Şimdi Ara

THOMSON TV almadan dikkatlice okuyun lütfen (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
435
Cevap
0
Favori
63.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada ridvanli arkadaş yok neden bilgilendirmiyor bilgi verirse sevinirim fotograflı olarak
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilgin61

Arkadaşlar 32 wm402 dili ing olduğundan ayarlarını yabamıyorsunuz servisini cağırın bu tv ler aynen bilgisayar gibi iyi ayarlanmazsa kalite düşük oluyor .. gürültü ayarı var oraya bir centik atın yandaki üclü skartı kulllanın ok

ben ordakı menuyu rahatlıkla anlayabılıyorum
    gorende sankı cok bı ayar var sanıcak

ayar yapınca
    sankı tıtremeler yok mu olucak
    prog. scan ozellıgımı gelıcek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cydonia -- 20 Temmuz 2006; 13:05:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilgin61

http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=119993059&CS_Category=_SBA_119_1662_162_1339&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU&T_Category=_STANDART_TV119

arkadaşlar 32wh 412b yi alırsanız memnun kalırsınız teknosanın katoloğuna girdi yukardaki adresde ok selamlar

wm ıle 2 farkı var sadece
    1.tr dıl ı var
    2.sanal dolby var

telexet kullanmıyorsanız
    tr ye zaten gerek yok
    ses sıstemınız varsa sanal dolbye de gerek yok

• quote:

Orjinalden alıntı: melihcelik

Ekrana tam oturmama olayı bilgisayarında yapacağın ayarlar ile ilgili.Bunun dışında scardan da giriş yapsan aynı durum olacaktır.Yinede bir deneyin derim. Anlattığınız problemi diğer tvlerde de yaşadım.Hatta projeksiyon cihazımda da oldu ama bilgisayardaki ayarlar ile düzeltilebiliyor.

ben bu ayarların nasıl yapılacağını bilmiyorum, aklıma da bşi gelmedi. nasıl yapıldığını yazarmısın lütfen. sen nasıl hallettin bu sorunu. bilgi verirsen sevinirim. bir de thomsonlarda scart grişlerine scart soketi sokamama gibi bir durumla karşılaştın mı? benim elimdeki soketler tv'nin arkasındaki girişlere uymuyor, biraz küçük kalıyo gibi.
  • arkadaslar benim tv 402 modelinden polonya malı olanından turkce menu ve dil destegini yukletmistim forumu takip edenler anımsayacaktır fakat simdi baska bi sorun cıktı gibi geliyor bana sorunuma gelince sag alt kosede zaman zaman renkler soluk oluyor mesela beyaz gostermesi gerekirken sag alt kose sapsarı gosteriyor canlı renklerde morluk seklinde oluyor acaba bunun nedenini bilen varmi servisi arasam acaba

napcam sasirdim kaldim daha 3 taksit odedim bi dünya sorun yasiyorum off offf
  • oguzg yardımcı olmak isterdim ama şu an aklımda değil.Çok uzun zaman oldu :( Tvnin yanına çok uzun zamandır bilgisayarı kurmuyorum.Projeksiyondan izliyorum :( Yoğun iş temposu vs derken bana sadece 2 saatlik bir zaman kalıyor kendime ayırabildiğim.Bu da acı bir durumdur.
  • merhaba arkadaşlar, normalde bu tur yazılara cevap yazmam The_Web kardeşime sadece şunu söyliyeyim.

Benim yazıma cevap yazmadan önce daha önceki yazılarımı okusaydın sanırım bu tarz bir yazı yazmazdın,

1987 yılından bu yana bilgisayarlala içiçe olmamın yanısıra elektronik teknikerliği diplomamı 1994 yılında aldım. Ses ve görüntü sistemleri konusunda kendime yetecek kadar bilgim var. CE konusunda konuşmak istemiyorum, "ayrıca 16:9 hikaye diyen arkadaşımın bunun teknik açıklamasını yaparmasın merak ettim. bu tv nin arkasında CE işareti var 16:9 kitapçıkta yazan bir özellik olmayan yada benzer bir özelliği var diye yazamaz kendisini hukuki olarak zor durumda bırakır." BU CÜMLELERLE NE DEMEK İSTEDİĞİMİ SANIRIM ANLAMADIN.

