Şimdi Ara

THOMSON TV almadan dikkatlice okuyun lütfen (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
435
Cevap
0
Favori
63.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ddrv teşekkür ederim. tv geldi servis bekliyoruz şimdi de
  • merhaba arkadaşlar. tv yi kullanmaya başladım. dün aksam brezilya maçında ekranın sol alt köşesinde avuc içi kadar bir yerde renklerin soluk olduğunu fark ettim.ve her kanalda aynı oluyor.canlı renkler o bölgede soluk oluyor.böyle bir problemle karşılaşan var mı?
  • ..Merhaba ekranın sol alt köşesinde renklerin soluklaşmasının dışında objelerin büyümesi ve alttan geçen yazıların büyümesi ve aşağı doğru kayması problemini de ben yaşadım .Öncden burda söylediğim gibi firma ile bağlantıya geçtim ve servis geldi özellkle fabrikasyon hatasıdır yazısını aldım yani kullanıcıdan kaynaklanan bir problem olmadığına dair.Kaldı ki TV yi alalı 24 saat geçmemişti..Bu belgeyi TEKNOSA ya ilettim uzun ve yorucu konuşmalar sonucu şimdi salı günü TV yi değiştireceklerini söylediler.Maalesef hayrını göremedim aldığım gibi geri veriyorum umarım yenisinde bu problemlerle karşılaşmam..Ama mutlaka arkadaşlar yasal süreleri geçirmeden tv yi servise gönderin..Özelikle Tüketici Mahkemesinde dava açmak için..Çünkü artık bilinçli kullanıcıların bildiği gibi yaygın olarak tüketici hakları faciası ile karşı karşıya kaldığımız TEKNOSA'da fevkalade yanlış uygulamalar ve ilgisizlik var.Gelişmeleri aktarıcam.

• perşembe günü gelmişti bizim televizyon da zaten, maç izlerken çimlerin o kısmındaki renklerin farklı olduğunu farkettik yarın servisi arayacağız artık, ama başka kusuru yok televizyon güzel
  • DVD-TV scart bağlantısı sorununu çözdüm. Vestel TV'de sorunsuz çalışan bağlantı Thomson'da bir türlü çalışmıyordu. Bağlantıyı çift taraflı euroscart ile değiştirdim. Sorun da ortadan kalktı.
  • THOMSON TV ALAN ARKADAŞLAR BAYAĞI COĞALMIŞ COK ZAMANDIR SİTEYE GİRMEYELİ
  • slm ridvanlii34...
    forumda yenıyım ama ıkı aydır cogu ortamda flat tv ıncelıyorum. thomson ıcın hala ıkna olamadım. su anda kımın stoklarında bulunduguna kadar baya bı detaya gırdım. samsung slım fıt hakkındakı goruslerını gordum. ama slımfıt butcemı zorlar. kaldıkı onun hakkında da sorunlar var. thomson un servıs agı hakkında bılgım yok. su an ıstanbuldayım ama bı erdek veya zonguldak veya canakkalede servıs sıkıntısı cekermıyım? thomson cuların agabeyı olarak sana sormak ıstedım.
  • ben cevap vereyim isterseniz, benim elimdeki servis listesine göre sadece zonguldakta var servis saydığınız yerler içinde
  • merhaba -

uzun bir süredir foruma girmiyorum,

tv de yayın yok iken bir hışırtı geliyor düşük ses düzeyli bir kaç yeni model tv ye baktım onlarda var fakat

uydu cihazını çalıştırdığım anda tv den cızırtı geliyor, uydu iptal edip normal antenle izliyorum cızırtı yok ,

dvd player i baglıyorum, onda da cızırtı geliyor ama uydu cihazına göre az düzeyli , sanırım scart jak girişlerinde bir problem var , vakit bulursam scart girişini iptal edip normal kablo baglantısı yapacağım,
    scart kablosunu takarken tv nin anakart ı yerinden hareket ediyor ondan olabilir diye düşünüyorum vakit bulursam sorunu kökten çözeceğim foruma da bilgi veririm.

saygılarımla.
  • cevap ıcın tsk ler zaten su anda thomson 32wm402 bulamıyorum.
  • 10 gün kadar önce teknosa'da vardı, ben alırken, yalnız bizimkinde de ufak bi sorun çıktı canlı renkleerde sol alt köşede renkler soluk görünüyor servis henüz ilgilenmedi
  • ya arkadaslar bendede sag alt kösede renk soluklugu oluyor bazen ama oraya yakın ucuz bi ses sisteminin supbofer i vardi mıknatıstan etkileniyor sanıyordum acaba tv denmi aksam eve gidince deneyecem bakalım neden
  • quote:

