Şimdi Ara

(((THX sertifikalı hoparlör kablosu))) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
2
Favori
22.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çakmışlarsa iyi çakmışlar,bu fiyata bu özen bu kalite iyi bence gerisi boş,sorumu yineleyeyim amfiye bağlantıyı nasıl yaptınız.plugları söktünüz mü ya da nette bazı resimlerde amfiye dik bağlantı yapılıyor o şekilde mi yaptınız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: snoopdogg

çakmışlarsa iyi çakmışlar,bu fiyata bu özen bu kalite iyi bence gerisi boş,sorumu yineleyeyim amfiye bağlantıyı nasıl yaptınız.plugları söktünüz mü ya da nette bazı resimlerde amfiye dik bağlantı yapılıyor o şekilde mi yaptınız?

Snoop dostum, 605 ile ilgili yazışırken anlatmıştım, plugları sökmedim çünkü öyle klipsli sök-tak olayına uygun bir soket değil, ama tabi ki amfiye takarken de biraz zorlandım bazılarını eğdim ancak o şekilde takabildim hoparlörlere oldukça rahat bağladım, fotoğraf makinesi işyerinde kaldı eve getirdiğimde fotoğraf koymaya çalışırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: amf23

quote:

çakmışlarsa iyi çakmışlar,bu fiyata bu özen bu kalite iyi bence gerisi boş,sorumu yineleyeyim amfiye bağlantıyı nasıl yaptınız.plugları söktünüz mü ya da nette bazı resimlerde amfiye dik bağlantı yapılıyor o şekilde mi yaptınız?

Snoop dostum, 605 ile ilgili yazışırken anlatmıştım, plugları sökmedim çünkü öyle klipsli sök-tak olayına uygun bir soket değil, ama tabi ki amfiye takarken de biraz zorlandım bazılarını eğdim ancak o şekilde takabildim hoparlörlere oldukça rahat bağladım, fotoğraf makinesi işyerinde kaldı eve getirdiğimde fotoğraf koymaya çalışırım.

saol dostum,amfiye bağlama konusu beni düşündürdü,ara kablolar gelsin önce onlarla seste nasıl bir fark olur diye test edeceğim sonra da monsterleri takacağım,bazen nette görüyorum amfinin terminallerine diklemesine hoparlör kabloları bağlanmış bunu merak ettim,gerçi birkaç gün içinde bütün varyasyonları deneyeceğim.ilerde de van del hulları almak niyetim.

• Birkaç hafta önce Bursa / Kent Meydanı / Teknosa'dan ben de 49.- YTL'ye almıştım.

Kalitesi belki mükemmel değil, ancak sadece altın kaplamalı scart bile tek başına 20YTL'den ucuza yok..

Diğer kablolar da kelepir sayılabilir bence

NOT: Teknosa'daki satıcılara bu kabloların anfiye bağlanıp bağlanamayacağını sorduğumda, birbirlerine bakıştılar ve "kesin bir şey diyemiyoruz" noktasında bırakmışlardı. Hoş, mekan yeni açıldığı için pek tecrübeli olmadıkları da belliydi.. Daha sonra bi gün uğradığımda "bağladım, sorunsuz çalışıyor, başka soran olursa, söylersiniz" diye de feedback'imi bıraktım

• quote:

Orjinalden alıntı: cfiliz
    NOT: Teknosa'daki satıcılara bu kabloların anfiye bağlanıp bağlanamayacağını sorduğumda, birbirlerine bakıştılar ve "kesin bir şey diyemiyoruz" noktasında bırakmışlardı. Hoş, mekan yeni açıldığı için pek tecrübeli olmadıkları da belliydi..

Bu Teknosaların ortak problemi. Mekanın yeni olmasıyla alakası yok, 2 sene sonra gidin, aynı soruyu sorun, yine tren modunda olacaklarına eminim.
  • Arkadaşlar hepsiburada.com gibi alışveriş sitelerinde bulabileceğiniz kendi kullandığım TTAF marka bir scard ve hdmi kablo var adamların kabloları çok iyi denecek kadar iyi çıktı. İlk başta elime ulaşan ürün ambalajına baktığımda bunamı bu parayı verdim demiştim ancak kablolar beni çok utandırdı. Scart kabloyu kullandığım lcd tv de çok iyi bir performans vedi ekran titreme ve çizgi çıkıyordu kabloyu taktıkdan sonra sorun çözüldü ve temiz bir görüntü almaya başladık. HDMI kabloyu da PS3 e bağladım (1.3 b versiyonu bir kablo) ne görüntü titremesi ne de renk bozması sıkıntı yaratmadı...
  • Arkadaşlar bir gazla biz bu Monster "Standart" THX serisini aldık(bir de Ultra THX serisi varmış) ama Hi_Fi uzmanımız "The_cantan" üstadımızın dediği gibi ben bunların pek kalbur üstü olmadıklarını düşünmeye başladım. Hele ki Monster'ın websitesinde diğer modellerini karşılaştırdığımda... Monster THX diye bir bölümleri var(sanki THX ünvanı ile göz boyamak gibi birşey) ama asıl baba kablolar Monster Cable seçeneği altında. Yani diyeceğim şudur ki bu ürün sanki biraz piyasa malı gibi, enthusiast ürünü olmaktan uzak.

