ya perfecto'nun demesine göre siyah olan 412 gelmeyecekmiş, canımı çok sıktı, inşallah pek fark yoktur... ne diyim...
merhaba arkadaşlar; ben de ankara teknosadan 412 bg aldım. ellerinde kalmamış ama teşhirde varmıştı onu aldım ama teşhir malı olduğu için sehpa biraz deforme olmuş ayrıca eve geldiğinde de sehpanın camı olmadığını gordum. ben kendim camcıda kestirip parasınıda teknosaya fatura edecekmişim .... inşallah oderler ayrıca tv kumandası ses ve teletext işlevlerini gormuyordu servisi aradım kumandayı getirin bakalım dediler bende teknosaya gidip urunu iade edeceğimi veya başka bir urunle değiştirmek istediğimi soyledim. bana urun iadesi olmadığını tv nin servise gitmesi gerektiğini soylediler tv su an serviste. bugun aradım tv nin kumandası yanlış gelmiş. istanbuldan istemişler bakalım 1-2 gune tv eve gelir inşallah. tv guzel goruntu ok ama birde boyle sorunlar cıkması insanı uzuyor. TR piyasasına yeni giren bir urunun birazda dikkatli olması gerektiğine inanıyorum benim aklıma Turkiye'ye defolu urunleri mi gonderiyorlar acaba (-düşük fiyat olmasından dolayı)diye bir soru geliyor arasıra ama inşallah oyle değildir......
sevgili arkadaşım....
hayırlı olsun öncelikle.
ama anlamadım teşhir ürününü aldığında teknosa elemanlarının yanlış kumandayı vermesi yeni giren markanın davranışlarıyla nasıl bağdaştırlıyor anlamadım. bu tamamen mağazanın hatası. lütfen bu konulardaki hassasiyetimizi koruyalım
quote:
Orjinalden alıntı
PASHA Arkadaşım Merhabalar... Ben bu konularda çok bilgili değilim ama özelliklerinden yana problem yokta forumdaki yorumlar insanı düşündürüyor.Diğerlerinden fiyatı uygunda olsa az para değil.Ne dersin alsak mı? veya THOMSON 32" LCD hiç alıp kullanan var mı görüşlerini bizimle paylaşacak.
dediğim gibi mevcut özelliklerden kastım zaten avrupa markası olmasının getrisi panel ortaklığı vb. dir bilinmişliğe 1,5 kat öderim dersen bişey demem. ama onların tepkime üreleri genelde 16ms bunu maç seyrederken anlayacaksın :)
Arkadaşlar benim başıma gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir herhalde. Ben de 412B modelini almak için araştırmalar yaptım.Teknosanın tüm mağazalarını arattırdım ama malesef bulamadım. Sonra plazmasatis.com dan tayfun bey cihazın kendilerinde olduğunu söyledi. Ama fiyat 1050 Ytl idi. Yine de aldım. Daha doğrusu almaya gittim. Kredi kartıyla 9 taksit çektirdim ve tv bir gün sonra eve teslim edilecekti.Fakat araya hafta sonu girdi. Pazartesi aradım cihazda bir problem tespit edildiğini söylediler. Ben de hemen teknik servisi ve ürünün dağıtıcısı Mos u aradım. Can bey le görüştüm. Tes ettiklerini ve yarın kesin sonuç alabileceklerini söylediler. Okey dedi. Salı günü tekrar aradım ne deseler beğenirsiniz tv nin isim yazan kısmında ki TH hafleri yokmuş. Böyle istermisiniz gönderelimmi dediler. Ben de biraz düşündükten sonra evet dedim. Herşeye rağmen Can beyin ve Tayfun beyin yaklaşımlarındaki sıcaklık ve ilgi alaka bana bu ürünü almamda bir sakınca olmadığını hissettirdi. Tv bugün elime geçecek bir aksilik olmazsa. İzlenmlerimi aktarırım.
Bu arada bana söylenene göre benim aldığım 412B Türkiyeye gelen son son 412B imiş.
Son 412B almak istediğimden değil :),
ama bence harfleri olmaması büyük bir eksiklik, düşünsene tam ortasında THOMSON değilde OMSON yazacak, ayrıca nasıl olur da TH harfi kopar, o TV nerelerden ne ellerden geçmiştir kimbilir... durup dururken 2 harf düşermi?
bence 402B yi yani gri olanı al, bir renk farki birde seste fark var, o da gücünde değil türünde, zaten normalin üstünde bir ses sistemleri var bunların, daha sonradan da bir ev sinema olayını alırsın...
semise merhaba beyaz eşya önerileri topiğinize mesaj attım ....
bu 16:9 4:3 gecişinde ki sorun icin servis cağırmak şart mı menuden yapılıyorsa biz de yapamaz mıyız...