Orjinalden alıntı: ridvanli34

THOMSON TV ALACAKSANIZ ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE ŞUNLARI BİLMELİSİNİZ TEKNOSA ŞUANDA 32WM402 MODELİNİ SATMAKDA MENÜSÜNDE TÜRKCE YOK DOLBY SES SİSTEM YOK İNFO YOK TELETEX OKUNMAZ DURUMDA MADEİN POLONYA GÖRÜNTÜ MÜKEMMEL
    32WH402 TÜRKCE MENÜLÜ MADEİN FRANCE DOLBY SES YOK İNFO VAR TELETEX VE GÖRÜNDÜ MÜKEMMEL KASA MÜKEMMEL
    32WH412B VEYA 32WH412GB İKİSİDE AYNI TÜRKCE DOLBY VAR İNFO VAR TELETEX GÜZEL KISACA MENÜLER TÜRKCE MADEİN FRANCE GÖRÜNTÜ MÜKEMMEL KASA MÜKEMMEL
    BENDEN SÖYLEMESİ İSDEDİĞİNİZİ ALIN ...........
    İRTİBAT TELEFONLARI: 0212 428 66 55
    0212 479 46 46

TEKNOSA SATECE SATIŞLA İLGİLENİYOR SATIŞ SONRASI MÜŞTERİYİ TANIMIYOR SAKIN TV NİZİ İADA ETMEYİ DÜŞÜNÜYORSANIZ KUTUSUNU ATMAYIN BİR AY İÇİNDE MEMNUN KALMADIĞINIZ ÜRÜNÜ TEKNOSAYA İADE ETEBİLİRSİNİZ

www.teknosa.com
    www.moselektronik.com

SELAMLAR ridvanli34@hotmail.com

Eline sağlık hocam belki ilerde işime yarayabilir....

• ..Arkadaşlar thomson tvlerde küçük de olsa problemler standart hataları var. Tv ile birlikte gelen garanti belgesinde thomson ı garanti kapsamında ücretsiz inceleyebilecek ve hatayı tespit edebilecek servisler var.İstanbulda şehir içinde en yakını mecidiyeköy gülbağ'da var.Benim tv de de sorun olduğu için servis geldi ve" fabrikasyon hatası" ibareli bi fatura düzenleyip tv nin değişmesini sağladım.Fakat hala TV nin BIOS undan bir takım ince ayarlar gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Awaken -- 8 Temmuz 2006; 22:48:10 >
  • tatildeyim ...............
  • merhaba arkadaşlar,

thomson 32wh412B Tv ile olan yolculuğumda başımdan geçenler ( hikayenin ana başlığı.)

Kahramanlar

1- ben
    3- 32wh412B
    4- 32wm402

yer

Adana

hikaye

günün birinde gültekin adında bir vatandaş yeni bir tv almaya karar vermiş, ufak tefek araştırmalardan sonra hepsiburada.com daki 72 ekran sony de karar kılmış, aynı günler içerisinde işlerinin yoğunlugundan dolayı bu hevesini gerçeşleştirmesi zaman almış, bir cumartesi günü adana teknosalardan birinin önünden geçerken vitrinde bir tv görmüş hava nın çok aydınlık olmasına rağmen ( ışık ) ekran daki görüntü çok iyi imiş, hemen içeri dalmış müşteri danışmanı genç bir arkadaşa tv hakkında sorular sormuş, bilgileri aldıktan sonra bir de markanın güvenirliliği için internette araştırma yapmak amacı ile magazadan ayrılmış , nette biraz gezinince Thomson firmasının avrupanın devleri arasında olduğunu ödüller falan aldığını okumuş ve bu yazılanları okuduktan bir sonraki gün pazar günü akşam saatlerinde magazaya gitmiş, tv yi satın almış, satıcı arkadaş " beyefendi bizim stoklarımızda mevcut değil, istanbuldan mevcut getirtelim demiş" "3 iş günü sürer" gültekin kabul etmiş, çarşamba günü Tv yi görmek için annesinin evine giden Gültekin Tv yi incelediktan sonra şunları tespit etmiş,
    1- kendisinin teşhirde beğendiği TV ile eve gelen tv model olarak farklı.
    2- eve gelen tv modeli ile faturadaki model farklı
    3- teşhirde beğendiği tv made in france iken eve gelen tv made in poland imiş,
    4- Epg , dolby ses sistemi özelliği ve turkce menu özelliği olmayan Tv hangisi mi eve gelen.

Magazada begendiğimiz 32wh412b eve gelen 32wm402 aradaki özellik farkları katalogunda yazıyor.

diğer gün gültekin biraz rahatsızdır , telefon ile işyerinden izin alır, öğleden sonra kendisini biraz iyi hisseder ve magazanın yolunu tutar, magaza ya ulaştıktan sonra, satıcı ile konuyu görüşür,

Gültekin : beyefendi benim teşhirde beğendiğim ürün ile eve gelen ürün ve faturanızda yazan ürün modelleri arasında aleyhime bir durum sözkonusu.

