Şimdi Ara

Tim Cook: iPhone SE (2020), en hızlı Android telefonlardan daha hızlı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
3
Favori
9.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: YALLY

Bence haklı adam . Bence tüm ürünleri gerçekten makul. En kral telefonu 1.100$ ki unlocked versiyonundan bahsediyoruz. Hele hat anlaşmasıyla beraber satın alan orta gelirli bi amerikalı için bile gayet rahat alınır. " Apple süper ama çok pahalı be abi " bizim gibi ülkeler için geçerli. Adam cihazın tip ve kasası konusunda methiyeler düzmemiş hızı konusunda kimse bizim elimize veremez demiş gerçekten haklı. Android kullanıyorum ama Apple'ın hız konusunda rakibi olmadı bu gidişle de olmayacak gibi ..
    Adamın ülkesinde fiyat açısından makul, katılıyorum ama diğer android tepe telefonlarının fiyatları da , samsung note serisini ve s serisini saymazsak, daha uygun adamın ülkesinde. Yani buna 1000 dolar verene kadar 650 dolara şunu alırım diyebiliyorlar. Hatta Net bir örnek olsun diye şunu söyleyeyim; oneplus 8 pro 900 dolara satılıyor ve muhteşem bir cihaz.

www.oneplus.com
    OnePlus 8 Pro | Lead with Speed - OnePlus (United States)
    https://www.oneplus.com/8-pro

Buradan inceleyebilirsiniz.

Burada kullanıcılar sadece donanım açısından bakıyorlar cihaza. Fiyatına göre donanımı güçlüyse ona alınır diyorlar. Ama seçim kriteri sadece f/p değildir, yani olmamalıdır. Kendi açımdan, en az bu kadar önemliolan, bir sorun yaşadığımda markanın arkamda durup durmaması. Apple kullanırken, sırf müşteri memnuniyeti gereği cihazı swap ile değiştirmişlerdi. Babam apple kimliğini unuttuğunda, apple müşteri hizmetleri tam 45 dk. Şifre sıfırlama, rehberi, galeriyi kurtarma vs ile uğraştı ki babam tuşlu telefon dünyasından gelen bir insan. ( cihazın sahibi ile konuşulması gerekiyormuş, kişisel bilgileri ile doğrulama yapılması gerekiyormuş o yüzden müdahale edemedim. )

Huawei p9 lite 2017 kullanırken, cihazda şarja taktığım esnada ufak bir gecikme yaşıyordum. Ankaradaki yerlerine götürdüm, adamlar bataryayı, adaptörü,kabloyu değiştirdiler. Ekranda Ve kasada çizik tespit edilmiş, bırakın Kullanıcı hatası demeyi, üzerindeki fabrika çıkışı jelatini bile değiştirmişlerdi. Ki bu cihaz o zamanlar 700₺ civarındaydı. Bu huaweiye sempati kazanmamı sağlamıştı mesela.

Samsung da son zamanlarda bu konuya eğildi ve 45 dk. Tamir olanağını getirdi tıpki huaweide olduğu gibi. Casper'da evden alıp, tamir edip eve bırakma var. Vestel de tamir nokta sayısını arttırdı, Siz vestel venüs destek web sitesinden kayıt açıyorsunuz, telefonu belirtilen servis noktasına götürüyorsunuz, onlar tamir edip evinize yolluyor. Ha bu markalar alınır mı, yanından bile geçilmez. Arayüzleri facia, güncelleme desen, güncelleme kelimesinin ne olduğuna önce tdk sözlükten bakar, sonra cevap verirler. Aksesuar bulmak ( özellikle kılıf ve ekran koruyucu ) dedektiflik işi. İçindeki donanıma göre istenen fiyat saçmalık derecesinde yükse. ( bkz. Vestel z40 : 3200le çıktı, 1998 oldu, sonra 2500 oldu, şimdi 2300. Bu fiyata mi 9t yok satıyor mesela, arayüz güncellemesi alıyor, kamerası vs zaten kıyas götürmez. Sadece teknik servislik olunursa sorun yaşanır. O da az bir şey değil de neyse... )

