Şimdi Ara

The Witcher: Enhanced Edition Türkçe Yama (89. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.496
Cevap
78
Favori
304.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
192 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Aslında eski oyunları oynayamiyorum ancak bu muhteşem seriyi komple tadını çıkartarak oynayacağım. Sadece uygun bir zamanı bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ana mesajdaki video silinmiş mi? oyunun hikayesini anlamak için tekrar izleyecektim ama kötü oldu elinizde varsa tekrar yüklermisiniz?

The Witcher Hikaye Sunumu başlıklı video
  • Çok önemli değildi o video. Oyunun açılıştaki ilk videosuydu zaten. Türkçe tam çözüm videosunu çekenleredn izleyebilirsin. Ama hikayeyi anlatan daha ayrıntılı videolar var, bence onları araştır. Oraya vaktim olursa yamayı tanıtan bir video gelecek, bir dahaki sürüm için tekrar oynama şansım olursa tabii, bazı hatalar var yeni sürüm onları düzeltmeyi düşünüyorum açıkçası.
  • Cok külüstür bir bilgisayarım var steamde 2.5 tl den aldım yüklenmistir simdiye. Şimdi geriye kalan tekşey türkce yamayı yükleyip oynamak. başıma gelebilecek kötü 2 olasılık var ya pc oyunu acmayacak yada acsa bile yamayı çalıştıramayacağım umarım yardımcı olursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melo126 -- 20 Mayıs 2016; 11:50:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: melo126

Cok külüstür bir bilgisayarım var steamde 2.5 tl den aldım yüklenmistir simdiye. Şimdi geriye kalan tekşey türkce yamayı yükleyip oynamak. başıma gelebilecek kötü 2 olasılık var ya pc oyunu acmayacak yada acsa bile yamayı çalıştıramayacağım umarım yardımcı olursunuz

2009da orta halli olarak toparladigim bilgisayarimi 2012de yine orta halli seylerle guncellemistim. Onda gayet rahat oynatabiliyorum, hatta cevirebildim

Ilk oyun icin pek sikinti cikacagini sanmiyorum.

• Bende az önce gog.com dan oyunu aldım.Ilk defa witcher oynayacağım daha doğrusu bu türde ilk oyunum olacak.Yamayı yapan arkadaşlara sonsuz teşekkürler.Ilk seriyi beğenirsem diğer oyunlarını da almayı düşünüyorum.Bakalım bu oyunu methettikleri kadar varmıymış
  • ellerinize sağlık hocam!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Admin

The Witcher dünyada olduğu gibi ülkemizde de oyuncular için ilgi duyulan bir oyun oldu. Çoğumuz oyundan keyif alsak da anlamadan bitirip geçiştirdik. Yapımcı 2. oyunda yayınladığı kıssadan hisse bir videosuyla konuyu anlamamıza yardımcı oldu, elbette bunda oyunçeviri ekibinin katkıları da oldu...

Geçtiğimiz yıllarda bu oyunun çevirisine dair birkaç anket açıldı ve olası bir çeviri projesi talep gördü ancak güncel oyunlara öncelik verilmesi daha doğru bulunduğundan proje başlamadan sona erdi. Sürece ilk olarak dosyalarla uyumlu bir editörü kurcalayarak kendim başladım ve oyunun çevrilebileceğini gösterdim. Fakat o dönem dil bilgim çok zayıf olduğu için çeviri noktasında hiçbir çalışma ortaya koymadım ve proje 2 yıl kadar bekledi. Sonrasında forum üyelerinden pelerinli ve VII_outLaw çeviriye birlikte başlama teklifinde bulundular. Hemen her şey onlarla başladı diyebilirim. İlerleyen süreçte çalışma olgunlaştıkça forumdan başka arkadaşlar da aramıza katıldılar. Oyunun aktif yerelleştirme süreci Haziran 2013'te başladı. Yapımcı ekip Enhanced Edition adıyla anılan oyunun güncellenmiş sürümü için yayınladığı Djinni Editör yazılımının yanında 1-2 adet ek program kullanarak çalışmayı nihayetlendirdik. Deneyimli bir ekiple çalışma fırsatı bulamadık ancak yine de iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum.

ÖZEL TEŞEKKÜR ve ELEŞTİRİ

Ekip olarak Grimm için özel bir not paylaşmak istiyoruz. Çünkü bu dosyalarla uğraşmak akıl işi değil. Oyunun, her oyun gibi eksiksiz Türkçeleştirilmesi adına çok olanaklı bir sistemle hazırlandığı söylenemez. İlgili arkadaş ekip için harika işler çıkardı, hatta özel isteklerime göre mesai yapıp kahrımı çektiğini söyleyebilirim. 1 yıl yama için uzun bir süre gibi görünse de süreç daha da uzayabilirdi. Yazdığı programlarla süreci inanılmaz ölçüde hızlandırıp daha az hatayla yamayı çıkarmamıza vesile olduğu için ona özel teşekkürlerimizi iletmeyi borç biliriz.

