Şimdi Ara

The Long Dark (2017) [ANA KONU] #Türkçe (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.595
Cevap
34
Favori
123.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ekşi sözlükteki arkadaşın hikayesini ciddi ciddi takip ediyorum helal olsun diyorum anı anına yaşatıyor resmen :)
  • şu tavşan tuzağını çözemedim bir çözsem çok rahatlıyacam yardım edebilecek var mı ?

14. gündeyim 25 kurşunum ve çok iyi bir tüfegim var zorda kalmadıkça kullanmıyorum. av içinse kurtların geyiği öldürmesini bekliyorum sonra gidip kurdu öldürüyorum pisliğin dibine vurdum anlayacağınız.

camp office binasına stok yaptım 8000 kalorilik yiyecek ve 5 litre su ayrıca her medikal malzemeden de 2 şer tane koydum ısınmak içinse biraz odun.

asıl ev olarak ise önünde mezarlar olan yeri kullanıyorum onu açık ve evden çıkınca karşına kurt gelme olasılığı düşük.

tavşanları çözünce tren yolundan diğer haritaya geçiş yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fth-bsky -- 31 Aralık 2014; 13:14:31 >

• Tüfeğim bozulmak üzere nasıl tamir edebilirim? bunu bulamadım. Yeni başladım ve 4 gündür yaşıyorum :D
    Birde suyum çabuk tükeniyor bunun için ne önerirsiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raistlin2212 -- 1 Ocak 2015; 23:24:13 >
  • Raistlin2212 kullanıcısına yanıt
    beyler bu arada benim tüfeği gören kurt kaçıyor ateş etmeden anlamadım eskiden böyle değildi oyun mu bozuldu ne

@Raistlin2212
    tüfek tamiri için simple tolls haricinde fir firewwood ve scrap metal lazımdı
    su için yemek yapabildiğin yerlerde yap başka türlü zor yolda buldukların yetmez
    bu arada ikisi içinde sana kesinlikle balta lazım
  • Arkadaşlar tavsiye ediyormusunuz oyunu almalımıyım sizce ? Kışın iyi gider
  • Arkadaşlar ben bu oyundan pek zevk alamadım. Yani biraz amaçsız ve boş geldi. Aslında mantığı süper ama sistem pek işlemiyor gibi. Üç günde bu kadar erzak topladım ve evden çıkmadan günlerce yetebilirler bana. E şimdi napıcam ben?

The Long Dark (2017) [ANA KONU] #Türkçe
  • W kullanıcısına yanıt
    5,6 gece yetti diyelim sonra dışarı çıkacaksınız mecburen bu kadar malzeme nedeniyle yakınlarda malzeme kalmadığı için kurtlarla soğukla savaş vereceksiniz rüzgar ve sisten önünüzü göremeyiz yolu kaybediceksiniz.giysileriniz donacak vs vs hikayeni kendiniz yazacaksınız bu tarz oyunlarda ben gece kulakligi takarak oynuyorum.o ambiansi soğuğu iliklerimde hissediyorum.loot yap yan gel yat mantığıyla oynarsanız 5 saatlik oyun ömrü çıkar ortaya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • W kullanıcısına yanıt
    Valla 3 günde silah falan hepsini toplamışsın,ben günlerdir gezdim bırak silahı sadece bir kere bıçak ve balta bulabildim.
  • ya bu oyuna yeni gelen çay özelliğini nasıl kullanacağım çayı nasıl içireceğim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alicemoguz

ya bu oyuna yeni gelen çay özelliğini nasıl kullanacağım çayı nasıl içireceğim?

Ateş yakıp su kaynatacaksın. Sonra çayı demleyeceksin. Hiç mi çay yapmadın?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @psirik çok zekice tavsiyen için teşekkürler.
  • quote:

@psirik çok zekice tavsiyen için teşekkürler.

Bu arada sıcak sıcak iç, sonraya bırakınca soğuyor.
  • ya oyunda sıcak su var mı ki?ben sadece kar ı eritmeyi biliyorum onu eritip çayla mı birleştireyeceğim adam gibi anlatsana :D
    @psirik
  • quote:

ya oyunda sıcak su var mı ki?ben sadece kar ı eritmeyi biliyorum onu eritip çayla mı birleştireyeceğim adam gibi anlatsana :D
    @psirik

Erittiğin suyu kaynatabiliyorsun. Cook, Boil, Melt bu işlerde kullanacakların. Çaya susuz cook deyince pişiriyor mu bilmiyorum. Bende hep su vardı. Susuz denemek lazım.

