklarının bedelini ödemesi gereken bir karakteri öylece bırak. E madem intikam kötü neden o noktaya gelene kadar yüzlerce masum insanı öldürdük. Nedeeeen? Onlar insan değil miydi? İntikam madem kötü bir şey neden bir tabur insan öldürdük lan o zaman? Hem de işkence ede ede. Bu nasıl bir hikâye yazımı. Bu nasıl amatör bir senaryo. Bu nasıl bir bayağılık. Böyle bir hikâyeye bir taraflarıyla gülmeyecek çok az insan var bu dünyada ki zaten tepkilere bakarsanız baya baya bir taraflarıyla güldü insanlar ama ilk oyunun muhteşem hikayesine olan ihanete de bir o kadar öfkelendi tüm bu insanlar aynı zamanda.
He ayrıca oyunun alakalı alakasız her yerine eşcinsel, trans karakterler falan eklemek baya baya bir propaganda. Tamam eyvallah koy lezbiyen karakter, koy gay karakter, koy kendini erkek hisseden kız çocuk karakter ya da tam tersini koy ama eşeğin kulağına da su kaçırmamak lazım yani. Her yerde pride bayrağı var lan oyunda. Ben 60 dolar para döktüğüm bir üründe bir gram dahi umrumda olmayan insanların propagandalarını görmek istemiyorum. Banane lan kim kimle sevişiyorsa. Niye bu kadar gözümüzü sokuyorsun? Basbaya propaganda bu ve hak falan savunmuyor tamamen insanlarda bu durumdaki kişilere karşı daha fazla antipati kazandırıyor. Her şeyiyle tam bir saçmalık. İlk oyun bir başyapıt ama ikinci oyun tam anlamıyla bir rezalet. Bomboş bir propaganda ürünü ve emin olun Sonyboylar dışında kimsenin umrunda olan bir oyun değil.
Bak mesela Spiderman Miles Morales'te Black Lives Matter duvar yazısı vardı. Hiç tepki çekti mi? Çekmedi çünkü, o duvar yazısı propaganda gibi hissettirmedi insanlara. Tamamen iyi niyetle, yaşanmış kötü bir olaya dikkat çekmek için konuldu o ve bunu bize hissettirdi. Bu oyunda yürüdüğümüz asfaltta bile LGBT bayrağı var oğlum puahahahahaha. Anladık lan tamam. Oyun mu yapıyorsun LGBT hakları savunma demosu mu? Tamam yazık eşcinsellere. Toplumda yer edinsinler tamam. Azınlıkları ezmeyelim tamam lan ama bunun TLOU lore'u ile alakası ne? Kıyametin eşiğine gelmiş bir dünyada, açlıktan kırılan, virüs yüzünden zombileşen insanlar varken milletin kimle seviştiğinin, ne gibi hissettiğinin ne önemi var ve bunu neden dikte eder gibi insanların gözüne sokuyorsun? Nedir amaç? Ne alakası var TLOU ile lan bunların. Yokolan, sefalet içinde yaşayan insanlarla dolu bir dünyanın her yerinde LGBT bayrakları var ya ahahahah. Her kuşu öptük bir eşcinseller kaldı o dünyada öpülmedik ahahaha. :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 10 Şubat 2022; 22:56:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Siz sinirlenmek keyif almamak için yer arıyorsunuz bence. DLC'de karakterin ne olduğu belli. O da bunun hayatı işte sen nasıl hetero isen o da homoseksüel bir karakter ötesi yok. Kendi ilişki tercihi, bitti.
Şunu şunu yaptı da sonda şunu yaptı olaylarına da katılmıyorum. İnsanoğlu robot mu sabit bir denklem mi? Oyunların klasik klişelerine alıştık diye belli bir kahramanın öyküsü çizelgesinde gitmek zorunda mı? Her şeyin bu kadar deterministik farz edilmesini de ben anlamıyorum. İnanılmaz yoğun psikoloji içerisinde PTSD ile yol kat eden bir karakter bir anda buna karar veriyor işte. İster bıkkınlık ister ani bir aydınlanma ister kendini sorguladığı bir an olsun. Çünkü insan.
Oyunun herhangi bir yerinde yazı çıkıyor da ben mi fark etmedim, Naughty Dog yazısından önce ''intikam çok kötü bir şeydir biz de size bunun oyununu yaptık'' mı diyor?
En nihayetinde ben şunu söyleyeyim, bu oyun konusu üzerinden böylesine büyük tartışma yaratabildiği için zaten büyük oyundur.
-
İlk oyun büyük olduğu için bu kadar tartışma oldu. İlk oyun olmasaydı kimsenin umrunda dahi olmazdı bu oyun. Bunun bence sizde farkındasınız. Sıradan bir PS exclusive denilip kenara atılırdı. Ne bir tantana olurdu ne de bir tartışma. Hayatın pamuk ipliğine bağlı olduğu bir evrendeki hikâyede, kimin kiminle sevişmek istediği, kimin ne gibi cinsel zevkleri olduğu emin olun kimsenin umrunda dahi değil. Hiçbir oyuncu bu oyuna bunun için para vermedi. Hiç kimsenin umrunda değil bu mevzular. Kimsenin umrunda dahi olmayan bu mevzuları, bu kadar göze sokarcasına, bastıra bastıra kullanmak çok irrite edici. Çok ucuz. İlk oyunda herkes Ellie'nin lezbiyen olduğunu biliyordu zaten. Sizce neden bu oyunda bu kadar delirdi insanlar? Bunun sizce oyundaki karakterlerin cinsel tercihleriyle bir alakası var mı yani? İsterse zoofili olsun Ellie. Kimsenin umrunda değil bunlar dediğim gibi. Sıkıntı şu ki bunlar çok ucuz bir şekilde, resmen propaganda yaparcasına oyuncuya sunulan sahneler. Olay çok basit dostum. Kimse kimsenin ucuz propagandalarını çekmek zorunda değil. Hele hele para verip alınan bir üründe bu ucuzlukların dayatılmasını görmek zorunda olmak hiç ama hiç değil. Tartışmayı sündürmeye, alakasız noktalara çekmeye, eleştiren insanlara karşı çeşitli yaftalarda bulunmaya istediğiniz kadar devam edebilirsiniz. Gerçekler bariz bir şekilde ortada. İntikam mevzusuna hiç girmek bile istemiyorum. Oyun başından sonuna kadar her bir sahnesi, her bir sekansı ile hikâye kurgusunu intikam teması üzerine kuruyor. Ana fikir intikam duygusunun bir domino etkisine sahip olmasıyla alakalı. Başı, ortası, sonu tamamen bunun üzerine kurulu oyunun. Karakterleri bir tarafta masum gösterip öbür tarafta işkencelerle öldürtmek dahi bu kafayla koyulmuş senaryoya. Onca masumu öldürdükten sonra da tüm bunlara sebep olan karakteri bırakıyor ana karakter. Bravo yani. Ne kadar da dahice. 200+1 yapacaktı sadece hepi topu. Vaooooov. Bu oyun bir film olsaydı kesin Oscar alırdı ama hakkını yemeyeyim şimdi hahah.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 11 Şubat 2022; 1:28:23 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X