O yüzden, Se 2ye gelirsek, işlemciyi ve kamerayı güncel seçmeleri iyi. Batarya kapasitesini de arttırmalıydı haklısınız. Ancak iş satın almaya geldiğinde, applea ödenen ücret, alınan hizmet karşısında iyi gibi duruyor. Yine söylüyorum, fiyatı pahalı mı, evet pahalı. Bu fiyata android tarafında donanımsal olarak iyi yere ulaşmış modeller var mı, evet var. Ama bu fiyata bir de apple hizmeti alıyorsunuz. Birkaçı hariç, Diğerleri adamın suratına bile bakmıyorlar bir sorun olduğunda. Ha gönül tabiki ister, biz de amerikadaki elemanlar gibi 400 birim paraya alalım ama olmuyor işte. Yapacak bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 3 Mayıs 2020; 12:54:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hızmı hahaha adamlar nasıl bir egpya kavuşmuşsa hız nedir günümüzde artık kardeşim bir sd 665 bile çok fazla iş görüyor ki orta segmentde sd730 720g yada en azından 675 bile çok yeterli artık kriter tasarım,kamera,kullanılabilirlik ve firmaya özel özelliştermeler kim ne yapsın işlemcinin bencmarkda aldığı puanı

• kasaya, ekrana laf ediyorsunuz yahu. bu zaten apple ın, düşük bütçeyle eski kasa güçlü telefon kullanmak isteyenlere yönelik ürettiği bir şey. bu kasayı almam demene gerek yok. aynı özellikte büyük ekran yeni kasa istiyorsan parayı bastırıp 11 pro max alıcaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0173FC748

Adamın ülkesinde fiyat açısından makul, katılıyorum ama diğer android tepe telefonlarının fiyatları da , samsung note serisini ve s serisini saymazsak, daha uygun adamın ülkesinde. Yani buna 1000 dolar verene kadar 650 dolara şunu alırım diyebiliyorlar. Hatta Net bir örnek olsun diye şunu söyleyeyim; oneplus 8 pro 900 dolara satılıyor ve muhteşem bir cihaz.

https://www.oneplus.com/8-pro

Buradan inceleyebilirsiniz.

Burada kullanıcılar sadece donanım açısından bakıyorlar cihaza. Fiyatına göre donanımı güçlüyse ona alınır diyorlar. Ama seçim kriteri sadece f/p değildir, yani olmamalıdır. Kendi açımdan, en az bu kadar önemliolan, bir sorun yaşadığımda markanın arkamda durup durmaması. Apple kullanırken, sırf müşteri memnuniyeti gereği cihazı swap ile değiştirmişlerdi. Babam apple kimliğini unuttuğunda, apple müşteri hizmetleri tam 45 dk. Şifre sıfırlama, rehberi, galeriyi kurtarma vs ile uğraştı ki babam tuşlu telefon dünyasından gelen bir insan. ( cihazın sahibi ile konuşulması gerekiyormuş, kişisel bilgileri ile doğrulama yapılması gerekiyormuş o yüzden müdahale edemedim. )

Huawei p9 lite 2017 kullanırken, cihazda şarja taktığım esnada ufak bir gecikme yaşıyordum. Ankaradaki yerlerine götürdüm, adamlar bataryayı, adaptörü,kabloyu değiştirdiler. Ekranda Ve kasada çizik tespit edilmiş, bırakın Kullanıcı hatası demeyi, üzerindeki fabrika çıkışı jelatini bile değiştirmişlerdi. Ki bu cihaz o zamanlar 700₺ civarındaydı. Bu huaweiye sempati kazanmamı sağlamıştı mesela.

Samsung da son zamanlarda bu konuya eğildi ve 45 dk. Tamir olanağını getirdi tıpki huaweide olduğu gibi. Casper'da evden alıp, tamir edip eve bırakma var. Vestel de tamir nokta sayısını arttırdı, Siz vestel venüs destek web sitesinden kayıt açıyorsunuz, telefonu belirtilen servis noktasına götürüyorsunuz, onlar tamir edip evinize yolluyor. Ha bu markalar alınır mı, yanından bile geçilmez. Arayüzleri facia, güncelleme desen, güncelleme kelimesinin ne olduğuna önce tdk sözlükten bakar, sonra cevap verirler. Aksesuar bulmak ( özellikle kılıf ve ekran koruyucu ) dedektiflik işi. İçindeki donanıma göre istenen fiyat saçmalık derecesinde yükse. ( bkz. Vestel z40 : 3200le çıktı, 1998 oldu, sonra 2500 oldu, şimdi 2300. Bu fiyata mi 9t yok satıyor mesela, arayüz güncellemesi alıyor, kamerası vs zaten kıyas götürmez. Sadece teknik servislik olunursa sorun yaşanır. O da az bir şey değil de neyse... )