Bu işin bir nihayete ermesi için sizlerden gelen çabaları da göz ardı edemeyiz. Süreç boyunca neredeyse bu tür her çalışmada ortaya çıkan moral bozucu durumlarla hiç karşılaşmadık diyebilirim. Aksine sık sık moral verip iyi niyetle yaklaştınız, sürece büyük bir sabır gösterdiniz. Bunun için hepinize teşekkür ederiz. Yalnız şu rahatsızlığımızı da iletelim: Beta sürecinde sizlerden destek bekledik ancak çalışmamız 100.000'den fazla kez indirildiği hâlde aldığımız geri bildirim miktarı oldukça sınırlıydı. Yani bizler zaman ayırıp elimizden geldiğince kaliteli bir şey sunmaya gayret ettik, sizlerden de yükümüzü hafifletmenizi bekliyorduk. Nihayetinde Beta sürüm test için çıkarılmıştı. Yayımlanan bu içeriği oturup öylece tüketmek size hiç yakışmadı. Bu forum yardım noktasında zafiyet gösterdiği sürece daha çok oyunu orijinal diliyle oynamaya mahkûmsunuz. Benim de bir projem dâhil olmak üzere daha nice proje yarı yolda kalır, emekler ziyan olur...

- Oyunda kullanılan sistem gereği dil satırlarının büyük bir bölümü oyun kayıtlarınızın(save game) içerisine işlenmektedir, yeni dil satırlarının mevcut kayıtlı oyunun üzerine işlenmesi söz konusu değildir. Türkçe dil satırlarının oyuna yansıması için yeni bir kayıt açmanız gerekmektedir.
    - Yama güncellendiğinde yapılan değişikliklerin oyuna yansıması yine aynı şekilde yeni kayıt açmanızı gerektiriyor.
    - Yama ile bitirdiğiniz oyunun kayıt dosyalarını devam oyunlarıyla kullanabilirsiniz, oyuna yeni bir dil eklemek bu noktada sıkıntı çıkarmıyor.
    - Kurulum dosyasını "Yönetici olarak Çalıştır" seçeneği ile başlatarak dosyaların düzgün bir şekilde diskinize kopyalanmasına izin verin. Aksi durumda kurulum tamamlandı uyarısı alsanız dahi dosyalar diske yazılamayabilir.
    - Kurulum oyunu otomatik olarak Türkçeleştirecek, problem çıkması durumunda oyunun arayüzünden Türkçe seçeneği aktif edebilirsiniz.
    - Kurulum esnasında oyunun kurulu olduğu dizini otomatik olarak bulamazsa oyuna ait Launcher.exe dosyasının bulunduğu klasörü elle gösterin ve kurulumu devam ettirin.
    - Yama oyunun Enhanced Edition adı altındaki tüm sürümleriyle uyumludur. Steam, GOG, DVD kutulu vs. (Director's Cut Edition da dahil) Yama çok eski bir sürümle kullanılmaya çalışıldığında karşılama ekranı dışındaki tüm içerik özgün dilde kalıyor, yani Türkçeleşmiyor. Yamayı kurmadan önce oyunun sürümünü kontrol edin.
    - Kısa hikayelerden oluşan Yeni Maceralar arşivi oyunun kurulu olduğu dizinin dışında yer almaktadır. Kurulumu yama arşivindeki belirtilen dizine kurmalısınız. Bu arşivin tam olarak Türkçeleşmesi için öncelikle vPreFINAL (anapaket) arşivini kurmayı unutmayın, aksi takdirde yer yer yabancı dildeki metinlerle karşılaşabilirsiniz.
    - Yeni Maceralar bölümündeki 7 kısa hikayeden yalnızca Tarafsızlığın Bedeli ve Yan Etkiler yapımcı ekip CD Projekt RED tarafından geliştirilmiştir. Kalan diğer içerikleri oyunun hayranları geliştirmiştir. Dolayısıyla yer yer oyunda takılabilir veya oyunun çökmesine neden olabilecek hatalarla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden sık sık kayıt almanız tavsiye edilir.
    - Oyunu steam üzerinden oynayan arkadaşlar yama arşivinin bozulma ihtimaline önlem olarak oyun için sistem tarafından yapılan otomatik güncellemeleri engellesinler, yani oyunu güncel tut seçeneğini seçmesinler.
    - Yamayı kaldırmak istediğinizde Program Ekle Kaldır'dan veya oyunun kurulu olduğu klasörden rahatlıkla kaldırabilirsiniz. Yamayı kaldırdıktan sonra "Backup" klasörünün içindekileri oyunun kurulu olduğu dizine geri kopyalamayı unutmayın. Aksi takdirde modül ve yazı karakterlerinde sıkıntılar yaşayabilirsiniz.
    - Kaldırma işleminden sonra dosyaların silindiği geri bildirilmiş. Yama oyunun özgün dosyalarına büyük oranda dokunmuyor. Hatalı kurulum yapmadığınız takdirde böyle bir sorun çıkmaması gerekir. Yamayı birkaç kez kurup kaldırdık ve dosyalarımız silinmedi, durum kullanıcı kaynaklı olabilir.
    - Diğer yapılması gerekenleri yamayla birlikte sunulan bilgi notlarından dikkatlice okuyun...