merhaba arkadaşlar
sanırım turkıyedeki 412b yi ilk kullanan ben oldum 4 ay oldu mu oldu sanırım thomson daki ses ve goruntu sıstemını cok begendım elektronikten anlayan bırı olarak , bu fiyata bu performans cok ıyı ama su kadarını soylıyım THOMSON markasının TH I YOKSA ONU 1.EL OLARAK SATAMAZLAR , İADE ALAMAZLAR DİYE BİR KURAL YOK ,EĞER ALINAN URUN AYIPLI MAL KATEGORISINE GIRIYORSA MÜŞTERİ NE İSTERSE O OLUR NEDİR AYIPLI MAL KATEGORISI " EĞER URUNUN REKLAMINDA YADA TANITIMINDA KULLANILAN CUMLELER YAZILI VEYA SOZLU KULLANIM KATALOGUNDA YER ALAN OZELLIKLERI YERINE GETIRMIYORSA O URUN AYIPLI MAL KATEGORISINE GIRER. AKSİ DURUMDA SANAYİ BAKANLIGINA GİDİN ŞİKAYET EDİN. TÜKETİCİ
TUKETICI HAKLARI İLE İLGİLİ BİLGİLER HERYERDE VAR, URUNUN TURKCE KATALOGUNUN OLMASI DA ZORUNLU SANIRIM.
ARKADASLAR 16:9 VE 4:3 SABİTLEME OLAYI TV NİN MENU KISMINDAN YAPILABILIYOR. YARIN BUNUN NEREDEN YAPILDIGINI YAZACAGIM.
SAYGILARIMLA. BEN 32WE MODELİNİ İNTERNTTE FRANSA SİTESİNDEN BAKMIŞTIM MUKEMMEL OZELLIKLERİ VAR HD READY OLARAK HATIRLIYORUM.
Gültekin 01 Arkadaşım, Senin söylediğin bu tv den ayar mevzusu 412b için mi , yoksa WH402 için mi olacak? Zira sanırım ayar konusunda 412b ciler daha şanslı. Bu arada arkadaşlar konuyu burada sorduğum için kusura bakmayın öncelikle ama, ben bu tv işinde oldukça kafası karışmış biri olarak size bir şey sormak istiyorum.
Uzun uzun düşünüyorum ama bir türlü karar veremiyorum,Arçelik 72 ekran 16:9 100 hz PIP 1200 YTL sehpalı, aynı modelin 82 ekranı 1360 YTL ve sehpalı, Yine 72 Ekran Samsung SlimFlat 4:3 1100 YTL civarı ve sehpasız, 82 Ekran Thomson 16:9 WH402 900 YTL sehpalı ve diğer Siemens,Profilo 4:3 tv ler de 900 civarı.Amacım DVD ve tv izlemek. Sehpa 82 ekranda mühim,72 için o kadar mühim değil. 1350 YTL civarına kadar çıkarım eğer tv çok güzel görüntü veriyorsa.
Ama kafamı karıştıran şu thomsondaki sorunlar ve 4:3 mü 16:9 mu tercih edilmesi. Bende vestel 4500 slimline dvdplayer var. Onunla 51 ekran şuanki tv ile film izlerken hemen 16:9 formatına bürünüyor dvdplayer'dan dolayı ekran. Sorun da olmuyor.
Ama sorum şu,16:9 tv alınca olan sorun nedir, yani ben cnbc e izlerken altyazı okuyabilecem de (yayınından dolayı) TRT 1 de okuyamayacam mı,ya da insanlar basık mı olacak, ya da her kanalı atlatırken kanal yayınına göre mi değişecek? Ben kablolu TV kullanıcısıyım, arkadaşlar sizlerden bir yardım istiyorum aklım çok karıştı. Yukarıdaki tv lerden hangisi benim amaçlarıma uyar, sizce hangi tv yi tercih etmeliyim,niye? Sorularıma cevap verirseniz sevinirim.
Teşekkürler. Saygılarımla.
Gökhan
perfecto aynı endişeleri bende taşıyordum bu thomsonu alan dek -402 maalesef ama memnunum bu da yeter- bi kere basıklık farkedeceğin gibi değil bence-benim 1. endişem buydu...2. si kablotv olduğu icin yabancı kanalların coğu zaten 16:9 yayın yapıyor ve tabiri caizse cu k oturuyor ekrana ....müzik klipleride 16-9 cekilmişse kanalın logosundan ve altta gecen reklem yazılarında kurtuluyon ve iyice buyumuş oluyor klip ..... şu ana dek klasik formatta yayın yapıpta altta gecen yazıyı okumamak gibi bi sorun olmadı zaten olsa bile 4:3 e cabucak alma şansın var yazıyı kaçırmadan ....hernekadar 82 ekranda olsa yatay buyuduğu icin ve sehpasıda etkili tabi tv biraz basık gelebilir ki 2 koltuğun arasında biraz acıklık yapmak zorunda kaldık koltuk kenarları tv yi kapatıyordu...hatta annem o kadarda buyuk değilmiş dedi-37 ekran izliyorduk önceden---1 yıl boyunca tv almak icin fiyatları takip etmiş ve hep 72 sony lere bakmış biri olarak kesinlikle 81-82 öneririm tabi thomsan fiyatıyla oldukça iyi bir secenek....