O yüzden, Se 2ye gelirsek, işlemciyi ve kamerayı güncel seçmeleri iyi. Batarya kapasitesini de arttırmalıydı haklısınız. Ancak iş satın almaya geldiğinde, applea ödenen ücret, alınan hizmet karşısında iyi gibi duruyor. Yine söylüyorum, fiyatı pahalı mı, evet pahalı. Bu fiyata android tarafında donanımsal olarak iyi yere ulaşmış modeller var mı, evet var. Ama bu fiyata bir de apple hizmeti alıyorsunuz. Birkaçı hariç, Diğerleri adamın suratına bile bakmıyorlar bir sorun olduğunda. Ha gönül tabiki ister, biz de amerikadaki elemanlar gibi 400 birim paraya alalım ama olmuyor işte. Yapacak bir şey yok.

Alıntıları Göster
    Yalnız bunu yani verdikleri teknik destek ve garanti hizmetlerini, babamızın hayrına yapmıyorlar.. Sen bugün 14000 Liraya telefon satabiliyorsan, ya da yurtdışında iki katı diyelim, zaten bozuldugu zaman swap olarak vereceğin cihazın da parasını başından almış oluyorsun.. Ayrıca swap cihaz, sıfır cihazla aynı şey değil.. Bir şekilde fabrikada tamir görmüş, refurbished tabir edilen cihazdır.. O cihazın parasını zaten daha ilk etapta satarken müşteriden alıyorlar.. Yani ben burada müşteri adına bir ekstra şey bahşetme durumu göremiyorum..

• Zopyros kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Telefon alırken bir de tim amcaya alıyoruz. Vergi zaten hepimizin malumu. Ancak sorun olduğunda çözüm sergiliyorlar, onu demek istiyorum. Yoksa evet, vereceği hizmetin parası baştan alınıyor. Zaten artık swap ile değişim yapmıyor, tamir yapıyor. Öyle bile olsa, randevu saati appleda olursanız, o an çözüm alıyorsunuz. Diğer markalarda bu yine 1 gün veya en az 45 dk.

Huaweiye bu açıdan çok sıcak bakan biriyim. Hem fiyatı uygun ve işini iyi yapan ( xiaomi vs den bahsetmiyorum burada, teknik desteği iyiolan markalar ile kıyaslıyorum) modelleri var. Marketi geliştirirse, gayet tercih edilebilir bir marka bana göre.

• joven kullanıcısına yanıt
    Klasik DH Apple bad , Xiaomi good.

• İyi de Android telefonlar da hızlı zaten, daha hızlıdır doğru ama 4.7 inç pul kadar ekran, altta üstte 2 parmak kalınlık, 5w rezil şarj aleti, 1800 mAH pil, düşük çözünürlüklü ekran ekran O ekstra hızın getirisini götürüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kemomando

Ürün hızlı ama batarya testlerinde çok kötü. Kusura bakmasınlar günde 3 defa şarjla uğraşamam.
    Bu nasıl bir paylaşımdır yiğidim, resmen fikir değiştirtiyorsun.

Şaka bir yana cidden pil rezalet. Aklımda geçme ihtimali olarak "belki" bile kalmadı. Telefon yeniyken böyleyse 1 sene sonra powerbanka bağlı yaşarsın.

• Alt üst tasarım muhabbetini bi bırakın ya, bu tasarımları çok sevenler var isteyen gitsin çerçevesiz alsın
    Onun dışında Appleın kullanıcılarını senelerce nasıl keriz yerine koyduğunu(fiyata göre özellikleri) biliyorduk bu somut bir örneği oldu..

Elimde 6s var.evde de mi8 se boşta duruyor.ondan geçtim. Telefonun ekranı falan da çok iyi gram lafım yok ama bir yerlerden saçma hatalar cikiyor durduk yere ve çok can sıkıyor.6s in de bataryası berbat ondan da memnun değilim. Mı 8 se 1.5 gün gidiyordu. Merak ediyorsan da param var ama çok iyi kameralı bir telefona ihtiyacım yok. Günümün büyük kısmı bilgisayar başında geçiyor zaten. Artık cep telefonu denilen şey arama mesajlaşma sosyal medya işini çoktan geçti kamera satıyorlar insanlara.kamera kullanmayan birisi için çok da önemli değil ne aldığın artık doyma noktasına ulaşıldı. Firmalarda yapacak bir şey bulamayınca gereksiz özellikler ekleyip fiyat artırıyor ama kimse almıyor. Ondan dolayı da se2 benzer özellikleri koyayim alan alsın diye yapılmış bir telefon çok satacak taksit seçenekleri ile. Sirf FaceTime icin alacak çok insan var. Türkiye'de alınmaz ayrı mesele.