bunu yazdım, eğer şüphe ediyorsan sanayi bakanlığına şikayet et, onlar sana 16:9 olup olmadığı konusunda yardımcı olur. CE belgesini alırsın, sonra biri şikayet eder ve bu şikayet haklı olur ise o CE belgesini alan vatandaş kurum kuruluş çok büyük maddi cezalarla karşı karşıya kalır.

quote:

Orjinalden alıntı: The_WeB

quote:

Orjinalden alıntı: Gultekin_01

arkadaşlar merhaba,

bu topic in birinci ikinci sayfaarında ayhan bey in telefonu var, arkadaşlar tvnin ayarlarını fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz. 402 ler ingilizce menu sanırım ben öyle hatırlıyorum.

ayhan bey her konuda yardımcı olur mos elektronik le bağlantı kurabilirsin.

ben thomson tv ile çok yazı yazdım bu sayfalara,

ARKADAŞLAR 899 YTL YE alabileceğiniz en güzel tv yi alıyorsunuz . benim görüntü ile ilgili bir problemim yok
    ses oolayı muhteşem ama bendeki tv 32wh412b dolby li olan.

Ben scart teknolojisi ile tanıştım tanışalı scart la ilgili problem yaşıyorum, ki arkadaş yazmış tv nin anakartı oynuyor buda benım tv cızırtıya sebep oluyordu, s-video baglantısı yaparak ( ses için harici bir kablo bağladım ) bu sorunu aştım ha soracak olursanız servis anakart oynamasına dolayısı ile scart olayına bir çözüm bulmalı ama bu bir tasarım hatası. TV teknolojisinin zayıf noktalarından biri ve zor sök tak olayı anakartı oynatıyor, ilginçtir s-video bağlantısında görüntü daha canlı. Unutmadan ben anakartın oynaması ile ilgili servis e başvurmadım.

ayrıca 16:9 hikaye diyen arkadaşımın bunun teknik açıklamasını yaparmasın merak ettim. bu tv nin arkasında CE işareti var 16:9 kitapçıkta yazan bir özellik olmayan yada benzer bir özelliği var diye yazamaz kendisini hukuki olarak zor durumda bırakır.

saygılarımla.

sen herhalde 3mp lık webcamlerı gormedın hıc 300k lık cmos sensoru alıyorlar
    ınterpolasyonla 3mp yapıp mılletı kandırıryorlar
    ve bu kameranın arkasında da CE standartı var

bu tv de aynı durum soz konusu
    4:3 ken >16:9 a goruntuyu aldıgımızda goruntude dagılma oluyorsa buda aynı seydır
    gercek 16:9 gormek ıstıyorsan bır phılıps ıle samsung a bakmanı onerırım

ayrıca tv nın 4 kosesı bırbırını tutmuyor
    gece yarısından sonra trt3 u ızlersenız orda tv kapalı logosundan yamuklugu gorebılrsınız

SAYGILARIMLA.

• Arkadaşlar Forumlarda okuduğum kadarı ile RENK KAYMALARI İLE İLGİLİ SORUNLARINIZ VAR,

"ucuza alınan ürün ancak bu kadar olur " bu cümle hiç hoş değil, bu ülkede devlet var, hukuki bir sistem var, tüketici yasaları var, sıkıntılarınızı YETKİLİ SERVİS ler çözemiyor ise; aynı sorunu çok defa sanırım 3 defadan fazla bir şekilde yetkili servis şikayet formuna yazıyor iseniz o zaman hangi şehirde bulunuyorsanız, o şehrin TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİ şubesine gidin (www.google.com.tr tüketici hakları derneği yazın bilgiler karşınıza çıkar) durumu anlatın sizlere yol gösterir. şikayeti olan arkadaşlar için bir topic açın oraya yazın toplu hareket edin sorununuz daha kısa zamanda çözülür.

SAYGILARIMLA.
  • http://www.ekitapyayin.com/?kitap=078

Tüketi hakları ile ilgili merak eden arkadaşlar baksın.

saygılarımla.
  • quote:

merhaba arkadaşlar, normalde bu tur yazılara cevap yazmam The_Web kardeşime sadece şunu söyliyeyim.