Şimdi daha fazla bakır falan diyor ama aşağıdaki resime bakarsanız halbuki kablonun içinde birbirine sarılı bakırdan farklı gri renkli bir sarmal daha var ve totalde bakır kısım öyle çok değil. Halbuki standart full bakır bir kablo genelde aşağıdaki gibi oluyor(2.resim) ve görüldüğü üzere bakır muhteviyatı daha fazla.

(((THX sertifikalı hoparlör kablosu)))

Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Tamam ürünün işçiliği, paketlemesi, kullanım klavuzu, kutudaki bağlantı uçları ve Sony-Kenwood ampli için özel konnektörler..vs gayet özenli ama açıkçası 16-gauge'luk full bakır standart bir kablo bundan daha iyi performans verebilir gibi geliyor; olmadı Acoustic Research, PureAV'nin veya standart 16-gauge'luk full bakır kablolardan biriyle denerim bir ara...

Sevgiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adnan Ak -- 9 Mayıs 2008; 14:52:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: amf23
    Üstad, ambalaj işçiliğinden kastım tabi ki ambalajın malzemesi değil, kabloların sarılımı, yerleştirilmesi, kullanma klavuzunun ciddiyeti gibi detaylar. İçini açarsan eğer bunların arkasında sağlam bir firma olduğu belli oluyor, ben de beyaz eşya üreten bir firmada Ar-Ge laboratuvar yöneticisiyim ve az çok ürünlerin hangi şartlarda ve hangi özenle üretilebildiklerini tahmin edebiliyorum. Monster ın performansıyla ilgili ise sizin yorumlarınız üstüne zaten birşey demem

estagfurullah dostum görüş sadece. ama görünen bu.
    bir de ne diyim Acoustic Research severim ama monster kablo hesabı satılan a.research kablonun her yerine kadar masmavi oksitlendiğine şahit oldum. üzerinde life time warranty yazıyordu. hata olursa değişim.yeter ki satılsın.maksat satış.ambalaj boyamadan başka bir şey. pure av da sevmem bak.kaliteli bir yerli malı alırım, yahut neutrik kablo, konektor alırım ki öyle yaparım.
    devir artık kullan at devri.

• quote:

Orjinalden alıntı: Adnan Ak

Arkadaşlar biz bu Monster "Standart" THX serisini aldık(bir de Ultra THX serisi varmış) ama Hi_Fi uzmanımız Cantan üstadımızın dediği gibi ben bunların pek kalbur üstü olmadıklarını düşünmeye başladım. Hele ki Monster'ın websitesinde diğer modellerini karşılaştırdığımda... Monster THX diye bir bölümleri var ama asıl baba kablolar Monster Cable seçeneği altında. Her neyse...

Şimdi daha fazla bakır falan diyor ama aşağıdaki resime bakarsanız halbuki kablonun içinde birbirine sarılı bakırdan farklı gri renkli bir sarmal daha var ve totalde bakır kısım öyle çok değil. Halbuki standart full bakır bir kablo genelde aşağıdaki gibi oluyor(2.resim) ve görüldüğü üzere bakır muhteviyatı daha fazla.

Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Elbette ki denemek lazım ama açıkçası 16-gauge'luk full bakır standart bir kablo bundan daha iyi performans verebilir gibi geliyor; olmadı Acoustic Research veya PureAV'nin 16-gauge'luk full bakır 100feet kablolarından biriyle denerim bir ara.

Mrb.
    Bazen firmalar malliyeti göz önüne alarak kablo içersine alüminyum hatta ve hatta çelik bile karıştırabiliyorlar. Böyle bir durumda da bağlantı sırasında barazitten tutunda çeşitli bozulmalar olabiliyor. Kullanıcıların bazıları ki genelde böyle ürün ambalajının güzelliğine aldanıp alabiliyorlar. Doğrusu kablo alırken ambalajın mümkün olduğunca içerisin görmek ve deneyebilmektir. Kablo olayı üç kağıda açık bir olay bu konuda zamanında çok sıkıntılar yaşayan biri olarak söylüyorum. Belli başlı bazı markalar var ancak her marka sizinde belirttiğiniz gibi malesef bizlere 3. sınıf hatta 4. sınıf ürün satıyorlar bizlerde alıyoruz, bu çok üzücü bir durum...
    Bana göre güvenilir markalar sırasıyla TTAF ( Yerli bir firmadır ), Acustic Research, Pure Avi, Belkin ( Alman ) 'dir...
    Saygılarımla.