• quote:

Orijinalden alıntı: asertyu

Elimde 6s var.evde de mi8 se boşta duruyor.ondan geçtim. Telefonun ekranı falan da çok iyi gram lafım yok ama bir yerlerden saçma hatalar cikiyor durduk yere ve çok can sıkıyor.6s in de bataryası berbat ondan da memnun değilim. Mı 8 se 1.5 gün gidiyordu. Merak ediyorsan da param var ama çok iyi kameralı bir telefona ihtiyacım yok. Günümün büyük kısmı bilgisayar başında geçiyor zaten. Artık cep telefonu denilen şey arama mesajlaşma sosyal medya işini çoktan geçti kamera satıyorlar insanlara.kamera kullanmayan birisi için çok da önemli değil ne aldığın artık doyma noktasına ulaşıldı. Firmalarda yapacak bir şey bulamayınca gereksiz özellikler ekleyip fiyat artırıyor ama kimse almıyor. Ondan dolayı da se2 benzer özellikleri koyayim alan alsın diye yapılmış bir telefon çok satacak taksit seçenekleri ile. Sirf FaceTime icin alacak çok insan var. Türkiye'de alınmaz ayrı mesele.
    Ben cep telefonuna hiç önem vermem. Tek beklentim, müzik dinletmesi, üstün körü fotoğraf çekmesi, web sayfalarında sorunsuz dolaşabilmem ve arama yapıp mesaj gönderilmem.. O yüzden Xiaomi'nin mi8 se gibi üst modelini bile kullanmıyorum note serisi orta sınıf modelini kullanıyorum. Saçma hatalarla hiç karşılaşmadım ama cihazın performansını ondan bir önceki android telefonum olan, huawei mate'e göre kısıtlı buluyorum ve o cihazdan daha ağır çalıştığını, o cihazı daha önce kullanmış oldugum için, farkedebiliyorum.. Sonuçta ne kadar ekmek, o kadar köfte.. Ben almışım o telefonu, 1500 liraya.. Uçmasını beklemek yanlış olur.. Fakat mate cihazımın başına kaza gelip de, ekranı kırılmasaydı iyiydi.. Telefonu Türkiye'den almadıgım için, Türkiye'de servisi ilgilenmedi. Çakma ekranla kullanılmaz diye satıp Redmi aldım falan.. Herneyse.. Mate üst seviye idi, Redmi alt seviye.. Android'de beğendiğim şeylerden birisi de bu. Skala geniş.. 3 - 5 model yok. Her beklentiye göre farklı telefonlar var.

Ben yazılımsal hata ile karşılaşmadım redmi telefonda.. Özet olarak onu söylüyorum mi8 se onu bilemem.. Gayet memnunum işimi görüyor memnun olmak daha önemli ben şahsen artık Apple tercih etmiyorum ama ısrarla alırım diyene de birşey diyemeyiz..

• Dünyada en pahalıya satılan iphoneSE2 ülkesi Türkieye oldu gurur duyuyoruz. 480 birime aynı telefonu alabilen Almanlar bizi kıskanıyor.
    Ahanda liste, sonda olduğumuza bakmayın ters çevirince 1. sıradayız

Tim Cook: iPhone SE (2020), en hızlı Android telefonlardan daha hızlı

• Ekran iPhone 8 ile birebir her değeriyle aynı. Eski teknolojisini satmayı iyi biliyor Apple.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Yeni sürümde değil bataryaları olmuş cihazlar için yavaşlama yaptığı ortaya çıktı.batarya değiştiği zaman telefon hizlaniyordu. Kalıcı bir şey değildi.Bunu yapma sebepleri de ani kapanmalari önlemek.soylemeleri gerekirdi o ayrı mesele.

Android geriye dönük falan yazmışsın. Onu düzelteyim.android uygulama geliştirme ile ugrastigim için anlatayım.oyle bir şey yok. Yeni proje başlatırken karşına bir ekran çıkar en düşük hangi en düşük android sürümünde çalışmasını istediğinizi sorar.Bu sonradan da kod yazarken degisebilir.Android 4 (Api 14 olması lazım) seçtiniz diyelim cihazlarin %99 unda çalışacağı yazar buraya kadar sıkıntı yok.Ancak sen uygulamaya yeni bir özellik eklediğin zaman IDE uyarı verir.sen bu özelliği ekledin ama bu özellik için Api level en az 20 olması lazım yazar hal böyle olunca da o özellik eklendiği zaman çeşitli android surumleri o uygulamada yeni güncelleme alamaz. Bir süre sonra da artık eski sürüm ile yeni sürüm beraber çalışmayacagi için eski sürüme destek tamamen kapanır hiç çalışmaz.

