|
Ticaret Bakanlığından e-ticaret platformlarına 'stok bilgisi' uyarısı
-
-
Ya, evet, stok bilgisine ulaşılıyor ama mesela genel aramada belli bir şubenin stokunda var mı yok mu filtrelenemiyor (erişilebiliyor ama her bir ürüne tek tek bakmak zorundasınız). Ben, sürekli mağazayı aramak zorunda olmamalıyım, mesela.
-
amazon.com'dan Halı almıştım farklı bir satıcılı. Parayı ödedim bir kaç gün sonra stokta yok diye siparişimi iptal ettiler iademi yaptılar. Sonrasında aynı ürüne baktığımda hala satışı devam etmekteydi ama bir farkla ödediğim paranın üstünde olarak
amazon.com ile görüşmelerimden bir netice alamadım tüketici hakem heyetine başvuru yaptım oradan da bir sonuç alamadım.
Bazen diyorum ki hakikaten burası muz cumhuriyeti mi ?
-
En sinir edici olanda şu; Mesela HB de satıcı renk seçeneği koymuş ama stok bilgisi yok, mavi istiyorsun kırmızı ya da elinde ne varsa onu yolluyor, ben kırmızı renk isteseydim kırmızı sipariş verirdim değil mi, madem ki rastgele renk yollayacaksın o zaman renk seçeneğini niye koyuyorsun.
Aliexpress' in gözünü seveyim.
-
Bu sorunun sorulması bile insanın kendisine yaptığı bi saygısızlık. Burası tabiki muz cumhuriyetidir.
-
Muz cumhuriyeti diyenlere ben muz atıyorum afiyet olsun.
-
stok bilgisine gerek olmadan amazon keyfine iptal ediyor.
cimerden şikayet ediyorsun şikayet bakanlığa gideceğine hakem heyetine gidiyor.
bu ülkedeki memur kalitesizliği yüzünden mağduriyetin sonu gelmiyor.
-
İyi güzel de, satışta olan ve satın alınabilen kadar stok var demek oluyor.
Yani bir üründen 2 tane alabiliyorsam stokda o kadar var demektir bu, stok az olunca zaten sistem izin vermiyor.
Bu durumda alacağım miktardan fazlasının bilgisi benim çokta umrumda olmaz.
Aldığımız ürünler stok yok diye yalandan iptal olmaması lazım.
-
Amazon üzerinden Amazon germany siparişim ekol taşımacılık tarafından bulunduğum il ve ilçeye dağıtımları olmadığı gerekçesiyle geri yurtdışına iade edildi. Ürün bedeli bir ay sonra iade edildi. Gümrük depozitosu hala iade edilmedi 180 gün süreleri varmış. Amazon bile şark kırnazı esnaf olmuş, e-ticaret sitelerinde bu aralar bir sıkıntı var, ayarları bozuldu, ticaret bakanlığının idari denetimleri sıkılaştırması lazım, bu iş hakem heyetlerinin sırtına bırakılamaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güzel yasal kural ama uyan kaç kişi olacak? Hadi random sayı girecek örneğin stokta sadece 4 adet kaldı bu sayı gerçeği yansıtacak mı? Tabiki hayır yansıtmayacak. Random 3-5 sayı girecekler stokta az kaldı diye millette atlayıp alacak. Ben hiç ama hiç güvenmiyorum ne devlete ne şirketlere hiçbir kurum kuruluşa güvenim kalmadı.
-
gümrük müşavirliği mi ne ben pense almıştım 47 liraya profesyonel kullanım diye benden vekalet ve para istedi onlar da dolandırıcı yasada böyle bir şey yok ama kafalarına göre bir tablo yapıp kandırmaya çalışıyorlar kargosu ayrı gümrüğü ayrı ülkede düzgün bir şey yok ki
girdim baktım kerrylogistic şirketiymiş 47 liralık penseye ticari diyen sonra profesyonel diyen g"tünden uydurup başedemeyince iade oldu deyip geri yollamışlardı amazon da böyle leş şirketlerle çalışıyor....
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
amazon.com'dan Halı almıştım farklı bir satıcılı. Parayı ödedim bir kaç gün sonra stokta yok diye siparişimi iptal ettiler iademi yaptılar. Sonrasında aynı ürüne baktığımda hala satışı devam etmekteydi ama bir farkla ödediğim paranın üstünde olarak amazon.com ile görüşmelerimden bir netice alamadım tüketici hakem heyetine başvuru yaptım oradan da bir sonuç alamadım. Bazen diyorum ki hakikaten burası muz cumhuriyeti mi ? |
Bu sorunun sorulması bile insanın kendisine yaptığı bi saygısızlık. Burası tabiki muz cumhuriyetidir.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X