48 biraz daha demlenmeli, demi az geliyor sanırım. O yüzden bir yüzyıla yaklaşan bir süre zarfında gün yüzü görememişler gelecekte de göremeyecekler gibi de duruyor. |
Ticaret Bakanı Bolat’tan ek gümrük vergisi açıklaması: “Anlayış bekliyoruz” (6. sayfa)
-
-
2000 TL ye satılan X ürününü TEMU da 1300 TL ye alabildim.
Şu son karar da bize amma takla attıracak bunlar heyallaam. Hayrımızaymış bir de. Peh...
-
Artık işin Şakası KALMADI SANDIK GELMELI !!. -
Şu siyasetçilerin gözünü bir türlü doyuramadık doymayacak gibi de duruyor. Ona zam bu ne zam yok fedakarlık yok şöyledir yok böyledir hep milletten bekleniyor Bir kere de ya şunun fiyatını indirdik şöyle yaptık fırsat yarattık demiyorlar da hep fedakarlık bekliyorlar sabır bekliyorlar ya bu millet ne yapacak ya daha ne yapsın ya inşallah gözünüzü toprak doyurur da öbür tarafta cehennemde olduğunuzu da görürüm -
Bana cevap vereceğinize alkış güzelleme tebrik falan yazsanıza yahu
-
48 48 yazılarını görünce olayı anlamak istedim.
Ama yine de elimizde olan verilere bakarsak 48'den bir cacık olmaz gibime geliyor.
İnanmak istemiyorum nasıl yaparlar diyorum bir bakıyorum yine demleniyorlar.
demin itkisiyle bir yere kadar:)
-
Sağlık işlerinde bizi dünyanı en iyisi yapan hükümetimizi tekrar hatırlatmanız üzerine kutlamak istiyorum.
Çok hoşuma gidiyor bir numara olmak.
-
Yakın zaman da nette haberini gördüm 48'den biri güneş enerjisi kurulumlarını yerden yere vuruyordu.
Şöyle bir baktım mevzu neymiş diye, evlere şenlik kısaca:)
İzmir'de başkan sanırım.
Körfez de kokulu ama, neyse:)
-
Devlete olan borcunu ödeyemeyen halka ne kadar anlayış gösteriyorsanız o kadar anlayış görürsünüz elbet -
Allah belanizi versin herseyinizden ciksin dogu almanya rejimi
Amaç vatadaşin cebine göz dikmek
Ulan halen şunlari savunan arap zihniyeti var forumda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 3 Aralık 2024; 19:58:7 > -
kredi kartı yasası gibi bununda geri çekilmesini bekliyorum. böyle olmaz. -
vestel şikayet etti diye , telefonlara ek vergi koyan zihniyeti istemiyoruz
-
Vidayı bile ithal eden bir ülkenin ekonomi bakanı kalkıp yerli üreticiyi korumak için demez mi ? Piyasada satılan Çin malı olmayan ürün mü var ? Vatandaşı bu ekonomik sıkıntıda değerinin kat ve kat üstünde karla ürün satan tüccarlara mahkûm etmek için o koltukta oturuyor? 25 yıldır vatandaşın aleyhine çalışıyorsunuz. Hala utanmadan yapılan yurt dışı alışveriş kotasını savunuyor.
Ulan 30€ 1000TL yapıyor haberin var mı? -
Anlayış bekliyormuş. Oyy kıyamaaaammm. Millet nerde ucuz bişey bulsa vergi koyuyorsunuz. Sonra anlayış bekliyoruz... Bisey derdim şimdi de. Neyseeee 😤😤😤
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengran -- 3 Aralık 2024; 20:54:53 > -
Bir bilen derki;
Ulke enflasyonunu azaltmak, ithalat-ihracat dengesindeki sıkıntıları çözmek, kapsamlı bir strateji gerektirir. Bu strateji hem kısa vadeli hem de uzun vadeli adımları içermelidir. İşte bu hedeflere yönelik uygulanabilecek bazı yöntemler:
1. Tüketimi Engelleyici Adımlar
a. Vergi Politikaları:
• Lüks ve ithal ürünlere ek vergiler koyarak, yerli ürünlere yönelimi artırabilirsiniz.
• Temel ihtiyaç maddelerinde düşük vergi uygulayarak, halkın alım gücünü destekleyip sosyal tepkileri azaltabilirsiniz.
b. Kredi Kısıtlamaları:
• Tüketici kredilerinde faiz oranlarını artırarak ve kredi kullanımını sınırlayarak bireysel harcamaları azaltabilirsiniz.
• Özellikle tüketim amacıyla kullanılan krediler yerine üretim ve yatırım amaçlı kredileri teşvik edebilirsiniz.
c. Kamu Harcamalarını Azaltma:
• Gereksiz kamu projelerini askıya alarak veya maliyetlerini azaltarak, kamu harcamalarını düşürebilirsiniz.
• Kamu çalışanlarına yapılan zamlar kontrollü bir şekilde artırılmalı; bu, enflasyonist baskıyı azaltabilir.