Güncelleme almadığı için yazılım desteği sonlandırmak demisiniz ama.iphone 5s/6 güncelleme desteği yeni kesildi. Bunlar da 6-7 yıllık telefon. Android tarafında zaten 2 seneden sonra güncellenme gelmiyor çoğu telefona. Gelenler de xda da yapan çeşitli gelistirici romlari.1 senelik android telefonlara bile çok geç güncelleme geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zopyros

6 senelik iphone 6 telefondan, ki bu telefon, güncellendikçe yavaşlayan bir telefon, son model xiaomi'ye geçip de, sorun yaşadığını iddia etmek, inandırıcı değil. Ben de, eski bir iphone'dan xiaomi'ye geçmiştim ama xiaomi'yi elime aldığımda, kendimi çağ atlamış hissetmiştim..

Apple telefon 6 sene 10 sene kullanılıyor geyikleri, bence yalan. Çünkü güncellendikçe yavaşlayan, her sürümde yeni telefon alınması için, kasıtlı olarak yavaşlatılan bir markadan bahsediyoruz.. Böyle bir iddia, eşyanın tabiatına aykırı..

Ha eski model iphone'ları hala kullanan yok mu? Tabii ki var.. Hatta yeni modelleri alamayanlar, mecburen eski model iphone kullanıyorlar ama bu yenisine para yetmediği için ve cehaletten (başka markalar kötüdür sanrısı) kaynaklanıyor..

Alıntıları Göster
    Şuanda yeni çıkan xiomi 8.500 lira... Orta sekment modelini aldım. Telefonda gps yok. Kaç kere yolumu kaybettim. Telefonda mikrofon yok etkinliklerde çektiğim onca video çöp oldu. Sadece cızırtı var.... Dahada sayabilirim. Her yerden reklam fırlıyor. Elte kütük gibi duruyor. İphonedaki o sadelik incelik yok. İphone'da 7bin fotoğraf olmasına rağmen kasma yaşanmıyordu. Bu telefondada yaşanıyor.İos'un o stabilliği yok. Söylediklerim harfiyen doğru. Yalanı sevmem.

• Bob Seger kullanıcısına yanıt
    Ya öyle saçma sapan bir soru soruyorsun ki nasıl düzgün cevap vereyim. 3-4 saat ekran süresi veren telefonun ya pili ölüdür yada öyle bir telefon yoktur.
    6,5-7,5 saat arası ekran süresi görürsün hatta iPhone 7 ve 8’den daha uzun süre ekran süresi alırsınız.
    Depo 1800mah ama motor daha az güçle daha az yakıt harcıyor.
    Aynı işi yapan aynı süreyi yapan Müsrif bir APU’ya 4000mah koymakla tasarruflu bir APU’ya 1800mah koymak size zarar vermez.
    Cehalet diz boyu olduğu için insanlar batarya kapasitene takılmışlar.
    Hiçbir kimse araba alırken deposunun büyüklüğüne bakmaz motorun ne kadar tükettiğine bakar ama Nokia çağında kalan armutlar hala pil büyüklüğüne bakar.
    Bunu bizlere empoze eden hiçbir halttan anlamayan firmaların reklam şubeliğini yapan teknoloji editörleridir.
    Apple bu yüzden teknik veri vermeye gerek duymaz. Şu Akadlar daha hızlı şu kadar daha fazla şarjı gidiyor der ama bizim teknoloji özürlülüleri 3000mah ise 10 saat gider 1800mah ise 7 saat gider diye mantık kurarlar.
    Yanlış ama toplum bu yanlışı öğrendi diye yanlışlar bile doğru oluyor.

• circassianman kullanıcısına yanıt
    Ziyaaaaaaaaa

• Ülkemiz insanı aldığı ürünü över iyi yada kötü farketmez kötüde olsa onun için iyidir bakın örnek vermem gerekirse Microsoft surface pro 7 tablet PC aldım lakin
    memnun kalmadım soranlara neden memnun kalmadığımı anlatıyorum neyse o diyorum memnun kalmadığım birşeyi kimseye önermem etik olmaz çok yada az para vermek körü körüne savunmak demek değildir.
  • infom@n kullanıcısına yanıt
    Neye istinaden?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.