• bende monster kablo aldım.ben özellikle scart için almıştım.şimdi diğer kabloları da kullanmak istiyorum.ama hoparlör girişleri mandallı.siz nasıl bir çözüm buldunuz.kabloların ucunu mu kestiniz.başka bir yol var mı?
    quote:

Orjinalden alıntı: nightmare666

Benimde merak ettiğim tüm amfilerin hoparlör girişleri mandallı değil
    bu kabloları onlara bağlayabilmek için ucundaki dalgaları kesmemiz mi gerek

• arkadaşlar uzun olmalarından mıdır (6şar metre),üstüne bir de yeni olmalarından mıdır,monsterler iyi ses verdirmiyorlar gibi,sanki hama bakır kablolarımdan daha iyi ses alıyordum.monsterlerdeki griler gümüş olabilir.
  • quote:

arkadaşlar uzun olmalarından mıdır (6şar metre),üstüne bir de yeni olmalarından mıdır,monsterler iyi ses verdirmiyorlar gibi,sanki hama bakır kablolarımdan daha iyi ses alıyordum.monsterlerdeki griler gümüş olabilir.

Aha, bak işte! Ben de tam bunu demye getiriyordum işte yukarıda yaptığım laf kalabalığında...
  • Yahu arkadaşlar alemsiniz yav. Önce slimdreamler sonra slw 10 sub en sonunda da monster kablo seti. Konuya mesaj yazanlara bakıyorum hep tanıdık isimler, güzel bir grup olduk. Ben sistemi tamamladım ve ilk başlardaki olumsuz düşüncelerim değişti şu an güzel güzel dinliyorum. Fakat bir bakıyorum acaba sub çakmamı, kablo yoksa iyi değilmiydi...

Bu da mı gol değil!

Bence fazla takılıp kalmayalım birazda sistemlerin keyfini sürelim.

Saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tlepsh

Yahu arkadaşlar alemsiniz yav. Önce slimdreamler sonra slw 10 sub en sonunda da monster kablo seti. Konuya mesaj yazanlara bakıyorum hep tanıdık isimler, güzel bir grup olduk. Ben sistemi tamamladım ve ilk başlardaki olumsuz düşüncelerim değişti şu an güzel güzel dinliyorum. Fakat bir bakıyorum acaba sub çakmamı, kablo yoksa iyi değilmiydi...

Bu da mı gol değil!

Saygılar.

+1 çünkü bu işin sonu yok...Her sistemden daha iyi bir sistem var, en iyi sistem diye birşey yok bence, herşey geliştirilebilir çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amf23 -- 10 Mayıs 2008; 19:09:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Tlepsh

Yahu arkadaşlar alemsiniz yav. Önce slimdreamler sonra slw 10 sub en sonunda da monster kablo seti. Konuya mesaj yazanlara bakıyorum hep tanıdık isimler, güzel bir grup olduk. Ben sistemi tamamladım ve ilk başlardaki olumsuz düşüncelerim değişti şu an güzel güzel dinliyorum. Fakat bir bakıyorum acaba sub çakmamı, kablo yoksa iyi değilmiydi...

Bu da mı gol değil!

Saygılar.

eğer memnunsanız sorun yok tabi,ben monsterleri çıkarıp yine hama bakır kabloları taktım.

• Arkadaşlar bu monsterden bulunduğu yerden eğer varsa alıp banada yollayacak bir centilmen arkadaş varmı DH kardeşliği adına.Parayı önceden havale ederim
  • Merhaba,
    Ben yollayabilirim bizim buradaki bimeks'te vardı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Adnan Ak

Arkadaşlar bir gazla biz bu Monster "Standart" THX serisini aldık(bir de Ultra THX serisi varmış) ama Hi_Fi uzmanımız "The_cantan" üstadımızın dediği gibi ben bunların pek kalbur üstü olmadıklarını düşünmeye başladım. Hele ki Monster'ın websitesinde diğer modellerini karşılaştırdığımda... Monster THX diye bir bölümleri var(sanki THX ünvanı ile göz boyamak gibi birşey) ama asıl baba kablolar Monster Cable seçeneği altında. Yani diyeceğim şudur ki bu ürün sanki biraz piyasa malı gibi, enthusiast ürünü olmaktan uzak

Arkadaşlar bende bu monster kablolardan aldım.Yeni aşındığım eve eski yerli malı kalın kablolarım uymadı ama fiyat yönünden bakındığımda piyasadaki kablolara göre de ucuz görünüyordu denemeye değer dedim hiç değilse..

• Parkelrimi kaldırırsam altından eski kablolarımıda geçirebilirim zor ama değecek umarım
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.