Şimdi Ara

Ticaret Bakanı Bolat’tan ek gümrük vergisi açıklaması: “Anlayış bekliyoruz” (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: gadget42 , polatsuayip Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
190
Cevap
1
Favori
5.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy şu anda #2
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
52. Sırada  bugün en iyi #17
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nasıl yerlı üretıcı yok? Lütfen değerlı markalarımızı unutmayalım. Onlar nasıl kazanacak? Bakın Vestel'e. Türkıye'de üretıyor, buradan taaa Almanya'ya kadar naklıyesı, lojıstığı, e Almanya'nında vergısı olmayacak mı? 479€ a satıyor. Yanı 17.500TL ye.

Ha aynı ürünü Türkıye'de yerlı mıllı vatandaşlarına 30.500TL ye satıyor. Gümrük koruması olmasa ne olacak? Gıdıp yerlı Vestel Çamaşır Makınemızı Almanya'dakı dükkandan sıparış vereceğız. Naklıyesı ıle beraber bıle Türkıye'ye gerıye 20.000TL ye falan gelecek. E o zaman Türkıye'de aynı malı 30.500TL ye nasıl satacak yerlı markamız? Hem de boşu boşuna önce burada üret, taaa Almanya'ya kadar gönder, sonra tekrar taaa Türkıye'ye kadar gerı naklıye et. Boşuna onca emısyon falan. O yüzden anlayışlı olmalıyız. :)

Ticaret Bakanı Bolat’tan ek gümrük vergisi açıklaması: “Anlayış bekliyoruz”
    Ticaret Bakanı Bolat’tan ek gümrük vergisi açıklaması: “Anlayış bekliyoruz”

• Ek gümrük vergisi, aynen ÖTV gibi, vatandaşı soymak için getirilen kararnamedir.

İki türlü soygun vardır, biri silahlı soygun, bir diğeride, çıkarılan vergi kanunları.

• Bunun adı yerli üreticiyi desteklemek değil arabulucuyu desteklemektir. Alınan ürünlerin muadilleri burdada üretilir o zaman bu tezinizi anlarım ama 1000 de 1 bile uretilmiyorsa bu ülkede yerli üreticiyi desteklemek falan diye bahsetmeyin. Yaptığınız bu işlem yine bize mal oldu aslında Çin den gelen bütün ürünlerin fiyatının artmasına neden oldunuz. Önceden burda 1 e aldığımız ürünlere artık 2 ödüyoruz. Onuda geçtim yerli yi desteklemek diyorsunuz da bugün bosch marka camasir makinesi baktım alman teknolojisi 38bin bandında idi aynı muadili Yerli Arcelik markasına baktım oda 38 bin bandında idi. Şimdi soruyorum ben Alman malı varken aynı paraya neden yerli tercih edeyim. Yerli birde ucuz olmalı demi gümrük vb giderleri olmadığı için. Ama bizim yerli üreticilerimiz 1 e yapıp 10 a satmanın peşinde olduğu için insan kendini kaziklaniyor gibi hissediyor. Çin in yaptığı ürünleri aynı paraya burdada yapsınlar alalım. Ama amaç zaten o değil amaç insanların güzel ve ucuz şeyleri almamaları vergilerin devlete akması. Öyle bir sistemin içindeyiz ki aslında. Hepimiz maaş alıyoruz ve bu maaslardan belli bir süre sonra gelir vergisi kesiliyor aylarca oda yetmiyor harcadiklarimizdan vergi alınıyor. Ben zaten kazandığım paranın vergisini verdim harcarken neden bir vergi daha ödemek zorundayım ya gelir vergisini alırsın yada sadece kdv alırsın.

• Alfabede akp için kullanılan tüm harfler sözcükler kelimeler bitti artık.geriye sadece sinkafli sözler kaldı.

• Sizin amacınız anlayış falan değil bu milletten nasıl daha fazla para koparırız ben hakkımı helal etmiyorum almaya devam edicem vergiden aldığınız parada haram olsun

• Yerli üreticiyi korumak gerekiyor evet ama bunu vatandaşın sırtına binmeden yapmak lazım vergi elbette olmalı ama makul rakamlarla ve alışveriş sınırlamaları zaten çok komik 30 Euro ile alınabilecek çok az şey var vatandaş nefes almak için küçücük bir imkan buluyor onuda böyle böyle engelliyor sunuz

• Şu seçimler bir an önce gelse o zaman göreceğim ben.

• Yerli üreticiyi korumayı düşünüyorsunuz da ? Yerli tüketiciyi korumayı neden düşünmüyorsunuz ? Yurt dışından satın alıp , %80 gümrük vergisi ödedikten sonra bile hala Türkiyede aldığım aynı ürün yarı yarıya ucuz oluyorsa , yerli üretici işçisini asgari ücrete mahkum ediyorsa , bunun adı sadece patronları korumaktır , üreticiyi değil.

Bir maliyet analizinde üretim maliyetinin üzerine %25 kar ve genel gider koyup hesaplama yapılabilirken ne yazık ki üreticilerimiz %100 , %200 kar koyarak satış yapmaya çalışıyorlar. Üretici dediğikleriniz , çeşitli metodlarla vergiden kaçınıp 1 lira dahi vergi ödemezken onları koruyorsunuz da , maaşı eline geçmeden vergisi peşin peşin kesilen ücretli açlık sınırı altında yaşamaya çalışırken , onları neden korumuyorsunuz ?

Masal anlatma zamanı çoktan geçti. Artık kimse bunlara inanmıyor.