Benim yazıma cevap yazmadan önce daha önceki yazılarımı okusaydın sanırım bu tarz bir yazı yazmazdın,

1987 yılından bu yana bilgisayarlala içiçe olmamın yanısıra elektronik teknikerliği diplomamı 1994 yılında aldım. Ses ve görüntü sistemleri konusunda kendime yetecek kadar bilgim var. CE konusunda konuşmak istemiyorum, "ayrıca 16:9 hikaye diyen arkadaşımın bunun teknik açıklamasını yaparmasın merak ettim. bu tv nin arkasında CE işareti var 16:9 kitapçıkta yazan bir özellik olmayan yada benzer bir özelliği var diye yazamaz kendisini hukuki olarak zor durumda bırakır." BU CÜMLELERLE NE DEMEK İSTEDİĞİMİ SANIRIM ANLAMADIN.

bunu yazdım, eğer şüphe ediyorsan sanayi bakanlığına şikayet et, onlar sana 16:9 olup olmadığı konusunda yardımcı olur. CE belgesini alırsın, sonra biri şikayet eder ve bu şikayet haklı olur ise o CE belgesini alan vatandaş kurum kuruluş çok büyük maddi cezalarla karşı karşıya kalır.

quote:

Orjinalden alıntı: The_WeB

quote:

arkadaşlar merhaba,

bu topic in birinci ikinci sayfaarında ayhan bey in telefonu var, arkadaşlar tvnin ayarlarını fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz. 402 ler ingilizce menu sanırım ben öyle hatırlıyorum.

ayhan bey her konuda yardımcı olur mos elektronik le bağlantı kurabilirsin.

ben thomson tv ile çok yazı yazdım bu sayfalara,

ARKADAŞLAR 899 YTL YE alabileceğiniz en güzel tv yi alıyorsunuz . benim görüntü ile ilgili bir problemim yok
    ses oolayı muhteşem ama bendeki tv 32wh412b dolby li olan.

Ben scart teknolojisi ile tanıştım tanışalı scart la ilgili problem yaşıyorum, ki arkadaş yazmış tv nin anakartı oynuyor buda benım tv cızırtıya sebep oluyordu, s-video baglantısı yaparak ( ses için harici bir kablo bağladım ) bu sorunu aştım ha soracak olursanız servis anakart oynamasına dolayısı ile scart olayına bir çözüm bulmalı ama bu bir tasarım hatası. TV teknolojisinin zayıf noktalarından biri ve zor sök tak olayı anakartı oynatıyor, ilginçtir s-video bağlantısında görüntü daha canlı. Unutmadan ben anakartın oynaması ile ilgili servis e başvurmadım.

ayrıca 16:9 hikaye diyen arkadaşımın bunun teknik açıklamasını yaparmasın merak ettim. bu tv nin arkasında CE işareti var 16:9 kitapçıkta yazan bir özellik olmayan yada benzer bir özelliği var diye yazamaz kendisini hukuki olarak zor durumda bırakır.

saygılarımla.

sen herhalde 3mp lık webcamlerı gormedın hıc 300k lık cmos sensoru alıyorlar
    ınterpolasyonla 3mp yapıp mılletı kandırıryorlar
    ve bu kameranın arkasında da CE standartı var

bu tv de aynı durum soz konusu
    4:3 ken >16:9 a goruntuyu aldıgımızda goruntude dagılma oluyorsa buda aynı seydır
    gercek 16:9 gormek ıstıyorsan bır phılıps ıle samsung a bakmanı onerırım

ayrıca tv nın 4 kosesı bırbırını tutmuyor
    gece yarısından sonra trt3 u ızlersenız orda tv kapalı logosundan yamuklugu gorebılrsınız

SAYGILARIMLA.

