Şimdi Ara

Ticaret Bakanı Bolat’tan ek gümrük vergisi açıklaması: “Anlayış bekliyoruz” (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
1
Favori
7.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Vestellemek: Akıl ile dalga geçmek. Cümle içinde kullanımı: "Türkiye Vestelleniyor"

• Tüketiciden anlayış bekliyorlarmış mış... Şunu gören benden nasıl anlayış bekliyorlar hayret!

• Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Vestel'den tiksinmek için gayet geçerli ve güzel bir sebep, özellikle alttaki 2 görsel.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Amacımız yerli üreticiyi korumak, tüketiciden anlayış bekliyoruz."

Güler misin? Ağlar mısın?

• küfür etmeden cevap vermek çok zor.

• nas nas diye ülke ekonomisini alenen katlettiniz parti olarak. ne anlayışı, ne hoşgörüsü ne ne? emekliye 12,5 sadaka (maaş değil, anca sadaka olur bundan) verirken, bir damacana suyun 150 liraya çıktığını görmediniz mi? anlayış ha, yazıklar olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 4 Aralık 2024; 21:35:19 >
  • S.kmedikleri kaldi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gümrük konusunda bilgili yada daha önce böyle bir olay basindan geçen varmi acaba?
    2 yil önce amazon almanya kahve makinesi almistim. Garanti doldu makine bozuldu. Almanya firmayla görüştük bize yeni makine göndermeyi teklif ettiker.gümrük olayini biliyorlar ki almanya da bir adres istediler. Simdi biz bu makine icin gümrük vergisi zaten vermistik ve tamir olamayacağı icin yerine yeni makine vermek istiyorlar. Bunu gümrükden vergi ödemeden nasıl alabiliriz. Tekrar vergi vermeye gerek varmi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçimde iktidar ortaklarına oy vermeyin,verdirmeyin. Bunlar gitmedikçe hiçbir şey düzelmez.

• Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt

üzgünüm ki booking otelci şikayetiyle değil malum güruha yakın birinin, birkaç yıldır çok ünlü bir tatil/otel rezervasyonu için kullanılan internet sitesini açmasına/açacak olmasına istinaden yasaklandı. yemin edebilirim ama ispatlayamam..

• Az önce bir ürüne baktım. Amazon USA'da 249$ iken Amazon TR üzerinde satış yapan bir satıcı 14.800₺'ye satıyor. Bakanın "anlayış bekliyoruz" dediği satıcı bu ve bunun gibiler işte beyler.

• Milleti kazıklayın sonra anlayış deyin yazıklar olsun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yahu yerli üreticiyi desteklemek işin hikayesi. Hepiniz takmışsınız ne üretiyorlar diye... Yok öyle birşey, işin kılıfı o!

Bunların güruhta meşhur bir Şevki Yılmaz var. Hani seçimleri kaybedecekseniz, gelecek olanlara 1 krş bırakmayın, hatta borç bırakın diyen müslüman kardeşleri var ya....

Müslüman kardeşlerinin sözünü dinleyip, her tarafı talan ettiler. Seçim sonucu da bunlara sürpriz oldu. Herşeyi talan ettik, ekonomi, iç politika, dış politika, üretim, tüketim, hak, hukuk.... Kısaca ülkenin içine ettik, ama siz gidip yine bizi seçtiniz. Şimdi toparlamaya çalışıyoruz. Garanti köprüler, havalimanları, hastaneler, yolların garantilerini ödeyecek para kalmadı. E suriyeli, Afgan kardeşlerinden de isteyemezler..... Halka geçiriyorlar işte.

Olay bu kadar basit!

Ha, bu kadarla toparlayabilecekler mi? O kadar garantiyi yine karşılamayacak. Ücretlerden alınan vergiler artacak. ÖTV ye zamlar yapılacak. Yurtdışı alışverişler 10 Euroya düşürülecek. Cezalar artacak.....

Tek kaçışları, seçimleri kaybetmek.... Seçim sonrası hepsi yurtdışına kaçacak. Erken seçimi de onaylayacaklar.

Göreceksiniz!!!

• Ulan Allahsızlar , vergi koymayın diyen yokta 400 liralık ürün bana nasıl 1200TLye gelebiliyor ? Siz Çinliden çok daha fazla kazanıyorsunuz. Limiti de düşürmüşler taneyle alışveriş yapıyorum. Önceden aldığım entegrelerin herbirini 50-100 adet alırdım son alışverişimde 10-20 ancak alabildim. Zaten para pul olmuş birde üstüne vergi üstüne vergi bindirmişler. Ben bitmiş ürün almıyorum , bana ham madde lazım. Başka alternatifim de yok. Ülkemizde mikrodenetleyici , entegre , elektronik komponent varda biz mi almadık ! Çinlinin ürettiği bitmiş ürünle artık kafa kafaya geliyor ve hatta geçiyor ürettiğim ürün. Etmedik bedduam kalmadı bunlara artık.

• YA ABİ BIRAKIN BU AYAKLARI. Ben eski bilgisayarıma başka bir şeyime TR'de yedek parça bulamıyorum yurt dışından buluyorum ona da mani oluyorsunuz. Bıktım lan sizden vallahi yeter.

Allah belanızı versin. Alım gücü diye bir şey kalmadı her şeyi berbat etmek zorunda mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 5 Aralık 2024; 10:50:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yüssüzlük ve hırsızlığa yeni tanım getirdim anlayış.

• caws87 C kullanıcısına yanıt
    tekrar gümrük vergisi vericeksin. ben de araç parçası aldım kırıldı olmadı yenisini yolladılar 6000 tl gümrük ödedim yine üzerinde yazmsına rağmen

• ASIL BİZ BAKANLIKTAN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ İNSAF YAHU. VERGİLERDEN ÜRÜNLERE ULAŞAMIYORUZ ARTIK.

• yerli iPhone varda bizim mi haberimiz yok sayın bakan. sayenizde ülkemizde iPhone 3 katı fiyat

• Bence bu ithalatçıyı korumak. Aynı ürünler bir ithalatçı tarafından ithal edilip daha yüksek fiyata daha alt modelleri ülkede satılıyor. Ayrıca ithalatçı yurt dışından direk alan tüketici kadar vergi de ödemiyor.

Bu yüzden söylemini boş ve havada kalıyor.

Veri oranını arttırarak ta bir çözüm bula bilirdiniz.

Ama yurt içi maliyet ve vergileri arttırarak esas üreticiye siz geziyorsunuz dolayısı ile tüketiciye de. Alım gücünden belli.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.