• Aynı marka ithal ürün, yerli bir firma tarafından ithal edilerek, yurtdışı aldığım fiyatın 4 katı fiyatına satılıyor. Burada yerli üretimi korumak değil ithalatçı firmalara da çok kazandırmak.

• Sizin kimseyi korumak gibi bir düşünceniz yok siz anca suriyelileri korursunuz kendi insanına bu kadar düşman bir hükümet dünyada yoktur. O 30 euroya kadar olan alışverişede yüzde 60 vergi koydunuz hırsızlar.

• Ulan sanki yerli uretici kaldi toplu igneyi bile ithal ediyoruz zaten. Bu yasa sadece hukumete baski yapan emarket zincirlerinin baskisiyla cikti cumle alem biliyor amac yerli ureticiyi korumak falan degil komisyoncu sansarlari zengin etmek tabi bundan nemalanan burokratlarimizi cocuk mu kandiriyorsunuz

• Hocam zaten vergisini gümrüğünü alıyorsunuz varsa yerli üretici onlarda platform üzerinden dünya ya satış yapabilirler Ne anlayışından bahsediyorsunuz vatandaşın menfaatini hiç gözlemlediğinizi görmedik şükür

• Bırak bu işleri bakan bizi tüsiat kucağina atiyorsun

• Anlayış gösterecek bir şey yok. Bir alışveriş sitelerimiz vardı onu da kararttınız. Çin’den aldığımız ürünler zaten koca ürünler olmadığı gibi Türkiye’de o üretici dediğiniz kimse üretmediği ürünlerdi. Şikayet üzerine ek vergi koydunız. Şimdi de biz şikayet ediyoruz, ek vergiyi kaldırın. Bu sefer de tüketiciyi korumuş olursunuz. Hadi bakalım. Allah aşkına bu ufak tefek işlerle neden uğraşıyorsunuz. Başka işiniz kalmadı mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Asıl biz anlayış bekliyoruz. Yani 20 sene iktidar olup, son birkaç senede ekonominin içine edip, alım gücünü 10 senenin öncesine çeken de sizsiniz. Anlayış bekliyorlarmış.

Anlayışı seçimde görürüz.

Kendi seçmenleri bile "kime vereceğiz alternatif yok ki" diye düşünürken, artık can iyice acıyınca "yeter ula" demeye başladı ve anketler parlak değil halen. Arada CHP'nin aptallıkları ile birkaç puan falan kaptırsalar da, pazarlamacılar bilirler, mamul hayat eğrisi diye bir grafik vardır. Bir ürün artık ekonomik ömrünü doldurur, ufak tefek makyajlarla, yeni modellerle satış ömrü uzatılmaya çalışılır, o da olmazsa kampanyalar, fiyat indirimleri falan yapılır, canlı tutulmaya çalışılır. Ancak daha sonra artık gerek pazardaki diğer gelişmeler, yeni ve daha iyi ürünler falan filan derken o ürünü bedava da verseniz satamaz hale gelirsiniz. Orada artık o ürün biter, üreticiler de ürün o aşamaya gelmeye yaklaştığında artık üretimi keserler, yeni modellere yelken açarlar. Biz de o aşamadayız.

Zaten en fazla kazanırlarsa bir seçim daha kazanırlar, sonrasına ömürleri veya sağlıkları bile yeter mi, işin o noktası da var.

Ki o seçim de tehlikeye giriyor görünüyor.

Ekonomi düzelmedikçe olmayacak.

Seçmen gerekli anlayışı krediyi zaten yeterince verdi. Bence o noktayı tükettiniz Sayın Bakan. Farkındalar aslında da işte...

Hala garip acayip açıklamalar ile günü kurtarmaya çalışıyorlar. Geçende Tarım Bakanı ne dedi biliyorsunuz, fıkra gibi. Yaşadığını çiftçi biliyor...

Türkiye'de üretilen ürünler içinmiş.

Büyük hikaye. Maksat ithalatı boğabildiğin kadar boğmak ki fazla verebilelim, veya ithalat kalemlerini azaltabilelim, biraz bütçe falan toparlasın. Tek dert bu.

• Ulan yurt icinden aldiginiz vergiyi dusurun ozaman

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Abicim yerli urunlerden alinan vergiler makul degilki. Yerli urunlerdende cok yuksek vergi aliniyo Elektronik katagorisi icin soyluyorum tabi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tüm ülkeler ek vergi koydu ekonomik savaşta batı ile doğu çini bedava besleme büyütme dönemi kalktı 2018 den beri, heryerde ab de bile vergiler yüksek kişisel alışverişte eskinin rahatlığı yok.

çin sana babasının hayrına yollamıyor o ürünü.

hem piyasa zarar görüyor bakan haklı tabi sadece yerli ürün demesi biraz süsü acıtasyonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Aralık 2024; 12:56:59 >
  • Her hafta her bakan ayrı bir komik paylaşım yapıyor, sussalar daha iyi direk enayi yerine konmayız en azından

• bugra69 kullanıcısına yanıt

istifa yetkisi bile yok. Dalga geçerek yönetiyorlar seçmen alkışladığı sürece sorun yok ki alkışlamaya devam ettikleri ortada.

adamın oğlu playstation herkesin alabileceği bir şey değil diyor halk alkışlıyor böyle bir ortamda yönetiliyoruz.

Artık emir gibi krallık gibi dönemdeyizTicaret Bakanı Bolat’tan ek gümrük vergisi açıklaması: “Anlayış bekliyoruz” 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EvMüdüresiii -- 4 Aralık 2024; 13:20:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.