Şimdi Ara

Ticaret Bakanı Bolat’tan ek gümrük vergisi açıklaması: “Anlayış bekliyoruz” (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: baranel , KasarHood! Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü4 Mobil
5 sn
182
Cevap
1
Favori
5.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy şu anda #2
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
6. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yerli üreticiyi koruma derneğine üye olduk da haberimiz mi yok sayın Bakan. Bir müslüman da yerli tüketiciyi koruyalım demez mi? Milletin 50 euroya giydiği monta biz 10.000 veriyoruz. Babası esnaf biri olarak konuşuyorum, istemiyorum kardeşim bu vergi kaçakçılarına para kazandırmak. Çinli adam sıkıntı çıkınca ürün sende kalsın ücretini iade edeyim diyor. Buradaki çakallar kullanılmış traş aleti gönderip sen kullandın diye iadeyi reddediyor. Haram olsun.

Yahu çıldıracağım. En dandik internete en yüksek ücreti öderiz. En boktan sebzeyi meyveyi elalelimin et yediği paraya yeriz. Üç kuruşluk yurt dışı alıverişi keyfimiz var onda da şöyle saçmalıklarla karşılaşıyoruz. He sen yasak koydun ben de koşa koşa bunlardan alacağım öyle mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cesvaraponuribere -- 3 Aralık 2024; 23:35:30 >
  • Jose_Gökhan kullanıcısına yanıt
    +1
  • Soygun var !!!!!!
  • Ne yazsak anlamsız

• Vatandaşa hakaret ve küfür etse bu açıklamadan daha kötü olmazdı. Ne diyelim, hak edilen yönetim ve muamele şekli bu belki de. Fahiş fiyatlarla söğüşlenmeye veya mahrum kalmaya devam.
  • Yerli birşey kulanmayıp boykot etmek lazım evime arçelik sokmuyorum bundan sonra

• Yerli üreticinin korunması için her türlü yaptırıma kabulüm. Ciddi diyorum. Yerli üretici korunmalı, yoksa Osmanlı gibi çivi üretmeyen, her şeyi ithal eden ülke olur batarız.

Bugün nalburdan Mutlusan, yerli marka, Türk malı çivili kroşe aldım. Hani şu kabloyu duvara çaktığımız sabitleme zımbırtısı. Çivi ve bir parça plastikten ibaret. Türk malı aldım sanıyorum ben. Bir baktım kutusunda Made in P.R.C. yazıyor. Çin malı çivili kroşeye Türk adı olan kutu koymuşlar. Şimdi sayın bakan bunu mu koruyor?

Spot lamba aldım banyodaki yanmış. Yerli malı ne var dedim CATA Türk markası abi dedi. Arkasında Made in P.R.C. yazıyor.

Yerli üreticiyle ithalatçıyı ayıramıyor değil elbette. Hepimiz biliyoruz ki bizden çok daha iyi biliyorlar.

Gerçekten yerli üretim almaya özen gösteren bir insanım. Kablo alacaksam yerli marka ararım, gerekirse süreci uzar ama yerli alırım. El aletleri alacaksam neredeyse her şeyi İzeltaş alırım, ancak İzeltaş'ta o ürün yoksa Knipex alırım. Ama yerli üretim çok az. Üzerine marka basmak o ürünü yerli üretim yapmıyor.

Çin'den 50 dolara aldığı ürünü burada bize 250 dolara satmaya çalışanları korumaktan başka bir şey değil bu. Çin bize diyor ki ben sana 50 dolara toplu satılan malı 60 dolara vereyim. Sen de devlet olarak % 20-30 vergini al. Sorun değil al yani. Ama bizi 60 dolara alabileceğimiz ürünü birileri zengin olsun diye 250 dolar verip almaya zorlamayı yerli üreticiyi koruyoruz diye kandırmaya çalışmayın. Siz zenginleri koruyorsunuz sadece.