sen hala benı anlamamakta ısrar edıyorsun ben 16:9 yok dedımmı ? herhangı bır msj ımda
    16:9 goruntudekı netlıgı bozuyor
    ben boyle olmaz dedım

ha ama sen hala anlamıyorsun 3mp lık gıt bır webcam al
    dıledıgın yere sıkayet et sana her yer 3mp oldugunu kanıtlayacak
    ama ınterpolasyonla yapılan 300k lık sensor den ne kadar hayır gelır anlarsın sanırım
    creative nın 1mp lık ccd sensoru ıle
    yazılımla 3mp yapılan ve CE lı malın kalıtesı ortada ben bunu anlatmaya calısıyorum
    thomson dada 16:9 var ama kalıtesı ortada
    ılla adam 16:9 yazdı dıye cok cok net goruntu vercek dıye bır ıbare mı var?
    adam CE yı alırken bunu mu soyluyor?
    sadece 16:9 var dıyor sana bunun kalıtesı şöyle dıye kıtabın herhangı bır yerınde TEK SATIR yazıyormu bende bunu mrk edıyorum

mrk eden olursa malesef tv yı gerı ıade edemıyorum ıade ıslemı ordakı aptal musterı ılıskılerı once karso cıksada ben genel. mudurluk ıle konustum dedıkten sonra kutudakı naylona kadar duruyor deyınce sesı kesıldı ve ıade alabılcegını soyledı
    fakat arabam ım olmayısı ve 60 kg lık bır tv nın sehırıcı tasınma olanagının oldukca guc oldugu ıcın iade etmekten vazgectım
    ama herhangı bır sorun olursa tv ımde, tum tuketıcı haklarımı bılıyorum teknosaya ve servıs veren yerlere bunuda cok ıyı anımsatıcagım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cydonia -- 22 Temmuz 2006; 1:25:00 >

• MERHABALAR
    32" LCD TV ALMAK İSTİYORUM.
    AĞIRLIKLI OLARAK TELEVİZYON SEYRETMEK İÇİN
    PC YE BAĞLAMA VE OYUN OYNAMA OLMAZ HİÇ
    BAZEN DVD FİLM SEYRETME OLABİLİR
    DEDİĞİM GİBİ AĞIRLIKLI TELEVİZYON SEYRETMEK İÇİN

DÜŞÜNDÜĞÜM MARKALARDA ÇOK FARKLI FİYATLAR VAR.

STRONG
    WATSON
    TOSHIBA
    THOMSON
    LG
    SONY
    BENİM DÜŞÜNDÜĞÜM MARKALAR VEYA BAŞKA MARKALAR
    HANGİ MARKAYI TAVSİYE EDERSİNİZ.
  • Arkdaşlar forumda okuduğum kadarı ile thomson tv ler galiba avrubada tefolu diye satılmayan türkiye pazarına ucuz olarak sunulan tv lerdir. Alıcı arkadaşların sorunları bunu göstermekdedir. 32wm 402 ler için söylüyorum iğer modellerinde bek sorun yok heralde gültekin beyin ki gibi bütün thomson arkadaşlar birlik ve beraberlik içinde bu sorunu cözebiliriz
  • the_web arkadaşıma ceva olarak tv yi 16:9 a ayarlarsa trt 3 de ovallik olur 4:3 ayarlarsan ve öyle seyrederse ovallik ordadan kalkar kıasaca bütün tv kanalları 16:9 yayına gecerse bu sorunlar ordadan kalkar HAAA THOMSON TV Yİ savunduğumu sanmayın sadece bilgi
  • Defolu ürün olarak satılması gibi bir durum söz konusu olamaz.Buna inanmam.Lakin ürün çin üretimi olsa markada Bampsın yada Campsın olsa birşey demem.Marka Thomson.Yani bir marka.

Bu durumda defolu ürünleri başak ülkelere satmaları hukuki açıdan çok büyük problemler doğuracaktır.Bunu da hiçbir firma yaşamak istemez.Tabii yeri yurdu belli olmayan firmalar hariç.

Yani ben sizlerin dediği defolu satışı olayını saçma buluyorum.Sadece şansdır.Aldığınız ürünün süper olmasını bekleyemessiniz.Karşılaştırma yaparken bu tvleri Sony-Philips-Samsungla değil Sunny,Yumatu,Vestel gibi ürünler ile karşılaştırın lütfen.Ben 699 YTL ye süper bir tv aldım.Hiçbir kusuru da yok çok şükür.16:9 formatının saçma olması ya da sağ alt köşeresararma vs olması gibi şeyleri de incelemedim incelememde.Lakin şu an kullandığım philips lcd monitörde bile incelersem sizin dediğiniz sorunlar gibi sorunları bulurum.Çok fazla irdemeleden fiyat performansa bakarak yorum yapalım ve bu TVyi almak isteyen kişileri de yanıltmayalım.