Yamayı Kaldırdıktan Sonra Oluşan Yazı Karakterlerindeki Sorunun Çözümü
    Kurulum arşivi gerekli dosyaları yedek alıyor, lakin yama kaldırıldıktan sonra tekrar eski konumlarına kopyalanmıyorlar. Hâliyle yazılarda sıkıntı çıkıyor. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar yamayı kaldırdıktan sonra oyun klasöründe bulunan "Backup" dosyasının içindekileri oyunun kurulu olduğu dizine atsınlar.

Kurulum bilgileri arşivin içindedir.

Oyunun zorlu Türkçeleştirme sürecinde bizlere yardımcı olmanızı bekliyoruz. Yapılan kontrollerle satırların oyuna adaptasyonu ciddi ölçüde sağlandı ancak içeriğin çok ve dağınık olması nedeniyle bazı noktaları es geçmiş olabiliriz. Bunun için hazırladığımız forma oluşturduğunuz notları girerseniz memnun oluruz. Notları girerken onları rahatlıkla tespit edebilmemiz için mümkün mertebe detay da verin lütfen...

Tüm oyuncu arkadaşlara keyifli oyunlar dileriz...
    Hocam üye oldum teşekkür etmek için çok ama çok teşekkür ederim.

• Bu yama süper oldu
  • Oyunu zamanında oynayıp yarım bırakmıştım. Şimdi tekrar başlıyayım dedim TR yamayıda kurdum fakat oyunu açmaya çalıştığımda hiçbir tepki vermiyor. Win10 kullanıyorum acaba o sebepten midir ? Bilgisi olan var mı ?
  • Windows 10'da sorunsuz çalışıyor. belki güncel değildir ya da oyunun kullandığı bir bileşen eksiktir sistemde.
  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    Hocam dün uğraşırken çözdüm bi şekilde. Sonra 2-3 kez oyundan attı. Sebebini anlamadım sildim oyunu bende witcher 2den devam edicem
  • Witcher 1 in en büyük kötü yanlarından biri olan uzun bekleme ekranlarının bir avantajı vardı o da beklerken o güzel müzikleri dinlemek

Bence bütün witcher evreninde ki en iyi tavern müziği hala Bu oyunda ki müzik :)

• Emeği geçen herkese kocaman teşekkürler!! Harikasınız! Oyun bitti nihayet

Ama nedense ikinci oyun Wicher 1'in save dosyalarını görmedi, şimdi onunla uğraşıyorum. Tavsiyeniz, tahmini problem nedeni hakkında bilginiz varsa cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum ^^
  • Vl.Murad kullanıcısına yanıt
    Oyunun bitmeye yakın veya bitmiş savelerinden birkaçını saklayın gerisini silin. Save klasörünün boyutu çok büyük olunca okuyamayabiliyor. Kayıt dosyaları Belgelerim'deki The Witcher klasöründe saklanıyor. Önce oyun arayüzünden kontrol edin, onları belirledikten sonra gerisini silin. Bir ihtimal uyumsuz bir sürümle oynamış bitirmiş olabilirsiniz.
  • Ben de 2 gün önce başladım seriye bu oyunla. Türkçe olması mükemmel bir deneyim sunuyor çok teşekkür ediyorum emeği geçen arkadaşlara.
  • Söylemekte uygun görüyorum.

Yeni başlayacaklar özellikle şu modla beraber oynasınlar

http://www.nexusmods.com/witcher/mods/669/?

Söz konusu modla türkçe yama kesinlikle sorun çıkartmıyor. Herkese iyi oyunlar^^

Dibine Not: Söylemeden geçmek ayıp olur. Bu paketi hazırlayan arkadaşlara tekrar tekrar teşekkürler. Elinize zihninize sağlık diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 2 Haziran 2016; 12:35:22 >
  • Arkadaşlar the witcher serisine başlıyorum da ilk oyunun Türkçe yamasını oyunun kurulu olduğu yere yükledim kurulum bitince oyunu açtım menüler ve alt yazılar hala İngilizce ne yapcam şimdi ben
  • Bu mod oyunun orjinal halini değiştiriyor mu ? Yoksa HD mod gibi birşey mi acaba
  • muhammed4567 M kullanıcısına yanıt
    İlk sayfada ki uyarılar kısmını oku belki cevabın oradadır.

• 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.