Olayı siyasileştirmiyorum. O şekilde bir yere varılamıyor. Yerli üreticiyi koru, sen ticaret bakanı olarak kim üretici kim etiket basıyor biliyorsun zaten. Gerçekten yerli üretimi olan ürünleri koruyun, piyasaya arzı yeterliyse, üretim kapasitesi yeterliyse o ürünün ithalatına sınır koyun, İzeltaş'ı koruyun yani. Ama Slink'i koruma bana. Slink etiket basıyor.

Gerçekten doluyum bu konuda. Bir fan lazım oluyor, Çin'de 120 dolar Türkiye'de 200 dolar. 5 tane almam lazım hop kota var, sınır var, zorla % 90 fazla para vermek zorundayım.

• "Esnaf ve KOBİ’lerden gelen şikayetler üzerine 150 Euro sınırını 30 Euro’ya düşürdük."

Başka söze gerek yok...

• Vatandaş verdi yetkiyi, şunla bu la nasıl uğraşılıyormuş gördü etkiyi.
  • Ekonominin içine ettik 20 senede acısını vatandaştan çıkarıyoruz demiyorlarda

Türkiye koskoca hapisane

Biz mahkum bunalrdan e belli

• Kapatın sınırları harbi komple kapatın gitsin :D bu arada Abd de eşyalarım var kapatırlarsa gittik

• Cevabi bu videoda

Başka ülkede olsa millet ses çıkarır bizde ise baştakiler nederse onu kabulleniyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 4 Aralık 2024; 8:6:34 >
  • Filin ardındaki kılın ucundaki tozu fil sanıyor arkadaşlar. Yerli üretici (hangi üreticiyse çoğu konuda zaten üretici yok) öyle korunmaz. Topyekûn tek bir kararla her soruna çözüm bulunmaz. Kafayı kuma gömerek, içine kapanarak kendini kandırırsın. Sen önce nitelikli eğitim ver, nitelikli gıda ve sağlık hizmeti ver, adaletli vergi sistemi ver, girişimciliği ve ticareti ve üretimi destekleyecek ortam oluştur, dünya pazarlarında savaşacak firmalar çıkar ve firmaları destekle. Adam senin su kaynaklarının %70ini ele geçirmiş sana senin suyunu satıyor sen nelerden bahsediyorsun. Rant uğruna bunları satanları cezalandır, engelle önce. Dünya devi firmalar çıkaracak stratejin olmadığı gibi kendi büyüyenlerin yabancılar tarafından hiç edilmesini önlemiyorsun, bunlara bak, bunlara cevap ver önce. Ben de üreticiyim, benim arge yapmamı, burada olmayan mal ve hizmeti almamı ve ürün geliştirmemi engelle sonra üreticiyi koruyorum. O kadar sığ kafalısınız ki nereden nasıl yazayım da anlatayım bilemiyorum!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serafon -- 4 Aralık 2024; 7:45:6 >

• acaba sayın bakan bu ulkede yasamıyormu???
  • Yerli ÜRETİCİ mi? Hangi üretici? Adam Çin'den alıyor 3 ila 10 kat arasında bir fiyat ile yurtiçinde satıyor! Üremiyor ki bu yapılan üreticiyi değil ithal edip bedavadan 10 katına para kazananı korumaktan başka bir şey değil! Serbest piyasa diye vatandaşa geçirip duranları koruma yasası bu, başka bir şey değil...
  • Eğer böyle giderse müslüman tayfa bile "SANDIK!" diye bağıracak
  • telmessos1986 kullanıcısına yanıt

vay sen de benim tariftesin.

Misina bobinleri aldım 500 metrelik ve 1000 metrelik.Floşları da aldım çapari bağlamaya.

Yerli üreticiden de iğneleri aldım. Çaparimi kendim yapıyorum.

Bu arada bakana biri söylesin,amazon ve temu ile toplantı yapıp temsilcilik açmalarını söylemiş ya, Amazon yıllardır Türkiye'de var zaten,

satışlarını Türkiye'deki ofisinden yapıp,Türkiye'deki deposundan gönderiyor.

• Adrian Shepard A kullanıcısına yanıt

bir itiraf geldi şimdiye kadar bağıranlar ecnebi imiş. 

• scrabG kullanıcısına yanıt

Vatan neden kurtarılması gereken bir durumda, ekonomiye ne oldu ki?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.