Yine diyorumki Karşılaştırma yaparken bu tvleri Sony-Philips-Samsungla değil Sunny,Yumatu,Vestel gibi ürünler ile karşılaştırın lütfen.Ekonomisi müsait olmayanlar için en iyi alternatifi buraya yazın ki açılan konu önemini yitirmesin.

• thomson hakkinda taklit ya da kalitesiz gibi yakistirmalara kanmamak gerekli diye dusunuyorum zira aslen fransiz markasi olan amerika ve cin de faaliyet gosteren thomson dunyadaki buyuk tv ureticilerinden biri, aslinda sadece plazma tv uretmesi bile plazma tv fabrikalarinin kurulus maaliyetleri goz onune alindiginda itibar kaynagi olabilir, onun disinda thomson 42" plazma tv kullanicisi olarak fiyat/performans anlaminda tv den memnunum bu fiyata daha iyisi olamaz su sartlarda elbette daha kaliteli aletler var piyasada ancak verilen para itibariyle alinan hizmet bence yeterlidir, elbette bunlar kisisel dusuncelerimdir, teknosada satılan thomson 42" plazma icin sorusu olan arkadaslara cevaplayabildigim kadari ile yardimci olmak isterim sinirli bilgim de olsa herkese iyi gunler
  • arkadaşlar ben saba 5182 modeli olan trueflat 100hz pll tuner 16:9 formatlı mozaik ekranlı resim dondurma özellikli 2 scart girişli p.ı.p. özellikli televizyonu almak istiyorum acaba bu tv bilen varsa alınabilirmi yani alsam iyimi olur kötümü
    lütfen tavsiyenizi beklyiyorum

• Benim almış olduğum thomson tv de imalat hatası var servisine bildirdim ha bugün ha yarın hala gelemediler ha diyeceksiniz yenimi aldınız hayır 4 ay oldu yeni farkettim ancak arıza ile daha kısa sürede ilgilenmeli idiler Bu konuda mos elektronikle heralde bayağı bir cebelleşiceğiz
  • TELEVİZYONUMU COK SEVİYORUM İADE ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM SADECE HATANIN GİTERİLMESİNİ İSTİYORUM
  • PAZAR GÜNÜ TV YE SERVİSDEN GELİP BAKTILAR BİR SORUNU OLMADIĞINI SÖYLEDİLER TÜPLÜ TV LERDE CİVA PÜSKÜRTMESİNDEN DOLAYI TV NİN YÜZEYİNDE BEYAZLAMALRIN OLABİLECEĞİNİ SÖYLEDİLER BENDE DURUMU KABUL ETMEDİĞİMİ SÖYLEDİM PAZARTTESİ GÜNÜ ANA SERVİSLE GÖRÜŞÜP BİLGİ VERECEKLER TÜPÜNÜ DEĞİŞMELERİNİ İSTETİM
  • merhaba arkdaşlar,

cakmak kardeş , yetkili servisin, televizyonunda yaşadığın problem için bu tür bir cevapte bulunması çok ilginç kaldki buna hakları da yok tüpünde civa püskürtmesinden kaynaklanan bir problem varsa ki, servisin sana vermiş olduğu cevaptan bunu anlıyoruz, problemini gidermekle yükümlüdür, garanti dahilinde yer alan bir cihazda kullanıcı hatasından kaynaklanmayan bir problemi markanın sahibi gidermek zorundadır.

arkadaşlar unutmayın her ilde bir tüketici derneği var, lütfen bu tür problemlerle karşı karşıya kaldığınızda derneğe başvurun yasal bütün haklarınızı kullanın, servislerde doldurmuş olduğunuz şikayet formunun bir nüshasını almayı unutmayınız, aynı sorun bir kaç defa cerayan ettiğinde elinizde belgeniz olsun.

saygılarımla.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.