Teknosa : Gültekin bey sizdeki modelin numarasının farklı olması renginden kaynaklanmaktadır,

Gültekin : Beyefendi model farklılığı konusunu teknik olarak anlatayım size. Açıklamalı bir anlatım yapar,

( satış temsilcisi sattığı ürün hakkında detaylı bir bilgiye sahip olmadığından böyle renkle ilgili saçma bir cevap vermiştir.) 4207 nolu yasadan ayıplı mal kategorisinden teşhirde tanıtılan, satıcının saymış oldukları özellikleri gelen ürünün karşılaması gerektiğinden bahsedince ince bir tebessümle olayı tatlıya bağladık.
    Gültekin bey bu tür bir hatanın başka insanların başına gelip gelip gelmediği konusunda araştırma yapacağını, 5-6 şahsın başına benzer bir olay gelmişse, konuyu hukuki ortama taşıyacağını da belirttikten sonra gerekli işlemlerden sonra düzeltme yapılır. Teşhirdeki ürünü gültekin bey e teslim ederler ( detayına inecek olursak teşhir amaclı ürünler 2. el ürün kategorisine giriyor olabilir, benim fazla zamanım olmadığından konunun fazla üstüne gitmedim.)

şunu belirtmek isterimki Thomson tvnin ses ve görüntü kalitesi konusunda oldukça tatmin olan gültekin bey 2 hafta normal bir teleskobik antenle tv sini zevkle izlemektedir, antenle olmasına rağmen 100 hertz farkını tv hissettirmektedir. Gültekin 2 hafta sonra goldmaster firmasının 10900 ci modeli bir uydu cihazı satın alır görürki uydu cihazı ile Tv daha zevk vermektedir, fakat takıldığı bir iki nokta vardır, bunların en başında scart teknolojisinib zorluğu gelmektedir, sök-tak olayı zordur, zamanla sorunlar çıkarabileceğini kendi kendine söyler ve nitekim tv yi aldıktan bir iki ay sonra bir şey dikkatini çeker , normal antenle yayınları izlerken ses sisteminde bir problem yoktur, fakat uydu cihazı tv ye takılı iken yayınlarda cızırtı şeklinde bir ses vardır, bir kaç denemeden sonra scart girişlerinden kaynakladığına karar verir. Sonunda S-Video bağlantısı ile Tv yi izlemeye karar verir ve s-video kablosu satın alır ve bağlatısını yapar görüntüyü alır fakat ses yoktur, ses için ayrı bir bağlantı yapar pozitif sonuca ulaşır ; görürki s-video bağlantıdan sonra cızırtı ortadan kalkmış olup görüntü daha da netleşmiştir, kendisinin sahip olduğu 2 scart kablosu vardır, bu kablolar 21 pinlidir ayrıca scartlardan biri de vestel marka DVD 5600 DivX Progressive Dolby Digital Playerle birlikte gelen orijinal bir kablodur, scart hakkındaki görüşleri bu bağlantıdan sonra değişir, bu arada kara kara düşünmektedir neden derseniz vestel marka DVD 5600 DivX Progressive Dolby Digital Player sahibidir ve scartla sağladığı bağlantıda titreşim oranı yüksektir, player de s-video girişide yoktur, companent kablo ile sorunu aşmayı düşünmektedir,

saygılarımla.

• Arkadasım güzel bir yazı olmuş. İnan nasıl okuduğumun farkında bile değilim. Keske bu sorunları yaşamamış olsaydın...
  • 1 ay evvel vm 402 gri modelini aldım
    elimdeki diğer tv ler sony panasonic jvc
    panasonic 32 tx ps 11 modli yani bu tv ile aynı model aynı renk
    thomson tv ses ve görüntü olarak kalitesiz bir televizyon
    alan bir kişi olarak ve elektronik sektöründe çalışmış biri olarak kısaca diyorumki;
    thomson tv almayın
  • thomson 29 dm 400 tv aldık. Arkasında 4 pinli küçük bi çıkış var. ne işe yarar bu çıkış bilen varmı acaba? anakartların üzerinde olan cinsten bişiy.
  • Bende 74 ekran olan flt modelini aldım.Anlattığınız renk soluklukları ve ekranın kayması gibi durumlar ucuza satılan tüm flat monitörlerde genel olarak var.TV olarak yorumda bulunamam ama bir bilgisayarcı olarak bilgisayar monitörlerinde 150$ flatlerle 200$lık flatler arasında bu dediğiniz farklar oluşuyor.Bundan dolayı ikinci cümlemde geçen yorumu yaptım.

Şimdi daha tv yi görmedim.Pazartesi kurulumunu yapacaklar kısmetse.Umarım dediğiniz sorunları yaşamam.Lakin uğraşmak istemiyorum bu gibi şeylerle.

Ama genel olarak bakıldığında fiyat performans da 1 numara.Eğerki dediğiniz gibi renk solukluğu çok belirgin ise o zaman içime kurt düşer.Ama ne yazıkki Ben bilgisayar monitörlerinde lg nin 200$ 17'' ... modelinde bu sorunu yaşadım ve monitör değişmesine rağmen sorun aynen vardı.Gelelim thomson olan TV ye.Umarım sorun yaşamam tekrar yineliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.