Şimdi Ara

''The'' ve ''To'' ile İlgili Kafa Karışıklığı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. The kelimesi daha önceden bilinen bir nesne isim cisim her ne ise ondan önce kullanılıyor. Birde bazen fiiller ve isimler arasında görmekteyim. Aynı şekilde To kelimeside aynı ve farklı şekillerde kullanılıyor, bazen ye , ya anlamı verirken bazen fiil ve isim arasında kullanılabiliyor. Bunun kurallarını ve kullanım yerlerini sade bir biçimde açıklayabilirseniz çok sevinirim, çünkü kafamı çok karıştıran bir konu.

• To hakkında=
    Ye'ya yönelme hal eki olduğu için veriyor.. yönelme hal ekini vs bilirsen sıkıntı yok..

Fiilimsi 2 fiil kullanıldğında 2 fiilin ortasında kullanılıyor.. Birde fiili ''için yapmak'' için cümlede kullanılırda o farklı mesela bulmak için gittim dersek: to find I went
    .. Fiil ve isim arasında görmedim hiç fiil ve isim arasında derken ? isme yönelme hal eki olduğu için to gelir Fiil ve isim arasına (e-a) ekini getirmek için.. istanbul'a = to istanbul

I want to go to istanbul = İstanbul'a gitmek istiyorum. Benden bukadar daha iyi bilenler vardır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 7 Ocak 2016; 15:31:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıyamet Senfonisi

To hakkında=
    Ye'ya yönelme hal eki olduğu için veriyor.. yönelme hal ekini vs bilirsen sıkıntı yok..

Fiilimsi 2 fiil kullanıldğında 2 fiilin ortasında kullanılıyor.. Birde fiili ''için yapmak'' için cümlede kullanılırda o farklı mesela bulmak için gittim dersek: to find I went
    .. Fiil ve isim arasında görmedim hiç fiil ve isim arasında derken ? isme yönelme hal eki olduğu için to gelir Fiil ve isim arasına (e-a) ekini getirmek için.. istanbul'a = to istanbul

I want to go to istanbul = İstanbul'a gitmek istiyorum. Benden bukadar daha iyi bilenler vardır..

Hocam guzel aciklamissiniz tesekkurler.Ancak bir eklenti:
    Burada Birde fiili "icin yapmak" manasini verdirmek icin kullanilir.Ornek:
    I went to kitchen "TO" cook chicken.
    burda direk i went to kitchen cook chicken olmaz.
    I went to kitchen:mutfag(a) gittim.
    Neden?
    to cook chicken:tavuk pisirmek (icin)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ilgin ve yardımların için teşekkür ederim.
  • Rica ederim ne demek.

• i.ozgurr kullanıcısına yanıt
    Yerine göre for anlamı veriyor diyebiliriz kısacası?

• TheLabarna T kullanıcısına yanıt
    Yerine gore.seviyenize gore degismekle birlikte anladigim kadariyla bol bol okudukca to,the ve hersey anlasilir.hikaye kitaplari ornegin cok faydali olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem 4 ile ilgili soru?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu "yerine göre" kullanımlar gerçekten kafa karıştırıyor İngilizce de.

Özellikle edat kullanımlarında kafam karışıyor.Bilmiyorum farklı mı kullanılıyor ama oldukça karışık geliyo bana.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Evet aynen öyle.Dediğim gibi çok tekrar yapmak okumak gerekiyor."İngilizce öğrenmek" gerçekten sabır gerektiriyor.Unutmamak gerekir ki Muhammed Ali(boksör) idamana gittiği birçok zaman küfrederek gidermiş.Gene mi idman yeter artık yumruklandığım vs :D Ama sonuç muhteşem.Aynen öyle de isteyerek istemeyereek kendimizi zorlayarak bir yerlere gelince, ingilizce öğrenme amacımıza göre değişkenlik gösteren haz,fayda,kazanç sağlarız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.