< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
THE LAST OF US: PART II | ANA KONU | TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK ÖDÜL ALAN OYUNU (1243. sayfa)
-
-
crysis 3 de dublaj güzeldi mesela ama lou gibi oyunlarda mutlaka altyazılı tercih edilmeli
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Belki oynayan kişinin İngilizcesi diyalogları yeterince anlamak icin yeterli değildir; alt yazı ile oynayıp sağı solu yeterince izleyemiyor, detayları inceleyemiyordur ?? Dublaj ile oynayıp örneğini vermiş olduğum bu kısımlara kendisini daha fazla ve daha kolay bırakabiliyordur ve belki bu şekilde keyif alıyordur ?
Olamaz mı ?
Herkes aynı şeyleri aramıyor, aynı şeylere takılmıyor sonuçta. Üstelik 9 defa oynadığınızdan bahsetmişsiniz ki, elbette bu durumda orjinal ve dublaj arasındaki fark kulağı tırmalayacaktır. Ancak yeni oynayan bir kişi için… ?
Sonuç olarak dublaj ile oynamakta bir ABSÜRTLÜK olmasa gerek diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 5 Mayıs 2022; 15:53:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende bundan bahsediyorum işte, oyundaki görsel detayları hikayenin anlatımından önde tutanlar zaten Last of Us'ı ibranice dublajla da oynayabilir, onlara bir sözüm yok, ben gerçek Last of Us severlere tavsiye de bulundum.
Oyunun evrenine saygı duyan, seven, hayran kalan birisi için, Joel'in, Ellie'nin vs. türkçe konuşması, anlık görsel detayları kaçırmaktan çok daha kötüdür.
Kaldı ki ben asla dublaj oynanmaz demiyorum, sadece bu dublaj deneyiminin sonraki oynayışlara bırakılması gerektiğini savunuyorum, bunu da yine Last of Us serisini önemseyen oyunculara diyorum. Dediğim gibi diğer grup istediği şekilde oynasın oyunu. Kimse ne yapması gerektiğini bana soracak değil, ben kendi fikrimi, kendi tavsiyemi paylaşıyorum. Oyunu, karakterleri, evreni sevdiğini iddia eden birisinin Part II'yi "ilk deneyimlemesinde" dublajla oynaması benim için ABSÜRT.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
“Oyunun evrenine saygı duyan” mı ? Ne insanlar var :))
Bence siz düşünce paylaşmanın ötesinde, sanki düşüncenizi abartarak yaşamayı tercih diyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 5 Mayıs 2022; 16:19:20 >
"Ne insanlar var" mı?
Söylediğim şey gayet basit, Last of Us'ın ruhunu bozan bir içeriği desteklemiyorum, Last of Us'ı seven insanlara da dublaj tavsiye etmiyorum, bu abartı değil, olması gereken. Satın aldığım bir içeriğin orijinal yapısını neden bozayım? Dublaj, oyunu hiç oynayamayacak, anlayamayacak kadar alt yazı okuyamayan veya alt yazı okumaktan nefret eden, çok yorulan, bunu bir yük olarak gören insanlarda oyunu oynasın diye, o ülkenin pazarlamasında kullanılan, ticari kaygılarla sunulan bir hizmettir.
Harbiden ne insanlar var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Oyunlar da Türkçe Dublaj candır, benim için Nathan Drake= Okan Yalıbık, Prophet= Bora Sivri ve Ellie= Nihan Omuz’dur. Ve bu 3 farklı oyunun da Dublajları harikadır.
Bir de PS3’e çıkan Puppeteer’ın Türkçe dublajı var ki anlatılmaz yaşanır..
-
hocam nitrolu arabaya biniyorsun, kendi egzozu yerine biri egzoz sesi yapıyor, olaya böyle bakarsan, mevzu anlaşılır.
ha bi de ingilizce bu, geliştirmiş olursun, günlük hayatta lazım olur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
”Abartı degil; olması gereken” hımmm…
Tamam paşam, şimdi gerekli çalışmaları başlatıyoruz :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 5 Mayıs 2022; 19:56:6 >
Olay tercihtir. Sizin benzetmeniz bence durumu karşılamıyor ama aynı örnek üzerinden gidelim:
Bir kişi ister nitorulu arabaya biner egzoz sesini duymak ister; kimi istemez. Şimdi o kişi çıkıp “arkadaş ben bu sesten hoşlanmıyorum; gel yanıma otur şu sesi çıkar; bu da parası.” Kime ne ? :) Simdi bu arabaya mı saygısızlık ? Bırakın Allah aşkına. Olay tamamen “tercih” . Özetle “isteyen istediği arabaya istediği şekilde biner” Yazılı veya yazılı olmayan bir kural degil bu.
Ayrıca İngilizce - altyazı - dublaj icin kendi adıma konuşmadım. Genel bir yorumda bulundum sadece.
İlk oynanış alt yazı
İkinci oynanış dublaj
-
2 senedir bekliyoruz.çıksın artıkta oynayalım. hala ps5 desteği gelmedi
-
halen multiplayer geleceğine inanan var mı ? adamlar oyuncuları iyi söğüşlediler. önce verileri çaldırdılar her yere spoiler düştü oyun çıkmadan şimdi de multi çıkarmaktan acizler
-
ha bi de o var halen ps5 update yapamadılar ahahahaa
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingofbet -- 11 Mayıs 2022; 0:51:34 > -
gelse de bir fark olmaz adamlar verilmesi gerekeni verdiler çok az çözünürlük artışı ve 60 fps böyle devam eder
beklemeyin boşuna
TLOU P1 oyunu Remake olarak hazırlanıyor ve mekanikleri ile birlikte çizim ve doku kalitesi Part 2 seviyesine çekilecektir.
Kısacası TLOU P1 Remake için yepyeni dinamiklerle 4K / 60fps / RTX şeklinde bir iyileştirme yapılacaktır.
TLOU P2 ise aynı seviyede tutulur, belki adına Remastered denir belki de 1 yama ile güncellenir,
4K / 60fps / RTX şeklinde iyileştirilir.
TLOU P1 Remake ve TLOU P2 (Remastered) birbirine denk sevilerine getirilirken,
TLOU P3 ise gerçek anlamda çıtanın yükseltildiği bir oyun olur ve önceki oyunlara yapılan iyileştirmelerinde üstünde bir görsellik olarak karşımıza gelir.
Ve yine ulan PS5 de grafikler böyle ise PS6 da fotogerçekçi grafikler kesin gelir, kim bilir oyunlar nasıl bir hal alır muhabbetleri başlar.
Böyle bir oyunu, aklımız sağlığımız yerinde iken keyifle oynadığımız için şanslıyız.
Sinema dünyasında ESARATİN BEDELİ ve BABA filmleri nasıl bir etki bıraktı ise TLOU markası da oyun dünyasına böylesine farklı, böylesine üst düzey bir etki yarattı.
-
-
Joel’un malum son sahnesinde dudakları hafif kıpırdıyor. Reddit’de dudaklarını okuyup “Sarah” dediğini söylüyorlar.
Neil gerçekten rahatsız herifin teki
Tam olarak kimdi hatırlamıyorum ama Neil ya da Halley Gross daha önce açıkladı bunu; önce o sahnede Joel'a "Sarah" repliği yazılmış, sonra da bizim anlayacağımız dilden işi "arabeskleştirmemek" için o repliği çıkarmışlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X