The Long Dark (2017) [ANA KONU] #TürkçeThe Long Dark (2017) [ANA KONU] #Türkçe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psirik -- 8 Ocak 2015; 13:16:40 >

• @psirik bak isteyince oluyormuş çok teşekkürler.Long Dark oynadığımda elimdeki çayı kullanırım.bu arada oyunda mahzen gibi yerler vardı onları bulamadım kaldırdılar mı bilgin varmı?oyuna 1.haritadan başladım trappers dan tüfek ve erzakları topladım kamp ofisini de lootladım.şimdi küçük balıkçı evleriyle hydra dam kaldı 1.haritadan.sağ kalırsam 2.haritaya doğru gideceğim.
  • quote:

@psirik bak isteyince oluyormuş çok teşekkürler.Long Dark oynadığımda elimdeki çayı kullanırım.bu arada oyunda mahzen gibi yerler vardı onları bulamadım kaldırdılar mı bilgin varmı?oyuna 1.haritadan başladım trappers dan tüfek ve erzakları topladım kamp ofisini de lootladım.şimdi küçük balıkçı evleriyle hydra dam kaldı 1.haritadan.sağ kalırsam 2.haritaya doğru gideceğim.

Ben camp office'i şuanlık merkez haline getirdim. Topladıklarımı orada bıraktım, trapper dan silah aldım ki kurtlar artık saldırmıyor. Tren yolunu takip ettim, baraja oradan da ikinci haritaya gittim, sonra geri döndüm. Güzel keşif yaptım. Ancak aynen ikinci haritaya geçmeden burada ki yiyecekleri bitirmeliyiz. Ama bana bir zaman sonra sıkıcı geliyor. Story gelse daha iyi olacak. Yada şunu co-op yapsalar sanki ne olur. Böyle 3, 4 kişi hayatta kalmaya çalışsak. Ayı, kurt, domuz gibi yabani hayvanlarda olaya karışsa Ayrıca balta bulup şu ağaç kesme olayıda gelmeli. Odun bitince ne halt yiyeceğim ben. Et, su falan bulunurda, odunu ne yapacağız?

• quote:

Orijinalden alıntı: psirik

quote:

@psirik bak isteyince oluyormuş çok teşekkürler.Long Dark oynadığımda elimdeki çayı kullanırım.bu arada oyunda mahzen gibi yerler vardı onları bulamadım kaldırdılar mı bilgin varmı?oyuna 1.haritadan başladım trappers dan tüfek ve erzakları topladım kamp ofisini de lootladım.şimdi küçük balıkçı evleriyle hydra dam kaldı 1.haritadan.sağ kalırsam 2.haritaya doğru gideceğim.

Ben camp office'i şuanlık merkez haline getirdim. Topladıklarımı orada bıraktım, trapper dan silah aldım ki kurtlar artık saldırmıyor. Tren yolunu takip ettim, baraja oradan da ikinci haritaya gittim, sonra geri döndüm. Güzel keşif yaptım. Ancak aynen ikinci haritaya geçmeden burada ki yiyecekleri bitirmeliyiz. Ama bana bir zaman sonra sıkıcı geliyor. Story gelse daha iyi olacak. Yada şunu co-op yapsalar sanki ne olur. Böyle 3, 4 kişi hayatta kalmaya çalışsak. Ayı, kurt, domuz gibi yabani hayvanlarda olaya karışsa Ayrıca balta bulup şu ağaç kesme olayıda gelmeli. Odun bitince ne halt yiyeceğim ben. Et, su falan bulunurda, odunu ne yapacağız?

oyunu korsan mı oynuyorsun bilmiyorum ancak son güncelleme ile odun bulma olayı değişti zaten. artık istediğin tip odunu direk bulabiliyorsun. sadece baltan varsa bulma süren kısalıyor, yoksa uzun bir sürede de olsa buluyorsun. survival panelden (tab tuşuna basarak ulaşabilirsin) forage kısmını incelemeni öneririm.

co-op oyunun mantığına aykırı. zira bu bir hayatta kalma oyunu. don't starve gibi bölüm sonu canavarları da olmadığı için takım dayanışması gerektiren bir husus yok. ayrıca oyunda animasyon yerine yükleme ekranı tercih ettikleri için (mesela forage yaparken biz animasyonu görmüyoruz, sadece üstteki dolmakta olan barı görüyoruz) co-op biraz zor. örnek vermek gerekirse; ben forage yaparken yanımdaki arkadaş için zaman nasıl ilerleyecek? yahut ben yemek yaparken arkadaşım o geçen 30 dakikada ne yapıyor olacak? bu ve bunun gibi mekanikler yüzünden oyunun co-op olması bir hayli zor.

• Hunglasxx kullanıcısına yanıt
    Steam'dan aldım. Odun bulma değiştiğini fark etmedim. Ben eski bildiğim yerlerden bulmaya çalışıyorum. Şimdi nasıl olmuş ki? Balta da elime geçmedi daha.

Diğer taraftan yalnız yalnızda insanın canı sıkılıyor. Onun için demiştim.
  • yanlız değilsin ki kurtlar var tavşanlar var ölmüş cesetler var :D öyle düşünme yani.ama story modunu bende merak ediyorum.adım adım ilerliyorlar.
  • jared pelletier isimli bir kişi oyun için live-action fragman çekmiş. ben bir hayli sevdim, izlemenizi öneririm.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.