Sizle aynı sorularla doluydu kafamın içi.Ama ben problemlerle fazla yaşamayı sevmem.Gider dener alırım.Problem olursa değiştiririm.Böyle bir imkan da var.Ama şu anda gönlümde kafamda rahat.16,9 tv lerde bir güzellikte 4,3 olarak kullana bilme.Ekranda görüntü küçülüyor biraz ama 63 ekran tv gibi 4,3 kullanabiliyorsun.Ses ve görüntü gayet iyi.Ben dün dahil 4 dvd seyrettim gayet iyi sonuç.412 güzel.402 kullanmadım.Bende sony düşünüyordum ama ispanya slovekya yapımı denince soğudum.Her şey kısmettir.Bende iyi sonuç veren sizde vermeyebilir.
Arkadaşlar thomson tv lerin hicbir sorunu yok satece bilinmeyen bir marka olduğundan fazla araştırarak üzerine birazda olsa fazla düşmüşüz bence diğer tv markaları gibi bu tv ninde ufak tefek sorunları mutlaka cıkacakdır tv tammamen mükemmel almaya değer 32wh402 dahil 32wm 402 . en şanslılar 32wh412 cilerdir ses olayından dolayı m
Arkadaşlar, MOS ile bugün görüştüm, WH402 15.6.2006'da ellerinde olacakmış. Şu anda ellerinde WM402 var. İkisini de kullanan arkadaşlardan yorum alabilirmiyim,görüştüğüm kişi her ikisi de aynı dedi,öyleyse neden iki kod var, sanırım biri Polonya diğeri Fransa üretimi.
Bu arada sanırım Rıdvanlı arkadaş haklı, elimizdeki eski tvlerimizi de alıcı gözüyle incelesek neler çıkar neler.
Teşekkürler.
KİMSENİN ŞİKAYET ETMEYE HAKKI YOK BENCE. NETİCEDE TÜKETİCİYE SORULMUŞ KABUL EDİLMİŞ. KİMSEYE ZORLA MAL SATILMAMIŞ. NEDEN OLAYI BAŞKA BOYUTLARA TAŞIMAYI DÜŞÜNÜYORSUNUZ ANLAMADIM. İSTERSE TABİKİ İADE EDEBİLİR, AMA ZORLA DA SATILMADI
GÜLTEKİN ARKADAŞIM UMARIM ANLAMIŞSINDIR
32wh402 polanya malı 32wh412 ıse bu üründen daha üstün ve kalite arkadaşım kullanıyor almanızı tavsiye ederim 32wh412b nin aynısı gri rengli ve sadece dolby ses yok türkce menü
quote:
Orjinalden alıntı: P A S H A
sevgili arkadaşım....
hayırlı olsun öncelikle.
ama anlamadım teşhir ürününü aldığında teknosa elemanlarının yanlış kumandayı vermesi yeni giren markanın davranışlarıyla nasıl bağdaştırlıyor anlamadım. bu tamamen mağazanın hatası. lütfen bu konulardaki hassasiyetimizi koruyalım
sevgili, PASHA sorun sadece benim değil forumdaki diger thomson kullanıcıları ile alakalıdır. herkesin ufakta olsa tv sinden şikayet ettiğini gördüm. benim sorunumda da tv kumandasının yanlış konulması. bu da satıcının elinde tek tv kalması dolayısı ile başka kumandalarla karışma ihtimalinin olmaması. yani paketten cıkan kumanda geri pakete konulup alıcıya gonderilmesi... ben halen tv lerin avrupada satılamayan defolu mallar olduğunu duşunuyorum... tabii bu benim şahsi fikrimdir.
saygı ve sevgiler...
bu tv ler malesef avrupada devamlı satılıyor defolu değil önce al kulllan ondan sonra buraya fikrini yaz tamammı arkadaşım kullanmadığın görmediğin bir konu hakkında yorumlarınla ilgili arkadaşların canını sıkma sen hangi tv yi beğeniyon bakalım acaba buraya yaz ben sana onunla ilgili sorunları anladan forumlara seni yönlendireyim tilki007 arkadaşım ok thomson bir sony değil ama onun ayarında bir tv varmı bu fiyata bu kalitete bir tv örnek ver önce araştır sonra yer olur olmaz yere yazma laf olsun diye teşhir ürünleri zaten hırbalanmış olurlar kumandasının farklı cıkması normal tho yazısının düşmüş olmasıda normal çüngü onlar teşhir ürünüdür onları satın alırken ucuza alabilirsiniz teklif edin mutlaka kabul edeceklerdir selamlar haklarınızı koruyun ve savunun
32wh402b gelecekmiş alacak arkadaşlar bu tvyi alabilirler 32wh412 b den tek farkı ses özelliğidir yani virtual dolby ses yok sadece selamlar birde renki gridir