Öncelikle ilk arabam olacak. Yıl olarak 2014-2015 arası, aile arabası, konforlu ve yüksek araç istediğimden araştırmalarıma göre Tiguan iyi bir model olduğuna karar kıldım. Bu zamana kadar manuel araç kullandım ayrıca arabalarla ilgili bilgim çok yok maalesef. Tiguan alırken nelere dikkat etmeliyim? Özellikle bilmem gereken şeyler var mı? Ayrıca arabayı annem de kullanacağından manuel değil de yarı otomatik ya da otomatik almayı düşünüyorum. Otomatik bu yıllar arasında araç bulamadım o yüzden yarı otomatik olarak almayı düşünüyorum. Yarı otomatikte benim bildiğim şey, aracı hem otomatik hem de vitesteki düğmeler ya da direksiyondaki düğmelerle manuel olarak kullanabileceğim. Eğer yanlış biliyorsam lütfen düzeltin. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler. |
Tiguan Almayı Düşünüyorum, Yarı Otomatik Almalı Mıyım? Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

-
-
DSG adı verilen yarı otomatik bir şanzıman bulunuyor. Kullanımı zevklidir, ancak arıza durumunda biraz canınız yanabilir.
-
Hocam anladığım kadarıyla bir manuel var arabanın bir de DSG olan versiyonu var. Bu DSG yarı otomatik oluyor arabanın otomatiği yok o zaman.
DSG sürmesi ve alışması zor mu?
-
siz yarı-otomatik tam-otomatik karıştırmayın hocam, günümüz güncel araçları hepsi otomatik. yarı-otomatik tabiri eski tek kavramalı robotize şanzımandan kalma bir tabir (gerçekte yarı-otomatik şanziman robotize şanzımandır)
Tiguan'da ıslak tip çift kavrama DSG var, yani kavrama plakaları ısınmayı engellemek için bir yağ haznesi içinde döner. alışması zor bir durum yok şanzıman kendisi hallediyor herseyi (manuel kullanımı gerektirecek bir durumda yok) sağlıklı bir DSG'de vites geçişleri hızlı ve sarsintisizdir, vites geçişlerini hissettirmez. sizin direksiyondan vites değiştirme dediğiniz opsiyonel bir donanım, her araçta olmaz (F1 vites yada vites kulakçıkları deniyor) çok elzem bişey değil bu.
temiz araç ise alınır mis gibi binilir, ha ben olsam 2014-15 yerine 2016 ve üzeri bakarım çünkü 2016'da yeni kasa ile üretildi. arkalarda tam bağımsız süspansiyon vardır. konforu, yalıtımı ve malzeme kalitesi yerinde bir C-SUV model. mümkünse 2016 bakmaya çalışın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 28 Ekim 2021; 19:45:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Alınır, otomatik ile yarı otomatik arasında kullanım farkı yok zaten. Vitesi d konumuna getirip devam edeceksin yola.
-
Tiguan benimde hoşuma giden bir araç. gönlünüzce olsun inşaallah
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Alışması çok kolay. Ben de yıllardır manuel kullaniyordum. İki ay önce DSG şanzıman Caravelle aldım. Yorumlarda otomatiğin rahatlığını manuelin amelelik olduğunu okudukca abartiyorlar derdim. Ama gerçekten rahatlık.
DSG içinde ıslak -kuru tip olanları var. Islak olan sorunsuz arıza kuru tipte oluyormuş.
Caravelle’den memnunmusunuz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Alalı 3 ay ancak oldu. Şu an memnunum. İlk dizel aracım olduğu için rejenerasyon işi biraz can sıkıcı. Yakıt konusunda yazın klima ile 9.5-10 litre arasında yakıyordu. Şimdi 11 litre civarında. 80-100 km ilçeler arası gezi dışında Şehir dışı kullanmak nasip olmadığından bu konuda verisi hakkında birşey diyemeyeceğim.
İç mekan ferahlığı olarak binek arabadan çok çok farklı. Hele 3 ve yukarı çocuk sahibi iseniz arabayla gezmek tam bir keyif haline dönüyor. Park konusunda korktuğum kadar zorlanmadım. Belki yaşadığım şehir olan Hatay trafiği onda etkilidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titanichay -- 10 Kasım 2021; 20:46:3 >
Caravelle kullanan kiminle konuştuysam vazgeçilmez bir araç olduğunu söylüyor. Çok kullanışlı bir araç olduğu belirtiliyor. Yakıt hariç giderleride otomobilden düşük. Araç 204 PS mi 150 mi?
Benimki 204 lük. Gerçekten rahat ve kullanışlı araç. Araç fanatiği gibi görünmemek icin pek övmek istemedim ama gerçekten sürüş zevki çok iyi. Sigorta 350 civarıydı. MTV de daha yatirmadim ama dönemlik 630 TL. 2.0 bir binek araç olsa 2017 model çok daha yüksek çıkardı.
204’lük ise yakıt tüketimi bu rakamlar normal :) Aslan besliyorsunuz sonuçta :) yakıt tüketimi farkı diğer düşük giderler düşünülüğünde hemen hemen yakıt farkı sedan / suvlarla eşitleniyor.
Evet SUV ile eşitleniyor. Ben de kamp meragi oluştu. Bu yüzden geniş araca yöneldim. Sattığım araçta Toyota Verso idi. Normal kullanım için o da çok iyidir
Bir ara sedan ya da suva binin kullanın hislerinizi merak ediyorum ;) çünkü bende 1 ya da 2 yıla Caravelle alacağım :)
Ben de çok Tiguan almak heveslisiydim.
DSG yüzünden vazgeçtim.
Daha üst model ama alt segment Peugeot 2008 aldım.
Tam otomatik olduğu için şanzıman taş gibi.
Bu yaz Datça'da 50 derece sıcakta bozuk ve toprak yollara girdim.
Sakar geçidinde yokuş yukarı trafikte kaldım.
Orası 9-10 km lik virajlı bir yokuştur ve uzun süre o yokuşun trafiğinde kalırsanız yol kenarında yarı otomatik vitesli araçların şanzıman soğutmak için sağa çekip beklediğini görebilirsiniz.
Özellikle VW grubu araçları.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 11 Kasım 2021; 17:8:2 > -
Tiguan da ıslak kavrama DSG var ilk nesilden bu yana, ısınma ve arıza potansiyeli kuru kavrama DSG'de (DQ200 kodlu) var çoğunlukla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 11 Kasım 2021; 14:22:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Passat Golf a3 karoq kuru tip dsg --- riskli
Tiguan a4 kodiaq ıslak dsg --- sağlam
Her türlü Tiguan avantajlı lezzetli tercih edilesi bir araç
-
Al geç bu devirde Debriyajla falan uğraşılmaz ara sokaklar bile araba dolu neredeyse
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitewolf101 -- 11 Kasım 2021; 15:21:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X