2. Enflasyonu Tetikleyen Unsurları Minimize Etmek
a. Para Politikası Yönetimi:
• Merkez Bankası, sıkı para politikası uygulayarak piyasadaki likiditeyi azaltabilir. Örneğin, faiz oranlarının yükseltilmesi döviz kurlarını stabilize edebilir ve ithalat maliyetlerini düşürebilir.
• Ancak bu adımlar siyasi ve ekonomik dengeler gözetilerek dikkatle uygulanmalıdır.
b. Üretim ve Arzı Artırma:
• Tarım ve sanayide yerli üretimi artıracak teşvikler verilmelidir. Örneğin, yerli üreticilere düşük faizli krediler sağlanabilir.
• Özellikle enerji ve gıda gibi stratejik sektörlerde bağımlılığı azaltacak projeler hızlandırılabilir.
c. Döviz Kuru ve İthalat Kontrolü:
• Dövize bağımlılığı azaltmak için ihracatı artıran teşvikler sağlanabilir. Örneğin, düşük döviz kuruyla ihracatçıları destekleyici özel krediler sunulabilir.
• İthal edilen malların bir kısmını yerli üretimle ikame edecek yatırımlar teşvik edilebilir.
3. Toplumsal ve Ekonomik Farkındalık Oluşturmak
• Tasarruf Bilinci: Halkın gereksiz harcamalardan kaçınması ve tasarrufa yönlendirilmesi için bilinçlendirme kampanyaları düzenlenebilir.
• Tüketici Tercihleri: Yerli malı kullanımını özendiren politikalar (örneğin, etiket kampanyaları) ile tüketim tercihleri değiştirilebilir.
4. İthalat-İhracat Dengesi için Öneriler
a. Katma Değeri Yüksek Ürünlere Yönelmek:
• İhracatta düşük maliyetli hammadde yerine yüksek katma değerli ürünlerin payını artıracak teknoloji yatırımları yapılmalıdır.
• İnovasyonu ve AR-GE çalışmalarını destekleyerek daha rekabetçi ürünler geliştirebilirsiniz.
b. Ticaret Anlaşmaları:
• Stratejik ithalat-ihracat ortaklıkları geliştirerek piyasa çeşitliliği sağlanabilir.
• İhracatı artıracak serbest ticaret anlaşmalarına öncelik verilmelidir.
c. Enerji ve Gıda İthalatını Azaltmak:
• Yenilenebilir enerjiye yatırım yaparak enerji ithalatını düşürmek mümkün.
• Gıda ithalatını azaltmak için tarım ve hayvancılık sektöründe daha verimli üretim tekniklerine geçiş yapılabilir.
Bu adımların etkili olabilmesi için tüm ekonomi aktörlerinin (hükümet, özel sektör, ve bireyler) koordinasyon içinde hareket etmesi gerekir. Ayrıca, uzun vadede yapısal reformların yapılması kritik önemdedir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi postacikaptan -- 3 Aralık 2024; 21:37:26 >
-
Yerli üretici diyor
Ulan arabamın spor pedal takımına 2.500₺ fiyat çeken esnafın pedal takımını aliexpressten 450₺ ye aldım
Burada üretilmeyen veya onarımı olmayan bir çok otomobil elektrik aksamıyla alakalı herşeyi aliexpressten ucuza sipariş ettim.
Arabanın far beynine bilmem kaç bin lira çeken yedek parçacı yerine gittim aliexpressten çerez parasına sipariş ettim işimi gördüm
Ekran kartımın termal padlerini değiştireceğim bakıyorum doğru düzgün hiçbir marka yok, kaliteli markaları getiren/distribütörlüğünü yapan firmalar ise ürünleri getirmiyor.
Başka elektronik ürünlere bakıyoruz ne yerli üreticisi var nede efektik/hayat kalitesini yükselten ürünleri var. Eeee?? Talep ettiğim ürünü burda üreten veya getirten yoksa ben ne yapayım?
Aynen yukardaki arkadaşın dediği gibi yerli üreticiyi, esnafı değil yerli çakal çukal ve enflasyonu sebep gösterip çok ütopik kârlarla satış yaptıkları malları korumak için
Yurtdışı alışveriş limiti 1500 euroyken esnaf kan mı ağlıyordu? Milletin alım gücü vardı istediğini alabiliyodu, esnafında maliyeti ve geçim sıkıntısı yoktu.
Saçma sapan iş
-
senin anlayışına ....yım, TR de olmayan ürünleri bu saçma sapan geri zihniyet yüzünden alamıyoruz. lanet olsun
-
vestel batsa gitse hiç üzülmem; bunlar istiyuor ki 1980 öncesi gibi yüksek gümrük duvarları ile at oynatsınlar....çünkü başka türlü rekabet edemezler.
-
Bakan veya danışmanları bu mesajı okuyorlarsa alıntı yaparak cevap verebilir mi?
Bir adet fırçasız 4 adet servo bir batarya bir esc bir rc kumanda lazım,vestel mi almalıyım arçelik mi?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X